Як уберегти себе від шахраїв при купівлі квартири?

  1. Де отримати потрібну інформацію?
  2. Основні прийоми шахраїв

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

18 Июня

Згідно з офіційними даними, останнім часом ринок нерухомості складно назвати безпечним Згідно з офіційними даними, останнім часом ринок нерухомості складно назвати безпечним. Якщо мова йде про великі фінансові потоки, то цілком логічно, що завжди знайдуться ті, хто бажає поліпшити свій добробут незаконним шляхом. Тому чесним людям, щоб не стати жертвою безпринципних шахраїв, слід з розумом підходити до процедури оформлення купівлі-продажу нерухомості.

Де отримати потрібну інформацію?

Всім відома мудра фраза «Попереджений, значить, озброєний», проте далеко не кожен приміряє її на себе. Тому і трапляються ситуації, коли шахраї обманним шляхом виманюють у довірливих громадян з великими труднощами накопичені на придбання власного житла кошти. А попередити удар нагадав просто - потрібно лише вчасно взяти ЕГРП виписку з Держреєстру.

Чим може допомогти дана довідка? Справа в тому, що в базі Єдиного держреєстру прав на нерухоме майно зберігається докладна інформація про всю нерухомості на території РФ. Даючи запит в цей державний орган, будь-яка людина може впевнитися, що квартира, яку він купує, належить саме тій особі, яка її продає, а значить, операція буде здійснена в рамках законодавства, а в майбутньому не варто побоюватися неприємних сюрпризів.

Для того щоб отримати цей документ, спочатку потрібно оформити заяву певної форми, потім оплатити чітко встановлену суму держмита. ЕГРП виписка надається протягом п'яти днів з дня подачі документів (заява плюс квитанція про оплату держмита).

Основні прийоми шахраїв

Безумовно, дуже складно проаналізувати всі можливі дії шахраїв. Однак, як показала практика, найчастіше, щоб не потрапити в халепу, потрібно звертати увагу на такі основні аспекти:

  1. Чи є особа, яка продає квартиру, її єдиним повноправним власником.
  2. Чи не знаходиться дана власність в податковому чи іншому заставі.
  3. Чи не є квартира частиною пайової майна при відкритті спільного підприємства.

Всі ці питання можна для себе усвідомити, якщо замовити ЕГРП виписку.

Крім того, в цьому документі вказується точне місце розташування об'єкта і його докладний опис. Всі ці відомості можна отримати в ході звичайного стандартного запиту. Але існує ще й розширений варіант виписки, в якому вказується повна інформація про власника даної нерухомості, включаючи його паспортні дані. Як правило, така довідка потрібна у вкрай рідкісних випадках, і отримати її може або сам власник, або вона видається за запитом державних служб. А для того, щоб убезпечити себе від шахраїв, цілком достатньо інформації, що міститься в стандартній виписці ЕГРП.

За матеріалами порталу BSN.ru

Де отримати потрібну інформацію?
Де отримати потрібну інформацію?
Чим може допомогти дана довідка?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online