Кейс: вигул собак як бізнес

  1. З чого все починалося?
  2. Мої основні правила і секрети вигулу собак
  3. Що найважливіше в «собачому» бізнесі?
  4. Вигул собак вартість і ціни
  5. Реєстрація та статус
  6. Підвищення кваліфікації та постійне навчання
  7. Вигул собак і російське законодавство
  8. Штраф за вигул собак в недозволеному місці
  9. Правила вигулу собак у громадських місцях
  10. Штраф за вигул собаки на дитячому майданчику
  11. Вигул собак без намордника і повідка стаття КОАП і правила вигулу собак в Москві 2016 року
  12. «Собачий» режим роботи
  13. Замовники і замовлення
  14. Чи були конфлікти з замовниками?
  15. Щоб ви порадує тім, хто бажає займатіся таким бізнесом?
  16. З яким помилкою доведеться боротися тому, хто вирішить створити такий бізнес?
  17. Щоб ви змінили, якби тільки зараз починали такий бізнес?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Бізнес по вигулу собак та інших домашніх тварин процвітає в Європі і Північній Америці.

Редакція сайту «Русский стартап» зацікавилася цим напрямом бізнесу і вирішила дізнатися, наскільки вигідно займатися таким бізнесом у Росії і звернулася за інформацією до Тетяни Аверін, фахівця з вигулу собак з Москви.

Тетяна люб'язно погодилася відповісти на запитання кореспондента сайту і при особистій зустрічі поділилася секретами і особливостями цього бізнесу, який можна почати без великих вкладень і практично з нуля.

Вона стверджує, що вигул собак в Москві за гроші - дуже вигідне і постійно зростаючий напрям бізнесу.

На підставі її відповідей і рекомендацій ми створили цей кейс у вигляді покрокової інструкції, як вигулювати собак за викликом, і як слід вести цей бізнес в умовах великого міста.

З чого все починалося?

[Yads1]

У 2011 році я, на жаль, втратила роботу. Зараз вже важко судити, хто правий і хто винен, але ось так вийшло. Сама я проживаю в Зеленограді і нову роботу вирішила шукати ближче до дому.

Досить довго шукала, але все пропозиції, які на той момент існували, мене не влаштовували. Я собачніца зі стажем і одного разу, зовсім випадково мені запропонували знайомі погуляти з їх собакою.

Я погуляла і мені заплатили. Я не пам'ятаю вже скільки, але мені весь процес сподобався, і я звернулася в компанію, яка займалася вигулом собак професійно.

Пропрацювала там півроку і одного разу мені в голову прийшла така думка: «А чим я гірше власників компанії, в якій працюю? Що вони роблять такого, чого не зможу зробити я »? З цього все і почалося.

Перших клієнтів я отримала (зізнаюся чесно) завдяки моїй маленькій хитрості: я зареєструвалася на форумі сайту компанії, де працювала, під чужим ім'ям і дала оголошення із зазначенням більш низької ціни, ніж пропонувала компанія.

Ну так, не дуже чесно, але що ж робити починаючому? (Сміється). Спочатку я просто вигулювала всіх без розбору собак, яких мені пропонували. Взагалі не розуміла тонкощів і особливостей цього бізнесу. А вони є, і я нижче про них розповім.

Зараз, пропрацювавши в цьому бізнесі, ось уже п'ять років, я все бачу інакше, ніж тоді, коли все починалося.

Бізнес по вигулу собак та інших домашніх тварин процвітає в Європі і Північній Америці

Правила вигулу собак в місті закон РФ 2016 - основний закон для тих, хто збирається створити такий бізнес в своєму місті.

Мої основні правила і секрети вигулу собак

Очі в очі з собакою. Я ніколи не беру для вигулу кілька собак. Тільки одну собаку і це я пояснюю тим, що між собакою і мною має вибудовуватися відносини.

Собака, як і людина дуже індивідуальне істота. Коли собак багато, цього домогтися неможливо. З моєї точки зору - халтура, а не бізнес.

Всім відповідаю особисто. Я завжди на зв'язку і завжди відповідаю особисто на всі заявки і всі питання, які надходять від тих, хто шукає помічника для вигулу домашнього улюбленця. Відповідаючи особисто, я показую, що поважаю і господарів, і їх вихованців.

