Держслужбовцям підвищать зарплату

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Заробітну плату державним службовцям підвищать з 1 січня 2016 року. Про це в ході брифінгу в СЦК повідомила депутат Мажилісу Парламенту РК Світлана Ферх.

«Дані позиції перенесені ще на півроку - на 1 січня 2016 року», - сказала С.Ферхо, відповідаючи на питання журналістів, передає Казінформ .

Відзначимо, що підвищення зарплат держслужбовцям очікувалося провести в липні 2015 року, але у зв'язку з коригуванням бюджету в цьому році і скороченням державних витрат терміни були перенесені.

«Крім того, в рамках розвитку соціально-трудової сфери триває підвищення рівня добробуту народу. У бюджеті передбачено збільшення розмірів допомоги, вони підвищені з 1 січня 2015 року на 7%, наприклад, інваліди 2-ї групи, що мають загальне захворювання, отримували раніше 22 тисячі 163 тенге, в 2015 році ця сума збільшилася до 23 715 тенге », - озвучила дані депутат.

За її словами, станом на 1 січня 2015 року чисельність населення, що одержує пенсійні виплати в нашій країні склала 1 млн 900 тисяч чоловік. «Підвищення пенсійних виплат склало заплановані в бюджеті 9%. При цьому розмір базової пенсійної виплати в 2014 році становив 10 тисяч 450 тенге, в 2015 році - 11 082 тенге, розміри державних соціальних допомог по інвалідності та у зв'язку з втратою годувальника збільшені з 1 січня 2015 року на 7% », - нагадала С. Ферх.

Також в 2015 році, за її словами, в рамках підтримки соціально-вразливих категорій населення продовжена підтримка малозабезпечених сімей, адресна соціальна підтримка, житлова допомога і відповідно до закону РК проводиться модернізація надання спеціальних соціальних послуг, поетапно впроваджується їх стандарти та надання.

«Вирішення питання зайнятості населення є невід'ємною елементом державної політики Президента, для держави вигідніше сьогодні затратити певні кошти для надання заходів державної підтримки безробітним, ніж мати безробітних з їх втратою професійних навичок», - уклала депутат.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online