Виселення з квартири, виселення з житлового приміщення, виселення з гуртожитку, з іншого житла

  1. Якщо потрібно виселити - чи подавати до суду?
  2. Позовну заяву
  3. Судове виселення. Легко і складно
  4. Якщо виселяють Вас
  5. Судові справи про виселення. Приклади з практики
  6. Виселення власником.
  7. Виселення з муніципального житла.
  8. Виселення члена сім'ї
  9. Виселення неповнолітнього. Чи можна виселити дитину?
  10. Виселення незаконно проживають
  11. Незаконне виселення з квартири
  12. примусове виселення
  13. Наші гарантії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вирішимо Ваше завдання або повернемо гроші!

  • Якщо виселяють Вас - см. тут
  • Якщо виселяють Ви: читати нижче

Телефонуйте нам з усіма питаннями, приходьте порадитися.

Начальник житлового відділу Юлія Олексіївна Аллабердиева Начальник житлового відділу Юлія Олексіївна Аллабердиева

в 2017 р виграла 14 справ по виселенню, 8 справ щодо захисту від виселення, 3 справи по вселення громадян.

Телефон: (812) 534-16-43, офіс Цивільний

адвокат   Черевкова   Людмила Іванівна, адвокат Черевкова Людмила Іванівна,

займається питаннями виселення з 1991 року,
на її рахунку більше 150 виграних справ з питань виселення, вселення та надання житла.
Тел. 8 (921) 939-31-93, (812) 535-44-43, офіс Приморський, Виборзький, Цивільний.

Ще юристи і адовкат з житлових питань: Давидова Марія Анатоліївна, Макарова Тетяна Валеріївна, Гусєв Роман Михайлович, Поліча Максим Володимирович.

Виселення з квартири (або виселення з приміщення, з гуртожитку, з іншого житла) громадянина, який багато років тріпав Вам нерви, не платив квартплату, погіршував умови проживання, або просто зник багато років тому - справжнє щастя. При цьому треба розуміти дві складові: зняття з реєстраційного обліку та фізичне видворення громадянина з квартири чи іншого житлового приміщення.

Добровільного зняття з реєстраційного обліку та / або виїзду з житлової площі такого громадянина чекати не доводиться. Тоді, як показує практика, треба провести досудові переговори, запропонувати добровільний вигідний виселюваному порядок освобожднія жілполщаді, а вже якщо не погодиться, необхідно звертатися до суду. Виселення в судовому порядку - процедура для адвокатів абсолютна зрозуміла. І ми зараз коротко розповімо деякі тонкощі цього процесу.

Від підстав, за якими "неугодні громадяни" проживають або значаться у Вашій квартирі або іншому житло, буде залежати спосіб їх виселення. Громадяни, яких підлягає виселяти, можуть бути зареєстровані постійно або тимчасово, за договором соціального чи комерційного найму, за договором безоплатного користування тощо. Але не у всіх випадках таких громадян можна виселити. Ще важче виселити громадян, які мають право власності на вказане приміщення або його частку (в таких справах можна розраховувати на виселення лише в дуже рідкісних випадках, а самі процеси складні і тривають довго, вимагають збору великої кількості документів, доказової бази, іноді - пошуку альтернативних варіантів ).

Для того, щоб юрист або адвокат дав юридичний прогноз по вашій справі (щоб виселити з квартири, іншого житла), важливо знати історію вселення громадянина, обставини усієї справи, домовленості, наявні письмові угоди, інші чинники та ін. Тому для початку будь-яких дій треба зібрати наступні документи:

  • Ф7 (характеристика житлового приміщення);
  • Ф9 - довідка про реєстрацію осіб в даному житловому об'єкті;
  • копія ордера;
  • документи, що підтверджують родинні чи інші відносини;
  • договори, угоди, інші документальні зобов'язання;
  • інші документи, що мають відношення до справи про вселення та виселення.

Якщо потрібно виселити - чи подавати до суду?

Якщо громадянин добровільно не знімається з реєстраційного обліку, перешкоджає своїми діями законним користувачам або власникам квартир чи інших житлових приміщень, - такий громадянин підлягає виселенню через суд. Але не у всіх випадках ... Якщо у нього є частка власності або він в муніципальній квартирі придбав право користування, виселити такого громадянина досить проблематично. У цих випадках краще застосовувати процедуру медіації (досудеюного вирішення конфліктної ситуації). А допомогти в цьому можуть юристи з нерухомості, які розроблять ряд пропозицій, вигідних для ОБОХ сторін.