Я проповідую індивідуальний підхід. Якщо я або мої співробітники виїжджають на виклик, то ніде не афішую свою участь в такому заході. Я не заводжу знайомств на майданчиках по вигулу собак, не спілкуюся з бабусями біля під'їзду, де відбувається обслуговування, і ні з ким зі сторонніх не обговорюю конкретні моменти того чи іншого замовлення. Це найсуворіше табу.

Вибудовую довірливе ставлення з тваринами. Як тільки я зустрічаюся з собакою, я намагаюся показати їй, що я її вже поважаю і вже трішечки люблю.

Намагаюся бути чесною з тваринами. Без всяких сюсі-МІСД, без удаваної брехні і панібратства. Собак не обдуриш, вони відразу відчувають людини. Я навіть іноді думаю, що вони розуміють, що я працюю за гроші і мені трохи соромно до цих пір.

А це погано. Але нічого з собою вдіяти не можу. Якщо собака спокійна і ваші відносини складаються вдало, то в 90 випадках з 100 господар собаки подзвонить вам ще не один раз і стане в підсумку постійним замовником.

Що найважливіше в «собачому» бізнесі?

[Ads1]

Спочатку - проведення дослідження ринку послуг по вигулу собак.

Перед тим, як я вирішила професійно займатися таким бізнесом, я провела дуже великі дослідження ринку собачих послуг, конкурентів, вартості і т.д. Дуже багато корисної інформації я знайшла в Інтернеті.

Але починала, звичайно, з моніторингу цін. У тому далекому 2011 році ціни на послуги з вигулу собак були, звичайно, іншими, але якщо цим бізнесом займатися професійно, то вистачало і на хліб з маслом, а іноді на ікру.

Перш ніж починати бізнес, уважно вивчіть Закон про вигул собак в Росії 2016 року і його тонкощі!

Вигул собак вартість і ціни

Багато, як підприємці і господарі собак цікавляться: скільки коштує вигул собак в Москві? І чи варто цим займатися з точки зору економіки і прибутку?

Зараз ціна на вигул собак, ціна за годину, починаються від 250 рублів і до 600 рублів на годину. Ціна заздрості і від розмірів собаки і від породи. Наприклад, вигул маленької собаки: 250 - 300 руб. / Год., А вигул дуже великої, вагою понад 45 кг. може коштувати і 600 руб. / год.

Чи вивчаєте прайс компаній, які давно працюють в цьому напрямку в вашому місті, і виставляєте свою ціну. Десь менше, десь можливо і більше, мотивуючи це тим, що у вас ексклюзивний і неповторний підхід.

Часто пропоную знижки. Людям знижки подобаються і багато, коли дізнаються, що у мене існують знижки на наступні години вигулу і для тих, хто є постійним замовником, вибирають мене.

Реєстрація та статус

Я не буду зараз розповідати, як повинен поступати кожен, початківець подібний бізнес і що я роблю я, але порадила б все зареєструватися в статуї індивідуального підприємця, платити податки і не грати в рулетку з державою.

Хоча знаю особисто багатьох, з числа моїх прямих конкурентів, які ніде не зареєстровані і працюють роками.

Підвищення кваліфікації та постійне навчання

Я постійно вчуся. Читаю багато спеціальної літератури, у вільний час переглядаю багато інформації по темам, які належать до питанням з собаківництва, ветеринарії і т.д.

Це мені необхідно тому, що собаки це складні і досить високоорганізовані істоти. З ними просто так не вийде погуляти, розслабившись на природі, та ще й отримати за це гроші.

Багато часу приділяю вивченню особливостей порід, так як доводиться мати справу з різними породами собак. Одного разу у мене був неприємний випадок, коли собака під час прогулянки дуже сильно поранилася, і зараз я вивчаю питання першої допомоги тваринам при екстрених випадках.

Це необхідно, тому що ви, вигулюючи собаку, несете перед її власниками повну відповідальність. У тому числі і матеріальну відповідальність. Адже деякі, особливо породисті собаки, стоять як новий автомобіль. (Сміється). Доводити справу до суду мені не дуже хочеться.

Вигул собак і російське законодавство

[Yads2]

Закон про вигул собак в Росії суворий, але справедливий. Справедливий він тому, що необхідно розуміти найголовніше - любов до тварин не повинна псувати життя тим, хто живе поруч з вашим вихованцем або з тим вихованцем, з яким ви працюєте.

