Обмеження на в'їзд росіянам в Україні продовжують діяти, оскільки загроза на кордоні з РФ зберігається - ДПСУ

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У той же час в ДПСУ зазначили, що при певних обставинах рішення щодо пропуску громадян з РФ на територію України можуть бути позитивними. У той же час в ДПСУ зазначили, що при певних обставинах рішення щодо пропуску громадян з РФ на територію України можуть бути позитивними

Ілюстрація / REUTERS

Обмеження Державної прикордонної служби на в'їзд чоловіків-громадян Росії в Україну продовжують діяти, оскільки загроза на кордоні з РФ зберігається.

Про це в коментарі УНІАН повідомив помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян.

За його словами, Державна прикордонна служба продовжує виконувати свої обов'язки так само як і під час дії воєнного стану.

«Ми здійснюємо посилений контроль за в'їздом іноземців на територію України», - зазначив він.

Читайте також Прикордонники розповіли, скільки росіян не пустили в Україну з початку дії воєнного стану

«Звичайно, в епіцентрі нашої уваги громадяни РФ, в першу чергу чоловіки у віці від 16 до 60 років, але ми також звертаємо увагу і на жінок, які в тому числі можуть виконувати завдання спецслужб або якимось іншим чином брати участь в дестабілізаційних заходах на території України », - додав Слободян.

За його словами, якщо, наприклад, росіянин у віці 35 років їде в Україну з метою возз'єднання сім'ї або провідати хвору матір, щоб взяти участь в спортивних заходах і він не порушував законодавства України щодо в'їзду в тимчасово окупований Крим - то ДПСУ приймає позитивне рішення і пропускає на територію України.

Читайте також В Україні відкрили першу справу по незаконному перетині кордону

«Наскільки мені відомо, то терміни дії цих обмежень невизначені, тому що загроза на кордонах України та безпосередньо на кордоні з РФ зберігається», - резюмував він.

Як повідомляв УНІАН, 30 листопада голова ДПСУ Петро Цигикал заявив, що у зв'язку з введенням воєнного стану в 10 областях громадянам чоловічої статі з РФ у віці від 16 до 60 років обмежений в'їзд на територію України.

Воєнний стан в 10 областях, розташованих уздовж російського кордону і придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, а також уздовж узбережжя Чорного і Азовського морів, тривало 30 діб - з 14.00 26 листопада в 14.00 26 грудня.

26 грудня перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий заявив, що Рішенням Ради національної безпеки і оборони продовжено дію обмежувальних заходів Державної прикордонної служби щодо в'їзду в Україну чоловіків - громадян Росії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online