Щастя та розлучення

  1. Те, що на двох ніяк не ділиться
  2. П'ятдесят на п'ятдесят
  3. Дитяча частка
  4. Шлюбний договір
  5. Поради при розлученні
  6. спірні моменти
  7. Гримаси життя і її посмішки
  8. Історія про користь письмових домовленостей
  9. Історія про жертви безвідповідальності
  10. Щаслива історія про заручників обставин

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Практично кожен третій шлюб в Казахстані закінчується розлученням - показують невтішні результати досліджень Агентства по статистиці.

За цими даними можна уявити і масштаби того, як часто людям доводиться ділити майно За цими даними можна уявити і масштаби того, як часто людям доводиться ділити майно. Зокрема, квартиру, якщо, звичайно, у колишнього подружжя вона була.
В інтернеті навіть існує окремий проект, присвячений шлюборозлучному процесу. Сайт так і називається: brakorazvod.kz . Розміщенням тематичних статей та відповідями на питання казахстанців займаються фахівці Алматинської юридичного бюро «ALPHALegal». За словами Романа Серенко, юриста бюро, крім стандартного розділу майна (будинків, квартир, дач) люди сьогодні все частіше ділять в судах акції, паї, частки участі в статутних капіталах юридичних осіб.

- Деякі хочуть розділити абсолютно все майно, включаючи найдрібніші предмети домашнього вжитку, аж до фіранок і мухобоек, - говорить юрист. Чи тут має місце жадібність, скоріше, справа в гострій неприязні до колишнього чоловіка і бажанні якось зігнати свою образу. У таких випадках ми радимо відкинути непотрібні емоції і зайву енергію направити на облаштування майбутнього життя, а не мстити за минулу.

Розділ нерухомості може бути добровільним, і здійснений як під час шлюбу, так і після його розірвання. Причому за взаємною згодою подружжя може нерівномірно розділити квартиру або будинок, відступивши від рівності часток. Наприклад, комусь може дістатися вся квартира або більша її частина. Якщо ж у колишнього подружжя не виходить домовитися полюбовно, один з них або обидва одночасно звертаються до суду. «Все залежить від людей, - каже досвідчений карагандинський юрист Алмагуль Мусіна. - Часто уникнути розглядів при розділі майна не виходить. Навіть шлюбний контракт ще не гарантія, що судової тяганини не буде ».

Те, що на двох ніяк не ділиться

У Законі Республіки Казахстан «Про шлюб та сім'ю» (глава 7 ст У Законі Республіки Казахстан «Про шлюб та сім'ю» (глава 7 ст. 35) йдеться про те, що нерухомість, яка належала комусь із подружжя до вступу в шлюб, є власністю того, хто придбав це майно. Іншими словами, все що було до одруження або заміжжя так і залишиться вашим навіть при реєстрації в квартирі інших членів сім'ї.

Квартира не ділиться і в тому випадку, якщо вона була подарована під час шлюбу одному з подружжя або перейшла до нього у спадок. Якщо інше не передбачено шлюбним договором. Наприклад, що отримане у спадок майно буде вважатися спільним.

Про особливості дарування або купівлі житла до шлюбу варто пам'ятати батькам молодят. Наприклад, якщо квартиру вирішили піднести як весільний подарунок. Якщо реєстрація шлюбу призначена, скажімо, на 15 число, а квадратні метри були придбані на п'ять днів раніше, то вона не буде вважатися спільною. У разі розлучення така квартира, навіть якщо вона куплена на спільні кошти, поділу не підлягає, а її власником вважається чоловік, на якого оформлений договір купівлі-продажу.

З правил, які передбачають одноосібне володіння, є свої винятки:

- Згідно зі статтею 36 Закону «Про шлюб та сім'ю», - коментує Алмагуль Мусіна, - майно одного з подружжя може бути визнане спільною власністю, якщо за час спільного проживання було вироблено істотне поліпшення цього майна, яке значно підвищило його вартість. До таких поліпшень належать перепланування, реконструкція, переобладнання, капітальний ремонт. Наприклад, в будинку (ІЖС) звели ще один поверх, побудували гараж тощо. Поточний ремонт не підпадає під умови цієї статті. Та ж заміна пластикових вікон не може бути підставою для визнання квартири сумісною власністю. У суді потрібно буде довести, що зі спільного сімейного бюджету на спірну квартиру було зроблено вкладення, значно збільшили вартість майна.

