Стаття 22. Поділ земельної ділянки, що перебуває у спільній частковій власності, виділ з нього земельної частки, звернення стягнення на земельну частку. 1. Земельна ділянка, що знаходиться у спільній частковій власності, може бути розділений між її учасниками за згодою між ними.

  1. Наступна стаття »

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

2. Учасник спільної часткової власності на земельну ділянку має право вимагати виділу своєї земельної частки із загального земельної ділянки в натурі (на місцевості).
3. У разі недосягнення учасниками спільної часткової власності угоди про спосіб і умови поділу спільної земельної ділянки або виділу земельної частки одного з них учасник спільної часткової власності на земельну ділянку має право вимагати виділу своєї земельної частки із загального земельної ділянки в натурі (на місцевості) в судовому порядку .
4. Якщо виділ земельної частки в натурі не допускається законом або неможливий без невідповідного збитку земельній ділянці, що знаходиться у спільній частковій власності, і всьому, що з ним міцно пов'язано, виділяється власник має право на виплату йому вартості його земельної частки іншими учасниками спільної часткової власності на земельну ділянку.
5. У разі якщо певна в праві спільної часткової власності земельна частка не може бути виділена в натурі в установленому розмірі, власник такої частки має право вимагати компенсації цієї різниці.
6. Виплата учаснику спільної часткової власності на земельну ділянку іншими власниками компенсації замість виділу його земельної частки в натурі (на місцевості) допускається за його згодою.
7. З отриманням компенсації власник втрачає право на земельну частку в загальному земельній ділянці.
8. Кредитор власника частки у спільній частковій власності має право пред'явити вимогу про виділення земельної частки його боржника для звернення на неї стягнення.
9. Особливості поділу земельних ділянок, що перебувають у спільній частковій власності учасників сільськогосподарських підприємств, виділу з них земельних часток встановлені цим Кодексом.

Наступна стаття »
До тексту закону »
2

Читайте також

Популярні документи

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online