Субсидія на житло держслужбовцям - одноразова державна гарантія - ПапаЮріст.ру

  1. Право на отримання субсидії держслужбовцями на придбання житла
  2. Постановка на облік для отримання житлової субсидії держслужбовцями
  3. Критерії для надання житлових субсидій держслужбовцями
  4. Розрахунок житлової субсидії для держслужбовців
  5. Поправочний коефіцієнт для житлової субсидії
  6. Правомірність використання субсидії на житло держслужбовцями
  7. Визначення умов проживання для отримання субсидії на житло

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Субсидії, покладені державним службовцям на купівлю житла, гарантують одноразову матеріальну допомогу для працівників цивільної служби. Причому таким видом допомоги можуть бути забезпечені співробітники, які пропрацювали в державних установах не менше одного року.

Законодавство забезпечує отримання держслужбовцями субсидій з 2004 року - з часу прийняття закону «Про державну цивільну службу Російської Федерації» № 79-ФЗ від 27.06.2004. При цьому більш реальних обрисів законопроект набув у 2009 році, з прийняттям Постанови від 27.01.09 № 63, яке чітко регламентувала порядок і норми надання субсидій на покупку житлової нерухомості для держслужбовців. Зазначений нормативний акт містить повну інформацію, що стосується отримання субсидії на житло держслужбовцям і постановки в чергу.

Право на отримання субсидії держслужбовцями на придбання житла

При роботі на різних посадах цивільної держслужби Росії і стажі не менше року, співробітникам надається можливість отримання матеріальної компенсації. Субсидія на житло держслужбовцям надається один раз, а особи, що мають на увазі отримання фінансової держдопомоги повинні бути:

  • Співробітниками федеральних органів.
  • Держслужбовцями Російської Федерації і її суб'єктів.
  • Співробітниками всіх типів суден.
  • Працівниками будь-яких служб і органів при апараті Президентові.
  • Службовцями апарату Ради безпеки.
  • Працівниками будь-яких інших держорганів, служб, підрозділів.
  • Умови і розміри виплат визначаються, виходячи з різноманітних критеріїв.

Постановка на облік для отримання житлової субсидії держслужбовцями

Питання надання прав на отримання держпрацівників матеріальної допомоги розглядаються спеціальними комісіями. Тому в першу чергу, при зверненні до відповідного органу необхідно подати заяву на ім'я його керівника з обов'язковим зазначенням того, що раніше можливість отримання держдопомоги не надавався цій особі. Також потрібно буде надати список документів на оформлення, серед яких:

  • Копія трудової.
  • Копія фін. рахунки.
  • Довідка по домовому обліку.
  • Папір про повноваження на надання доп. площі.
  • Копії паперів за наявністю у заявника житлової нерухомості (а також у членів його сім'ї).

Ксерокопії наданої документації обов'язково завіряються або надаються з оригіналами.

Всі дані, зазначені в наданої документації, перевіряються повноважною комісією. Її представники можуть робити запити в Міністерство праці для підтвердження інформації про те, що раніше такого роду субсидії на житло держслужбовцю не надавався.

Далі протягом двомісячного періоду проводиться розгляд, і комісія виносить рішення.

Приводом для відмови може стати відсутність підстав для подібного типу соцвиплат.

Критерії для надання житлових субсидій держслужбовцями

Крім річного стажу, який державний службовець повинен відпрацювати в одному із зазначених держустанов, повинні бути обумовлені деякі додаткові причини і приводи для отримання необхідної субсидії.

Такими причинами вважаються:

  • Проживання претендента в умовах, загальновизнаних непридатними для проживання.
  • Відсутність власної житлової площі у даної особи. Крім того, претендент не повинен проживати в житловому приміщенні, що належить його найближчим родичам (до їх числа зараховуються батьки, подружжя, діти) або мати укладений орендний договір.
  • Вимушене проживання у власному або орендованому житловому приміщенні з родичем, який хворий однією з важких форм інфекційних та інших гострих захворювань.
  • Проживання на постійній основі в суміжній, неізольованою кімнаті або 1-кімнатній квартирі двома і більше сім'ями.
  • Проживання в комуналці або гуртожитку.
  • Окремими пільгами і потураннями можуть користуватися працівники держустанов вищих рівнів, для яких даний вид субсидії на житло може бути надано навіть без урахування вищеперелічених умов. В основному, такими особами можуть вважатися керівники різних служб, їх помічники, а також прирівняні до них посади. Перевагами можуть користуватися і ті державні співробітники, які мають трьох дітей і проживають з ними на одній житлоплощі.

Розрахунок житлової субсидії для держслужбовців

Розраховується безпосередня сума соцвиплати за стандартною схемою, виходячи з критеріїв загальної житлоплощі. Так для несімейних громадян надається площа (грошовий еквівалент) в 33 кв. м, для звичайної сім'ї з двох подружжя - 42 кв. метра, а при наявності в сім'ї понад трьох членів, зобов'язані надати на кожного члена 18 кв. м.

Офіційно до членів сім'ї мають право ставитися чоловік (а), діти, батьки. Чи правомірно віднести до категорії близьких родичів осіб, визнаних недієздатними і знаходяться на утриманні зазначеного громадянина, а також осіб, які ведуть спільне господарство.

При наявності у соцработника кількох причин для надання додаткової житлової площі, їх розміри не підсумовуються.

Поправочний коефіцієнт для житлової субсидії

Для розрахунку субсидій на житло госслужашему велику увагу варто приділити поняттю поправочний коефіцієнт. Визначається їх порядок, виходячи з відпрацьованого госстажа, і вираховується спеціально розробленим способом. Наприклад, коефіцієнт при стажі від 3 до 5 років - 1,05, а стаж при 15-20 роках служби надає розрахунки з коефіцієнтом 1,25. Стаж на держслужбі в 20 років і більше додає 0,5 від кожного відпрацьованого року, але при цьому максимально може збільшитися на 1,5.

дані Мінбуду і житлово-комунального господарства за середніми розцінками квадратного метра житла по регіонах оновлюються щоквартально, ця цифра також впливає на остаточні розрахунки житлової виплати. В облік йде місце держслужби і середні критерії ринкової вартості житла із застосуванням поправочного коефіцієнта.

Правомірність використання субсидії на житло держслужбовцями

Виплати по субсидіях на житло держслужбовцям чітко контролюються, як і правила їх використання. Дані фінанси можна цілеспрямовано витратити на:

  • Придбання житлової нерухомості.
  • Погашення залишків боргу по іпотечному кредитуванню.
  • Оплату пайових внесків при знаходженні в складі кооперативного спільноти.
  • Індивідуальне будівництво конкретного житлового об'єкта.
  • Досить привабливо те, що виплати за цими видами субсидій податком не обкладаються.

Визначення умов проживання для отримання субсидії на житло

Серед правомірних обмежень по оформленню або виплати житлових субсидій держслужбовцям окреме місце займають навмисні дії вказаної особи для погіршення житлових умов. Такими діями офіційно прийнято вважати:

  • Вселення в власне житло інших осіб, крім найближчих зареєстрованих родичів.
  • Виселення вказаної особи з займаної раніше житлоплощі в судовому порядку.
  • здійснення обміну житла на нерівноцінних умовах.
  • Відчуження житлової площі або частини її.
  • Необгрунтоване виділення житлової частки іншим особам.

При наявні докази про умисне зіпсуття нерухомого майна претендувати на виділення житлової субсидії особа зможе не раніше ніж через 5 років. Також читайте про отримання житлових субсидій військовослужбовцями в нашій окремій статті.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online