Оренда автомобіля з правом викупу

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

1. Я взяв автомобіль в оренду з правом викупу у ІП шника, склали договір, при якому я за умови добросовісної оренди авто на протязі 24 місяців отримаю його у власність. А мінімальний термін оренди становить 6 міс, з подальшим продовженням за бажання. Я хотів віддати авто раніше цього терміну, на що орендодавець став мені погрожувати штрафними санкціями, прописаними нібито в договорі, за достроковий розрив договору 50000 р, і так по кожному пункту. Договір мені на руки не дає, не дає навіть ознайомитися. Як вести себе в цій ситуації, і чи є ймовірність того, що якщо я все таки поверну до терміну авто, він виграє суд і мені доведеться все це виплачувати?

1.1. Вірогідність його виграшу - прагнути до нуля.

1.2. Привіт, Костянтин!
Якщо я правильно розумію, Ви не підписали договір. Якщо так, то між вами не виникло договірних відносин, а "орендодавець" так само як і Ви посилаєтеся на умови неіснуючого договору.

1

2. Хочу купити автомобіль і віддати його в оренду своєму товаришеві з правом викупу. Можливо це зробити чи ні?

2.1. Так це можливо * зробити, головне правил н * скласти договір.

3. Я орендував автомобіль з правом викупу. Підійшов час тех. огляду і страхувати авто. Господар автомобіля говорить що все за мій рахунок. Чи законно ці вимоги.

3.1. Добрий день. Подивіться що зазначено в договорі оренди.

4. Орендував автомобіль з правом викупу. Автомобіль надали, уклали договір, заплатив перший внесок, і дві доби оплачував за оренду. Автомобіль виявився несправним. Орендодавець пропонує вибрати або інший автомобіль, або розірвати договір без повернення платежів, і найголовніше початкового внеску. Пропонований на заміну автомобіль має заборона на реєстраційні дії, що мене не влаштовує.
Як повернути первісний внесок, якщо про нього нічого не сказано в договорі?
Всі оплати в тому числі початковий внесок проводилися через термінал, про що є смс повідомлення про надходження коштів.
На обличчя необгрунтоване збагачення, введення в оману про стан автомобіля, і багато інших моментів.

4.3. Надсилайте орендодавцеві повідомлення про розірвання договору та повернення грошей. У разі невиконання вимоги доведеться звертатися до суду. Ви також маєте право вимагати стягнення збитків і судових витрат на підставі ст. 98-100 ЦПК РФ.

4.4. У даній ситуації можу тільки порадити, якщо орендодавець відмовляється розривати договір оренди з правом викупу звернутися до суду і в судовому порядку розривати договір оренди з правом викупу (450 ГК РФ).

4.5. Напишіть письмову претензію. Якщо авто не експлуатувався можна повернути гроші. Для цього при відмові звернутися в суд. ст.1102 ЦК РФ.Как безпідставне збагачення.

4.6. Ви абсолютно праві щодо безпідставного збагачення (ст. 1102 ДК). Однак в цьому випадку Вам слід поквапитися з розірванням договору оренди.
Якщо договору оренди немає, орендодавець не має права утримувати у себе будь-які Ваші гроші, крім тих, що були заплачені в рахунок поточної оренди і на умовах договору оренди.

4.7. --- Привіт шановний відвідувач сайту, читайте укладений з вами договір оренди і його умови, ми його не бачимо. А для початку, пред'явіть письмову претензію, а потім вирішуйте питання в суді. Стаття 421 ЦК України. Свобода договору
1. Громадяни та юридичні особи вільні в укладенні договору.
Примушування до укладення договору не допускається, за винятком випадків, коли обов'язок укласти договір передбачена цим Кодексом, законом або добровільно прийнятим зобов'язанням.
2. Сторони можуть укласти договір, як передбачений, так і не передбачений законом або іншими правовими актами.
Удачі вам і всього найкращого, з повагою юрист Лігостаєва А.В.

4.8. При таких обставинах, як несправність автомобіля, нав'язування іншого автомобіля, є підстави для визнання договору недійсним спочатку.
Якщо орендодавець приватна особа, то відразу звертайтеся в суд з позовом на підставі статті 450 ЦК РФ:
- Істотним визнається порушення договору однією зі сторін, яке тягне для іншої сторони така шкода, що вона значною мірою позбавляється того, на що мала право розраховувати при укладенні договору.