Незважаючи на те що нерухомість, отримана до шлюбу, спільним майном не є, законодавство враховує інтереси дітей. Так, наприклад, в Карагандинському районному суді розглядалася дивна річ. Після розірвання шлюбу колишній чоловік вирішив виселити екс-дружину зі своєї квартири (він купив її до реєстрації шлюбу). Через суд жінці вдалося довести, що колишній чоловік намагається залишити її на вулиці з двома дітьми. Інший нерухомості у неї немає, а закон зобов'язує батьків в рівній мірі піклуватися, захищати і виховувати своїх дітей. Суд став на бік матері і відмовив власнику у виселенні з квартири.

Чоловік вирішив: раз йому, як батькові, виселяти нікого не можна, значить це може зробити сторонній. І продав свою квартиру колезі по роботі. Нова власниця знала про те, що на купленій квартирі проживають неповнолітні діти з матір'ю. Але нерухомість вона все-таки придбала і подала черговий позов на виселення всієї родини. Колишній дружині знову вдалося залишити квадратні метри за собою. Суд визнав договір купівлі-продажу недійсним, так як було доведено, що угоду здійснили з метою ухилитися від батьківських обов'язків. Загалом, сім'ї залишили дах над головою, але жінка не змогла домогтися визнання квартири спільним майном. Господарем нерухомості, як і раніше, значиться чоловік.

П'ятдесят на п'ятдесят

Порівну при розлученні ділиться нерухомість, яка була придбана під час шлюбу (глава 7 пункт 1 Закону «Про шлюб (шлюб) і сім'ї»).

Як коментують юристи, можлива ситуація, при якій велика частина нерухомості відторгається тому чоловікові, з ким залишаються жити діти.

- Суд у своєму рішенні може відійти від рівності часток на користь неповнолітніх, - пояснює юрист Алмагуль Мусіна. - У кодексі є ще одне доповнення. Якщо в суді буде доведено, що хтось із подружжя не отримував доходів з неповажних причин або витрачав спільне майно подружжя на шкоду інтересам сім'ї без згоди другого з подружжя, зокрема, був обмежений (в судовому порядку) в дієздатності у зв'язку з вживанням спиртних напоїв , наркотичних речовин, що ставило сім'ю в скрутне матеріальне становище, то інший член подружжя може домагатися отримання більшої частини нерухомості.

Суддя районного суду №2 Караганди Акмарал Даненова Суддя районного суду №2 Караганди Акмарал Даненова

Може, але ще не факт, що суд прийме ці доводи. Як коментує суддя районного суду №2 Караганди Акмарал Даненова, при розгляді таких форм цивільно-правової угоди (спільного придбання житла) інтереси дітей не враховуються.

- Нормативне постанову Верховного суду, Закон «Про шлюб (шлюб) і сім'ї», цивільний кодекс чітко визначають рівність часток між подружжям. Також на розділ нерухомості не впливає і те, що чоловік, як кажуть, «пив і гуляв». Суд не ділить людей на хороших і поганих, навіть якщо людина закінчений алкоголік або наркоман. Перед законом всі єдині, і у всіх однакові права і обов'язки. Тому при розділі майна такі питання недоречні.

Але, підкреслює Акмарал Даненова, кожне цивільну справу індивідуально, багато що залежить від обставин і доказів, які пред'явить кожна сторона.

Судовий акт про розподіл майна вже є правовстановлюючим документом. З ним колишнє подружжя можуть йти в ЦОН і реєструвати свої права власності. Суддя радить це робити відразу після винесення рішення. Тому що в іншому випадку той чоловік, який раніше значився як власник квартири, зможе її продати в обхід судового рішення про розподіл нерухомості.

Якщо квартира знаходиться в заставі (іпотека), а подружжя прийняло рішення про розірвання шлюбу, банківську позику не є перешкодою розділу майна. Однак при цьому розділу підлягають і загальні зобов'язання за іпотечним договором.

Дитяча частка

Повнолітня дитина при розділі між батьками квартири, придбаної ними в шлюбі, має право претендувати на частку в тому випадку, якщо він включений в договір купівлі-продажу.

