Як виселити з муніципальної квартири?

  1. Підстави для виселення з квартири
  2. Виселення з муніципальної квартири в зв'язку з від'їздом мешканця
  3. Виселення при незаконному проживанні

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

В даній статті йдеться про те, як виселити з муніципальної квартири осіб деяких категорій. Перераховуються підстави для виписки і описуються типові ситуації. Для виселення з муніципального приміщення потрібно зібрати пакет документів, який підтверджує підстави для цього і звернутися в муніципальний орган тому, що виключно він може звернутися до суду з позовною заявою про розірвання договору соціального найму . Ініціатор ж виселення буде присутній під час процесу в ролі свідка, і підтверджувати правомірність вимог про виселення. В даній статті йдеться про те, як виселити з муніципальної квартири осіб деяких категорій

Підстави для виселення з квартири

Статтею 83 російського Житлового кодексу визначено таких підстав для виселення з квартири муніципального типу і розірвання і переривання дії договору найму :

  • за бажанням наймача з письмовою згодою спільно живуть з ним членів його сім'ї;
  • по згоді сторін;
  • в разі переїзду наймача і членів його сім'ї в інше місце проживання.

Однак Житловий кодекс розділяє такі поняття як розірвання договорів найму і виселення з квартири за договором соціального найму. Так, пункт 4 вищевказаної статті передбачає, що орендодавець має право припинити дію угоди соціального найму виключно в судовому порядку, при цьому передбачені такі підстави для виселення з квартири:

  • несплата мешканцем плати за користування житлом або комунальні послуги більше 6-ти місяців;
  • систематичні порушення наймачем або проживають з ним членів сім'ї інтересів і законних прав сусідів, що призводить до неможливості їх подальшого спільного проживання;
  • пошкодження або руйнування мешканцями муніципальної квартири ;
  • використання житлової площі не за цільовим призначенням.

Виселення з муніципальної квартири в зв'язку з від'їздом мешканця

Якщо мешканець залишив місце проживання назавжди, то проживають в квартирі громадяни мають підстави в судовому порядку вимагати його виписки з житла, мотивуючи це тим, що людина втратила право проживання через виїзду для проживання в іншому місці. Визначитися з тим, як виселити з муніципальної квартири мешканця в даному випадку допоможе судова практика в аналогічних справах. У таких випадках суд скрупульозно аналізує всі зібрані матеріали і з'ясовує у сторін обставини того, чи дійсно людина виїхала з квартири назавжди або ж він має наміри в майбутньому повернутися назад. Якщо у судді залишаться навіть найменші сумніви в тому, що мешканець, зареєстрований в муніципальній квартирі, відсутня в квартирі тимчасово або виїхав не по своїй волі, то в задоволенні позовних вимог буде відмовлено. Це пояснюється тим, що за виїхали з житла людиною зберігаються в повній мірі всі права користування.

Виселення при незаконному проживанні

Статтею 70 Житлового Кодексу визначено, що для вселення в муніципальну квартиру інших осіб потрібна письмова згода наймача і представників його родини, а в ряді випадків ще й згода муніципального органу. На практиці часто відбуваються ситуації, коли громадяни вселяються в приміщення без отримання такої угоди. В даному випадку виселити мешканця буде набагато легше. Для цього необхідно звернення до суду на підставі ст. 11 Житлового Кодексу - усунення порушень прав на житло і відновлення ситуації, що існувала до порушення прав. В даному випадку у позивача є стовідсоткові шанси виселити людину, так як його проживання є незаконним і не породжує будь-яких прав на квартиру . Тобто незаконно вселилися в приміщення особа підлягає примусовому виселенню без надання іншого житла.

Справи про виселення громадян розглядаються судом дуже ретельно, судді чіпляються до кожної дрібниці, тому ми настійно рекомендуємо не розраховувати виключно на свої сили, а звернутися за допомогою до кваліфікованих юристів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online