4.9. Можете пред'явити претензію про розірвання в порядку ст. 450 ГК РФ. Оплату початкового внеску можете довести платіжними документами. У разі відмови зверніться до суду з позовом в порядку ст. 131 ЦПК РФ .

4.10. Василь, в даному випадку якщо є істотні порушення з боку орендодавця, ненадання інформації про технічний стан автомобіля, то Ви маєте право розірвати договір оренди, направте письмове повідомлення про розірвання договору, вкажіть термін, якщо орендодавець відмовить, звертайтеся в суд ст. 3 ЦПК РФ .
Якщо договором не передбачений порядок розірвання та повернення початкового внеску, то його орендодавець повинен повернути.
ГК РФ Стаття 450. Підстави зміни і розірвання договору
1. Зміна та розірвання договору можливі за згодою сторін, якщо інше не передбачено цим Кодексом, іншими законами або договором.
Багатостороннім договором, виконання якого пов'язане із здійсненням усіма його сторонами підприємницької діяльності, може бути передбачена можливість зміни або розірвання такого договору за угодою як всіх, так і більшості осіб, що беруть участь в зазначеному договорі, якщо інше не встановлено законом. У зазначеному в цьому абзаці договорі може бути передбачений порядок визначення такої більшості.
2. На вимогу однієї із сторін договір може бути змінений або розірваний за рішенням суду тільки:
1) при істотному порушенні договору другою стороною;
2) в інших випадках, передбачених цим Кодексом, іншими законами або договором.
Істотним визнається порушення договору однією зі сторін, яке тягне для іншої сторони така шкода, що вона значною мірою позбавляється того, на що мала право розраховувати при укладенні договору.
4. Сторона, якій цим Кодексом, іншими законами або договором надано право на односторонню зміну договору, повинна при здійсненні цього права діяти сумлінно і розумно в межах, передбачених цим Кодексом, іншими законами або договором.

4.11. Потрібно договір для початку вивчити, потім думати як діяти, без договору гадати дуже проблематично, складно сказати, що робити правильно і як. Якщо автомобіль несправний це потрібно доводити і договір розривати. Якщо про початковий внесок в договорі нічого не вказано, потрібно дивитися як він оплачувався, куди і кому, вказувалося чи там призначення платежу і т. П., Які є докази його оплати. Потім вже вирішувати в рамках договору його стягувати, або як безпідставне збагачення. Але в першу чергу потрібно Ваш договір подивитися і писати претензію, де все грамотно розписати і заявити необхідні вимоги.

4.12. Добрий день. Подайте письмову претензію із зазначенням неможливості користуватися автомобілем на увазі його несправності та угоду про розірвання договору та повернення всіх грошей, в тому числі початкового внеску.
Якщо відмовиться, подавати позов до суду, але доведеться провести експертизу технічного состояянія а / м. і взяти в банку роздруківку з оплати.
Згідно ст. 620 ГК РФ, На вимогу орендаря договір оренди може бути достроково розірваний судом у випадках, коли:
1) орендодавець не надає майно у користування орендарю або створює перешкоди користування майном відповідно до умов договору або призначення майна;
2) передане орендарю майно має перешкоджають користуванню ним недоліки, які не були обумовлені орендодавцем при укладенні договору, що не були заздалегідь відомі орендарю і не повинні були бути виявлені орендарем під час огляду майна або перевірки його справності при укладенні договору;
3) орендодавець не виробляє є його обов'язком капітальний ремонт майна у встановлені договором оренди терміни, а за відсутності їх у договорі в розумні терміни;
4) майно в силу обставин, за які орендар не відповідає, виявиться в стані, не придатному для використання.
Договором оренди можуть бути встановлені й інші підстави дострокового розірвання договору на вимогу орендаря відповідно до пункту 2 статті 450 цього Кодексу.
Хай щастить.

4.13. Розривати договір оренди, пишіть претензію орендодавцю про повернення платежів. При відмові - подавайте позов до суду на безпідставне збагачення орендодавця (ст. 1102 ДК РФ).