Позовну заяву

Якщо справа дійшла до суду, необхідно скласти позовну заяву. Підстави виселення можуть бути різні. Якщо позов про виселення містить невірні підстави, відштовхується немає від тих правових норм, результат може бути прямо протилежний (у людини залишаться оспорювані права, а Ви вже більше не зможете це ж саме просити в судовому порядку, адже по одному і тій же справі можна звернутися в суд тільки один раз). Тому, перш, ніж звертатися до суду з неправильно складеним позовною заявою або невірними підставами виселення, треба точно знати, яким шляхом йти. Більш того, треба зрозуміти, чи можливо взагалі виселення або є інші способи вирішення конфліктної ситуації. Наприклад, обмін, міна, дарування дітям, зустрічна покупка або договір комерційного найму і багато іншого.

Позовна про виселення подається за місцем знаходження відповідача. Так наказує нам Цивільно-процесуальний кодекс. А де місце знаходження відповідача? За адресою реєстрації, з якого ми його знімаємо або там, де він проживає зараз? Або його взагалі немає, невідомо його місцезнаходження. Що робити тоді? Адвокат або юрист знає правильне рішення. І ми б його Вам, звичайно ж сказали, але єдиного правила немає. У кожному конкретному випадку позов про виселення обдумуватиме фахівцем з урахуванням особливих обставин (бо у Вас не так, як у знайомих в такий же подібної ситуації!).

Заяву до суду про виселення повинно містити наступні програми:

  • Довідку про реєстрацію виселяється за формою 9 (свіжу, бажано не більше 30-денної давності);
  • Докази, на підставі яких подається позов про виселення;
  • Квитанцію про оплату гос.пошліни.

Крім того, треба підписати позовну заяву і поставити дату. Якщо формальності не дотримано - Ваша заява можуть не прийняти. Справи про виселення відносяться до категорії справ, яку захищає Конституція - право на житло. Тому важливо відповісти на кілька запитань, перш ніж судитися. Перше - треба розібратися в законодавстві. Чи можна взагалі виселити такого громадянина. Є винятки з правил, при яких громадянин ні за яких обставин не може бути виселений з квартири, кімнати, з гуртожитку чи іншого житла. Друге - якщо виселення можливо, то які є і які треба зібрати докази, щоб суд прийняв їх до уваги і виніс позитивне рішення.

Секрет успіху справи. Судді до позовів про виселення ставляться з особливою ретельністю і настороженістю. З практики хочеться зробити один важливий висновок. Судді вважають, що краще нічого не міняти, нехай все залишається - як є. Тому у Вас є тільки один шлях - правильно скласти позов про виселення. Краще один раз адвокат напише Вам правильно, ніж Ви самі будете подавати в суд 10 разів, та ще й не виграєте в кінці. Не пошкодуйте грошей на складання хорошого позову. Це допоможе вирішити проблему раз і назавжди!

Судове виселення. Легко і складно

Судове виселення може бути застосовано в різних випадках: давним-давно вселили племінника, який бешкетує і тягає речі на продаж; вселили подругу на місяць для влаштування на роботу; прописали дитини, який ніколи не вселявся в житлове приміщення ... рідше - вселення за договором ренти, довічного проживання з утриманням. Найбільш рідко зустрічається ситуація - користування житловим приміщенням, наданим за заповідальним відказом.

У нас була цікава історія, коли після розірвання шлюбу чоловік (власник житлового приміщення) ставив питання про виселення колишньої дружини, вже не є його членом сім'ї. Але при ретельному вивченні справи виявилося, що дружина під час шлюбу продала свою житлову площу для дуже дорогої операції при лікуванні чоловіка і прописалася на його житлоплощу. А квартира чоловіка була отримана з обміну його попереднього житла з доплатою від частини грошей подружжя. Показавши ці важливі обставини судді, адвокат не тільки домігся відмови в позовних вимогах колишнього чоловіка, але і зустрічною позовною заявою визнав право власності на частку в квартирі за колишньою дружиною цього громадянина.

Чи можливо судове виселення в вашому випадку? Наші адвокати можуть знайти докази для Вашого виграшу.