Що стосується неповнолітніх, то законом також передбачено тільки один випадок, коли дитина є власником частини нерухомості. «Коли є договір приватизації квартири, - каже суддя Акмарал Даненова. - Буває, що чоловік і жінка, будучи в шлюбі, приватизували житлову площу. При розлученні ми зобов'язуємо відповідні органи і батьків зареєструвати право власності (частку) неповнолітніх дітей. Якщо, звичайно, діти були в родині на момент приватизації ».

Як під час шлюбу, так і після його розірвання, нерухомість може бути оформлена на дітей.

- Квартиру оформляють на неповнолітнього за згодою обох батьків, - пояснює Алмагуль Мусіна. - При розлученні це майно поділу не підлягає і залишиться у дитини. Один з подружжя, наприклад мати, має право проживати з неповнолітнім в цій квартирі. Але вона не зможе розпоряджатися майном без згоди другого з подружжя, або в окремих випадках - органу опіки та піклування, який покликаний захищати інтереси дитини.

Шлюбний договір

Уже для нас не новинка, але поки що і не повсякденність. Був введений Законом «Про шлюб та сім'ю» 17 грудня 1998 року. Шлюбним договором визнається угода осіб, що вступають у шлюб, або угода подружжя, що визначає майнові права і обов'язки подружжя у шлюбі і (або) у разі його розірвання.

Співробітники Алматинської юридичного бюро «ALPHALegal» стверджують, що такі контракти стають поширеною практикою. До його висновком частіше вдаються люди з високим рівнем достатку, а також громадяни, повторно вступають в шлюб. Роман Серенко впевнений, шлюбний договір не провокує розлучення, а в більшості випадків утримує від нього.

У Казахстані шлюбний договір застосовується не так широко як за кордоном, вважає директор «Юридичного союзу» Саулі Беркамалова.

- Цьому існує багато причин, але основні з них дві. По-перше, в нашому кодексі «Про шлюб (шлюб) і сім'ї» досить детально прописані взаємини подружжя в шлюбі. По-друге, з огляду на традиції нашої країни, складання шлюбного договору не практикувалося. Незважаючи на це, договори все ж отримують своє поширення. Якщо документ буде складений належним чином, то жодна зі сторін не буде зацікавлена ​​в ситуації, що веде до розлучення. Подружжя подумають, чи варто їм розходитися, що можливо стане приводом до примирення і збереження сім'ї. Якщо ж справа все-таки дійде до розірвання шлюбу, воно буде більш спокійним.

Карагандинський юрист Алмагуль Мусіна так само радить укладати парам шлюбний контракт. У ньому можуть бути передбачені права навіть на неіснуючу нерухомість, придбану в майбутньому. У 41 статті Закону зазначено, що шлюбний договір може бути укладений як щодо наявного, так і щодо майбутнього майна подружжя. Наприклад, якщо квартира буде отримана в дар або спадок.

Карагандинський юрист Алмагуль Мусіна Карагандинський юрист Алмагуль Мусіна

У шахтарській столиці, каже Алмагуль Мусіна, шлюбні договори укладаються рідко. Багатьох бентежить моральна сторона питання: адже перед реєстрацією всі розмови тільки про кохання, як можна думати про розподіл майна?

- Шлюбний договір, як правило, роблять висновок, коли у одного з подружжя виникають проблеми, пов'язані з особистими боргами, - розповідає юрист. - Наприклад, чоловік позичив гроші під розписку у фізичної особи. Як «застави» виставив квартиру, але застава не був зареєстрований. Гроші не віддав, гряде судовий процес, і подружжя, поки не накладено арешт на нерухомість, укладають шлюбний контракт, що майно (квартира) переходить дружині, купівлю-продаж не оформляють. Але суд може звернути увагу на те, коли була укладена угода, тобто шлюбний договір, що вона відбувалася саме для того, щоб піти від відповідальності. Навіть ця хитрість не завжди спрацьовує.

Шлюбний контракт після його укладення має бути зареєстрований в органах юстиції. Якщо в нього вносяться зміни - вони також підлягають реєстрації. У договорі можна врегулювати багато питань: визначити свої права і обов'язки по взаємному утриманню, способи участі у доходах одне одного, визначити майно, яке буде передано кожному з подружжя у разі розірвання шлюбу, а також включити в шлюбний договір інші пункти, що стосуються майнового стану дітей . Але і цей документ можна оскаржити в суді.