5. Взяли автомобіль в оренду з правом викупу на 2.5 року, зараз прийшов термін оплати і власник автомобіля складає документ на передачу Нам його у власність купівлі-продажу, Вопрос такой, чому вона хоче написати в документі купівлі-продажу завищену ціну ніж сама машина нам обійшлася, ціна завищена майже на 100.000, чого очікувати? У чому підступ і що робити зараз?

5.1. Добридень!
Рекомендую в договорі купівлі-продажу вказати суму фактично Вами сплачену.

6. У мене договір оренди автомобіля з правом викупу на 24 місяці по 23000 щомісяця загальна сума 552000 крб залишилося 115000 виплатити але два місяці оплачував із затримкою але все штрафи і пені оплатив без будь-яких питань, попросив дати ще 10 днів відстрочки загрожує судом і забрати авто, які є шанси залишити авто у мене?

6.1. Згідно ст. 301 ГК РФ Власник має право витребувати своє майно з чужого незаконного володіння. Більш того в зв'язку з порушенням договірних зобов'язань може зажадати сплати орендної плати за весь період Згідно ст. 15 ГК РФ Особа, право якої порушено, може вимагати повного відшкодування заподіяних йому збитків. Під збитками розуміються витрати, які особа, чиє право порушене, зробило або повинне буде зробити для відновлення порушеного права. Згідно ст. 309 ГК РФ Зобов'язання повинні виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог закону, інших правових актів, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв або іншими звичайно ставляться. Згідно ст. 393 ГК РФ Боржник зобов'язаний відшкодувати кредитору збитки, завдані невиконанням або неналежним виконанням зобов'язання. Відшкодування збитків у повному розмірі означає, що в результаті їх відшкодування кредитор повинен бути поставлений в положення, в якому він знаходився б, якби зобов'язання було виконано належним чином. При визначенні упущеної вигоди враховуються вжиті кредитором для її отримання заходи і зроблені з цією метою приготування.
Таким чином, шанси у Вас 50/50 від того, як поведе себе орендодавець ...

7. Уклав договір оренди з правом викупу автомобіля. Як перевірити всі-ли законно, щоб по закінченню терміну договору автомобіль залишився у мене і я став власником. На даний момент власник автомобіля перебуває в місцях позбавлення волі.

7.1. Привіт, щоб сказати напевно, потрібно подивитися сам договір.

8. Хочу передати автомобіль в оренду з правом викупу, потенційний клієнт громадянин РФ, але прописки немає, які ризики при передачі автомобіля даного фізичній особі?
При засвідченні у нотаріуса, які подальші витрати слід очікувати? Дякуємо.

8.1. Доброго дня!
У договорі тоді вкажіть хоча б адресу проживання даної особи. Відсутність реєстрації ніяких ризиків по суті не несе якщо у людини є дійсний паспорт. За вартістю послуг нотаріуса уточнюйте безпосередньо у нотаріуса. Послуга може обійтися в 5-10 тисяч рублів.

9. Потрібна послуга зі складання договору оренди автомобіля з правом подальшого викупу. Техзадание готове. Типові договори з інтернету відразу мимо! Оплата авансу тільки в руки при особистій зустрічі, або повний розрахунок в будь-якій формі при отриманні готового договору на пошту або в руки після всіх правок. Авансів на картку аби кому в умовний "N-ск» не відправляю!

9.1. Добрий день. Ви можете звернутися до будь-якого юриста на сайті в особисті повідомлення і домовитися з ним для складання договору.

9.4. У Вашій ситуації найбільш розумним буде наступне:
1. Вибрати юриста з Вашого регіону, шляхом пошуку на даному сайті.
2. Вислати техзавдання для ознайомлення.
3. Відповісти на ряд зустрічних питань (вони не можуть не з'явитися).
4. Після всіх уточнень вже обумовити вартість і терміни роботи, підписавши відповідне письмове угоду на надання юридичної допомоги.
5. Власне, прийняти роботу, провести розрахунок під видачу фінансового документа (корінця прибуткового касового ордера, касовий чек і т.д.).
Так що вибір тут тільки за Вами.

