"Таксі Місто": тест-драйв онлайн-сервісу на замовлення таксі в Мінську | KV.by

  1. "Таксі Місто": тест-драйв онлайн-сервісу на замовлення таксі в Мінську Напевно кожному з нас хоч...
  2. "Таксі Місто": тест-драйв онлайн-сервісу на замовлення таксі в Мінську

"Таксі Місто": тест-драйв онлайн-сервісу на замовлення таксі в Мінську

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Напевно кожному з нас хоч раз так доводилося користуватися послугами таксі. Ще пару років тому поїздка на орендованому автомобілі коштувала величезних грошей, а для замовлення машини потрібно було обдзвонити не одну диспетчерську службу, витративши на це чимало сил і грошей. З того часу багато що змінилося: з'явилося багато нових служб, що призвело до конкуренції; знизилися тарифи на поїздку; зросла роль смартфонів; з'явилися мобільні додатки для замовлення автомобіля. Одне з таких програм було створено командою білоруських стартаперів. Ми протестували додаток "Таксі Місто", яке покликане допомогти мінчани швидко замовити машину за допомогою смартфона.

«Таксі Місто» - мобільний додаток для швидкого і зручного замовлення таксі в Мінську. Замовити машину можна відразу в 7 службах, тим самим збільшуючи швидкість знаходження таксі, враховуючи ціну, час подачі, службу і оцінки інших користувачів. Список партнерів постійно розширюється. Додаток «Таксі Місто» є для власників смартфонів на iOS , Android і Windows Phone . Додаток саме визначить ваше місце розташування і зв'яжеться з водіями, які перебувають поблизу, а також покаже на екрані смартфона вартість поїздки. Крім того, в додатку у вас є можливість самостійно вибирати точки на карті, по імені вулиці або закладу, заздалегідь побачивши передбачуваний маршрут. При виборі автомобіля системою враховується і віддаленість від замовника, і наявність пробок, і рейтинг водіїв, складений попередніми пасажирами.

Розробляє додаток команда білоруських програмістів під назвою DreamTeam Mobile. Ця ж команда займається gMaps - популярним клієнтом картографічного сервісу Google Maps для Windows Phone .

Провідний розробник DreamTeam Mobile Олексій Страх розповів про те, як все починалося:

Провідний розробник DreamTeam Mobile Олексій Страх розповів про те, як все починалося:

"Все почалося в 2011 році, коли нас було кілька розробників і ми працювали тільки з Windows Phone . На той час, ми вже засвітилися зі своїм gMaps додатком і вели кілька успішних проектів, але історія не про це. Після поїздки на одну з конференцій в Москву, так вийшло, що я порвав хрестову зв'язку, і повернувшись до Мінська і після операції з працею переміщався по місту, а переміщатися було треба. У 10 хвилинах від того місця, де я жив на той момент була парковка таксі, але дійти до неї я не міг. А коли дзвонив до служби, мені чомусь говорили, що машин в моєму районі немає (пл. Я. Коласа, правда ?!) ", - розповідає Олексій.

"І тут я дізнався про замовлення таксі онлайн, і я відразу ж зрозумів наскільки зручніше було б запустити пошук машини та займатися своїми справами, поки вона не знайдеться, що я негайно і зробив. Як це зазвичай буває, зробив собі, дав спробувати іншим (нечисленним користувачам Windows Phone) і додаток почало ставати популярним, - пояснив розробник. - Після виходу iOS версії воно стало дуже популярним і навіть потрапило в топи білоруського Apple Store. Так як до додатка є інтерес і нам надходить багато запитів на нові функціональні можливості, то ми і до цього дня продовжуємо його розвивати і радувати жителів Мінська, міста, де ми більше не живемо, але дуже його любимо :) ".

"Комп'ютерні Вести" вирішили протестувати розробку білоруських стартаперів. Для цього ми провели три пробних заїзду. Щоб оцінка була об'єктивною, ми замовляли різні служби, здійснювали поїздки вранці, вдень і вночі, а також вибирали різні частини міста.

1. Вулиця Героїв 120-дивізії - ст. м. Уруччя

Уруччя

Якщо ви віддаєте перевагу якості, то напевно користувалися послугами таксі "П'ятниця", яке позиціонується як преміум-служба (вартість 1 км по місту - 8500, посадка + 2 км - 60 000). Власний автопарк, нові машини, можливість оплачувати за допомогою банківської карти і безкоштовний Wi-Fi - ось неповний список переваг даної служби. За такі зручності доводиться платити набагато дорожче. Замовити преміум-машину так само можна через додаток "Таксі Місто".

Тому якщо ви все-таки вирішили замовити собі саме машину таксі "П'ятниця", то готуйтеся до того, що з першої спроби це у вас навряд чи вийде. По-перше, щодо невеликого автопарку (близько 50 машин) не вистачає, щоб покрити все місто. По-друге, під час вихідних або святкових днів це зробити подвійно складно: підвищений попит дає про себе знати. Однак удача мені підвернулася і я з першого разу в суботу замовив собі машину. Перед замовленням "П'ятниці" додаток нагадує, що за поїздку на даній службі стягується підвищений тариф.

Після кожної поїздки користувач має можливість оцінити водія за п'ятибальною шкалою. Тому водії завжди прагнуть бути ввічливими, акуратними і прислухатися до прохань клієнтів. Якщо трапилося так, що водій попросив більше грошей, ніж потрібно, ви можете написати про це у відгуку.