Ви, як представник цього бізнес, повинні знати досконально всі закони Російської Федерації, які регламентують не тільки цю діяльність, але і правила поведінки тварин і їх господарів в місті.

Наприклад: ви повинні точно знати, де знаходяться майданчики для вигулу собак, норми, які дозволяють вигулювати ту чи іншу породу на кожній конкретній ділянці. І таких вимог багато.

Головні з них ми перерахуємо нижче:

Штраф за вигул собак в недозволеному місці

Тут все просто: незнання закону не звільняє від покарання. І покаранням буде штраф. Є такі вимоги закону Російської Федерації, які регламентують вигул собак в міському середовищі, штраф за невиконання яких може цілком зруйнувати ваш бізнес.

Ви можете на одних тільки штрафи, піти глибоко в мінус і довго, довго відпрацьовувати свої незнання законів.

Тому я ще раз все раді: вивчайте закони, що стосуються вашого бізнесу.

Причому все відразу. Незважаючи на те, що вони по багатьом статтям і поняттям збігаються, але як завжди, головне може перебувати в дрібницях і незнання цих дрібниць може зіграти з вами злий жарт.

Величина штрафу за вигул собак в недозволеному місці може досягати до 5000 руб. одноразово. Ось і порахуйте: ви, скільки повинні відпрацювати годин, щоб «повернути» гроші, які ви заплатите за порушення?

Припустимо, ви вигулюєте велику собаку і вартість однієї години такого вигулу зі знижками дорівнює = 500 руб. / Год. Це звичайно дорого, але припустимо.

Скільки буде потрібно годин, щоб «повернути» гроші, витрачені на штрафи? 10 годин роботи. На практиці, і особливо не в сезон, це можна буде відшкодувати протягом декількох днів. Це вам потрібно?

Правила вигулу собак у громадських місцях

З попередньої глави: «Штраф за вигул собак в недозволеному місці» ми зрозуміли, що з законом краще не жартувати. Але правила вигулу собак в громадському місці говорить: «... вигулювати собак в місті можна тільки на спеціально відведених та спеціально обладнаних майданчиках ...».

[Ads2]

Ось так. Якщо в районі, де проживає собака, таких майданчиків немає або вони знаходяться на великій відстані від точки забору вихованця, то ви змушені будете порушувати законодавство.

Багато хто говорить, що представники закону, які зобов'язані вас оштрафувати, дивляться на деякі порушення крізь пальці, але, а якщо вас оштрафують, вам буде від цього легше?

Ви повинні дуже чітко розуміти, що з собаками, ні за яких обставин, не можна гуляти: біля житлових будинків, поблизу лікарень, шкільних та дитячих установ, на дитячих майданчиках і біля них, в парках і місцях культурного відпочинку.

Можливо, гуляти біля житлових будинків, але віддалившись від них не менш ніж на 25-30 метрів. А якщо поруч лікарня - то і все 40-50 м. Я кажу: «можливо» тому, що це теж порушення, але швидше за все за це вас не оштрафують.

Найвірніше - гуляти на спеціальних собачих майданчиках. Ось чому я завжди вивчаю Гугл-карти, коли беру замовлення. Я шукаю такі майданчики для вигулу.

Я шукаю такі майданчики для вигулу

Майданчик м. Варшавська. Закон про вигул собак в Москві 2016 року і по всій Росії не допускає вигул собак на дитячих майданчиках і за це накладається штраф.

Штраф за вигул собаки на дитячому майданчику

Якщо ви вирішите вигуляти собаку на дитячому майданчику (що категорично заборонено всіма законами), то готуйтеся заплатити штраф в розмірі від 1000 до 2000 руб. У реальності ця сума штрафу за сукупністю порушень може скласти від 5000 руб. і до безкінечності.

Як і від чого це може статися.
Та легко!

Зайшли на дитячий майданчик з собачкою - 2000 руб.
Собачка, вибачте, справила свої природні потреби - 2000 руб.
Собака без повідка? Ще готуйте - 2000 руб.

Не дай Бог, собака когось налякала з дітей. Гавкнув, побігла в напрямку дитини з самими добрими намірами, а дитина злякався.