Поради при розлученні

Дивні пішли нині часи: людям радять як розлучатися. Але зростання цін на нерухомість, матеріальні складнощі в її придбанні диктують свої правила. Цю тенденцію підтверджує і алматинский юрист. Роман Серенко каже, що меркантильні інтереси сьогодні проявляються частіше, вони відсувають на другий план традиційні сімейні цінності. Серед громадян зріс і рівень правової грамотності: при розглядах у суді кожен використовує найменші тонкощі, щоб схилити рішення на свою користь.

- Наприклад, 10 років тому, - коментує фахівець, - досить поширеною була ситуація, коли чоловік йдучи залишав квартиру дружині, а собі забирав тільки автомобіль (в цей час їх вартість часто була сумірною). Сьогодні «квартирне питання» стоїть в числі перших, люди намагаються врахувати не тільки нерухомість, а й вклади в її ремонт при розділі.

Суддя Акмарал Даненова, навпаки, вважає, що подружні розгляду мало чим відрізняються від колишніх часів. У своїх судженнях жінка спирається на дванадцятирічний суддівський досвід роботи:

- Розділ майна - це завжди гарячі суперечки. Але до їх пір є чоловіки, які залишають житло своїй другій половині. Ось, зовсім недавно я консультувала колишнього подружжя. Чоловік цікавився, яким чином передати квартиру, яка зареєстрована на нього, дружині з дитиною. Але є і такі, хто вимагає виселити з будинку своїх же дітей і колишню дружину.

Можливо, алматинський юристи частіше стикаються з жорсткими спорами, тому що нерухомість південній столиці найдорожча в республіці.

Алматинський юрист Роман Серенко

Роман Серенко радить громадянам, які перебувають у шлюбі або збираються в нього вступити, заздалегідь подумати про можливість розлучення. Хоча, зазначає алматинский фахівець, така передбачливість на практиці зустрічається рідко і є, скоріше, винятком. Тим не менш, він пропонує звернути увагу на деякі моменти.

Ні в якому разі, перебуваючи в шлюбі, не оформляти спільно придбане майно на родичів чоловіка. Потрібно розуміти, що якщо з якихось причин ваші відносини з другою половиною не заладилося, батьки завжди приймуть сторону своєї дитини. В цьому випадку довести, що фактично майно купувалося вами і для потреб вашої родини дуже важко. Слід уникати угод дарування, в яких обдаровуваним виступає чоловік або дружина, так як в цих випадках майно буде особистою власністю того особи, на кого воно оформлено.

При оформленні кредиту обов'язкова згода другого з подружжя на його отримання, інакше, якщо в суді буде доведено, що кредит був витрачений не на потреби сім'ї, його можуть визнати особистим обов'язком того чоловіка, на чиє ім'я він був узятий.

Якщо все ж справа дійшла до розділу майна в судовому порядку, краще не економити і скористатися послугами фахівця в області сімейного права, так як непрості ситуації, які можуть виникнути при розгляді справи в суді, вимагають кваліфікованої юридичної допомоги, особливо, якщо друга сторона буде мати сильну юридичну підтримку.

У суперечках про розподіл майна другою стороною можуть бути використані наступні прийоми: заперечення факту існування спільного майна, коли у другого чоловіка немає доказів про дійсне існування такого майна. Заниження або, навпаки, завищення вартості майна.

Може бути надано психологічний тиск одним з подружжя з погрозами залишити коштів другої половини «біля розбитого корита». Цього боятися не слід, особливо якщо ви чітко розумієте, якими правами володієте. Слід набратися терпіння, так як судовий процес по розділу майна, як правило, є тривалим і може затягнутися на довгі місяці. Це пов'язано зі збором доказів, проведенням судових експертиз, оскарженням рішень суду.

спірні моменти

На перший погляд в законі зрозуміло викладені всі ситуації, які можуть виникнути під час розподілу нерухомості. Однак ... скільки юристів, стільки й думок. В основному виникають питання в інтерпретації кодексу.

- Проблема не стільки в недоліках законодавства, скільки в практиці його застосування суддями, - коментує Роман Серенко. - Наприклад, були випадки, коли суддями ігнорувалося наявність шлюбного договору між подружжям. Під час поділу квартир, в ситуації, коли жодна сторона не може виплатити компенсацію інший, судді часто просто наполягають на визначенні порядку їх спільного використання.

