Боротьба з банком: як не дати себе виселити із заставної квартири

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

21 грудня 2011, 13:00 Переглядів: 21 грудня 2011, 13:00 Переглядів:   Суд

Суд. Результати оцінки квартири можна оскаржити.

Після публікації в "Сегодня" статті "Позичальник VS банк" , В якій ми розповіли про те, як проблемним банківським позичальникам відстоювати свої права в судах, до редакції почали надходити листи від читачів. Вони ділилися своїми історіями "війни" з фінустановами. На жаль, не всі з них виходять переможцями.

ПРОБЛЕМНИЙ КРЕДИТ. "Ми взяли в 2007 р кредит в гривнях під заставу двокімнатної квартири в м Суми , - розповідає Роман Мельниченко. - Договір оформили на дружину. Квартира належить в рівних частках дружині і її матері. Крім того, там прописана старша сестра - цей факт, до речі, чомусь бентежив всіх нотаріусів міста, і вони відмовлялися візувати договір іпотеки, поки банк не запропонував свого нотаріуса ". Після кризи з грошима у сім'ї Романа стало туго, і вони перестали платити по кредиту. на початку 2010 р банк подав на боржників до суду. І на даний момент винесено рішення на користь фінустанови про те, що квартира підлягає продажу.

Банк просив також відразу ж виселити всіх мешканців, однак суддя не задовольнила цю вимогу. "Ми подали апеляцію, але суд її відхилив, - продовжує Роман. - Зараз готуємо касацію до Верховного суду. У цей час на держвиконавця тисне банк з вимогою готувати квартиру до продажу, хоча у нас ще не минули законні 20 днів на подачу касації".

Дружина Романа чекає дитину, якого збирається народжувати і прописувати в Сумах, незважаючи на те, що зараз сімейна пара проживає в Києві. "У мене ще є четверта частина квартири в Києві, яка належить в рівних частинах мені, моїм батькам і сестрі", - зазначає Роман. Його цікавить, чи можна якось затягнути виконавчі дії, щоб встигнути зібрати гроші на погашення боргу? Наші юристи стверджують: можна і як мінімум на 2 роки. Вони склали інструкцію, як це можна зробити.

[Money1]

3 СПОСОБУ ВІДСТРОЧИТИ ВИСЕЛЕННЯ

Подаватиме касацію. "Сам факт подачі касації до Верховного Суду не допоможе зупинити виконавчі дії, - говорить Дар'я Ганич, юрист ЮК "Олексій Пуха і Партнери". - Однак можна паралельно написати заяву в суд касаційної інстанції (в даному випадку до Верховного суду) з проханням призупинити проведення виконавчих дій на час розгляду скарги ". Послатися можна на важке матеріальне становище (підтвердити довідкою про доходи), наявність маленьких дітей і відсутність іншого житла .

Оскаржують ОЦІНКУ КВАРТИРИ. "Якщо за півроку житло не було продано, його треба переоцінювати, - радить Марина Гавяда, юрист Донецької обласної колегії адвокатів. - А Роман як учасник судового провадження може не погоджуватися з результатом оцінки, подавши позов до суду".

ДОВОДИТИ бездомних. "Якби у батьків новонародженого не було іншого житла, як мінімум рік ніхто б їх не виселив, - розповіла Алла Райковська, юрист ВГО" Захисту прав споживачів ". - Крім того, в Україні законодавчо заборонено виселення взимку. Однак в даному випадку у батька є житло в Києві ".

Ці кроки, за словами юристів, можуть в цілому затягнути виконавчі дії на пару років.

ДІТИ І КРЕДИТ

Сімейні пари, у яких дитина з'явилася ще до укладення кредитного договору з банком, можуть спробувати визнати передачу квартири в заставу незаконною. "Для передачі в заставу квартири, в якій прописані маленькі діти, необхідний дозвіл опікунської ради, - пояснила Марина Гавяда. - Якщо такий дозвіл не було отримано, згодом договір можна визнати недійсним".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Боротьба з банком: як не дати себе виселити із заставної квартири". інші фінансові новини дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Матичак Тетяна

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online