Батьки такої дитини мають повне право звернутися до суду і вимагати компенсації. Скільки? Так багато можуть зажадати. Стільки, скільки і за рік вигулу не заробите. Обходьте дитячі майданчики з собакою десятою дорогою, щоб не ризикувати взагалі.

Вигул собак без намордника і повідка стаття КОАП і правила вигулу собак в Москві 2016 року

КОАП - кодекс адміністративних правопорушень, що діє в Москві. У ньому є глава №5, яка і регламентує всі правила вигулу собак на території міста.

Згідно ст. 5 КпАП р Москви забороняється:

  • гуляти з собакою без повідка у дворах, парках, скверах і лісопарках (штраф 1000-2000 руб.);
  • вигулювати собак на території установ охорони здоров'я, дитячих садків, шкіл (штраф 1000-2000 руб.);
  • без повідка і намордника відвідувати магазини, дитячі майданчики, ринки, пляжі (штраф 1000-2000 руб.);
  • без повідка і намордника їхати в транспорті (штраф 500-1000 руб.);
  • утримувати собак в комунальних квартирах без згоди сусідів (штраф 1000-2000 руб.);
  • нацьковувати собак на людей і інших тварин (штраф 2000-5000 руб.);
  • влаштовувати собачі бої (штраф 2000-2500 руб.);
  • допускати забруднення собаками місць загального користування. Екскременти повинні бути прибрані власником (штраф 1000-2000 руб.);
  • ухилятися від вакцинації проти сказу (штраф 2000-3000 руб.);
  • містити без нагляду, в умовах, що призводять до загибелі тварини (штраф 2000-2500 руб.);
  • проводити над твариною експерименти, він буде забитий (штраф 2000-2500 руб.);
  • використовувати для отримання хутряної сировини та м'яса (штраф 2000-2500 руб.).

Все, що перераховано вище, підлягає виконанню і в 2016 році, а значить все, що написано, необхідно вивчити на зубок і виконувати неухильно. Інакше, ваш бізнес по вигулу собак перестане бути прибутковим.

«Собачий» режим роботи

Влітку мені доводиться приймати багато замовлень. Не сказати, що я працюю цілодобово, але роботи вистачає. Я не бідую, але і не їм рябчиків з золотих підносів.

Звичайне життя, звичайного російського підприємця, якому пощастило жити і вести свій бізнес в Москві. Я не знаю як в регіонах, але в Москві попит на мої послуги постійний і стабільний, з невеликими сезонними коливаннями.

Одного разу довелося працювати 13 годин поспіль, але це був неординарний випадок, і пов'язаний з неприємностями в особистому житті господаря собаки. До речі, мені все оплатили за максимальними розцінками.

Ще було кілька випадків, коли мені дзвонили вночі. У людей різні трапляються обставини, і я не відмовляю. Я реагую на виклики, як можна оперативно, але природно за «нічні чування» мені доплачують за подвійним тарифом. Чого не попрацювати?

Ще хочу сказати ось про що: я купила простенький і недорогий автомобіль (до зростання курсу долара - примітка редакції) і зараз обслуговую всі виклики на автомобілі. Це дуже зручно і правильно.

Якщо хтось зібрався створювати, подібний бізнес, то краще, якщо у вас є автомобіль. Так простіше, і в плані оперативного реагування на виклик, і ще в цьому автомобілі можна возити різні аксесуари для вигулу собак.

Наприклад я вожу в своєму авто робочий одяг і переодягаюся, якщо термінове замовлення передбачає вигул дуже великої собаки. У лабутенах за великої собаки не побігаєш.

Замовники і замовлення

Зараз я працюю в основному з постійними замовниками, але регулярно надходять замовлення і від новачків. Якщо мені надходить замовлення від новачка, я відразу дивлюся по Гугл - картам, де мені доведеться працювати.

Іноді доводиться відмовлятися, бо добиратися до місця знаходження собаки далеко.

Замовлення приймаю на кілька телефонів, номери яких публікую в оголошеннях на Авито, інших дошках оголошень, на тематичних форумах і сайтах.

Багато даю в друкованих газетах безкоштовних оголошень. Років зо три-чотири намагалася працювати з компанією власником рекламних щитів біля під'їзду, але замовлень йшло мало, і я відмовилася від такого виду просування.