Кожній поїздці може відповідати тільки один рейтинг від користувача, який в ній брав участь. Якщо ви поставили оцінку нижче 4, то додаток «перепитає» у вас коментарі до поїздки. Але при цьому коментарі до оцінки поїздки, як і раніше можна не вводити. Всі рейтинги беруть участь в порядку вибору машин, а негативні відгуки про поїздки розглядаються персонально;

Підсумки поїздки:

У моєму випадку все виявилося дійсно на високому рівні: пошук машини зайняв менше хвилини, водій вчасно прибув до зупинки, про що додаток мене повідомило, і вартість відповідала заявленій. Заслужені 5 балів від мене отримує додаток і таксист.

Заслужені 5 балів від мене отримує додаток і таксист

2. Офіс «Комп'ютерних Вістей» - Факультет радіофізики та комп'ютерних технологій БДУ

Розпал вівторка, на годиннику пів на третю. Спробуємо замовити таксі, щоб поїхати на урочисте відкриття ділянки з виготовлення протипухлинний препаратів в БГУ. Вирішено зупинитися на таксі 135, яке відноситься не до самої бюджетної службі (вартість 1 км по місту - 5900, посадка + 3 км - 40 000). Забиваємо всю необхідну інформацію: ім'я, номер телефону та пункт кінцевого призначення.

Адреса подачі додаток автоматично визначить за допомогою GPS. У додатку є також можливість ввести точну адресу подачі машини вручну або самостійно вибрати точки на карті. Збільшення і зменшення масштабу карти здійснюється за допомогою одиночних і подвійних торкань одним і двома пальцями. Щоб наблизити об'єкт, досить зробити подвійний тап одним пальцем, а щоб віддалити карту - одиночний тап двома пальцями;

Якщо ви раптом опинилися в торговому центрі, ресторані, кінотеатрі, клубі чи іншому популярному закладі, то досить ввести його назву. Додаток дає можливість пошуку не по точною адресою, а за назвою місця.

Тип авто залишимо без змін, мінівен нам ні до чого, оскільки на захід я вирушаю один. Система повідомляє про те, що приблизна вартість моєї поїздки буде близько 85 тисяч білоруських рублів. Натискаємо на кнопку «Замовити таксі» і чекаємо результат .... Автомобіль знайшовся з першого разу - це білий Опель Омега потрібної нам служби. Додаток повідомляє, що машина приїде протягом 9 хвилин.

Додаток повідомляє, що машина приїде протягом 9 хвилин

Через кілька миттєвостей лунає дзвінок на телефон. Водій вирішив уточнити, де саме я перебуваю. Зараз в межах вулиць Сухий - Танка - Мельникайте - Раковської - Романівської слободи йде будівництво третьої гілки метрополітену, в зв'язку з чим на перехрестях даних вулиць рух закрито. Під'їхати до нашої редакції насправді не так вже й просто, тому водієві довелося шукати об'їзні шляхи через двори. Незважаючи на складну обстановку, машина прибула через 7 хвилин, що не може не радувати. До слова, якщо водія довго немає, або ви хочете повідомити йому додаткову інформацію, то додаток дозволяє це зробити: достатньо лише натиснути на потрібну кнопку в вікні замовлення.

До слова, якщо водія довго немає, або ви хочете повідомити йому додаткову інформацію, то додаток дозволяє це зробити: достатньо лише натиснути на потрібну кнопку в вікні замовлення

У салоні автомобіля помітив у водія смартфон, на якому відображався моє замовлення і контактні дані. Правда, не було зазначено кінцевий адресу і спосіб, за допомогою якого була залишена заявка. Таксист повідомив мені, що моє замовлення відобразився в додатку його служби (таксі 135 має власне мобільний додаток). Незважаючи на такий довгий шлях, процес пошуку і подачі автомобіля проводиться в досить швидкі терміни.

Незважаючи на такий довгий шлях, процес пошуку і подачі автомобіля проводиться в досить швидкі терміни

Важлива складова кожної поїздки - це вибір оптимального маршруту як сервісом, так і водієм таксі. В даному питанні "Таксі Місто" підбирає оптимальний маршрут, не використовуючи об'їзні шляхи або свідомо невигідні дороги. Одним з факторів, що впливають на кінцеву ціну, є ремонтні роботи. Про них теж не варто забувати.

Підсумки поїздки:

1. Швидкість пошуку машини - з першого разу;

2. Час подачі до клієнта - без затримки, на 2 хвилини раніше заявленої, не дивлячись на безліч закритих ділянок;

3. Повнота опису машини - основні показники були повідомлені;

4. Разбежка із заявленою вартістю - відмінність у 4 000 рублів в порядку зменшення;

5. Оптимальність маршруту - ідентичний заявленому в додатку.

3. Район Площі Якуба Коласа - Військове містечко Уруччя.

Можливість дістатися до потрібного місця вночі вихідного на громадському транспорті різко зменшується. Тут свою лепту вносять великі інтервали, змінені траси звичних маршрутів і раніше закінчення роботи транспорту. В даному випадку ми часто звертаємося за допомогою до таксі. Саме з такою ситуацією я зіткнувся з неділі на понеділок в один з теплих грудневих днів, до яких досі важко звикнути.

