Прокуратора оштрафувала роботодавця за 110 000 рублів за оренду колишнього держслужбовця без повідомлення

  1. Що трапилося?
  2. Хто повинен повідомляти про працівників до військкомату
  3. Штрафи за неповідомлення
  4. як повідомити

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Прокуратора Москви оштрафувала роботодавця за 110 000 рублів за оренду колишнього держслужбовця без повідомлення військкомату

Прокуратора Москви оштрафувала роботодавця за 110 000 рублів за оренду колишнього держслужбовця без повідомлення військкомату. Таке повідомлення треба подати на всіх колишніх держслужбовців, штраф становить до 500 000 рублів.

Що трапилося?

Замоскворецкая міжрайонна прокуратура м Москви в ході перевірки виявила порушення законодавства при прийомі на роботу колишнього держслужбовця в ТОВ. Про це повідомляється на сайті Генпрокуратури .

У компанію на посаду медичного представника був прийнятий колишній державний цивільний службовець. При цьому в порушення вимог Федерального закону «Про протидію корупції» новий роботодавець не повідомив в десятиденний термін про укладення трудового договору з колишнім держслужбовцям. Відповідне повідомлення представнику наймача працівника за останнім місцем його служби направлено з порушенням встановленого законом терміну.

За результатами перевірки прокурор порушив відносно ТОВ його генерального директора справи про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 19.29 (незаконне притягнення до трудової діяльності колишнього державного або муніципального службовця) Кодексу Російської Федерації про адміністративні правопорушення.

Постановами мирового судді судової ділянки № 397 району Замоскворіччя р Москви юридична особа і його керівник притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів на загальну суму 110 тис. Рублів.

Хто повинен повідомляти про працівників до військкомату

Компанії та ВП будь-яких форм власності і на будь-якому режимі оподаткування, які укладають трудові договори з колишніми державними службовцями (приставами, податківцями, трудінспекторамі), зобов'язані повідомляти про це колишнього роботодавця (ст. 64.1 ТК РФ).

Такий обов'язок виникає у компанії або ІП, якщо:

  • з дати звільнення працівника з держслужби пройшло менше двох років;
  • співробітник займав посаду, яка потрапила до федерального або регіональний перелік.

Федеральний перелік затверджений Указом Президента РФ від 18.05.2009 № 557 . Уточніть у працівника, чи входить його колишня посада на держслужбі в список.

Штрафи за неповідомлення

КоАП РФ Стаття 19.29. Незаконне притягнення до трудової діяльності або до виконання робіт або надання послуг державного або муніципального службовця або колишнього державного або муніципального службовця

Залучення роботодавцем або замовником робіт (послуг) до трудової діяльності на умовах трудового договору або до виконання робіт або надання послуг на умовах цивільно-правового договору державного або муніципального службовця, що заміщує посаду, включену в перелік , Встановлений нормативними правовими актами, або колишнього державного або муніципального службовця, заміщає таку посаду, з порушенням вимог, передбачених Федеральним законом від 25 грудня 2008 року N 273-ФЗ "Про протидію корупції", -

тягне за собою накладення адміністративного штрафу

  • на громадян у розмірі від 2 тисяч до 4 тисяч рублів
  • на посадових осіб - від 20 тисяч до 50 тисяч рублів
  • на юридичних осіб - від 100 тисяч до 500 тисяч рублів

як повідомити

Повідомляйте про співробітника колишньому роботодавцю протягом 10 днів після укладення договору (п. 4 Правил, затверджених постановою Уряду РФ від 21.01.2015 № 29). Повідомлення і раніше подайте в довільному вигляді за зразком нижче.

Подробиці про правила прийому читайте у статті .

Що трапилося?
Що трапилося?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online