Законні підстави для виселення з житлового приміщення

Стаття на тему: житлові спори

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Житлова сфера є тією областю правовідносин, яка стосується і громадян, і юридичних осіб, і органів місцевого самоврядування, і державної влади. Законні підстави для виселення з житлового приміщення прописані в статтях 84-110 Житлового кодексу РФ.

Рішення суду, яке винесене у справі про виселення, забезпечує належне користування даним житловим приміщенням, благополуччя людей, які мають відношення до цього приміщення (і наймачів, і інших мешканців будинку). Але часто при розгляді справ даної категорії виникають складнощі, які потребують особливої ​​уваги до вивчення всіх обставин справи.

Якщо у вас виникла необхідність проконсультуватися з приводу виселення, вам допоможе адвокат з житлових питань . Отримати консультацію ви можете, не залишаючи сторінок цього сайту. Просто заповніть форму зворотного зв'язку або зателефонуйте за вказаним телефоном. вам відповість адвокат по нерухомості .

Ініціювати виселення громадянина з квартири або кімнати, яка надана за договором соціального найму (ордеру), може наймодавець (особа, яка надає дане житлове приміщення). У разі відмови від добровільного виселення, воно може здійснюватися тільки в судовому порядку. Розглядаючи такі справи, суди виходять з того, що виселення без надання іншого приміщення для житла є крайнім заходом.

Законні підстави для виселення з житлового приміщення в зв'язку з розірванням договору найму (з наданням громадянам інших упорядкованих приміщень для житла) перераховані в ст. 110 Житлового кодексу РФ.

  • Знесення будинку в зв'язку з вилученням для державних потреб земельної ділянки, а також знесення будинку, визнаного непридатним для проживання.
  • Знесення будинку в зв'язку з загрозою його обвалу або обвалу житлового приміщення, яке знаходиться в цьому будинку.
  • Переобладнання житлового будинку в нежитлове приміщення. Рішення про використання будинку в інших цілях приймається, коли будівля не відповідає санітарним і технічним вимогам та є непридатним для проживання.

У випадках визнання договору найму недійсним, згідно зі ст. 117 ЖК РФ, а також у випадках, коли вселення було вироблено всупереч забороні, виселення громадян може здійснюватися без надання їм іншого приміщення для житла. Підставою для виселення може служити самоправне заселення. У разі припинення трудових відносин з підприємством, громадяни та особи, які проживають разом з ними, можуть бути виселені без надання житла.

Якщо виселення торкнулося вашої родини, перевірте, чи не належите ви до категорії осіб, які згідно із законом не можуть бути виселені без надання житлового приміщення. Так, підприємство не має права виселити без надання житла співробітника, який пропрацював тут більше 10 років, пенсіонера по старості, персонального пенсіонера, військовослужбовця та членів його сім'ї, членів сім'ї померлого працівника, якому було надано службове житло.

З будь-яких питань, пов'язаних з виселенням, звертайтеся до юриста з житлових спорів.

Інші статті на тему: житлові спори
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online