Картина маслом: вода і зелень як бонуси для новобудов в Москві

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У літній сезон думки будь-якої людини - навіть сверхозабоченного вирішенням квартирного питання і зовсім не думав про заміської нерухомості - неминуче ні-ні та й спрямовуються до води, повітря, природу. Досвідчені продавці житла, звичайно, це розуміють, тому компанії намагаються підкреслити сусідство своїх об'єктів з водою, парками, лісом, відзначають в аналітичному центрі « Індикатори ринку нерухомості IRN.RU ».

Близькість до води зазвичай асоціюється з пляжами, безтурботним відпочинком. Однак часом водні артерії можна використовувати і для вирішення суто ділових завдань.


Вода для відпочинку ...
Наприклад, компанія Est-a-Tet проаналізувала новобудови, розташовані поруч з активно освоюваними водними територіями, і склала власний рейтинг місць, де можна купити нове житло поруч з водою і де є максимальний набір розважальної інфраструктури.

Довідково: на території Москви знаходиться дві річки - Москва-ріка, яка протікає із заходу через центр до південний схід столиці , І її ліва притока Яуза, більше 300 струмків, 7 каналів, 34 ставка, а також Химкинское водосховище і Нагатінський затон. Всього в Москві близько 20 обладнаних пляжів, правда, не всі вони офіційно придатні для купання, в найближчому Підмосков'ї розташоване ще близько 20 пляжів.

«Близько 5% новобудов в Московському регіоні розташовано поруч з великими водоймами, але тільки 1% розташований поруч з водною інфраструктурою - пляжами, яхт-клубами, ресторанами на воді, - коментує керівник аналітичного центру Est-a-Tet Денис Бобков. - Основна частина водного простору в Москві і області залишається неосвоєною ».


Перше місце в рейтингу зайняв Головінський район , Розташований уздовж Хімкінского водосховища. Між ст. м. « Водний стадіон »І« Річковий вокзал »Розташоване відразу кілька обладнаних майданчиків для купання, ресторани на воді з шезлонгами, піщані пляжі і навіть яхт-клуби, в яких можна тримати яхту і доплисти до Європи. шлях від Головінського району до Середземного моря займе в середньому близько двох тижнів.

У продажу тут дев'ять новобудов. Чотири з них житлові (ЖК «Кронштадтський», ЖК «Головине» , ЖК «Петровський парк» і будинок на вул. Поліни Осипенко), а також п'ять проектів з апартаментами (МФК «Водний», Petrovsky Apart House, МФК «Флотилія», ЖК «Studio8 Loft» і ЖК «LoftPark»). Ціни на квартири - від 7 до 62 млн руб., В середньому по 200 000 рублів за кв. м, апартаменти - від 2,5 до 9 млн рублів, в середньому по 150 000 рублів за кв. м.

Інфраструктура - Beach Club (пляж, ресторан), Королівський причал (пляж, ресторан), ресторан «Водний», яхт-клуб «Місто яхт», яхт-клуб «Столиця яхт», яхт-клуб «Марина клаб».

Друге місце в рейтингу займають райони Щукино і Строгіно, розташовані один навпроти одного на берегах Москви-ріки. Тут річка розливається в Строгінско зрозумію, тут розташований знаменитий Срібний бір. Кількість облаштованих майданчиків в цьому місці - близько 10-15, включаючи пляжі, ресторани, яхт-клуби, набережні і іншу інфраструктуру.

Новобудов тут всього чотири, вони належать до сегменту бізнес-класу і знаходяться в дуже високій стадії готовності - ЖК «Альбатрос», ЖК «Бурштиновий місто» , ЖК «Соняшники» продають останні обсяги квартир, а ЖК «Червоні вітрила» компанії «Дон-Строй» вивів другу чергу будівництва (близько 500 квартир). Середні ціни на квадратний метр в цьому районі - близько 240 000 руб., При цьому ціни в «Червоні вітрила» коливаються від 213 000 до 307 000 руб. за кв. м, а в інших комплексах становлять близько 175 000 руб. за кв. м.