10. Здавав автомобіль за договором оренди з правом викупу. Орендар затягнув платіж на місяць, в результаті забрав машину, зараз він вимагає повернути гроші за право викупу, так як машину не викупив. Чи має він на це право?

10.1. Доброго дня!
Важливо спочатку подивитися умови укладеного Вами договору.
За допомогою в складанні документів (претензій, скарг, позовних заяв та ін.) І за більш детальною консультацією Ви можете звернутися до обраного Вами юристу на сайті.
Всього найкращого!

Всього найкращого

11. Хотів би скласти докладний договір (договір оренди автомобіля з правом викупу).

11.1. Доброго дня! Можете подивитися зразок договору в інтернеті або замовити складання кому небудь з юристів сайту, але це платна послуга.

12. Чи є власністю для арендателя автомобіль взятийв оренду з правом викупу?

12.1. Добрий день. Ні, весь термін оренди машина знаходиться у власності орендодавця. І тільки після завершення договору оренди вона переходить у власність орендаря.

12.2. Привіт Ілля!
Відповідно до чинного законодавства:
Стаття 624. Викуп орендованого майна
"Цивільний кодекс Російської Федерації (частина друга)" від 26.01.1996 N 14-ФЗ (ред. Від 29.07.2018)
1. У законі або договорі оренди може бути передбачено, що орендоване майно переходить у власність орендаря після закінчення терміну оренди або до його закінчення за умови внесення орендарем всієї обумовленої договором викупної ціни.
2. Якщо умова про викуп орендованого майна не передбачено в договорі оренди, воно може бути встановлено додатковою угодою сторін, які при цьому має право домовитися про залік раніше виплаченої орендної плати у викупну ціну.
3. Законом можуть бути встановлені випадки заборони викупу орендованого майна.
Для орендаря не є.

12.3. Поки автомобіль не викуплений, він є власністю орендодавця. Після повної оплати і викупу автомобіля, власником стає орендар.

13. Чи можна здати особистий автомобіль в оренду з правом викупу на особливих умовах?

13.1. Чи можна здати особистий автомобіль в оренду з правом викупу на особливих умовах?
Дивлячись що Ви маєте на увазі під особливими умовами.

13.2. Доброго дня! За загальним правилом орендар повинен відповідати наступним вимогам: Громадянин будь-якої країни у віці від 23 років, а в деяких випадках - з 19 років. Наявність водійського посвідчення та стажу керування транспортним засобом від 3 років. Відсутність судимостей. Легальне перебування на території Росії.
Орендар користується ТЗ тільки на підставі виданої йому довіреності.

14. Я здав свій автомобіль в оренду фіз. віч з правом подальшого викупу. Був складений договір оренди автомобіля на 3 місяці. Але у мене через тиждень закінчується авто-страховка ОСАГО. хто з нас (орендодавець чи орендар) повинен оформляти (на кого повинна бути оформлена) нову страховку ОСАЦВ? Дякуємо. 'За матеріалами юридичної соціальної мережі www.9111.ru ©'

14.1. Привіт, відвідувач сайту в вашому випадку оформляти страховку ОСАЦВ повинен орендар
"Цивільний кодекс Російської Федерації (частина друга)" від 26.01.1996 N 14-ФЗ (ред. Від 18.04.2018)
Стаття 646. Обов'язок орендаря по оплаті витрат на утримання транспортного засобу
Якщо інше не передбачено договором оренди транспортного засобу без екіпажу, орендар несе витрати на утримання орендованого транспортного засобу, його страхування, включаючи страхування своєї відповідальності, а також витрати, що виникають у зв'язку з його експлуатацією.

14.2. Добридень!
В даному випадку потрібно дивитися договір оренди транспортного засобу, ви повинні були в договорі вказати, хто оплачує страховку ОСАЦВ. якщо в договорі не вказано хто оформляє страховку. Те страховку ОСАЦВ оформляти повинні ви, так як саме ви є власником транспортного засобу будете отримувати страхову премію (або ремонт автомобіля) ви можете оплатити страховку до кінця терміну оренди (тобто 3 місяці). або домовитися з Орендарем щоб страховку оформляв він.

15. Чи можу я як фіз. особа здати автомобіль в оренду з правом викупу іншому фіз. особі?