Роман каже про випадок, коли даже после решение суду про поділ квартири подружжя НЕ может роз'їхатіся. Аджея «розпіляті» житло на две части в буквальному СЕНСІ нельзя. Значить одна зі сторон винна статі власником квартири после того, як заплатити второй стороні ВАРТІСТЬ ее Частки. Если грошей на це немає, суд может вірішіті реалізуваті квартиру з прилюдних торгів, а гроші поділіті между колішнім подружжя. Однак на практиці, каже юрист, судді часто просто визначають кожному свою кімнату для проживання.

- Вони вкрай неохоче йдуть на розділ шляхом продажу з публічних торгів. Хоча в таких ситуаціях це, мабуть, самий розумний варіант. Адже мета подружжя - жити окремо.

Юрист Алмагуль Мусіна вважає, що проблеми виникають зі статтею 36 Кодексу РК, де говориться, що майно кожного з подружжя (то, що отримано до шлюбу) визнається їх спільною сумісною власністю, якщо в період шлюбу було зроблено вкладення, значно збільшили вартість цього майна.

- Вважаю, що цю норму необхідно деталізувати, - говорить фахівець. - Просте прочитання статті не викликає питань і здається, що раз зробили «євроремонт», значить і квартира загальна! Насправді не все так просто. У суді доведеться доводити, що цей євроремонт значно збільшив вартість квартири, і всі зміни були зроблені в період шлюбу. Що ремонт робили за рахунок спільних коштів, а не подарованих будь-ким з батьків або родичів. Може, чоловік і жінка зробили перепланування. А збільшила чи перепланування вартість майна? Всі ці та багато інших питань буде вирішувати суд із залученням фахівців і експертів, аж до виконання будівельно-технічної експертизи.

Також, на думку юриста, конкретизації вимагає п. 6 статті 37 Кодексу РК «Про шлюб (шлюб) і сім'ї». При розподілі майна після розірвання шлюбу діє термін позовної давності - три роки. Якщо колишня половина схаменеться пізніше, суд вправі відмовити у задоволенні позовних вимог, якщо відповідачем буде заявлено про застосування строку позовної давності. На думку Алмагуль Мусіної, це положення суперечить нормам Цивільного кодексу РК про безстроковість (тобто необмежених термінах) права власності.

Несправедливим юристу здається незахищеність дітей в частині прав на житло. Адже, за винятком пари випадків, неповнолітній не може претендувати на загальну нерухомість. Хоча кодекс передбачає інші права дитини: на забезпечення своїх інтересів і вираження думки в ході судових розглядів.

- Виходячи з даних нормативних встановлень, - каже Алмагуль Мусіна, - можна зробити висновок, що при розділі нерухомості батьками, дитина повинна мати право висловити свою згоду або незгоду, в тому числі і письмове (при досягненні ним 14-річного віку). Це дозволило б запобігти укладенню кабальних або уявних угод, що суперечать інтересам не тільки неповнолітнього, але і всієї сім'ї в цілому.

Гримаси життя і її посмішки

Зрозуміло, що життя ні в які правила не вписується, і застосування закону має часом несподівані результати. А іноді саме закон служить тій соломкою, яка пом'якшує падіння.

Історія про користь письмових домовленостей

Родичі Кайрата перед одруженням зібрали йому гроші на квартиру. Правда, потрібну суму вони піднесли не як подарунок на весілля, а як безвідсотковий кредит. Придбану нерухомість ще до реєстрації оформили на наречену. Мама нареченого попросила молодих написати розписку: скільки грошей вони отримали, на яких умовах і для чого. Кайрат через це навіть кілька разів сперечався з матір'ю: навіщо ці дурниці, якщо вони з коханою скоро стануть однією сім'єю? Але жінка наполягла на своєму.

Через два роки після весілля Жанна і Кайрат розлучилися, а кредит так і залишився неоплаченим. Хлопець в рахунок боргу готовий був віддати родичам квартиру. Альо ба то було. Жанна заявила: йому нічого не належить і навіть перестала пускати на поріг. Ось коли Кайрат подякував за мудрість батьків. Розписка це, звичайно, не шлюбний договір, але вона врятувала ситуацію. Все завдяки тому, що в папері було зазначено, що гроші давали родичі жениха саме на покупку житла. На нерухомість наклали арешт, і Жанна, усвідомивши, що домагання марні, віддала квартиру родичам.