Саме з такою ситуацією я зіткнувся з неділі на понеділок в один з теплих грудневих днів, до яких досі важко звикнути

Опинившись недалеко від площі відомого білоруського письменника і однойменної станції метро, ​​я почав замовляти таксі додому за допомогою програми. Виконавши всі пункти, необхідні для бронювання автомобіля, я звернув свою увагу на таксі NEXT, послугами якого до цього мені не доводилося користуватися. Недовго думаючи, я почав шукати машину іменний цієї служби.

Недовго думаючи, я почав шукати машину іменний цієї служби

Минуло кілька секунд і на мою пропозицію відгукнувся автомобіль Крайслер Вояджер блакитного кольору з рейтингом 4,5 бала. Водій обіцяв прибути до трамвайної зупинки на вул.Червона через п'ять хвилин. Я почав його очікувати. Після того, як ви зробили замовлення і чекаєте прибуття машини, зовсім не обов'язково залишати активним додаток, щоб переконатися, що автомобіль поданий. Вам на телефон прийде нотифікація про те, що ваше таксі прибуло. Причому «Таксі Місто» може бути навіть в згорнутому режимі, щоб була можливість користуватися іншими додатками.

Причому «Таксі Місто» може бути навіть в згорнутому режимі, щоб була можливість користуватися іншими додатками

Система показала, що майже за весь проспект Незалежності мені потрібно буде заплатити всього 85 000 BYR. Один з тих самих моментів, коли приємно здивований вартістю таксі. Розрахункова ціна, яка відображається в додатку, будується на основі актуальних тарифів служб таксі, їх можна знайти в додатку. Сама ж система не містить в собі ніяких прихованих комісій і платежів. Фінальний розрахунок проводиться службою таксі, обраної для здійснення поїздки, за такими ж тарифами, але вже за результатами фактичної поїздки, яка може відрізнятися від розрахункової. На це можуть вплинути ремонтні роботи, пробки, об'їзні шляхи і інші нестандартні ситуації. Водій крейсера розповідає, що вже більше 3 років працює в сфері перевезень. Додаток «Таксі Місто» знає, оскільки більше половини замовлень приходить саме з нього. Каже, що працювати з мобільними додатками набагато зручніше.

Каже, що працювати з мобільними додатками набагато зручніше

Під час поїздки вирішив полазити по різних служб і подивитися їх тарифи. Наприклад, деякі перевізники надають можливість трансферу в Національний аеропорт і з нього за фіксованою вартістю. Якщо вибрати в тільки аеропорт і не вказати адресу призначення, то ціна все одно буде відображатися тими службами, які пропонують таку послугу.

Підсумки: В нічний час додаток знайшло машину з другого разу, але це не завадило їй прибути вчасно - всього через 4 хвилини. Відмінностей від заявленої ціни не було.

Підсумки тест-драйву: Додаток дозволяє замовляти машини відразу в декількох службах, тим самим збільшуючи швидкість знаходження таксі, враховуючи ціну, час подачі, службу і оцінки інших користувачів. Головна мета і заслуга додатки в тому, що кінцевому користувачеві дається вибір: вибір машини, вибір ціни, вибір водія, вибір списку послуг. У години пік цей вибір простіший, чи буде у вас машина чи ні, але це теж вибір, тому що обдзвонити 4-5 служб складно, дорого і незручно. Інша перевага - це зворотний зв'язок про поїздку. Ваш досвід поїздки буде почутий, оцінка вплине на рейтинг водія, а коментарі будуть прийняті для поліпшення роботи сервісу. Видно, що розробники вклали багато сил і часу на продумування призначеного для користувача інтерфейсу. Кожна дія користувача промивалося, оптимізувати, спрощувалося, щоб дозволити почати виклик машини якомога простіше і швидше.

"Таксі Місто": тест-драйв онлайн-сервісу на замовлення таксі в Мінську

Напевно кожному з нас хоч раз так доводилося користуватися послугами таксі. Ще пару років тому поїздка на орендованому автомобілі коштувала величезних грошей, а для замовлення машини потрібно було обдзвонити не одну диспетчерську службу, витративши на це чимало сил і грошей. З того часу багато що змінилося: з'явилося багато нових служб, що призвело до конкуренції; знизилися тарифи на поїздку; зросла роль смартфонів; з'явилися мобільні додатки для замовлення автомобіля. Одне з таких програм було створено командою білоруських стартаперів. Ми протестували додаток "Таксі Місто", яке покликане допомогти мінчани швидко замовити машину за допомогою смартфона.

«Таксі Місто» - мобільний додаток для швидкого і зручного замовлення таксі в Мінську. Замовити машину можна відразу в 7 службах, тим самим збільшуючи швидкість знаходження таксі, враховуючи ціну, час подачі, службу і оцінки інших користувачів. Список партнерів постійно розширюється. Додаток «Таксі Місто» є для власників смартфонів на iOS , Android і Windows Phone . Додаток саме визначить ваше місце розташування і зв'яжеться з водіями, які перебувають поблизу, а також покаже на екрані смартфона вартість поїздки. Крім того, в додатку у вас є можливість самостійно вибирати точки на карті, по імені вулиці або закладу, заздалегідь побачивши передбачуваний маршрут. При виборі автомобіля системою враховується і віддаленість від замовника, і наявність пробок, і рейтинг водіїв, складений попередніми пасажирами.