15.1. Якщо обтяження немає, можете.
"Цивільний кодекс Російської Федерації (частина друга)"
Стаття 624. Викуп орендованого майна
1. У законі або договорі оренди може бути передбачено, що орендоване майно переходить у власність орендаря після закінчення терміну оренди або до його закінчення за умови внесення орендарем всієї обумовленої договором викупної ціни.
2. Якщо умова про викуп орендованого майна не передбачено в договорі оренди, воно може бути встановлено додатковою угодою сторін, які при цьому має право домовитися про залік раніше виплаченої орендної плати у викупну ціну.
3. Законом можуть бути встановлені випадки заборони викупу орендованого майна.

16. укласті договір оренди з правом викуп автомобіля. Платежі все оплачені. Орендар зібрався до автомобіль. Чим порушив умови договору (в договорі НЕ Було прописано про Блокування). На Наступний день Йому булу спрямована претензія з Вимогами розірваті договір и повернути всі Грошові кошти назад. Відповідь Орендодавця, что договір розірвав по взаємного Згоден. Орендодавець просить йому повернути автомобіль протягом трьох днів. Що робити як бути?

16.1. Привіт Олександра!
ГК РФ Стаття 359. Підстави утримання
1. Кредитор, у якого знаходиться річ, що підлягає передачі боржникові або особі, вказаній боржником, вправі в разі невиконання боржником у строк зобов'язання щодо оплати цієї речі або відшкодування кредиторові пов'язаних з нею витрат та інших збитків утримувати її до тих пір, поки відповідне зобов'язання не буде виконано.
Утримання речі можуть забезпечуватися також вимоги хоча і не пов'язані з оплатою речі або відшкодуванням витрат на неї та інших збитків, але виникли із зобов'язання, сторони якого діють як підприємці.
2. Кредитор може утримувати знаходиться у нього річ, незважаючи на те, що після того, як ця річ надійшла у володіння кредитора, права на неї придбані третьою особою.
3. Правила цієї статті застосовуються, якщо інше не встановлено договором.
Таким чином, орендар має право утримувати автомобіль. Якщо відповідь від орендодавця на претензію негативний, то орендар має право звернутися до суду з відповідною заявою.

16.2. Договором є домовленість двох або декількох осіб про встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов'язків. Громадяни та юридичні особи вільні в укладенні договору. Сторони можуть укласти договір, як передбачений, так і не передбачений законом або іншими правовими актами. Сторони можуть укласти договір, в якому містяться елементи різних договорів, передбачених законом або іншими правовими актами (змішаний договір). Умови договору визначаються на розсуд сторін, крім випадків, коли зміст відповідної умови наказано законом чи іншими правовими актами (ст. 420-421 ГК РФ).
Таким чином, багато що залежить безпосередньо від умов, що містяться в Договорі. Тому для відповіді на Ваше питання потрібно в першу чергу, вивчити сам Договір, про який Ви ведете мову і більш докладно всі обставини Вашої справи. Тоді можна буде вести мову про ті чи інші можливості.

17. Взяли автомобіль в оренду з правом викупу на 18 місяців. 12 платили після з власником усно домовилися продати авто. 200 тисяч він відшкодовує нам. залишок грошей від продажу залишає собі. Зараз авто проданий (його знайомими) а грошей він нам не віддає. За якою статтею я можу стягнути ці 200 тисяч?

17.1. ПО договором стягнути кошти, переплачені за викуп, за нормами безпідставного збагачення ст.1102 ЦК РФ. Потрібні докази оплати.

18. Я передав автомобіль з причепом за договором оренди з правом подальшого викупу. Орендар сплатив трохи більше половини суми і далі платити відмовився, а через суд вимагає оформити на нього автомобіль, а причіп забрати назад. Чи законно це.

18.1. --- Привіт шановний відвідувач, все без винятку громадяни, мають право на звернення до суду. Шукайте юриста і він буде предствляет ваші інтереси в суді. Удачі вам і всього найкращого, з повагою юрист Лігостаєва А.В.

18.2. Добрий час доби Семен!
Орендар сплатив трохи більше половини суми і далі платити відмовився, а через суд вимагає оформити на нього автомобіль, а причіп забрати назад. Чи законно це.
Дивлячись, що Ви в договорі вказали. А так, звичайно, не законно.

