Оренда квартири з викупом в питаннях і відповідях

Вадим Пистін

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

При знайомстві з чимось новим завжди виникає маса питань. Коли на кону стоїть покупка квартири, ризики дуже високі, тому будь-який новий інструмент, який пропонує зробити житло доступнішим, хочеться вивчити найбільш докладно. За останній рік добре себе зарекомендувала оренда нерухомості з наступним викупом.

Дати відповіді на запитання громадян, які вони найчастіше задають про цей інструмент співробітникам «Федерального бюро викупу житла», однієї з небагатьох організацій в Росії, що займаються здійсненням таких угод під ключ, погодився її беззмінний керівник Микола Овчинников.

Як працює і що з себе представляє оренда з викупом?

Це соціально-правовий механізм, що дає можливість людям здійснювати покупку і продаж прав на нерухомість на договірних умовах. Викуп прав здійснюється поступово за період рівний терміну дії договору, від 3 місяців до 7 років.

Для покупця виглядає це наступним чином: він виплачує якусь частину від вартості (аналог початкового внеску) і заселяється в квартиру, після чого кожен місяць виплачує підвищену орендну плату. Вноситься щомісяця сума йде в рахунок викупу житла. Коли повна вартість за квартиру виплачена, орендар ставиться її повноправним власником.

Які умови угоди?

Договірні. Покупець сам вирішує, скільки готовий заплатити відразу і яку суму протягом якого часу зможе виплачувати щомісяця. Орієнтуючись на ці дані, йому підбирають квартиру , кімнату або хата , Знаходять власника, для якого такі умови прийнятні, а також розраховують термін угоди. Підсумкова вартість нерухомості може бути вищою за ринкову на 20% максимум.

Відповідно, власник нерухомості, що продається повинен вирішити, яку суму він хоче отримати одноразово і на яку тривалість угоди готовий погодитися.

У «Федеральному бюро викупу житла» пропонують угоди терміном до 7 років. По-перше, власник хоче отримати гроші швидше. По-друге, щоб уникнути попадання в економічну кризу, який в Росії гостює приблизно 1 раз в десятиліття.

Як угода оформляється юридично, які довідки і документи потрібно збирати?

Фактично оренда з викупом - це одна з доступних варіацій угоди купівлі-продажу. Процес її оформлення складається з тих же етапів: перевірки документів, боргів і обтяжень, узгодження і підписання договору з його подальшою реєстрацією в органах Росреестра.

Покупцеві необхідно оплатити послуги з реєстрації угоди. Довідки та документи збирати не потрібно. Знадобиться лише паспорт. Власнику житла необхідно надати набір документів, як при продажу.

Головна відмінність в тому, що права на нерухомість перейдуть тільки після виплати його повної вартості.

У чому відмінності оренди з викупом від іпотеки?

Набагато важче знайти подібності, адже вони працюють абсолютно по-різному. іпотека - це готовий фінансовий продукт, який передбачає отримання у банку коштів на покупку житла, які потім необхідно повернути з відсотками. У договорі маса додаткових умов: поручителі, штрафи, пені. Всі вони в інтересах банку, з яким не поторговуватимеш.

Оренда з викупом - це продукт соціального партнерства між людьми, що є альтернативою кредиту. Являє собою вона поетапний викуп прав на нерухомість на умовах, які влаштовують обидві сторони. Завжди можна домовитися, і на етапі укладання угоди, і в процесі її здійснення. Умови угоди прості: обмовляється кінцева вартість житла, яку необхідно виплатити за допомогою початкового внеску, якщо він застосовується, і щомісячних платежів. Всі суми фіксуються в договорі і залишаються без змін після його реєстрації. Додаткові виплати у вигляді відсотків, перерахунків, штрафів відсутні.

Хто може скористатися орендою з викупом для покупки житла?

Хто може скористатися орендою з викупом для покупки житла

Доступний такий варіант покупки житла для всіх без обмежень. Теоретично кожен платоспроможний громадянин, який проживає в будь-якому населеному пункті Росії незалежно від віку, професійної та національної приналежності може скористатися орендою з викупом.

Зараз механізм поширюється в різних містах і регіонах, завойовуючи свою аудиторію. Оренда з викупом постійно розширює територію своєї присутності. Такі угоди вже пропонують в Москві, Краснодарі, Нижньому Новгороді, Новосибірську, Ярославлі, Томську, Сочі, Оренбурзі та інших міст Росії. Подальша робота по популяризації оренди з викупом ведеться.

Як працює і що з себе представляє оренда з викупом?
Які умови угоди?
Як угода оформляється юридично, які довідки і документи потрібно збирати?
У чому відмінності оренди з викупом від іпотеки?
Хто може скористатися орендою з викупом для покупки житла?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online