Історія про жертви безвідповідальності

Подружжя оформили кредит під заставу квартири. Нерухомість належала дружині, а гроші для розвитку бізнесу були потрібні чоловікові. В один прекрасний день чоловік відправився у відрядження. Чоловік запевнив: їде, мовляв, контракти якісь підписувати, для чого потрібні кошти, тобто кредитний позику. Після приїзду в місто Щучинськ спустив всі гроші в казино. У родині скандал, розлучення, борги діляться між подружжям порівну. Правда, колишній чоловік свої зобов'язання перед банком виконувати не поспішав. Крайнім залишився заставодавець, тобто колишня дружина, тому що тепер банк, що видав кредит, має право звернути стягнення на заставлене майно - квартиру. Довести, що чоловік витратив кредит не на сім'ю складно. Навіть офіційно працюють казино зберігають таємність щодо своїх клієнтів. Чого вже говорити про підпільних гральних закладах. Причому юристи говорять, що подібний випадок у їхній практиці вже не перший.

Щаслива історія про заручників обставин

В одному з міст-супутників розлучилися чоловік з дружиною. Почали ділити спільну трикімнатну квартиру. Суд, як і водиться, визначив рівні частки кожного з подружжя. Ні у кого з них не було грошей, щоб «викупити» чужу частина житла. Продати квартиру за гідну, за поняттями подружжя, ціну теж не виходило. Довелося ділити кімнати. Колишній чоловік зайняв спальню, дружина, так як вона з дитиною, - все інше. Чоловік в своїй спальні обзавівся окремим холодильником, плитою і телевізором. Зрідка між колишніми відбувалися розгляду через порушення кордонів. Справа в тому, що чоловік здійснював набіги на холодильник дружини (чужа територія). Дитина була єдиним членом в родині, хто не ставився до чвар серйозно. Він, як і раніше, спілкувався зі своїми мамою і татом. Після закінчення року такого життя подружжя знову зійшлися. Правда, офіційно вдруге свої відносини реєструвати не стали.

КОМЕНТАРІ

Олена Малигіна, віце-президент міжнародного Фонду захисту свободи слова «Аділь ство»:

«У сучасних умовах укласти шлюбний договір - це розумна пропозиція. У той час коли я виходила заміж, це було неприпустимо, неетично і непристойно. Тоді були інші звичаї, люди одружувалися по любові, з розрахунку теж одружилися, але це засуджувалося. З огляду на те, що сьогодні багато сім'ї розпадаються, шлюбний договір служить захистом. Бувають випадки, коли у одного з подружжя є все, а іншого нічого. Але це треба обговорювати, причому на самому початку. Але не ставити питання ребром, а ненав'язливо, поступово починати розмову, і взагалі подумати, чи варто говорити про це.

Сьогодні ризик втратити майно великий. Якщо раніше людина мала можливість отримати квартиру або в разі розлучення повернутися до батьків, то сьогодні це зовсім інша ситуація. Шлюбний договір - це не принизливо, це розстановка відповідальності. Це не те що допустимо, це нормально. У людини, що добився певного успіху в житті, має заводи, пароплави, є над чим замислитися. Змінюється час - змінюються традиції ».

В'ячеслав Абрамов, головний редактор інтернет-журналу «Власть»: В'ячеслав Абрамов, головний редактор інтернет-журналу «Власть»:

«Думаю, що укладення шлюбного контракту є найбільш цивілізованою формою вибудовування відносин між майбутнім подружжям не тільки в частині можливого розлучення. Відносно шлюбного контракту існує безліч упереджень не тільки в нашій країні, є стереотипи, які ми не подолали. Наприклад, той, що такий контракт - це недовіра один одному. Мені здається, нам знадобиться ще час, щоб позбутися від цих упереджень. Думаю, що укладення шлюбного контракту говорить про те, що в шлюб вступають дорослі люди, які заздалегідь домовляються, що в разі, якщо їх шлюб розпадеться, вони будуть вести себе максимально шанобливо по відношенню один до одного, що не будуть опускатися на рівень скандалів, а вирішать всі питання цивілізовано ».

Фото: kn.kz

Ірина БЕРДАШОВА, Інформаційна служба www.kn.kz

Багатьох бентежить моральна сторона питання: адже перед реєстрацією всі розмови тільки про кохання, як можна думати про розподіл майна?
А збільшила чи перепланування вартість майна?
Кайрат через це навіть кілька разів сперечався з матір'ю: навіщо ці дурниці, якщо вони з коханою скоро стануть однією сім'єю?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online