Якщо виселяють Вас

Найголовніше - зрозуміти, на якій підставі відбулося вселення (див.вище). Залежно від цього треба "тримати оборону". Необхідно зібрати такі з можливих документів:

  • - Ф7 (характеристика житлового приміщення);
  • - Ф9 - довідка про реєстрацію в даному житловому об'єкті;
  • - копія ордера на житлове приміщення або документ про власність на житло;
  • - документи, що підтверджують родинні чи інші відносини;
  • - договори, угоди, документальні зобов'язання;
  • - інші документи, що мають відношення до справи про вселення.

У всіх випадках, коли Вас виселяють в позасудовому порядку (наприклад, господар орендованої квартири) або в судовому порядку (по будь-яких підстав), треба знати правомірність пред'явлених вимог. Іноді виселити за законом не можна, тоді - боятися суду нічого. В інших ситуаціях - терміново треба робити якісь дії (оплатити комунальні платежі, подати заяву про усунення перешкод до проживання, отримати довідку про інвалідність ...). Чим швидше і грамотніше Ви відреагуєте на пред'явлені вимоги і знайдете шляхи вирішення, тим більше гарантії залишити все на своїх місцях.

Радимо звернутися до наших фахівців. Ми вирішуємо такі проблеми більше 16 років!

Судові справи про виселення. Приклади з практики

Як виселити з квартири

Виселення за несплату.

Виселення за несплату - це лише одна з підстав позову. Так, людина не платить. Але проживає. Тоді з нього можливо тільки витребування компенсації за вже оплачені Вами комунальні послуги. Одна тільки несплата - не привід для виселення. А ось якщо ще і не проживає громадянин, є докази його проживання в новому місці, можливо подумати про виграш справи. Чому не виграти, а подумати про виграш справи, запитаєте Ви? Тому що для отримання рішення суду, як відомо, потрібні докази. Такі докази повинні бути зібрані і подані належним чином до суду.

Виселення власником.

Виселення власником громадянина, який не є також власником житлового приміщення, - це, мабуть, найбільш проста справа. Хоча по категорії справ нашого Юридичного центру воно відноситься до 2-3 категорії складності. Тут точно такий же порядок захисту, як описано вище на цій сторінці. Але є деякі "АЛЕ". При виселенні власником громадянина, в силу певних обставин не має документів про власність, слід враховувати багато факторів: член він Вашої сім'ї або колишній член сім'ї, як він ставився до колишнього наймача приміщення, які підстави вселення були, що написано у формі 9 про прописку , звідки у Вас з'явилася власність (за яких підстав), які події передували вселення. Наприклад, у виселяється громадянина у власності квартира, її продали, а на ці гроші купили сьогоднішню квартиру, але не його ім'я, а на ім'я власника за документами. Тоді це дуже спірне судовий процес. Знову ж, важлива доказового база.

Виселення з муніципального житла.

Виселення з муніципального житла - справа непроста. Приклад: За ордеру чоловікові, дружині і дитині надали муніципальне житло в 1976 році. У 1999 році подружжя розлучилося, чоловік виїхав з квартири. У 2004 році колишній чоловік вступив в новий шлюб з громадянкою - власницею приміщення, де молодята проживають по теперішній час. Виселять чи колишнього чоловіка з першої квартири, чи знімуть з реєстраційного обліку? У нашій практиці (на захист колишнього чоловіка) його не зняли з реєстрації, суд виніс рішення про відмову позивачці в позовних вимогах. Хоча можна довести і зворотне.

Виселення члена сім'ї

Виселення члена сім'ї, на перший погляд, мало ймовірно. Але ось такий приклад. П'яний чоловік бігав з сокирою по квартирі, намагаючись вбити дружину. розрубав половину меблів, видовбав ями в стінках, проломив вхідні двері, лякав сусідів. Така ситуація, на жаль, в практиці наших фахівців - не рідкість. Так, якщо постаратися, можна виселити такого родича, члена сім'ї.

Виселення неповнолітнього. Чи можна виселити дитину?

Виселення неповнолітню дитину - особлива категорія судових справ. Тут вступають в доповнення до чинного житлового законодавства норми про охорону прав дитини. Рішення може бути як позитивне, так і негативне. все залежить від обставин справи. Чи жив дитина в даному приміщенні, чи була це квартира, гуртожиток або орендоване житло? З ким із рідні в'їхав дитина? Скільки років дитині і куди він ходить в школу, садочок, в поліклініку. Наші фахівці за час судової практики захищали і позивачів, і відповідачів. У нас є позитивні рішення на користь тих, кого ми захищаємо. Наголошуємо ще раз: все залежить від доказової бази, яку юрист або адвокат підготує для Вашої зашиті.