19. При укладанні договору оренди автомобіля з правом викупу, де потрібно завіряти його, щоб він вступив в силу.

19.1. Євген, добрий день! Якщо в договорі одночасно прописані умови по оренді і викупу, то це змішаний договір, який не заборонений законом. Ніякого запевнення він не вимагає, так як досить зробити в простій письмовій формі.

20. Взяв автомобіль в оренду з правом викупу, не можу платити, як повернути автомобіль.

20.1. Привіт Це не регулюється федеральними нормативними актами Це повинно бути відрегульовано умовами вашого договору який ви уклали там повинен бути порядок розірвання договору.

20.2. Доброго времени суток, шановний відвідувач
Зрозуміло у Вашій ситуації треба дивитися умови укладеного договору
Удачі Вам у вирішенні Вашого питання.

Доброго времени суток, шановний відвідувач   Зрозуміло у Вашій ситуації треба дивитися умови укладеного договору   Удачі Вам у вирішенні Вашого питання

21. Взяв автомобіль в оренду з правом викупу. У договорі написана що господар авто буде виконувати ремонт за свій рахунок, і не робить його, ще на ній скінчилася страховка і я не можу на ній передвігатся, значить і не можу заробляти, так як використовував Її для роботи в таксі. Господар машини говорить щоб я сам робив страховку за свій рахунок, або ставив машину і договір наш розірваний, за машину я виплатив частину вартості з 495.000 я віддав 300.000, допоможіть будь ласка.

21.1. У зв'язку з порушенням господарем умов договору необхідно пред'явити йому письмову претензію на основі норм ГК зі своїми вимогами.

21.2. Добрий ранок. Якщо в договорі оренди не прописана обов'язок власника страхувати авто, то ви повинні зробити це за свій рахунок, так як ви експлуатуєте авто. З приводу ремонту авто - ви можете вимагати проведення поточного ремонту. Якщо умови договору не виконуються, то ви можете розірвати договір.

21.3. Ваші відносини регулюються нормами Цивільного кодексу РФ і договором оренди, без ознайомлення з яким правильно відповісти на ваше запитання важко.
Ви можете самі укласти договір страхування і отримати поліс ОСАГО і КАСКО.
Якщо Ви вважаєте, що орендодавець порушив умови договору, то Ви або Ваш адвокат можете направити йому претензію рекомендованим листом з повідомленням, а через один місяць направити до арбітражного суду або в районний суд позов про розірвання договору, стягнення на вашу користь грошей. Якщо орендодавець і Ви є індивідуальними підприємцями, то позов подається до арбітражного суду, а якщо немає, то в районний суд за місцем проживання відповідача (орендодавця).

21.4. Добрий вечір, Панкрат! Зверніться з документами до юристів, вам допоможуть грамотно скласти претензію. Ви писали заяву про необхідність проведення ремонту, вказували який ремонт необхідно провести і в який термін?

22. Я уклала договір на оренду автомобіля з правом викупу. Орендар потрапив в ДТП, вина не його. Страхова нарахувала суму, що значно перевищує вартість ремонту. Чи має право орендодавець виплатити орендарю тільки вартість ремонту і залишити собі надлишки страхової виплати?

22.1. Доброго дня!
Страхова компанія відшкодовує збитки власнику транспортного засобу, тому орендодавець має право розпоряджатися грошовими коштами на свій розсуд.

22.2. Добрий день, шановний відвідувач!
Безумовно, має таке право в ситуації, що розглядається, як власник транспортного засобу
Всього доброго, бажаю удачі!

22.3. Доброго дня! В даному випадку потрібно враховувати що орендодавець власник на даний момент, так що це йому покладена виплата, в даному випадку просто достатньо покрити збитки, решту грошей не обов'язково віддавати орендарю, орендар поки ще не власник авто.

23. Хочу придбати автомобіль у компанії,
Діяльністю компанії є: Оренда авто з правом викупу. Хочу дізнатися, Як зрозуміти що договір не є підробленим, і мене не кинуть після того як буде виплачена вся сума договору.

