Послуги по вигулу собак

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Дуже часто нам не вистачає часу навіть на важливі справи. Для любителів собак ця проблема стала справжнім бичем. Вони не можуть приділити багато уваги своєму вихованцеві з багатьох причин: то працюєш весь день, то втомлюєшся так, що тобі не до біганини з активним вихованцем. Деякі заводять цуценят, яких потрібно вигулювати кілька разів на день, і це стає справжньою катастрофою. На допомогу таким господарям приходять фірми, що надають послуги з вигулу і догляду за собаками.

Фірми відкривають люди, які симпатизують тваринам і вміють з ними правильно поводитися. У Росії послуга по вигулу собак з'явилася порівняно недавно, але багато хто вже оцінили переваги такого бізнесу. Він не вимагає великих витрат і ідеально підходить для мегаполісів, де широка база потенційних клієнтів.

Грошей багато не треба, але ось терпіння і організаторські здібності знадобляться.

Оформлення бізнесу і страховка

Найважливішим питанням є оформлення такого бізнесу. У російському законодавстві прописані правила вигулу собак, але немає списку документів або ліцензій, що регламентують цю діяльність. При оформленні фірми можна спиратися на досвід західних країн. Там радять подумати про форму підприємництва, які залежать від кількості засновників компанії:

  • Індивідуальне підприємництво (ІП). Його оформлення не займає багато часу і коштів. Власником є ​​одна людина. Витрати становлять 4-5 тис. Руб.
  • Товариство. Власниками є дві людини, які ділять навпіл всі витрати і доходи. Витрати - близько 20 тис.
  • Товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ). Більше двох засновників. Витрати близько 12 тис. Руб.

Після реєстрації бізнесу займіться страхуванням. Зайва обережність не завадить, і наявність страховки може врятувати Вас при непередбачених ситуаціях, адже собака може напасти на кого-небудь або нанести Вам поранення, нещасний випадок може статися і з собакою. Виберіть зручну для Вас форму страховки. Зараз популярними видами є різні страхування відповідальності і ризиків.

Персонал і обладнання

Вибір персоналу для такої роботи справа непроста. По-перше, він залежить від кількості витрат, на які Ви згодні, по-друге, від послуг, що надаються. Гуляти з собаками може просто людина, яка любить і розуміє тварин. Частою практикою стало наймання пенсіонерів і школярів, яким можна багато не платити. Але не треба забувати, що бувають сильні собаки, з якими потрібно вміти звертатися. Оптимальним варіантом для початківців буде наймання повнолітніх людей, які мають великий досвід спілкування з собаками, які знають їх повадки. Якщо Ви готові витратити більше грошей, найміть людини зі спеціальною освітою: кінолога, ветеринара і т. Д. Вони зможуть надати собаці потрібну допомогу або навіть дресирувати. Зарплата зазвичай видається відповідно до кількості годин роботи (зазвичай становить близько 50% від прибутку).

Не забудьте закупити обладнання для прогулянок. Звичайно, кожен господар повинен мати і поводок, і намордник (і це слід домовлятися), але наявність у Вас зайвого повідця буде додатковим плюсом і підстрахує в непередбачених ситуаціях. Також варто закупити мішечки для збору фекалій. Для дресирування та ігри з собаками можуть знадобитися іграшки, палки, кістки. Непогано мати і аптечку.

Організація роботи фірми і просування послуг

По-перше, потрібно узгодити роботу співробітників. По-друге, налагодити базу клієнтів і спілкування з ними. Не обов'язково змушувати працівників з'являтися в офісі кожен день, вони можуть відразу під'їжджати до місця проживання клієнта. На заході популярною практикою стало створення Інтернет сайту, в якому можна не тільки розташувати інформацію про послуги і компанії, але і створити базу клієнтів з адресами, описом їх вихованця. За такою сітці працівники можуть вибирати зручні для них райони для прогулянок.

Щоб розширити базу клієнтів, треба поширити рекламу послуг в місцях, де собачники точно з'являються: ветеринарні клініки, зоомагазини, сайти з товарами для тварин. На рекламу не варто скупитися, бо прибуток такий бізнес буде приносити тільки при наявності великого числа клієнтів.

Для надання послуг по вигулу собак Ви зв'язуєтеся з власником собаки і укладаєте з ним договір. У ньому повинні обумовлюватися: ПІБ і адресу клієнта, перелік послуг, умови анулювання договору, умови оплати. Повинні бути обговорені умови страховки в разі хвороб, нападів, агресії собаки. Від господаря собаки потрібно вимагати ветеринарну довідку. Забирають собак по-різному, коли господарі будинку, в цьому немає проблеми, а при їх відсутності надходять двома шляхами: господарі або домовляються з сусідами, або довіряють ключ від будинку. В останньому випадку процедура описується в договорі, що страхує і Вас, і клієнтів від будь-яких ризиків.

Багато компаній складають особисту карту собаки, де описуються її вік, порода, стан здоров'я, звички, особливості догляду і т. Д. Такі карти допомагають працівникам правильно спілкуватися з собакою.

Як вигулювати собак: порядок і закон

Може здатися, що складного в вигулі собаки немає. Але насправді існує безліч обмежень і правил, знання яких позбавить Вас від неприємних ситуацій і штрафів. По-перше, існують місця, в яких вигул собак заборонений: це - територія дитячих садків, шкіл, лікарень та більшості міських парків. У кожному регіоні країни ці місця прописані в законодавстві, не полінуйтеся вивчити ці папери. У місцях, не призначених для вигулу, собак, особливо великих, потрібно тримати в наморднику і короткому повідку (до 1,5 м). По-друге, щоб уникнути нарікань оточуючих і дотримати чистоту міста, слід прибирати за собакою. І, по-третє, потрібно уважно стежити за собакою і ні в якому разі не допускати контактів з чужими людьми, так як при нанесенні поранень Ви будете відповідати вже за Кримінальним кодексом.

Послуги та ціни

При відкритті бізнесу важливо не тільки організувати налагоджену роботу співробітників і зв'язок з клієнтами, а й прописати всі послуги Вашої компанії з наданням прайса. Зазвичай послуги ділять так: стандартний вигул собак, вигул з елементами дресури, з ігровими елементами, догляд за собакою (миття, годування і т. Д.). Далі послуги з вигулу оцінюють за такими критеріями: вік собаки, вага собаки, індивідуальна або колективна прогулянка, «гуляє» зараз собака. Врахуйте, що вигул більше двох великих собак заборонений, тому колективні вигули, по три-п'ять собак, можливі тільки з дрібними породами.

Наведемо приблизні розцінки.

  • стандартний вигул собаки: від 100 до 350 руб / год (в залежності від розміру, віку), при колективному вигулі ціна знижується в 1,5 - 2 рази;
  • вигул з елементами: дресури - плюс 200-300 руб. до ціни вигулу, ігри - плюс 150 руб.
  • догляд за собакою: годування - 50-100 руб., миття лап - 100-150 руб .;

Якщо у Вас працюють ветеринари можна включити послуги з огляду собаки до і після провулки. При розширенні можна додати послугу перетримки собак на дому і виклик няні. Для залучення клієнтів можна робити знижки при замовленні декількох прогулянок або запропонувати абонемент прогулянок і послуг.

Христина Черухіна
(с) www.openbusiness.ru - портал бізнес-планів і посібників

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online