Тампонують каналізацію і відключають воду. У «Водоканалу» в злісних боржників жителі і лівобережжя, і хутірців

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Загальна сума дебіторської заборгованості тресту на початок жовтня складає 496,6 млн руб. У тому числі жителі приватного сектора заборгували «Водоканалу» близько 15,6 мільйона.

В рамках боротьби із заборгованістю співробітники «Водоканалу» проводять всілякі роботи по їх стягненню. Коли всі методи вже вичерпані, робочі тресту відключають боржників і від водопостачання, і від водовідведення. Це відноситься, правда, тільки до приватного сектору. У багатоквартирних будинках боржникам тільки тампонируют каналізаційні труби.
В рамках боротьби із заборгованістю співробітники «Водоканалу» проводять всілякі роботи по їх стягненню

Сьогодні працівники тресту працювали в селищі Райдужний, де також проживають злісні боржники. Один з них - в будинку на вулиці Онежской. До приїзду журналістів сантехніки відкрили два каналізаційних колодязя. В одному вони збиралися поставити тампон в каналізаційну трубу, щоб боржники не могли скористатися туалетом. В іншому ж колодязі планувалося відрізати труби і поставити заслінки. Після всіх робіт в будинку не можна буде ні вмитися, ні що-небудь приготувати.
Сьогодні працівники тресту працювали в селищі Райдужний, де також проживають злісні боржники

Відзначимо, що підприємство перед відключенням повідомляє споживачів води. Мало того, що їм приходять поштові повідомлення, нагадування про борг є і в квитанціях. Крім цього, боржнику періодично приходять смс і голосові повідомлення. Так що від боргів не сховаєшся. Але все одно деякі городяни продовжують ігнорувати прохання погасити борги. До таких злісних неплатників і навідуються робочі тресту «Водоканал».
Відзначимо, що підприємство перед відключенням повідомляє споживачів води

Боржник з вулиці Онежской під час відключення від водопостачання та водовідведення з дому так і не вийшов. Судячи з усього, будинки взагалі нікого не було. Сантехніки за допомогою газоаналізатора перевіряють загазованість в каналізаційному люку. Все в нормі, можна спускатися. На одному з робочих щось на зразок альпіністського спорядження. Хіба мало що в колодязі може трапитися. Якщо що напарник зможе витягнути товариша на свіже повітря.
Боржник з вулиці Онежской під час відключення від водопостачання та водовідведення з дому так і не вийшов

Сам процес відключення від водопостачання багато часу не займає. Так як боржника вже не в перший раз відключають, то труби обрізати будуть «під самий корінь», щоб не зміг самостійно відновити.

- Господар будинку повинен за воду майже 25 тисяч рублів, - розповіла контролер служби обліку і реалізації води тресту Світлана Фролова. - Він не платив з 2012 року, цілих шість років.

Здається, що господар такого будинку повинен бути відповідальним, раз володіє таким дорогим житлом. Але за словами співробітників «Водоканалу», найбільше боржників тресту проживають в лівобережжі і в приватному секторі, наприклад, в хутірці.

- Ми надаємо боржникам з приватних будинків можливість розплатитися за боргами до введення процедури призупинення, - зазначив провідний спеціаліст відділу безпеки тресту Рафіль Нагієв, - але, на жаль, вони не хочуть йти назустріч. Якщо в багатоквартирних будинках ми можемо тільки зробити тампонування, то в приватних будинках відключаємо від усього. Власники будинків не замислюються над тим, щоб відразу побігти і оплатити, вони, дочекавшись, коли ми поїдемо, лізуть в колодязь і знову підключаються. На жаль, тут закон не на нашому боці. Ми не можемо їх покарати великим штрафом, як би нам не хотілося. Так доводиться до них їздити і відключати знову і знову.


Відзначимо, що з літа 2017 року роботу в цьому напрямку посилилася. На підприємстві були сформовані бригади з відключення, куди залучили мережеві служби як правого, так і лівого берегів. До слова, взимку робота не зупиняється.

У самому тресті «Водоканал» городянам настійно рекомендують не збирати борги, а своєчасно оплачувати рахунки за комунальні послуги.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online