23.1. Доброго вам часу доби. На договорі повинна стояти мокра печатка, а також підпис керівника (ГД) компанії. Якщо ви працюєте, то повинні знати.
Удачі вам і всього найкращого.

23.2. Для більшої впевненості можете звернутися до нотаріуса, щоб він засвідчив угоду. Вдалого Вам вечора і всього найкращого!

23.3. Доброго часу доби. Потрібно перевірити буде угоду на юридичну чистоту. Перевірити повноваження особи, яка підпише договір. Друк організації повинна скріплювати підпис. Та й взагалі потрібно буде подивитися чи існує така організація в реєстрі податкової служби. Всього найкращого.

23.4. Доброго дня! Це називається договором лізингу, по суті, виплачуючи щомісячні суми, Ви просто орендуєте автомобіль, і не володієте ім.Еслі Ви перестаєте оплачувати лізинг, то машина просто у вас вилучається. Таким чином, лізинг не вимагає якогось застави, згоди чоловіка, обов'язкового поручительства, довідок з місця роботи, часто не потрібно навіть перший внесок.

24. Склали договір оренди на автомобіль з правом викупу помічені автомобіль большегруз. За договором оренди орендар повинен виплачувати щотижня не менше 16500 і не менш 100000 в місяць, зобов'язання Свої не виконує. За договором оренди всі витрати і ремонт він бере на себе. Договір укладено у нотаріуса. Проблема полягає в тому що у нього зламалася машина і він залишив ключі і стс на машину сторонній людині в іншому місті за 2000 км від нас, а сам поїхав. Нам написав приїжджайте і забирайте, коли в договорі цей пунк теж прописаний, що він машину і документи на неї він повинен повернути орендодавцю, тобто власнику протягом 3-х днів. Машина знаходиться невідомо де і в якому стан. Розірвання договору повинно бути в судовому порядку. Чи можемо ми його притягнути до відповідальності і як це зробити. Написали заяву на шахрайство в даі, правда нам там сказали що це не є шахрайством, т.к є договір оренди з правом викупу. Що тепер робити розуму не прикладемо. Якщо все таки місцеве ГИБДД не знайде машину де її приблизно бачили будемо писатися заяву на розшук авто. Ми знайшли номер телефону і зателефонували у кого ключі і документи, але авто там немає. Може є стаття по якій ми можемо залучити його до відповідальності. Ми ходили до адвоката і написали йому претензію по оплаті і відшкодування збитку до суду. Адвокат нам сказав, що швидше за все розгляд буде в арбітражному суді, якщо все таки справа до цього дійде. Може все таки є стаття, щоб притягнути до відповідальності та відшкодування збитків, адже все таки він залишив зламаний автомобіль, ввіреного йому в користування і поїхав і мало того документи передав сторонньому человекуАвто коштує не копійки. Позначено що автомобіль все ще числиться на нас. Як бути то?

24.1. Даний спір носить цивільно-правовий характер, Ви можете скільки завгодно писати в поліцію, але Вас постійно будуть "посилати" в цивільний суд) пишіть позов до суду, чого час тягнути, якщо він кинув авто, за претензією він явно нічого виплачувати наміри не має , стягуються з нього гроші в судовому порядку, в тому числі збитки.

25. Чи повинен орендодавець, в договорі оренди автомобіля з правом викупу, вказувати, що авто знаходиться в лізинг? Які можуть бути правові наслідки, якщо це в договорі не зазначено?

25.1. Доброго дня! Як правило, в договорі має бути прописано, що автомобіль не перебуває в заставі, на нього не накладено обтяження і т.д.Не вказівку обтяження може спричинити розірвання договору і повернення грошей.

26. Суть в тому що я орендую автомобіль з правом викупу, недавно було дтп, я визнаний потерпілим, в цей час я не був вписаний в страховку, за що і отримав штраф, але суть в тому що у винуватця немає зовсім її, довелося робити незалежну експертизу, зараз потрібно написати позов, але не можу збагнути як написати що машина не у власності а в оренді, за договором я маю право заявляти до суду і т.д. і несу повну мат. відповідальність. Підкажіть як правильно написати?
"... транспортна пригода за участю автомобіля ... держ. номер ... яка перебуває у власності ...", а в моєму випадку як?

