Чудова "Гамма". Хто відкрив готель на обвідному

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У петербурзької промзоні відкрився чотиризірковий готель. На урочисту церемонію приїхали члени уряду, депутати та спікер Закса. У петербурзької промзоні відкрився чотиризірковий готель

сайт Законодавчих зборів Санкт-Петербурга

Помпезна церемонія в минулі вихідні пройшла на набережній Обвідного каналу, поруч з промзони заводу «Червоний Трикутник». У присутності головних осіб міста в будинку №130 відкрився готель «Гамма». У числі інших в перерізанні червоної стрічки брали участь депутат Державної думи Ігор Дівінскій і спікер петербурзького парламенту В'ячеслав Макаров. Головний міський єдинорос з недавніх пір став грозою забудовників в історичному центрі, проте цього разу у нього претензій не виникло.

«Новий готель - хороший подарунок для Адміралтейського району і всього нашого міста. З кожним роком зростає потік туристів, які прагнуть познайомитися з одним з найкрасивіших мегаполісів світу. Недарма наше місто отримало міжнародне визнання як краще туристичний напрямок Європи. Тому збільшення готельного фонду має велике значення для Санкт-Петербурга. Це особливо актуально напередодні чемпіонату світу з футболу, частина матчів якого пройде в нашому місті наступного літа », - процитувала прес-служба Закса голови міської парламенту В'ячеслава Макарова. Цю промову він виголосив на відкритті готелю «Гамма» на обвідному каналі, 130. Подібним чином привітали готельєрів та петербурзький віце-губернатор Олег Марков, і колишній заступник губернатора, а нині депутат Державної думи Ігор Дівінскій. Світську частину церемонії прикрасили білий рояль і оперна діва.

Чотиризірковий готель тут почали будувати три роки тому. Сам же будинок з'явився в 1891 році, в історичних довідках його називають виробничим будівлею шкіряного заводу І. М. Абрагамсона. Також в ньому розташовувалася фабрика жерстяних виробів "М. Кока і М. Бірман", в радянські роки - народний комісаріат місцевої промисловості і державний завод вимірювальних приладів «Металлометр».

Градозащітнікі в 2015 році обурювалися, що під виглядом капітального ремонту будівля на обвідному, 130, добудували ще одним поверхом. «Ми намагалися звернути увагу Госстройнадзора та комітету з охорони пам'ятників», - згадує член президії ВООПІіК (Всеросійське товариство охорони пам'яток історії та культури) Анна Капітонова. - Стройнадзор писав, що мансарда була зведена попередніми власниками. КГИОП звернув увагу на мансарду, вирішив провести додаткову перевірку, правда, так і не повідомив нам про її результати ». «Будівля довгий час було закинуто, ремонт йому був потрібен. На це і була видана дозвільна документація, однак під виглядом капітального ремонту справили реконструкцію, та ще й з прибудовою. Ця мансарда видно з усіх боків. Крім того, нагорі з'явився скляний купол. », - каже Капітонова.

В КГИОП, втім, дотримуються іншої думки: голова комітету Сергій Макаров повідомив «Фонтанці», що роботи на обвідному каналі, 130, були виконані відповідно до закону: «Так, були у нас дискусії за цією адресою. Потім здоровий глузд взяв гору, власник зробив документацію по нашим вимогам, ми видали позитивний висновок ». За версією влади, надбудова дійсно була, але її виконував попередній власник і мало не за радянських часів.

Втім, нинішні власники значаться такими в Росреестра ще з 2002 року. Фактично з того моменту будівля пустувала. У 2013-му за нього взялися і спочатку планували переобладнати під торговий центр.

Інвестор проекту компанія "Петроінструмент" і власники будинку 130 по Обводнювального каналу - люди не випадкові. Компанія належить власникам оптово-роздрібного ринку на вул. Салова, 52, Артуру і Маноліс Гавриловим.

Збіг чи ні, ЧОП «Диво», засновником якого є депутат Держдуми і колишній віце-губернатор Ігор Дівінскій, охороняє ринок на Салова. Ймовірно, запрошення партнерів і стало причиною візиту законотворця на захід - територія не входить в його виборчий округ. Буквально за день до цього на зустрічі з жителями в Петроградському районі глава міського парламенту пообіцяв заборонити будівництво готелю Radisson Blue у будинку 24 на Петроградської набережної, вставши на бік градозащітнікі, а також мешканців навколишніх будинків, які боялися, що їх будівлі будуть руйнуватися. «Треба, щоб прості люди були задоволені - і ми будемо щасливі», - заявив єдинорос.

За останній час В'ячеслав Макаров неодноразово виявляв активність у сфері містобудування, переважно виступаючи на стороні захисників Петербурга. В основному його дії і висловлювання стосуються проектів на Петроградської стороні. У минулому році він публічно висловлював претензії до холдингу RBI Едуарда Тиктинский, потім вимагав зупинити будівництво ЖК «Кингдом» компанією «Аквілон інвест», скаржився на компанію «Петроцентр», яка будує на набережній Карпівки, і на забудовника «Шелест сквет», що реалізує проект на Ропшинською вулиці. Після критики Макарова суд призупинив дозвіл на будівництво на місці історичної споруди.

Ксенія Клочкова, «Фонтанка.ру»

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online