Розробляє додаток команда білоруських програмістів під назвою DreamTeam Mobile. Ця ж команда займається gMaps - популярним клієнтом картографічного сервісу Google Maps для Windows Phone .

Провідний розробник DreamTeam Mobile Олексій Страх розповів про те, як все починалося:

Провідний розробник DreamTeam Mobile Олексій Страх розповів про те, як все починалося:

"Все почалося в 2011 році, коли нас було кілька розробників і ми працювали тільки з Windows Phone . На той час, ми вже засвітилися зі своїм gMaps додатком і вели кілька успішних проектів, але історія не про це. Після поїздки на одну з конференцій в Москву, так вийшло, що я порвав хрестову зв'язку, і повернувшись до Мінська і після операції з працею переміщався по місту, а переміщатися було треба. У 10 хвилинах від того місця, де я жив на той момент була парковка таксі, але дійти до неї я не міг. А коли дзвонив до служби, мені чомусь говорили, що машин в моєму районі немає (пл. Я. Коласа, правда ?!) ", - розповідає Олексій.

"І тут я дізнався про замовлення таксі онлайн, і я відразу ж зрозумів наскільки зручніше було б запустити пошук машини та займатися своїми справами, поки вона не знайдеться, що я негайно і зробив. Як це зазвичай буває, зробив собі, дав спробувати іншим (нечисленним користувачам Windows Phone) і додаток почало ставати популярним, - пояснив розробник. - Після виходу iOS версії воно стало дуже популярним і навіть потрапило в топи білоруського Apple Store. Так як до додатка є інтерес і нам надходить багато запитів на нові функціональні можливості, то ми і до цього дня продовжуємо його розвивати і радувати жителів Мінська, міста, де ми більше не живемо, але дуже його любимо :) ".

"Комп'ютерні Вести" вирішили протестувати розробку білоруських стартаперів. Для цього ми провели три пробних заїзду. Щоб оцінка була об'єктивною, ми замовляли різні служби, здійснювали поїздки вранці, вдень і вночі, а також вибирали різні частини міста.

1. Вулиця Героїв 120-дивізії - ст. м. Уруччя

Уруччя

Якщо ви віддаєте перевагу якості, то напевно користувалися послугами таксі "П'ятниця", яке позиціонується як преміум-служба (вартість 1 км по місту - 8500, посадка + 2 км - 60 000). Власний автопарк, нові машини, можливість оплачувати за допомогою банківської карти і безкоштовний Wi-Fi - ось неповний список переваг даної служби. За такі зручності доводиться платити набагато дорожче. Замовити преміум-машину так само можна через додаток "Таксі Місто".

Тому якщо ви все-таки вирішили замовити собі саме машину таксі "П'ятниця", то готуйтеся до того, що з першої спроби це у вас навряд чи вийде. По-перше, щодо невеликого автопарку (близько 50 машин) не вистачає, щоб покрити все місто. По-друге, під час вихідних або святкових днів це зробити подвійно складно: підвищений попит дає про себе знати. Однак удача мені підвернулася і я з першого разу в суботу замовив собі машину. Перед замовленням "П'ятниці" додаток нагадує, що за поїздку на даній службі стягується підвищений тариф.

Після кожної поїздки користувач має можливість оцінити водія за п'ятибальною шкалою. Тому водії завжди прагнуть бути ввічливими, акуратними і прислухатися до прохань клієнтів. Якщо трапилося так, що водій попросив більше грошей, ніж потрібно, ви можете написати про це у відгуку.

Кожній поїздці може відповідати тільки один рейтинг від користувача, який в ній брав участь. Якщо ви поставили оцінку нижче 4, то додаток «перепитає» у вас коментарі до поїздки. Але при цьому коментарі до оцінки поїздки, як і раніше можна не вводити. Всі рейтинги беруть участь в порядку вибору машин, а негативні відгуки про поїздки розглядаються персонально;

Підсумки поїздки:

У моєму випадку все виявилося дійсно на високому рівні: пошук машини зайняв менше хвилини, водій вчасно прибув до зупинки, про що додаток мене повідомило, і вартість відповідала заявленій. Заслужені 5 балів від мене отримує додаток і таксист.

Заслужені 5 балів від мене отримує додаток і таксист

2. Офіс «Комп'ютерних Вістей» - Факультет радіофізики та комп'ютерних технологій БДУ

Розпал вівторка, на годиннику пів на третю. Спробуємо замовити таксі, щоб поїхати на урочисте відкриття ділянки з виготовлення протипухлинний препаратів в БГУ. Вирішено зупинитися на таксі 135, яке відноситься не до самої бюджетної службі (вартість 1 км по місту - 5900, посадка + 3 км - 40 000). Забиваємо всю необхідну інформацію: ім'я, номер телефону та пункт кінцевого призначення.

Адреса подачі додаток автоматично визначить за допомогою GPS. У додатку є також можливість ввести точну адресу подачі машини вручну або самостійно вибрати точки на карті. Збільшення і зменшення масштабу карти здійснюється за допомогою одиночних і подвійних торкань одним і двома пальцями. Щоб наблизити об'єкт, досить зробити подвійний тап одним пальцем, а щоб віддалити карту - одиночний тап двома пальцями;

Якщо ви раптом опинилися в торговому центрі, ресторані, кінотеатрі, клубі чи іншому популярному закладі, то досить ввести його назву. Додаток дає можливість пошуку не по точною адресою, а за назвою місця.

