Приватизація землі. Оформлення землі у власність

  1. Новина дня про лісовий амністії
  2. Приватизація або оформлення земельних ділянок. Чи є різниця?
  3. Про свідоцтвах на землю старого зразка
  4. Чи треба оформляти власність на землю?
  5. Оформлення землі у власність для прийняття спадщини
  6. Судове оформлення землі
  7. терміни оформлення
  8. Оформлення угод з купівлі-продажу земельних ділянок
  9. гарантії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Пропонуємо допомогу в межування і приватизації земельних ділянок. Участь нашого юриста гарантує правильну, юридично чисту приватизацію, а також мінімум клопоту з Вашого боку.

Вартість послуг

  • юридична консультація - від 2 тис.руб., в дні акцій - безкоштовно;
  • межування ділянки - від 12 тис. руб .;
  • приватизація землі в СНТ - від 20 тис. руб., в судовому порядку - від 18 тис. руб .;
  • оформлення землі з викупом - від 50 тис.руб.

Новина дня про лісовий амністії

З 11 серпня 2017 року почав діяти новий закон про "лісової амністії" № 280-ФЗ від 29 липня 2017 року »Про внесення змін до окремих законодавчих актів РФ з метою усунення протіворечній в відомостях державних реєстрів та встановлення належності земельної ділянки до певної категорії земель" , підписаний В. В. Путіним. Легалізація дачних ділянок, які перебувають на землях лісового фонду, можлива для правовласників (і ін.), Чиї права на земельну ділянку виникли до 01.01.2016 р (або в окремих випадках до 08.08.2008г.) При виконанні умови про його цільове використання. Спори про накладення меж ділянок будуть вирішуватися на рівні Росреестра. Якщо Рослесхоз до закінчення 3-х меяцев з дня реєстрації права подасть позов про оскарження зареєстрованого права на таку ділянку, справа про визнання права власності перейде до суду.

Але поки що питань більше, ніж відповідей. Ті, у кого ділянка потрапила в лісовий фонд, зависають на довгі місяці. Якщо в лісфонду потрапляє ціла смуга СНТ, розмова буде йти не про приватних ділянках, а про генеральний план СНТ. Подробиці - у наших юристів.

Приватизація або оформлення земельних ділянок. Чи є різниця?

Дві близькі за значенням фрази "Приватизація землі" і "Оформлення землі у власність" мають різні в юридичному сенсі значення і вимагають різних дій при оформленні Ваших прав на земельні ділянки.

"Приватизація" передбачає безкоштовну передачу користувачеві земельної ділянки його у власність. При цьому у громадянина виникає приватна власність на землю. Подружньої частки (і подальшого права на розділ майна при розлученні) в явній формі не виникає. Особи, які не зазначені у свідоцтві про право власності, до земельної ділянки не мають відношення. Правда, поки не доведено інше. Але в прямому сенсі - це передача ділянки землі без доплати, даром, що тягне цивільно-правові наслідки приватного характеру.

Оформлення землі у власність може бути в формі "приватизації", про що зазначалося вище, а може оформлятися за договором купівлі-продажу земельної ділянки (найбільш часто зустрічається різновид оформлення для ділянок ІЖС). При купівлі-продажу власність виникає безпосередньо у заявника, і у його дружина, з ким в шлюбних відносинах заявник перебуває на момент покупки землі. Такий порядок оформлення може бути при оформленні землі з оренди у власність, при купівлі землі з аукціону, при приватизації "надлишків" понад встановлені нормативи, при приєднанні додаткової ділянки землі до вже раніше оформленому земельній ділянці та ін. Але на кого оформляти покупку - треба думати не тільки з точки зору політичної, а й економічної. Податки - важливий фактор майбутніх зобов'язань.

