Котеджі під Києвом вже за ціною хрущовки

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

21 липня 2009, 7:34 Переглядів:

Особняки. Сьогодні їх беруть неохоче, і тільки за умови солідних поступок з боку продавців. Фото А. Іскрицької.

Як опеньки, росли навколо "пнів" -мегаполісов котеджні селища - тільки в околицях Києва їх з'явилося близько сотні. Представники середнього класу, оцінивши переваги життя поблизу лісів і річок, а тим більше - без докучливих сусідів знизу і зверху, досить жваво розбирали такі будинки, поки ...

Здається, криза, падіння платоспроможності середніх і дрібних бізнесменів, а також відсутність іпотечних кредитів на покупку домоволодінь всього лише підвели риску під необгрунтованими апетитами продавців особнячків. Адже і раніше назрівав висновок: число здатних обзавестися котеджами скорочуватиметься, а значить, треба урізати ціни і будувати хороми меншої площі. Мало того, що обробка купленої коробки обійдеться в третину, а то й половина її вартості. Люди стали замислюватися над ціною змісту такого житла. В умовах шаленого подорожчання газу опалення котеджу виллється в копієчку. Плюс поточний ремонт: не сумнівайтеся, що через кілька років доведеться чи то паркан, то дах, крильце або вхідні двері лагодити. Плюс оплата за охорону котеджного містечка, вивіз сміття, прибирання вулиць та прилеглих територій - в середньому $ 100 за місяць. Плюс зростаючі ціни на бензин, але ж без машини жити за містом і працювати в ньому - ой як непросто. Навіть після підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги квартира на 3-4 кімнати обійдеться в 2-3 рази дешевше.

Щоб не вилетіти в трубу, продавці котеджів заманюють клієнтів знижками, розстрочками платежів і навіть наданням кредитів на придбання домоволодіння. Допоможе, пожвавить попит? Не впевнені.

З ЧОГО ВІН ПОБУДОВАНИЙ

Вкрай важливо з'ясувати, з яких матеріалів будувався котедж, щоб не купити картковий будиночок. Визначитися нам допомогли замдиректора будфірми "Сава" Сергій Сазонов, виконроб компанії "АПК-Сервіс" Ростислав Чорний і виконроб фірми "Шляхи Полісся" Олександр Коноплицький.

Головне - фундамент, він повинен лежати нижче точки промерзання грунту, тобто на глибині 0,8-1 м. Якщо грунт слабкий (пісок, торф), його повинні класти на 1,2-1,5 м углиб. А якщо будинок звели на колишніх болотах або на пливунах, упевненість в його стійкості дасть забивання паль. Зазвичай роблять суцільний стрічковий фундамент, але для легких конструкцій з дерева або сендвіч-панелей годиться і стовпчастий.

Дерев'яний будинок з бруса або колод екологічний, взимку в ньому тепло, а влітку не жарко. Але його потрібно кожні 5-7 років обробляти зовні засобами проти гнилі і жуків-древоточцев. Будинок з червоної (керамічного) цегли краще тримає тепло, але поступається в міцності белокірпічному (силікатної). Втім, в обох випадках особняки стоятимуть століттями, якщо правильно зроблена гідроізоляція, а якщо ще й теплоізоляція прокладена, витрати на опалення зменшаться в 2-3 рази. Краще цегляних тримають тепло стіни з газобетону або пінобетону, особливо з ізоляцією з пінополістиролу. Єдине але: ця технологія нова і невідомо, що буде з таким будинком через 30-50 років. Тим більше з каркасно-щитовим котеджем, зібраним з цементно-стружкових сендвіч-панелей.

Виробники стверджують, що ці з вигляду хисткі 15-20-сантиметрові стіни стоятимуть вічно, бо не вбирають вологу і пожароустойчиви. Втім, якщо між шарами панелей прокладено мінеральна вата, а пінопласт, його можуть погризти миші і - прощай, хвалена термоізоляція, нібито відповідна 3-метровим цегляним стінам.

Всі ці параметри ви можете з'ясувати з техпаспорта на будинок.

$ 800 - ЩЕ НЕ МЕЖА

Директор по маркетингу консалтингової компанії SV Development Володимир Степенко говорить: "Котеджі площею в 300-500 кв. - вже неформат. Якщо криза не посилиться, може пожвавитися попит на будинки економ-класу в 100-150 кв. М, при тому, що на ринку їх мало. прийнятна ціна для них - $ 800-1000 за "квадрат", разом із землею вийде до $ 150 тисяч ".

"І на них ажіотажу покупок не буде, - вважає незалежний експерт Руслан Кизлайтіс. - Собівартість будівництва в економ-класі - $ 500-600 / кв. М. До осені отримаємо такі ціни продажу від забудовників, що зрозуміли безперспективність ринку і охочих вийти з нього. Найцікавіші домоволодіння ціною до $ 120 тис. - дорожче люди навряд чи потягнуть ".