Тип авто залишимо без змін, мінівен нам ні до чого, оскільки на захід я вирушаю один. Система повідомляє про те, що приблизна вартість моєї поїздки буде близько 85 тисяч білоруських рублів. Натискаємо на кнопку «Замовити таксі» і чекаємо результат .... Автомобіль знайшовся з першого разу - це білий Опель Омега потрібної нам служби. Додаток повідомляє, що машина приїде протягом 9 хвилин.

Додаток повідомляє, що машина приїде протягом 9 хвилин

Через кілька миттєвостей лунає дзвінок на телефон. Водій вирішив уточнити, де саме я перебуваю. Зараз в межах вулиць Сухий - Танка - Мельникайте - Раковської - Романівської слободи йде будівництво третьої гілки метрополітену, в зв'язку з чим на перехрестях даних вулиць рух закрито. Під'їхати до нашої редакції насправді не так вже й просто, тому водієві довелося шукати об'їзні шляхи через двори. Незважаючи на складну обстановку, машина прибула через 7 хвилин, що не може не радувати. До слова, якщо водія довго немає, або ви хочете повідомити йому додаткову інформацію, то додаток дозволяє це зробити: достатньо лише натиснути на потрібну кнопку в вікні замовлення.

До слова, якщо водія довго немає, або ви хочете повідомити йому додаткову інформацію, то додаток дозволяє це зробити: достатньо лише натиснути на потрібну кнопку в вікні замовлення

У салоні автомобіля помітив у водія смартфон, на якому відображався моє замовлення і контактні дані. Правда, не було зазначено кінцевий адресу і спосіб, за допомогою якого була залишена заявка. Таксист повідомив мені, що моє замовлення відобразився в додатку його служби (таксі 135 має власне мобільний додаток). Незважаючи на такий довгий шлях, процес пошуку і подачі автомобіля проводиться в досить швидкі терміни.

Незважаючи на такий довгий шлях, процес пошуку і подачі автомобіля проводиться в досить швидкі терміни

Важлива складова кожної поїздки - це вибір оптимального маршруту як сервісом, так і водієм таксі. В даному питанні "Таксі Місто" підбирає оптимальний маршрут, не використовуючи об'їзні шляхи або свідомо невигідні дороги. Одним з факторів, що впливають на кінцеву ціну, є ремонтні роботи. Про них теж не варто забувати.

Підсумки поїздки:

1. Швидкість пошуку машини - з першого разу;

2. Час подачі до клієнта - без затримки, на 2 хвилини раніше заявленої, не дивлячись на безліч закритих ділянок;

3. Повнота опису машини - основні показники були повідомлені;

4. Разбежка із заявленою вартістю - відмінність у 4 000 рублів в порядку зменшення;

5. Оптимальність маршруту - ідентичний заявленому в додатку.

3. Район Площі Якуба Коласа - Військове містечко Уруччя.

Можливість дістатися до потрібного місця вночі вихідного на громадському транспорті різко зменшується. Тут свою лепту вносять великі інтервали, змінені траси звичних маршрутів і раніше закінчення роботи транспорту. В даному випадку ми часто звертаємося за допомогою до таксі. Саме з такою ситуацією я зіткнувся з неділі на понеділок в один з теплих грудневих днів, до яких досі важко звикнути.

Саме з такою ситуацією я зіткнувся з неділі на понеділок в один з теплих грудневих днів, до яких досі важко звикнути

Опинившись недалеко від площі відомого білоруського письменника і однойменної станції метро, ​​я почав замовляти таксі додому за допомогою програми. Виконавши всі пункти, необхідні для бронювання автомобіля, я звернув свою увагу на таксі NEXT, послугами якого до цього мені не доводилося користуватися. Недовго думаючи, я почав шукати машину іменний цієї служби.

Недовго думаючи, я почав шукати машину іменний цієї служби

Минуло кілька секунд і на мою пропозицію відгукнувся автомобіль Крайслер Вояджер блакитного кольору з рейтингом 4,5 бала. Водій обіцяв прибути до трамвайної зупинки на вул.Червона через п'ять хвилин. Я почав його очікувати. Після того, як ви зробили замовлення і чекаєте прибуття машини, зовсім не обов'язково залишати активним додаток, щоб переконатися, що автомобіль поданий. Вам на телефон прийде нотифікація про те, що ваше таксі прибуло. Причому «Таксі Місто» може бути навіть в згорнутому режимі, щоб була можливість користуватися іншими додатками.

Причому «Таксі Місто» може бути навіть в згорнутому режимі, щоб була можливість користуватися іншими додатками

Система показала, що майже за весь проспект Незалежності мені потрібно буде заплатити всього 85 000 BYR. Один з тих самих моментів, коли приємно здивований вартістю таксі. Розрахункова ціна, яка відображається в додатку, будується на основі актуальних тарифів служб таксі, їх можна знайти в додатку. Сама ж система не містить в собі ніяких прихованих комісій і платежів. Фінальний розрахунок проводиться службою таксі, обраної для здійснення поїздки, за такими ж тарифами, але вже за результатами фактичної поїздки, яка може відрізнятися від розрахункової. На це можуть вплинути ремонтні роботи, пробки, об'їзні шляхи і інші нестандартні ситуації. Водій крейсера розповідає, що вже більше 3 років працює в сфері перевезень. Додаток «Таксі Місто» знає, оскільки більше половини замовлень приходить саме з нього. Каже, що працювати з мобільними додатками набагато зручніше.