Інфраструктура - Super Beach (пляж, ресторан, віндсерфінг), пляж «Монтероссо» (пляж, ресторан, спортивний відпочинок), яхт-клуб і причал в ЖК «Червоні вітрила» , Школа аквабайка, пляжі Срібного бору, пляж «Бора-Бора».

Третє місце дісталося району Мякинино і місту Красногорськ, розташованому навпроти через Москва-ріку, яка тут розливається в Павшінской зрозумію, утворює Живописну бухту з широкими можливостями для водної інфраструктури. Тут вже є кілька приватних ресторанів і пляжів, кількість яких буде рости в міру освоєння території.

З цього боку річки, в Москві, сьогодні будується «Парк Рублево» - елітний малоповерховий комплекс. Навпаки, в Красногорську, продається 13 новобудов, квартири в яких різняться в ціні від 2,5 млн до 25 млн руб., Середня вартість 1 кв. м - близько 90 000 руб. Красногорськ вважається одним з найдорожчих і впорядкованих міст Підмосков'я через близькість до Москви, хорошої інфраструктури і сприятливих екологічних характеристик. На продаж тут виставлено 2500 квартир, значна частина новобудов знаходиться на високій стадії будівництва. Найбільшими проектами міста є ЖК «Спаський міст» і ЖК «Арт».

Інфраструктура району - ресторан Shore House (пляж, басейн, яхт-клуб, ресторан), зона відпочинку «Рублево», яхт-клуб «Крокус Сіті».

Четверте місце в рейтингу займає місто Химки , Розташований на берегах Химкинського водосховища і каналу ім. Москви. Основна розвинена інфраструктура цього напрямку знаходиться вище за течією в районі Дмитровського шосе - тут розташовано близько 10 яхт-клубів, а також пляжі, ресторани, спортивна інфраструктура. Але і в Хімках є своя водна інфраструктура, яка найближчим часом буде активно розвиватися.

Химки сьогодні - самий забудовуваний місто Підмосков'я, тут представлені великі московські забудовники і пропонується до продажу близько 3500 квартир за ціною близько 88 000 за кв. м. Два проекти розташовані безпосередньо на березі - ЖК «Васко да Гама» і ЖК «Правий берег» . Є повністю готові будинки - наприклад, «Хімки Сквер», є будинки бізнес-класу - «Хімки Ювілейний», в якому, наприклад, можна купити дворівневі квартири і пентхаус.

Інфраструктура - три пляжу і два яхт-клубу. Є можливість для організації додаткової інфраструктури.

П'яте місце в рейтингу залишилося порожнім. Москва має водними ресурсами і в центрі міста, де розташовано безліч ресторанів на березі, однак як такої пляжної інфраструктури тут немає. Окремі самостійні пляжі розташовані в районі Воробйових гір , Але вони не мають у своєму розпорядженні відповідною інфраструктурою. Пляжі розташовані в районі Північне Тушино , Де будується проект «Life-Сходненская», проте достатньою водної інфраструктури там поки немає. Величезним потенціалом для будівництва водної інфраструктури має Нагатінський затон, де сьогодні розташована промзона ЗІЛ і будуються мікрорайони, деякі з них повністю готові - наприклад, ЖК «Скай Форт» , Проте реконструкція цього району ще попереду, і поки невідомо, які саме об'єкти там з'являться. Водна інфраструктура у вигляді яхт-клубу і ресторанів запланована і поруч із «Москва-Сіті», проте там абсолютно точно не буде пляжів.

В цілому, за оцінкою Дениса Бобкова, близькість до водних ресурсів і водного інфраструктурі може підняти ціни на квартири до 20%.

... і вода для бізнесу
У деяких випадках вода може служити не тільки джерелом задоволення і розваг (зазвичай днем, не варто забувати і про комарів вечорами і ночами, відзначають в www.irn.ru ). Для багатьох новобудов, особливо в ближньому Підмосков'ї, істотним фактором, негативно позначається на продажах і попиті, є проблема транспортної доступності. Саме її намагаються вирішити за допомогою водних артерій фахівці спільного підприємства RDI і Limitless, що реалізує ЖК «Заміський Квартал» в підмосковних Хімках.

