Особливості виселення з житлового приміщення

  1. Стаття на тему: житлові спори Належність житлового приміщення до того чи іншого житлового фонду...
  2. Як визначаються підстави для виселення?
Стаття на тему: житлові спори

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Належність житлового приміщення до того чи іншого житлового фонду значно впливає на особливості виселення. Житловий фонд в залежності від форми власності поділяють на такі групи:

  • Приватний фонд - житлові приміщення, які знаходяться у власності громадян і юридичних осіб;
  • Державний житловий фонд - приміщення, які належать Російської Федерації на праві власності, а також приміщення, які належать суб'єктам РФ на праві власності (житловий фонд суб'єктів РФ).
  • Муніципальний фонд - житлові приміщення, які належать муніципальних утворень (на підставі п. 2 ст. 19 Житлового кодексу РФ).

Хто висуває вимоги про виселення?

Ініціювати виселення з житлового приміщення може його власник. Якщо громадянин, який є власником приміщення, не може звернутися до суду і представити свої інтереси (наприклад, інвалід або неповнолітній), в його інтересах може виступити прокурор.
При виселенні з державного житлового фонду позов пред'являють федеральні виконавчі органи влади або виконавчі органи влади суб'єкта РФ. У випадках, коли власником житлового приміщення є муніципальне утворення, в інтересах власника в суді виступає орган виконавчої влади даного муніципального освіти.

До особливостей, які характеризують порядок виселення, можна віднести наступні:

  • Виселення проводиться тільки з приміщення, яке втратило статус житлового.
  • Виселення здійснюється лише в інтересах держави або самого виселяється (наприклад, коли людина проживає в аварійно-небезпечному приміщенні з загрозою для свого життя і здоров'я).
  • Виселення з житлового приміщення проводиться лише в тому випадку, якщо виселяти не має права проживати в ньому.
  • Виселення - міра примусового впливу на громадянина, проводиться всупереч волі виселяється і членів його сім'ї.
  • Виселення може здійснюватися тільки в судовому порядку, за винятком випадків, коли будівля загрожує обвалом.
  • Всі подробиці виселення вам роз'яснить юрист з житлових питань . Зателефонуйте за вказаним телефоном або заповніть форму внизу сторінки, щоб отримати консультацію.

Як визначаються підстави для виселення?

Виселення з житлового приміщення може здійснюватися на різних підставах. Вони залежать, перш за все, від призначення житлового приміщення і цілей його використання. Тому житловий фонд поділяють на соціальний, спеціалізований і індивідуальний.

Житловий фонд соціального використання - це квартири, які надаються громадянам за договором соціального найму, а також державні і муніципальні приміщення.

Спеціалізований житловий фонд - це приміщення, призначені для проживання людей окремих категорій. Сюди відносять гуртожитку, приміщення для тимчасового вимушеного поселення, житло для громадян, які потребують соціального захисту. Індивідуальний житловий фонд - квартири і будинки приватного фонду. Крім того, виділяють житловий фонд комерційного використання. Це житлові приміщення, які використовуються власниками для отримання доходу (здаються внайми третім особам).

Інші статті на тему: житлові спори
Як визначаються підстави для виселення?
Хто висуває вимоги про виселення?
Як визначаються підстави для виселення?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online