Каже, що працювати з мобільними додатками набагато зручніше

Під час поїздки вирішив полазити по різних служб і подивитися їх тарифи. Наприклад, деякі перевізники надають можливість трансферу в Національний аеропорт і з нього за фіксованою вартістю. Якщо вибрати в тільки аеропорт і не вказати адресу призначення, то ціна все одно буде відображатися тими службами, які пропонують таку послугу.

Підсумки: В нічний час додаток знайшло машину з другого разу, але це не завадило їй прибути вчасно - всього через 4 хвилини. Відмінностей від заявленої ціни не було.

Підсумки тест-драйву: Додаток дозволяє замовляти машини відразу в декількох службах, тим самим збільшуючи швидкість знаходження таксі, враховуючи ціну, час подачі, службу і оцінки інших користувачів. Головна мета і заслуга додатки в тому, що кінцевому користувачеві дається вибір: вибір машини, вибір ціни, вибір водія, вибір списку послуг. У години пік цей вибір простіший, чи буде у вас машина чи ні, але це теж вибір, тому що обдзвонити 4-5 служб складно, дорого і незручно. Інша перевага - це зворотний зв'язок про поїздку. Ваш досвід поїздки буде почутий, оцінка вплине на рейтинг водія, а коментарі будуть прийняті для поліпшення роботи сервісу. Видно, що розробники вклали багато сил і часу на продумування призначеного для користувача інтерфейсу. Кожна дія користувача промивалося, оптимізувати, спрощувалося, щоб дозволити почати виклик машини якомога простіше і швидше.

"Таксі Місто": тест-драйв онлайн-сервісу на замовлення таксі в Мінську

Напевно кожному з нас хоч раз так доводилося користуватися послугами таксі. Ще пару років тому поїздка на орендованому автомобілі коштувала величезних грошей, а для замовлення машини потрібно було обдзвонити не одну диспетчерську службу, витративши на це чимало сил і грошей. З того часу багато що змінилося: з'явилося багато нових служб, що призвело до конкуренції; знизилися тарифи на поїздку; зросла роль смартфонів; з'явилися мобільні додатки для замовлення автомобіля. Одне з таких програм було створено командою білоруських стартаперів. Ми протестували додаток "Таксі Місто", яке покликане допомогти мінчани швидко замовити машину за допомогою смартфона.

«Таксі Місто» - мобільний додаток для швидкого і зручного замовлення таксі в Мінську. Замовити машину можна відразу в 7 службах, тим самим збільшуючи швидкість знаходження таксі, враховуючи ціну, час подачі, службу і оцінки інших користувачів. Список партнерів постійно розширюється. Додаток «Таксі Місто» є для власників смартфонів на iOS , Android і Windows Phone . Додаток саме визначить ваше місце розташування і зв'яжеться з водіями, які перебувають поблизу, а також покаже на екрані смартфона вартість поїздки. Крім того, в додатку у вас є можливість самостійно вибирати точки на карті, по імені вулиці або закладу, заздалегідь побачивши передбачуваний маршрут. При виборі автомобіля системою враховується і віддаленість від замовника, і наявність пробок, і рейтинг водіїв, складений попередніми пасажирами.

Розробляє додаток команда білоруських програмістів під назвою DreamTeam Mobile. Ця ж команда займається gMaps - популярним клієнтом картографічного сервісу Google Maps для Windows Phone .

Провідний розробник DreamTeam Mobile Олексій Страх розповів про те, як все починалося:

Провідний розробник DreamTeam Mobile Олексій Страх розповів про те, як все починалося:

"Все почалося в 2011 році, коли нас було кілька розробників і ми працювали тільки з Windows Phone . На той час, ми вже засвітилися зі своїм gMaps додатком і вели кілька успішних проектів, але історія не про це. Після поїздки на одну з конференцій в Москву, так вийшло, що я порвав хрестову зв'язку, і повернувшись до Мінська і після операції з працею переміщався по місту, а переміщатися було треба. У 10 хвилинах від того місця, де я жив на той момент була парковка таксі, але дійти до неї я не міг. А коли дзвонив до служби, мені чомусь говорили, що машин в моєму районі немає (пл. Я. Коласа, правда ?!) ", - розповідає Олексій.

"І тут я дізнався про замовлення таксі онлайн, і я відразу ж зрозумів наскільки зручніше було б запустити пошук машини та займатися своїми справами, поки вона не знайдеться, що я негайно і зробив. Як це зазвичай буває, зробив собі, дав спробувати іншим (нечисленним користувачам Windows Phone) і додаток почало ставати популярним, - пояснив розробник. - Після виходу iOS версії воно стало дуже популярним і навіть потрапило в топи білоруського Apple Store. Так як до додатка є інтерес і нам надходить багато запитів на нові функціональні можливості, то ми і до цього дня продовжуємо його розвивати і радувати жителів Мінська, міста, де ми більше не живемо, але дуже його любимо :) ".