Виселення незаконно проживають

Чудове судову справу. Виселення незаконно проживають громадян - це праве діло. Суддя буде на вашому боці. Ось тільки де взяти довідку про те, що вони проживають незаконно? Якби вона була ... Тут так само, як і в інших справах про виселення, доведеться готувати доказову базу. Але відповідач буде чинити опір. Він, назустріч Вам, буде доводити протилежне. Єдині прості справи в даній категорії судових справ - коли громадянин був прописаний як "Знайомий", і виїхавши (але не виписавшись), надіслав нотаріальна заява про зняття його з реєстраційного обліку. А жіл.контора відмовляється по нотаріальному заявою зняти такого громадянина з реєстраційного обліку. Тоді судова справа - одне засідання. А якщо в кімнаті комунальної квартири прописано 8 чоловік, вони - не члени сім'ї власника, але всім "табором" проживають в невеликій кімнаті? Як їх вселили? Які у них підстави були для появи в цій квартирі, де вони взяли ключі, чому жили досі? .. Відповіді на ці питання дадуть можливість побудувати правильну стратегію в суді, і при грамотній підтримки юриста або адвоката допомогти отримати рішення суду на вашу користь .

Незаконне виселення з квартири

Найчастіше незаконне виселення з квартири (по статистиці з нашої практики) здійснюють дружини щодо своїх чоловіків. Збирають валізу і виставляють з речами на сходи. Міняють замки. Просто не пускають додому. Це не судове виселення. Це свавілля. І тут в судовому порядку ініціюються справи про вселення такого громадянина в квартиру. Більш того, правильно при вирішенні таких питань не просто отримувати рішення суду про вселення, але і визначати інші важливі для вселяє позитивні моменти (ключі, заходи для того, щоб виселення не повторилося ще раз і ін.). Адже після отримання рішення суду про вселення громадянина, і його подальше вселення (навіть на один день), його повторне виселення або виставлення на вулицю - це вже новий судовий справу. Адже у першій справі його вселили., Все добре. У нове виселення - нова справа про вселення. Тому в позовній заяві про вселення повинні бути обов'язково пред'явлені і інші вимоги, які захистять надалі громадянина від чергового виселення.

примусове виселення

В історії нашого Юридичного центру було досить рідкісне судову справу про примусове виселення громадянина з житлової кімнати, яка належить йому за договором соціального найму. Було отримано рішення суду про виселення громадянина і передачі кімнати сусідам, які потребують поліпшення житлових умов. . Більш того, жіл.контора після виселення цього громадянина справила гідний ремонт житлової кімнати, якої в подальшому наші позивачі-сусіди і скористалися до своєї радості.

Судових історій про вселення-виселення громадян в нашому юридичному центрі дуже багато. Запитайте і Ви нас про свою проблему. Ми Вам завжди готові дати повну поглиблену консультацію і допомогти виграти судову справу.

Прийом по живій черзі або за записом.

Наші гарантії

Ми займаємося судовим захистом більше 16 років. Юридичні послуги Юц "АДВЕКОН" пройшли атестацію Санкт-Петербурзьким Центром сертифікації "Петербурзька марка якості". Юридичний Центр "Адвекон" отримав знак якості послуг .

По предмету спору можемо працювати за двома варіантами:

  1. Поетапне виконання робіт, коли ми і Ви разом виконуємо черговий крок для досягнення мети.
  2. Робота "під ключ", при якій вигодою замовника буде досягнення мети, а вигодою виконавця за договором - гонорар успіху. Або виграємо, або повернемо гроші.

Звертайтеся до нас. Ми готові Вам допомогти.

Якщо потрібно виселити - чи подавати до суду?
Чи можна виселити дитину?
Якщо потрібно виселити - чи подавати до суду?
А де місце знаходження відповідача?
За адресою реєстрації, з якого ми його знімаємо або там, де він проживає зараз?
Що робити тоді?
Чи можливо судове виселення в вашому випадку?
Чому не виграти, а подумати про виграш справи, запитаєте Ви?
Виселять чи колишнього чоловіка з першої квартири, чи знімуть з реєстраційного обліку?
Чи можна виселити дитину?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online