РЕЙТИНГ Найдешевшим містечком

"Сегодня" склала власний ранжир коттеджних селищ під Києвом. Ми виходили перш за все з доступності будинків в них, готовності забудовників давати знижки / кредити, а також враховували природну красу і щоденні транспортні витрати для працюючих в столиці.

1. "ЯЛИНКА"

Неприємний момент: з будь-якого покупця, незалежно від площі будинку, беруть $ 28 тис. На розвиток інфраструктури селища. Зате далі - "шоколад". Ціна готового "квадрата" - $ 600, а може бути, і $ 500, за умови 100% -ної передоплати. Без неї діє річна безпроцентна розстрочка платежу. Тут можна купити будинок площею всього в 100 кв. м і отримати на додачу ділянку в 12 соток, аналогічний тому, який отримає клієнт, що замахнувся на особняк в 400 кв. м. Отже, мінімальна покупка виллється в $ 78 тисяч ($ 6,5 тис. / міс. у розстрочку).

З природою - порядок, селище оточене змішаним лісом, до найближчого озера - 1 км. А до Києва від "Ялінкі" по Гостомельській трасі - 23 км. Туди-назад на бензин (при ціні А-95 в 6,8 грн. / Л) піде приблизно 30 грн. в день. Маршрутки до столиці коштують 5-6 грн .: з'їздити на роботу Київ і назад (не рахуючи пересування по місту) - 10-12 грн.

2. "Новобогданівка"

Природне оточення - не дуже: лісів немає, як і природних озер. У містечку будуть штучні, видові озера, але в них купатися або ловити рибу не вийде. Власне, зрозуміло, чому клієнтів залучають доступними цінами - $ 790 за "квадрат", підстилаючи під будинок ділянку площею 5-12 соток. При повній передоплаті забудовник дає знижки в 10-15%. За такою калькуляції найменший будинок площею в 117 кв. м обійдеться в $ 79-84 тисячі. Якщо ж немає повної суми для покупки, досить внести від 20% вартості будинку, щоб отримати кредит під 15% річних в гривні.

Добиратися на машині нескладно: 32 км по Чернігівській і ще 1,5 км - власне до селища. По бензину вийде від 40 грн. в день. А ось якщо немає коліс або авто зламалося - доведеться пішки топати до траси і платити за маршрут 6-7 грн., Тобто 12-14 грн. в день.

3. "Лелечий хутір"

Зізнатися, трохи бентежить вартість "квадрата" в $ 1000 і не дуже надихає, що до кризи ціна була $ 1600 / кв. м, адже таке коригування всього лише відображає падіння курсу гривні з жовтня 2008-го. Однак у забудовника в рукаві є козирі, що дозволили і в ці смутні часи залучати покупців. Перший: в асортименті є порівняно невеликі, на 170 "квадратів", котеджі, до яких додається ділянка в 8-10 соток. І хоча централізовані знижки не декларуються, ми з'ясували, що в індивідуальному порядку можна скостити до 10%. Значить, будинок реально взяти за $ 153 тис., За умови, що гроші будуть внесені негайно. Другий козир: дають розстрочку в оплаті на рік під 20% в гривні. Третій: шикарна природа (містечко оточене сосновими лісами, до озер - 2 км) і якісна Житомирська траса, по якій до столиці - 22 км. Якщо їздити на своєму авто, пальне виллється орієнтовно в 30 грн. / День, Немає машини - по магістралі жваво бігають маршрутки, квитки коштують 5-6 грн.

4. "ОЗЕРНИЙ ХУТОРОК"

Здавалося б, ось вона - земля обітована поблизу річки Стугни з її прекрасними пляжами, озерами і лісами. Поруч проходить вилизана Одеська траса, по ній до столиці - 23 км (на пальне автовласник витратить близько 30 грн. В день), маршрутки, що курсують кожні 5-10 хвилин, довезуть вас до Києва за 6 грн. Та й ціна "квадрата" в котеджах побожна - $ 800. Але без ложки дьогтю, як водиться, не обходиться. Площа будинків чимала, 220-230 кв. м. Стало бути, за особняк доведеться викласти $ 176-184 тисячі. При цьому знижку в ціні навряд чи отримаєте: власники непоступливі, бо вже продали 80% будинків і упевнені, що і решта підуть. Зате, якщо сплатите 30% вартості котеджу, на решту суми зможете отримати кредит на 3-5 років під 12% річних в гривні.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Котеджі під Києвом вже за ціною хрущовки". інші Новини нерухомості дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Романцов Михайло

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

Допоможе, пожвавить попит?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online