"Комп'ютерні Вести" вирішили протестувати розробку білоруських стартаперів. Для цього ми провели три пробних заїзду. Щоб оцінка була об'єктивною, ми замовляли різні служби, здійснювали поїздки вранці, вдень і вночі, а також вибирали різні частини міста.

1. Вулиця Героїв 120-дивізії - ст. м. Уруччя

Уруччя

Якщо ви віддаєте перевагу якості, то напевно користувалися послугами таксі "П'ятниця", яке позиціонується як преміум-служба (вартість 1 км по місту - 8500, посадка + 2 км - 60 000). Власний автопарк, нові машини, можливість оплачувати за допомогою банківської карти і безкоштовний Wi-Fi - ось неповний список переваг даної служби. За такі зручності доводиться платити набагато дорожче. Замовити преміум-машину так само можна через додаток "Таксі Місто".

Тому якщо ви все-таки вирішили замовити собі саме машину таксі "П'ятниця", то готуйтеся до того, що з першої спроби це у вас навряд чи вийде. По-перше, щодо невеликого автопарку (близько 50 машин) не вистачає, щоб покрити все місто. По-друге, під час вихідних або святкових днів це зробити подвійно складно: підвищений попит дає про себе знати. Однак удача мені підвернулася і я з першого разу в суботу замовив собі машину. Перед замовленням "П'ятниці" додаток нагадує, що за поїздку на даній службі стягується підвищений тариф.

Після кожної поїздки користувач має можливість оцінити водія за п'ятибальною шкалою. Тому водії завжди прагнуть бути ввічливими, акуратними і прислухатися до прохань клієнтів. Якщо трапилося так, що водій попросив більше грошей, ніж потрібно, ви можете написати про це у відгуку.

Кожній поїздці може відповідати тільки один рейтинг від користувача, який в ній брав участь. Якщо ви поставили оцінку нижче 4, то додаток «перепитає» у вас коментарі до поїздки. Але при цьому коментарі до оцінки поїздки, як і раніше можна не вводити. Всі рейтинги беруть участь в порядку вибору машин, а негативні відгуки про поїздки розглядаються персонально;

Підсумки поїздки:

У моєму випадку все виявилося дійсно на високому рівні: пошук машини зайняв менше хвилини, водій вчасно прибув до зупинки, про що додаток мене повідомило, і вартість відповідала заявленій. Заслужені 5 балів від мене отримує додаток і таксист.

Заслужені 5 балів від мене отримує додаток і таксист

2. Офіс «Комп'ютерних Вістей» - Факультет радіофізики та комп'ютерних технологій БДУ

Розпал вівторка, на годиннику пів на третю. Спробуємо замовити таксі, щоб поїхати на урочисте відкриття ділянки з виготовлення протипухлинний препаратів в БГУ. Вирішено зупинитися на таксі 135, яке відноситься не до самої бюджетної службі (вартість 1 км по місту - 5900, посадка + 3 км - 40 000). Забиваємо всю необхідну інформацію: ім'я, номер телефону та пункт кінцевого призначення.

Адреса подачі додаток автоматично визначить за допомогою GPS. У додатку є також можливість ввести точну адресу подачі машини вручну або самостійно вибрати точки на карті. Збільшення і зменшення масштабу карти здійснюється за допомогою одиночних і подвійних торкань одним і двома пальцями. Щоб наблизити об'єкт, досить зробити подвійний тап одним пальцем, а щоб віддалити карту - одиночний тап двома пальцями;

Якщо ви раптом опинилися в торговому центрі, ресторані, кінотеатрі, клубі чи іншому популярному закладі, то досить ввести його назву. Додаток дає можливість пошуку не по точною адресою, а за назвою місця.

Тип авто залишимо без змін, мінівен нам ні до чого, оскільки на захід я вирушаю один. Система повідомляє про те, що приблизна вартість моєї поїздки буде близько 85 тисяч білоруських рублів. Натискаємо на кнопку «Замовити таксі» і чекаємо результат .... Автомобіль знайшовся з першого разу - це білий Опель Омега потрібної нам служби. Додаток повідомляє, що машина приїде протягом 9 хвилин.

Додаток повідомляє, що машина приїде протягом 9 хвилин

Через кілька миттєвостей лунає дзвінок на телефон. Водій вирішив уточнити, де саме я перебуваю. Зараз в межах вулиць Сухий - Танка - Мельникайте - Раковської - Романівської слободи йде будівництво третьої гілки метрополітену, в зв'язку з чим на перехрестях даних вулиць рух закрито. Під'їхати до нашої редакції насправді не так вже й просто, тому водієві довелося шукати об'їзні шляхи через двори. Незважаючи на складну обстановку, машина прибула через 7 хвилин, що не може не радувати. До слова, якщо водія довго немає, або ви хочете повідомити йому додаткову інформацію, то додаток дозволяє це зробити: достатньо лише натиснути на потрібну кнопку в вікні замовлення.

До слова, якщо водія довго немає, або ви хочете повідомити йому додаткову інформацію, то додаток дозволяє це зробити: достатньо лише натиснути на потрібну кнопку в вікні замовлення

У салоні автомобіля помітив у водія смартфон, на якому відображався моє замовлення і контактні дані. Правда, не було зазначено кінцевий адресу і спосіб, за допомогою якого була залишена заявка. Таксист повідомив мені, що моє замовлення відобразився в додатку його служби (таксі 135 має власне мобільний додаток). Незважаючи на такий довгий шлях, процес пошуку і подачі автомобіля проводиться в досить швидкі терміни.

