Лікарі Скліфа зробили тисячну операцію за допомогою установки "Гамма-ніж"

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Поділитися в соціальних мережах: Поділитися в соціальних мережах:   Фото: портал Москва 24 / Михайло Сипко   Тисячну операцію за допомогою установки Гамма-ніж провели в хірургії НДІ імені Скліфосовського в столиці

Фото: портал Москва 24 / Михайло Сипко

Тисячну операцію за допомогою установки "Гамма-ніж" провели в хірургії НДІ імені Скліфосовського в столиці. Про це повідомляє прес-служба столичного департаменту охорони здоров'я.

"Операція проводилася в Центрі радіохірургії спеціалізованою бригадою в складі нейрохірурга, радіолога і медичного фізика. Перша операція на установці з використанням масиву джерел ізотопу Со-60 для високоточного опромінення головного мозку" Гамма-ніж "в інституті імені Скліфосовського була проведена в квітні 2016 року" , - цитує представників відомства Агентство "Москва" .

Понад 1,5 тисячі високотехнологічних методів є в розпорядженні столичних лікарів на сьогоднішній день. Подібну допомогу по ОМС надають 50 міських медустанов - в чотири рази більше, ніж шість років тому, заявив керівник департаменту охорони здоров'я Москви Олексій Хрипун.

Операції за допомогою "Гамма-ножа" в НДІ Скліфосовського проводять щодня. Допомогу отримують три-чотири пацієнти. Операції оплачуються за рахунок коштів ОМС.

Установка "Гамма-ніж" призначена для лікування доброякісних і злоякісних пухлин і судинних мальформацій в порожнині черепа. Втручання проходить без трепанації черепа. Замість цього використовується радіоактивне випромінювання від 196 джерел кобальту-60, пучки якого збираються разом і діють на зразок неінвазивного хірургічного ножа.

Промені руйнують ДНК пухлинних клітин. Здорові ділянки і тіло людини не піддаються опроміненню. Після операції не потрібно госпіталізація пацієнта.

Читайте також

Поділитися в соціальних мережах:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online