Про свідоцтвах на землю старого зразка

Якщо у Вас вже є свідоцтво про право власності на землю 1992-1997 років, то повторного оформлення землі у власність можна не проводити. Але, як показує наша практика по судовим спорам про оскарження прав громадян на земельні ділянки, зареєструвати свідоцтво про право на землю вкрай обов'язково! І хоча цього не вимагає закон "Про державну реєстрацію прав на нерухомість", поставити ділянку на кадастровий облік і пройти реєстрацію потрібно. І при колективно-часткової власності на землю теж треба терміново отримувати таке свідоцтво. Якщо Ви зверніть увагу, на свідченнях старого зразка є запис "Документ є тимчасовим і підлягає заміні". Та й при судових справах, власність за старими незареєстрованим свідченнями може бути оскаржена. Тому вже є отримані нами рішення судів.

Нове в земельному законодавстві Нове в земельному законодавстві

У світлі нового законодавства стало можливо, наприклад, виділення земельної ділянки з великого масиву, якщо площа виділяється земельної ділянки не менше законодавчо встановленого розміру для формування самостійного земельної ділянки. Такий стан законодавства дозволяє власнику земельної ділянки, наприклад, батьку, наділити синів самостійними земельними ділянками, дати їм можливість бути повноправними господарями на певній території (якщо, звичайно, розміри початкового земельної ділянки дозволяють його розділити на самостійні - шляхом виділення).

Існує процедура поділу земельної ділянки на кілька ділянок.

Можливе об'єднання земельних ділянок. Наприклад, в садівництві є два суміжних земельних ділянки у власності у одного громадянина. З точки зору членських внесків, 2 ділянки - це досить накладно, з точки зору нормативів забудови - незручно. Об'єднання таких ділянок в один може бути дуже вигідно.

Чи треба оформляти власність на землю?

Власністю можна розпоряджатися. Якщо земельна ділянка знаходиться у власності у громадянина або колективу громадян - їм можна розпоряджатися (наприклад, дозволити або не дозволити облаштування громадської дороги, встановлення водонапірної башти, стовпів ЛЕП, дитячих майданчиків, автостоянок, договірного сервітуту та ін.)

Законодавство мінливе. Раніше, наприклад, в садівництві, для передачі ділянки з будівлями родичам, або у спадок або при купівлі-продажу, даруванні земельної ділянки можливо було переоформлення членства в садовому товаристві - переписали книжку садівника - і новий господар вступив в права. Після набуття чинності нового Земельного Кодексу 2001 року, ділянки на праві безстрокового користування або спадкового володіння знову не надаються (тобто у тих, у кого це право виникло до введення в дію Земельного Кодексу 2001 року, воно триває, а знову нікому не надається) . І у громадян, які взяли за різними підставами земельні ділянки після вступу нового Земельного Кодексу, є тільки два варіанти - звичайна процедура оформлення договору оренди або приватизація землі (нічого не робити - не можна!), В адміністративному порядку або в судовому.

Важливо не запізнитися. У громадян з скінчиться термін договорів оренди земельних ділянок може бути маса проблем з його переоформленням. Сьогодні вже надходять вимоги про звільнення земельної ділянки громадянином, так як у нього немає належного правовстановлюючого документа на землю. Крім того, і законодавство може змінитися, скасувавши можливість оформлення (або безкоштовного оформлення) у власність в деяких випадках.

Викуп землі. У ряді випадків, безкоштовного оформлення землі у власність може не бути. Тоді її доведеться викупляти. Варіанта два: викуп (всього або частини ділянки) по кадастрової вартості або із застосуванням коефіцієнтів, що зменшують викупну вартість земельної ділянки (про це можете порадитися з нашими юристами).

Важливо першими визначити межі ділянки. Треба визначити і закріпити в документальному порядку розміри Вашої земельної ділянки та його межі. Зараз, з практики, ми знаємо багато прикладів, коли «за старими» документам виділялося, наприклад, 12 соток, а після того, як сусіди зробили межування і поставили паркани, у останнього залишається замість 12 соток тільки 9, а то і менше. І землі взяти на законні 12 соток нізвідки (адже у сусідів вже узгоджені кордону, і колишня ваша земля - ​​вже перейшла їм). Є інші випадки, наприклад, при наданні земельної ділянки під ІЖС в далеких 90-х роках, громадянину «випадково» виділили землю, частина якої потрапляє в відведення раніше врахованого землекористувача (наприклад, на радгоспну землю, або в ліси 1-ї категорії). Або всім мало намір менше, тому що кроки у землеміра були маленькі ... Важливо якомога раніше отримати документи, що підтверджують межі ділянки.