Незважаючи на такий довгий шлях, процес пошуку і подачі автомобіля проводиться в досить швидкі терміни

Важлива складова кожної поїздки - це вибір оптимального маршруту як сервісом, так і водієм таксі. В даному питанні "Таксі Місто" підбирає оптимальний маршрут, не використовуючи об'їзні шляхи або свідомо невигідні дороги. Одним з факторів, що впливають на кінцеву ціну, є ремонтні роботи. Про них теж не варто забувати.

Підсумки поїздки:

1. Швидкість пошуку машини - з першого разу;

2. Час подачі до клієнта - без затримки, на 2 хвилини раніше заявленої, не дивлячись на безліч закритих ділянок;

3. Повнота опису машини - основні показники були повідомлені;

4. Разбежка із заявленою вартістю - відмінність у 4 000 рублів в порядку зменшення;

5. Оптимальність маршруту - ідентичний заявленому в додатку.

3. Район Площі Якуба Коласа - Військове містечко Уруччя.

Можливість дістатися до потрібного місця вночі вихідного на громадському транспорті різко зменшується. Тут свою лепту вносять великі інтервали, змінені траси звичних маршрутів і раніше закінчення роботи транспорту. В даному випадку ми часто звертаємося за допомогою до таксі. Саме з такою ситуацією я зіткнувся з неділі на понеділок в один з теплих грудневих днів, до яких досі важко звикнути.

Саме з такою ситуацією я зіткнувся з неділі на понеділок в один з теплих грудневих днів, до яких досі важко звикнути

Опинившись недалеко від площі відомого білоруського письменника і однойменної станції метро, ​​я почав замовляти таксі додому за допомогою програми. Виконавши всі пункти, необхідні для бронювання автомобіля, я звернув свою увагу на таксі NEXT, послугами якого до цього мені не доводилося користуватися. Недовго думаючи, я почав шукати машину іменний цієї служби.

Недовго думаючи, я почав шукати машину іменний цієї служби

Минуло кілька секунд і на мою пропозицію відгукнувся автомобіль Крайслер Вояджер блакитного кольору з рейтингом 4,5 бала. Водій обіцяв прибути до трамвайної зупинки на вул.Червона через п'ять хвилин. Я почав його очікувати. Після того, як ви зробили замовлення і чекаєте прибуття машини, зовсім не обов'язково залишати активним додаток, щоб переконатися, що автомобіль поданий. Вам на телефон прийде нотифікація про те, що ваше таксі прибуло. Причому «Таксі Місто» може бути навіть в згорнутому режимі, щоб була можливість користуватися іншими додатками.

Причому «Таксі Місто» може бути навіть в згорнутому режимі, щоб була можливість користуватися іншими додатками

Система показала, що майже за весь проспект Незалежності мені потрібно буде заплатити всього 85 000 BYR. Один з тих самих моментів, коли приємно здивований вартістю таксі. Розрахункова ціна, яка відображається в додатку, будується на основі актуальних тарифів служб таксі, їх можна знайти в додатку. Сама ж система не містить в собі ніяких прихованих комісій і платежів. Фінальний розрахунок проводиться службою таксі, обраної для здійснення поїздки, за такими ж тарифами, але вже за результатами фактичної поїздки, яка може відрізнятися від розрахункової. На це можуть вплинути ремонтні роботи, пробки, об'їзні шляхи і інші нестандартні ситуації. Водій крейсера розповідає, що вже більше 3 років працює в сфері перевезень. Додаток «Таксі Місто» знає, оскільки більше половини замовлень приходить саме з нього. Каже, що працювати з мобільними додатками набагато зручніше.

Каже, що працювати з мобільними додатками набагато зручніше

Під час поїздки вирішив полазити по різних служб і подивитися їх тарифи. Наприклад, деякі перевізники надають можливість трансферу в Національний аеропорт і з нього за фіксованою вартістю. Якщо вибрати в тільки аеропорт і не вказати адресу призначення, то ціна все одно буде відображатися тими службами, які пропонують таку послугу.

Підсумки: В нічний час додаток знайшло машину з другого разу, але це не завадило їй прибути вчасно - всього через 4 хвилини. Відмінностей від заявленої ціни не було.

Підсумки тест-драйву: Додаток дозволяє замовляти машини відразу в декількох службах, тим самим збільшуючи швидкість знаходження таксі, враховуючи ціну, час подачі, службу і оцінки інших користувачів. Головна мета і заслуга додатки в тому, що кінцевому користувачеві дається вибір: вибір машини, вибір ціни, вибір водія, вибір списку послуг. У години пік цей вибір простіший, чи буде у вас машина чи ні, але це теж вибір, тому що обдзвонити 4-5 служб складно, дорого і незручно. Інша перевага - це зворотний зв'язок про поїздку. Ваш досвід поїздки буде почутий, оцінка вплине на рейтинг водія, а коментарі будуть прийняті для поліпшення роботи сервісу. Видно, що розробники вклали багато сил і часу на продумування призначеного для користувача інтерфейсу. Кожна дія користувача промивалося, оптимізувати, спрощувалося, щоб дозволити почати виклик машини якомога простіше і швидше.

Коласа, правда ?
Коласа, правда ?
Коласа, правда ?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online