У справі про землі Міноборони з'явилася дружина заступника директора кадастрової палати

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сьогодні в рамках розслідування кримінальної справи про незаконне відчуження земельних ділянок, розташованих на території Левашовська військового табору у Всеволожську районі Ленінградської області, слідчими органами було затримано чоловіка заступника директора федерального державного казенного установи «Кадастрова палата Росреестра по Ленінградській області» Світлана Пятунін. Як вважає слідство, саме їй дісталася значна частина від виведених з-під контролю військового відомства 500 га земель.

У минулу середу співробітники слідчого управління по Ленобласті СКР та управління економічної безпеки регіонального ГУ МВС провели обшуки в кадастровій палаті по Ленінградській області і заміському будинку заступника голови цього відомства Дениса Коловнякова. Причому візит правоохоронців в кадастрову палату був не першим. Як уже повідомляв "Комерсант", тиждень тому оперативники і слідчі вже оглядали приміщення цієї установи. Приводом для проведення слідчих дій стала кримінальна справа, порушена за ч. 4 ст. 159 КК РФ (шахрайство, вчинене в особливо великому розмірі) за фактом незаконного відчуження шляхом обману земельних ділянок загальною площею не менше 456 га, які перебували в безстроковому користуванні Міноборони Росії.

Величезна територія, що входить до складу чинного загальновійськового полігону Західного військового округу, в основному використовувалася для обкатки бронетанкових підрозділів, несподівано для військових поміняла статус на цивільний. Поки оголошувати подробиці справи не поспішають ні слідчі органи, ні представники Міністерства оборони. Але, як неофіційно пояснили "Комерсант" в слідчому відомстві, ще пару років тому керівники адміністрацій Всеволожського району і МО Сертоловское міське поселення, попередньо «повирішувати» питання з наділеними владою представниками Міністерства оборони, оформили передачу кількох дачним некомерційним партнерствам (ДНП) величезних земельних ділянок . Притому що повного комплекту документів, що підтверджують відмову військових від земельних наділів, муніципали не мали. Але як би там не було, після оформлення довідок та документів у вересні минулого року земельна комісія адміністрації Всеволожского району всю територію віддала на освоєння ДНП. І практично відразу ж відрізані від Левашовська полігону ділянки були належним чином оформлені в кадастровій палаті Ленобласті. Потім частина земель була оформлена на підставних людей і пізніше перепродана «сумлінним покупцям» Під час першого обшуку в кадастровій палаті сищики вилучили документи, які могли б розкрити схему, яку використовували при відлученні земель Міноборони, і виявити шляхи реалізації дорогих активів. Вивчивши матеріали, слідчі несподівано з'ясували, що значна частина земельних наділів - близько півтори сотні ділянок розмірами 20-30 соток - після декількох перепродажів виявилася у власності бізнес-леді обласного масштабу Світлани Пятунін, власниці агентства нерухомості і подружжя заступника глави кадастрової палати Дениса Коловнякова. Повторний обшук в держустанові і житло пана Коловнякова підтвердив отримані дані. В результаті, як повідомили "Комерсант" в СГУ СКР по Ленінградській області, чоловіка чиновника було затримано за підозрою в скоєнні шахрайства. Зараз вирішується питання про пред'явлення їй обвинувачення та обрання щодо її запобіжного заходу. Сам заступник директора кадастрової палати у справі фігурує як свідок: за його твердженням, він нічого не знав про махінації з землею. А у слідства на даний момент немає даних, що вказують на причетність чиновника до шахрайства.

корупційна підставляти
Відразу кілька гучних корупційних скандалів відбулося в 2012 році на різних рівнях влади. Чиновники яких відомств звинувачуються в великих розкраданнях, що стоїть за низкою розслідувань, як боролися з корупцією в інших країнах і наскільки ви корумповані - в спецпроекті "Комерсант-Онлайн".

Сьогодні в рамках розслідування кримінальної справи про незаконне відчуження земельних ділянок, розташованих на території Левашовська військового табору у Всеволожську районі Ленінградської області, слідчими органами було затримано чоловіка заступника директора федерального державного казенного установи «Кадастрова палата Росреестра по Ленінградській області» Світлана Пятунін

Владислав Литовченко, Санкт-Петербург

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online