Важливо дізнавшись, якої породи собака, якій потрібно вигул, підготується до зустрічі. Це необхідно зробити, тому що собаки різних порід, вимагає різного підходу.

Наприклад, аксесуари для гри, під час прогулянок собак, різні. Також слід враховувати, що у собак, з якими необхідно працювати бувають різні захворювання, наприклад - епілептичні припадки або нетримання сечі.

Зустрічаються, на жаль, і такі хвороби у собак. Тому, приймаючи замовлення я, цікавлячись здоров'ям собаки, якій потрібно мою увагу.

Чи були конфлікти з замовниками?

Були і будуть в майбутньому. Це нормально, адже всі ми люди і для багатьох їхніх собаки, як діти. А життя складна штука і всього не передбачиш. Але я намагаюся завжди тримати себе в руках, завжди намагаюся бути гранично ввічливій.

Найчастіше невеликі конфлікти (непорозуміння) з власниками собак виникають тому, що багато хто не віддають собі звіт про те, як складно і непросто утримувати собаку в міському середовищі.

Багато хто наївно думає, що досить собаку годувати, зрідка розчісуючи, і на цьому все. Це далеко не так і коли я, щось раджу власникам, багато хто думає, що я спеціально це роблю для збільшення комерційної віддачі від своїх послуг.

Але в основному у мене складаються нормальні, робочі відносини, як з собаками, так і з їх господарями.

Щоб ви порадує тім, хто бажає займатіся таким бізнесом?

  • банально, но любите тварин;
  • це Особливий бізнес, це бізнес на любові;
  • краще Відкрити ІП и з усіма Угодами Здійснювати з договорами, квітанціямі, чеками и т.д.;
  • без Офіційно оформлення документів по Кожній послузі ви можете потрапіті на дуже - Великі гроші, и все закінчіться судами;
  • План свой годину и маршрут, дере чем відправляєтеся на Вігула собаки;
  • правильна організація всех процесів є ключовими фактором успіху в такому бізнесі;
  • не жартуйте з законами РФ: штрафи за вигул собак в недозволеному місці можуть бути великими і ваш бізнес не отримає очікуваного прибутку.

Правила етикету: як вигулювати собак?

Правила етикету: як вигулювати собак

З яким помилкою доведеться боротися тому, хто вирішить створити такий бізнес?

1. Найбільша помилка: «Це не бізнес, це оплачувана прогулянка якась». Коли світить сонечко, на дворі весна або літо, то можна сказати - це схоже на прогулянку.

З великою натяжкою (відповідальність ніхто не відміняв, але можна), а коли йде дощ? А коли сльота, ожеледь або сніг? Коли страшно холодно і сильний вітер?

2. Є собаки, яких навіть запеклим неврастеніком не назвеш. Просто горе якесь. Але і з ними необхідно працювати. Чи не кинеш же її після 10 - хвилин прогулянки, і коли вона тобі весь мозок винесе своїми витівками? Це дуже серйозні проблеми бізнесу, які повинні враховувати початківці.

3. Погуляв і забув. Ні це не так. Ви ще й лапи собаці повинні помити після прогулянки, і нагодувати. Не завжди звичайно, але це входить в пакет послуг і виконується без додаткової плати.

Щоб ви змінили, якби тільки зараз починали такий бізнес?

Порадилася б двадцять разів з рідними: з чоловіком і дочкою. Це дуже цікавий і прибутковий бізнес (щодо - примітка редакції), але непростий.

Ви повинні жертвувати своєю сім'єю, особистим часом і увагою, яке ви хотіли б приділити близьким. Дзвінок може надійти в будь-яку хвилину, і замовнику не розкажеш, що саме в цей момент ви сидите за сімейним столом і п'єте чай з малиною.

З чого все починалося?
Щоб ви порадує тім, хто бажає займатіся таким бізнесом?
З яким помилкою доведеться боротися тому, хто вирішить створити такий бізнес?
Щоб ви змінили, якби тільки зараз починали такий бізнес?
З чого все починалося?
Пропрацювала там півроку і одного разу мені в голову прийшла така думка: «А чим я гірше власників компанії, в якій працюю?
Що вони роблять такого, чого не зможу зробити я »?
Ну так, не дуже чесно, але що ж робити починаючому?
Що найважливіше в «собачому» бізнесі?
І чи варто цим займатися з точки зору економіки і прибутку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online