Цінність землі. Велика цінність землі сама по собі говорить про те, що краще ВИ станете її господарями, ніж хтось інший.

Податки. Податки на земельну ділянку незрівнянно малі в порівнянні з цінністю землі.Но, все ж, в ряді випадків, їх ще можна зменшити, застосувавши всі законні норми права. Звертайтеся до наших фахівців.

Оформлення землі у власність для прийняття спадщини

  • Після отримання свідоцтва про право на спадщину за законом або за заповітом на земельну ділянку, свідоцтво підлягає обов'язковій реєстрації в Росреестра. Причому, з лютого 2019 року в Санкт-Петербурзі нотаріуси автоматично подають на реєстрацію права власності.
  • Після прийняття спадщини тільки на будинок, розташований на земельній ділянці, треба обов'язково оформляти земельну ділянку.
  • Якщо ви не знали про існування земельної ділянки (але успадкували квартиру, гараж та ін.), А 6-місячний термін вже давно пройшов, оформлення землі теж можливо.
  • Якщо Ви пропустили строк прийняття спадщини - в судовому порядку допоможемо Вам відновити пропущені терміни або відразу довести Ваше право власності на земельну ділянку, на будинок, на інші будівлі. Звертайтеся до нас за допомогою.

Приватизація кількох земельних ділянок

Дуже частий питання - чи можна приватизувати на одну людину дві земельні ділянки? Раптом ніхто не дізнається, що, наприклад, у Виборзькому районі одну ділянку, а у Всеволожську - інший?

Так можна. Якщо Ви володієте на підставі певних документів двома і більше ділянками, і хочете порадитися, як жоден з них не втратити, запрошуємо Вас на юридичну консультацію з земельних питань.

Судове оформлення землі

Ми ведемо судові справи з оформлення землі у власність. Досвід захисту із земельних питань - понад 19 років.

терміни оформлення

Терміни оформлення документів в різних випадках абсолютно різні (орієнтовно):

  • 5-15 днів - реєстрація свідоцтва про право на спадщину на земельну ділянку.
  • 15-20 днів і більше - отримання свідоцтва про право власності на земельну ділянку УФРС, якщо раніше отримано свідоцтво про власність зразка 1992-1997 років.
  • 4 місяці - приватизація землі в СНТ, НП.
  • 5-12 міс - оформлення землі з викупом.

Дані терміни представлені без урахування затримок документів держорганами. Крім того, йде час на підписання кордонів суміжними землекористувачами, формування межових справ геодезичними організаціями та інші періоди очікування рішень держорганів.

Оформлення угод з купівлі-продажу земельних ділянок

Всю інформацію по супроводу угод Ви можете прочитати на цільових сторінках нашого сайту. А ще простіше - зателефонуйте нам: (812) 535-44-43, (812) 939-31-93.

гарантії

Юридичний Центр "Адвекон" отримав знак якості послуг (Дозвіл на застосування знака відповідності № 000121, реєстраційний номер 005-09) і Сертифікат відповідності № РОСС RU.04ПН.У005 № 000023, видані Санкт-Петербурзької системою сертифікації товарів, робіт і послуг "Петербурзька марка якості ".

Ми займаємося питаннями оформлення землі з 2001 року. Чи готові надати допомогу як в звичайному (адміністративному), так і в судовому порядку .

Запишіться на прийом до юристів та адвокатів. Зателефонуйте зараз!

Чи є різниця?
Чи є різниця?
Чи треба оформляти власність на землю?
Раптом ніхто не дізнається, що, наприклад, у Виборзькому районі одну ділянку, а у Всеволожську - інший?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online