Робота влітку для студентів і старшокласників: кафе і будівництво

  1. Аптеки шукають таємних покупців, а на будівництва готові брати студентів
  2. що пропонують
  3. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  4. ризики
  5. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  6. АВТОР:
  7. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

22 квітня 2018, 6:44 Переглядів:

Аптеки шукають таємних покупців, а на будівництва готові брати студентів

22 квітня 2018, 6:44 Переглядів:   Аптеки шукають таємних покупців, а на будівництва готові брати студентів   Атракціони

Атракціони. Оклади тут невеликі - від 25 грн за годину роботи. Фото: AFP.

Напередодні літніх канікул студенти та старшокласники вже спантеличені пошуком підробітку. Як з'ясувала "Сегодня", за півтора місяці до канікул вже є і попит, і пропозиція.

що пропонують

Більшість вакансій традиційні: роздача листівок, робота касирами в парках атракціонів, кур'єрами, барменами і офіціантами на літніх майданчиках кафе. Оклади, за винятком офіціантів, які не дуже високі - від 25 грн / год. А ось недосвідчених офіціантів зазивають попрацювати в прибережних регіонах країни, обіцяючи від 10 тис. Грн плюс харчування і житло. На тлі дефіциту людей робочих спеціальностей все частіше компанії готові брати студентів різноробочими на будівництво. Працівникам без досвіду роботодавці пропонують 6-8 тис. Грн. У регіонах оклади менші - 5-7 тис. Грн, але часто пропонують вільний графік - по 2-4 години в день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Стабільним попитом серед мережевого бізнесу (аптеки, ресторани швидкого харчування, фітнес-центри) користується молодь, яка бажає попрацювати таємними покупцями. Серед обов'язкових вимог - впевнене володіння планшетами, смартфонами, комунікабельність, уважність до деталей і вміння знімати відео. За таємні рейди обіцяють від 1,5 до 5 тис. Грн, в залежності від кількості перевірених об'єктів, а для таємних покупців закладів громадського харчування є бонус - компенсація витрат на їжу. Повнолітнім студенткам зараз пропонують стати фотомоделями для анкет шлюбних агентств. За це обіцяють платити від 5 до 8 тис. Грн на місяць.

ризики

Київська студентка Наталя Авеліна розповіла нам, що в минулому році влітку спробувала підробити в одному з кафе відомої мережі:

"Після двотижневого стажування мені сказали, що я їм не підходжу, мовляв, не справляюся. В результаті вийшло, що за ці дні мені не заплатили ні копійки. Про таке ставлення я залишила відгук в інтернеті, але реакції не було. Думаю, що в цьому закладі така практика - на потоці ".

Експерти радять, щоб уникнути подібного укладати договір з роботодавцем, і якщо той відмовляється - краще пошукати роботу в іншому місці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Дітям: вигул собак і реклама

За останні роки напередодні канікул зростає і число дитячих резюме. Як правило, такі оголошення написані "не по формі", а довільно. Наприклад, "Мені 13 років, можу вигулювати вашу собаку дрібної породи". Як виявилося, на такі пропозиції теж є попит у роботодавців. На форумах власники собак пишуть, що через зайнятість готові "взяти на роботу" того, хто вигуляти їх вихованця. Пропонують до 200 грн в день (за 3-4 вигулу в день). Більше вакансій по роздачі рекламних листівок - старшокласникам обіцяють "роботу в теплі" і скромні зарплати - 30-50 грн за 2 години роботи. Хлопчаки ж все частіше пропонують свої послуги з миття машин і роботі вантажником. Запити невисокі - від 150 грн за машину. А ось за допомогу в розвантаженні та транспортуванні вантажів юнаки просять від 200 грн за годину роботи.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Де заробити влітку: будівництва та кафе". інші Новини економіки дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Ігор Сєров

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online