Виселення з приватизованої квартири

  1. Види виселення і їх особливості стосовно до різних категорій громадян реєстраційний облік є правом...
  2. Виселення власника з квартири
  3. Продовження терміну проживання при примусове виселення з приватизованої квартири

Види виселення і їх особливості стосовно до різних категорій громадян реєстраційний облік

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

є правом громадян на використання житлового приміщення, що визначено Законом «Про право громадян РФ на свободу пересування, вибір місця перебування і проживання в межах країни». Виселення з приватизованої квартири може відбуватися 2-ма способами:

  1. За бажанням самого громадянина. В цьому випадку зняття з реєстрації не викликає ніяких проблем, проводиться легко і займає мінімум часу.
  2. Крім волі громадянина, в примусовому порядку. Такий варіант можливий тільки в тому випадку, якщо людина з якоїсь причини втратив право на користування житлом. Єдиний документ, який підтверджує відсутність у мешканця прав на користування житловим приміщенням - це вступило в законну силу рішення суду .

Однак домогтися прийняття такого судового рішення досить не просто. Потрібно бути готовим до того, що судовий процес займе багато часу і терпіння. До того ж, деякі особи не можуть бути виселені з приватизованої житлоплощі ні за яких умов, навіть з наданням іншої житлоплощі. До таких осіб належать ті, хто мають право на аліменти і ті, хто мали з господарем рівні права на користування квартирою при її приватизації.

Виселення неповнолітніх дітей

Виписати з приватизованої квартири дитини можна, але при дотриманні певних умов. якщо неповнолітній прописаний в квартирі вже після приватизації, шляхом реєстрації його батьків, то його можна виписати на підставі зняття з реєстрації батьків. Якщо ж дитина був прописаний до приватизації, то для його виселення потрібно постанову органу опіки та піклування. Це означає, що порядок дій для того щоб виписати з приватизованої квартири дитини залежить від того, на якому етапі він був прописаний в квартирі - до приватизації або після.

Виселення власника з квартири

У певних випадках з приватизованої квартири можна виселити примусово навіть її власника, згідно зі статтею 293 Цивільного Кодексу Російської Федерації. Якщо власник квартири використовує її не за призначенням, безгосподарно з нею звертається і допускає її руйнування, постійно порушує права сусідів, то орган місцевого самоврядування доручає власнику усунути порушення і провести ремонтні роботи. При відмові власника квартири виконати цю вимогу, орган місцевого самоврядування може ініціювати продаж його квартири з відкритих торгів. При цьому власнику передаються грошові кошти, виручені від продажу, за винятком витрат на судовий процес.

Продовження терміну проживання при примусове виселення з приватизованої квартири

Найпоширенішим випадком виселення людини з квартири є виселення колишнього чоловіка або дружини. У ситуації, коли шлюб розірвано, і між колишнім подружжям відсутні будь-які зв'язки, житлова площа залишається у власності одного з подружжя, а інший при цьому втрачає право на володіння і користування даною квартирою. Однак це стосується тільки тих пар, які не укладали шлюбний договір . Але навіть якщо договір не укладався, суд може прийняти рішення, яке дозволяє колишньому чоловікові проживати певний термін в що не належить йому квартирі, якщо такій особі ніде жити. Виселення з приватизованої квартири продовжується судом в наступних випадках:

  • коли виселяли людина ставиться до соціально незахищеної категорії громадян (особи похилого віку, інваліди, неповнолітні);
  • знаходиться в незадовільному матеріальному становищі;
  • є безробітним;
  • має серйозні проблеми зі здоров'ям.

Тим часом, питання можливого продовження терміну проживання законодавчо не врегульовано і визначається на підставі позиції суду. Якщо обставини, що дозволяють громадянину скористатися правом на продовження терміну проживання, виникли після проголошення рішення про виселення або після закінчення наданого суддею терміну надання необхідних доказів, суд все одно може продовжити термін виселення. Однак в даному випадку таке рішення вже буде базуватися не на нормах Житлового Кодексу, а шляхом надання відстрочки на виконання судового рішення .

Чи не складно помітити, що виселення з квартири - це складний процес, який може ще й затягнутися. Щоб цього не сталося - рекомендуємо звертатися до юристів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online