Примусове виселення з квартири (матір виганяє з квартири)


Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Автор питання - Анонім

Росія

Здраствуйте.
Проблема така, мені 23 повних роки, живу з мамою і сестрою у двокімнатній квартирі, є власником і прописаний тут. З недавнього часу почалися конфлікти з мамою і вона вирішила мене виселити без мого на те згоди, мотивує своє бажання мого з'їзду тим що хоче, щоб я був самостійним і моїм нібито поганою поведінкою (спалив каструлю і кричу на домашнього вихованця, коли гавкає). По суті у неї є чоловік, з яким вона хоче жити в цій квартирі і Я просто заважаю в цій ситуації. Будь-які спроби домовитися призводять до скандалу, натяк на те що Я готовий ділити квартиру (хоча мені цього не хочеться, свариться з матір'ю ітд) через суд також ні до чого не призводить. Справа в тому що після закінчення коледжу Я працюю, але не офіційно ось уже 4 роки і з її слів суд встане на її сторону, так як по суті числюсь безробітним, а вона матір з 18-річною дочкою (навчається у вузі), не знаю чи має це значення. Плюс до всього був такий момент коли вона сказала, що може подати до суду на те що Я нібито пристаю до своєї сестри (!), Що взагалі за гранню мого розуміння. Також власником квартири, але НЕ прописаним тут є моєю батько, який підтримує мене. У разі будь-яких судових розглядів він готовий віддати мені свою частку, але це не настільки важливо, важливо дізнатися з юрид. точки зору яке право має мати виганяти таким чином свого сина. Я не хочу лаятися, тягатися по судах, мені потрібно близько 6 місяців щоб покинути це житло, але мати мені ніяких відстрочок не дає.

відповіді юристів

Морозов Дмитро Олександрович

Доброго дня!

Ви, як один з власників житлового приміщення, маєте повне право на проживання в ньому. Більш того, якщо мати не є власником, то це вже Ваше право на звернення до суду з позовом про її виселення. Можете нагадати їй про це. Вона ж, як не власник (якщо не власник) не має право вимагати від суду Вашого виселення (неналежний позивач). Факт того, що Ви офіційно не працюєте ніякого значення не має. З приводу домагань до рідної сестри - без коментарів - також без шансів.

З юридичної точки зору, виганяти Вас мати права не має.

Алістархов Володимир Володимирович

Виселення можливо тільки за рішенням суду . Все, що говорить Ваша мама є тільки елементами залякування з метою щоб Ви покинули місце проживання. Необхідно домовлятися з ріднею, тому що це Ваша законна власність + частка батька. Ви можете пропонувати варіанти мамі для урегілірованія питання. Можлива вона за передачу Вашої частки і частки батька їй запропонує грошову компенсацію і т.д. Варіантів багато, але Вам вирішувати (тому що ВИ власник) які вжити заходів.

Володимир

Рекомсендую звернутися в поліцію при виникненні комфлікта. Потім в прокуратуру на усунення перешкод користування житловим приміщенням.

Володимир

Доброго дня

Так як ви є власником даної квартири вас виселити з вашої квартири ніхто не має права, і звернутися до суду має право токо ви, а її позовну заяву їй повернуть що не належний позивач. Умови диктувати по терміну скільки вам потрібно для того, щоб залишити житло можете Ви як собственик а не Вам. Будь-яка перешкода в користування своєю власністю звертайтеся в суд для востановления вашого права.

Дворядко Тетяна Юріївна

Добридень!

Підстав для Вашого виселення немає! Про це можете не переживати.

Я щиро бажаю Вам, терпіння, сил і мудрості у вирішенні цього складного питання!

Анатолій Юрійович

колеги все вірно радять. ніхто Вас ні в якому разі не виселить, а ось з приводу вашої сестри - все залежить від неї. так що рішення вашої ситуації - переговори і зважені рішення. Можемо допомогти Вам, якщо що - звертайтеся за допомогою.


Чи не знайшли відповідь? Задайте своє питання юристам

9562 юристів чекають Вас
Чи не знайшли відповідь?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online