Вони зайнялися вивченням альтернативних маршрутів проїзду, які допомогли б майбутнім мешканцям комплексу заощадити час і уникнути пробок. Традиційно в теплу пору року все підмосковні траси «окуповуються» дачниками, що провокують багатокілометрові пробки. Однак місце розташування ЖК «Заміський Квартал» дозволяє вирішити цю проблему, задіявши проходять поруч з комплексом водні артерії. Зокрема, може бути використаний канал ім. Москви, до якого прилягає ділянку забудови. Фахівці компанії вивчають можливість організації маршрутів громадського водного транспорту. В опрацюванні перебувають три варіанти.


Варіант 1. Швидкісний маршрут до метро « Річковий вокзал »
Відстань від РК до « річкового вокзалу »По воді становить 11 км, а по дорогах загального користування - 16 км. З урахуванням пробок в ранкові та вечірні години пік час у дорозі на громадському транспорті становить мінімум одну годину. При використанні швидкісних теплоходів типу «Ракета», швидкість руху яких досягає 60 км / ч, час, витрачений на дорогу до метро можна, було б скоротити до 15 хвилин.


Варіант 2. Маршрут до центру Москви
На жаль, використання швидкісних теплоходів на Москві-річці неможливо через велику кількість вигинів. Тому організація маршруту від житлового комплексу «Заміський Квартал» до центру міста реальна тільки при використанні теплоходів типу «Москва». Максимальна швидкість руху цього типу судна становить 23-24 км / ч, а крейсерська - 15-20 км / год. Таким чином, час проходження маршруту від «Загороднього Кварталу» до Краснохолмской набережній складе близько 2,5 години. Але маршрут буде проходити через такі важливі точки, як: ММДЦ «Москва-Сіті» (приблизно 1 годину 15 хвилин), Київський вокзал / метро «Київська» (1.30), МДУ ім. Ломоносова (1.50), метро «Парк Культури» (2.10) і «Червоний Жовтень» (2.20). Якщо порівнювати час у дорозі до цих об'єктів на громадському транспорті (маршрутка + метро), то виграш очевидний тільки в разі «Москва-Сіті», станції метро «Київська» і МГУ. Хоча подорож від житлового комплексу в Москву і назад на річковому трамвайчику є набагато менш стресовим підприємством, ніж подорож в переповнених маршрутках і підземці.

Хоча подорож від житлового комплексу в Москву і назад на річковому трамвайчику є набагато менш стресовим підприємством, ніж подорож в переповнених маршрутках і підземці


Варіант 3. Водне таксі до центру Москви
Ідея створення водного таксі періодично виникає і у міської влади, і у столичних девелоперів. У неї є як очевидні плюси, так і мінуси. До плюсів можна віднести високу швидкість пересування - за рахунок невеликого розміру і маневреності катери можуть розвивати швидкість в 2-2,5 рази вище, ніж теплоходи. Наприклад, якщо річковий трамвай буде йти від «Загороднього Кварталу» до «Москва-Сіті» годину з гаком, то водне таксі - близько 40 хвилин. Швидше цей шлях можна виконати тільки на вертольоті. До мінусів ж відноситься дорожнеча швидкісних катерів і їх мала місткість. Якщо у випадку з теплоходами можна утримувати ціни на рівні, здатному конкурувати з громадським транспортом за рахунок більшого пасажиропотоку, то у випадку з таксі вартість однієї поїздки виходить невиправдано високою.

«Звичайно, Москву навіть близько не можна порівняти в Венецією. Водний транспорт навряд чи колись отримає в столиці широке поширення. Але зовсім не використовувати водну артерію, яка перетинає місто наскрізь, було б неправильно. І місце розташування «Загороднього Кварталу» ідеально підходить для подібного роду експериментів. У найближчому майбутньому ми визначимося з одним з існуючих варіантів розвитку водного транспорту для наших жителів і почнемо роботу над реалізацією проекту. Впевнена, він буде користуватися великою популярністю серед майбутніх мешканців, їх гостей і потенційних покупців житла в нашому комплексі », - каже Ірина Мошева, генеральний директор спільного підприємства компаній RDI і Limitless.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online