26.1. Доброго вам часу доби написати то що автомобіль був в оренді не важко якщо є договір оренди на руках Що стосується то що ви за договором можете звертатися з позовом до суду то це все дурниця Ваш договір не відповідає нормам законодавства це може зробити тільки власник авто Або ви але по нотаріально завіреної довіреності від нього на представлення його інтересів в судах.

26.2. Доброго дня, Сергію. Орендар не має права вимагати відшкодування шкоди, заподіяної орендованому майну третьою особою. У той же час орендар має право на відшкодування збитків, якщо наслідком пошкодження майна стали збитки орендаря (наприклад, в порядку регресної вимоги після відшкодування орендарем збитків орендодавцю). Даний висновок випливає з ст. 1064 ЦК України, згідно з якою шкода, заподіяна особі або майну громадянина, а також шкода, завдана майну юридичної особи, підлягають відшкодуванню в повному обсязі особою, яка її завдала. согласно ст. 3 ЦПК РФ , Зацікавлена особа має право звернутися до суду за захистом своїх порушених або оспорюваних прав і законних інтересів. Т.ч., підставою законного вимоги про відшкодування шкоди є цивільно-правовий інтерес позивача, тобто порушення громадянських прав, що завдало шкоди. Орендар користується і володіє об'єктом оренди на підставі зобов'язального права (ст. 606 ЦК України). Відповідно, він є законним власником, а пошкоджене майно належить йому на праві оренди. У той же час орендар не є власником речі, не відноситься до неї як до своєї, не несе повністю за загальними правилами тягар утримання майна, його права обмежені і залежні від права власності на об'єкт оренди. З урахуванням викладеного, позовні вимоги про відшкодування шкоди повинні бути заявлені орендодавцем. Сподіваюся, моя консультація була для Вас корисною. Хай щастить.

27. Продавець продавав автомашину за договором оренди автотранспорту з правом викупу, автомобілем продавець розпоряджався за дорученням, не будучи фактичним власником, вартість а / м становила 270 тис. Руб. Початковий внесок склав 200 тис. Руб.распіска є, решта 70 тис. Були з розстрочкою на 6 міс. Тепер по закінченні 6 міс. остаточна сума була виплачена, розписка від продавця є, я звернувся до продавця з вимогою переоформити а / м за договором купівлі-продажу на мене, однак тільки зараз з'ясувалося, що довіреність видана на його ім'я вже на момент підписання договору оренди був недійсний, т. е. термін дії закінчився, продавець обіцяє, що переоформить а / м, ці обіцянки тривають вже місяць, але я побоююся, що справжній господар може бути і не в курсі дій особи, на ім'я якого він виписав довіреність і продаж а / м не відбудеться, т .до. гроші отримувало особа з простроченої довіреністю і не мав право здійснювати з автомобілем ніяких дій.
Як треба вчинити, що б оформити а / м у власність або змусити продавця повернути сплачені кошти?
Зв'язки з власників а / м у мене немає.

27.1. Для наччала письмову претензію, із зазначенням того, що договір виконаний, заодно сповістити і власника, а потім не отримавши авто позовною заявою до суду і стягувати сплачені гроші.

27.2. В даному випадку, необхідно з'ясувати дійсну волю власника транспортного засобу. Якщо він не мав наміру продавати автомобіль, то здійснити необхідні дії, якщо власник нічого не знав про яку здійснюють операції, отже, єдиний варіант це звернутися до лиця якому були передані грошові кошти з вимогою про їх повернення, у разі отримання негативної відповіді звернутися до суду.

Як вести себе в цій ситуації, і чи є ймовірність того, що якщо я все таки поверну до терміну авто, він виграє суд і мені доведеться все це виплачувати?
Можливо це зробити чи ні?
Як повернути первісний внесок, якщо про нього нічого не сказано в договорі?
Ого очікувати?
У чому підступ і що робити зараз?
8. Хочу передати автомобіль в оренду з правом викупу, потенційний клієнт громадянин РФ, але прописки немає, які ризики при передачі автомобіля даного фізичній особі?
При засвідченні у нотаріуса, які подальші витрати слід очікувати?
Чи має він на це право?
12. Чи є власністю для арендателя автомобіль взятийв оренду з правом викупу?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online