Імміграція в Чехію для українців: вивчаємо питання ⋆ ІА "ЕУРАБОТА"

  1. Причини імміграції в Чехію
  2. Як емігрувати до Чехії: способи переїзду
  3. Вивчаємо можливості переїзду
  4. Імміграція в Чехію з метою працевлаштування
  5. Імміграція в Чехію з метою отримання освіти
  6. Імміграція в Чехію на підставі шлюбу або возз'єднання сім'ї
  7. Імміграція в Чехію з метою ведення бізнесу
  8. Імміграція в Чехію через покупку нерухомості
  9. Імміграція в Чехію через беженство
  10. Етапи імміграції для українців
  11. збираємо документи
  12. Вартість і терміни отримання ВНЖ

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Чехія - країна з древньою культурою і економікою, що розвивається. Працевлаштування в цій східноєвропейській країні приваблює українців. Імміграція в Чехію легшає з кожним роком. Причини цього лежать в лояльної позиції місцевої влади до трудових мігрантів з України, а також неймовірного дефіциту робочої сили.

Згідно зі статистикою, роботодавці потребують десятках тисяч нових працівників. У Чехії хочуть бачити українців, які є надійними і професійними співробітниками. За роботу в Чехії українці отримують, на чверть більше, ніж в інших країнах Східної Європи. так, заробітна плата українця в Чехії починається від 1 тисяч доларів.

У цій статті ми розповімо про особливості міграції в Чехії і поділимося секретами працевлаштування в цій країні.

Причини імміграції в Чехію

Перед тим, як переїхати до Чехії потрібно чітко відповісти для себе на питання: навіщо це потрібно? Переїзд на тимчасове або постійне місце проживання в іншу країну - складна справа. Мігранти стикаються зі життєвими, психологічними і соціальними труднощами. Однак, причин для переїзду до Чехії - безліч, а приємні «бонуси», наступні за рішенням, будуть коштувати пережитих труднощів. Так, в Чехії живуть сотні тисяч вихідців з країн колишнього Радянського Союзу. Українці прибувають в цю країну, з різних причин, в основному для навчання і роботи.

Чехія приваблива для українців через таких причин:

  • географічної близькості;
  • схожості мов;
  • схожості менталітетів;
  • високим рівнем життя;
  • низькими цінами на оренду, харчування та медичні послуги;
  • безпеки суспільства;
  • чистоти екології;
  • зростаючої економіки;
  • високих стандартів життя;
  • лояльності міграційної політики;
  • низьких податків;
  • простоти оформлення дозволів та ведення бізнесу;
  • розвиненої інфраструктури;
  • позитивного ставлення чехів до українців.

Окремо варто відзначити, що уряд Чехії проводить політику по залученню трудових мігрантів і представників капіталу. Принципи ведення міграційної політики були визначені ще в 2003 році і відрізняються простотою, прозорістю і лояльністю до новоприбулим громадянам.

У Чехії легше знайти роботу і легально оформитися. Також влада країни надають кращі умови для студентів, для яких відкриті двері місцевих університетів. Варто зауважити, що вихідці з країн СНД використовують Чехію, як «плацдарм» для подальшого «завоювання» Європи, так як легалізуватися в інших країнах ЄС набагато простіше після отримання ВНЖ або ПМЖ в Чехії.

Як емігрувати до Чехії: способи переїзду

  • отримання освіти;
  • працевлаштування;
  • шлюб або возз'єднання сім'ї;
  • ведення підприємницької діяльності;
  • отримання статусу біженця;
  • інші варіанти.

Перед тим, як іммігрувати в Чехію, претендентам потрібно оформити візу типу D, яка дає право на перебування на території країни більше 90 днів. Оформити документ можна виключно в посольстві Республіки Чехія в Києві.

Вивчаємо можливості переїзду

Імміграція в Чехію з України відбувається набагато легше, ніж в інші країни Європейського Союзу. Незважаючи на те, що офіційна Прага не ставить непереборні перешкоди перед українцями, нашим співгромадянам доведеться попрацювати над легалізацією переїзду.

Імміграція в Чехію з метою працевлаштування

Імміграція в Чехію для українців найчастіше відбувається на підставі працевлаштування. Для реалізації цієї можливості потрібно отримати офіційне запрошення від роботодавця, з подальшим укладенням трудового контракту. Якщо ви влаштовуєтеся на роботу, що вимагає підтвердження кваліфікації (медперсонал, техніки і т.д), то знадобиться завірення диплому або перекваліфікація.

Імміграція в Чехію з метою отримання освіти

Переїзд в Чезію часто відбувається на підставі навчання в чеських Вузах.

І це не дивно, так як випускники здобули освіту в Чехії отримують:

  • доступні ціни на навчання;
  • високий рівень знань;
  • дипломи європейського рівня;
  • ВНЖ без іспиту на володіння державною мовою.

Студеньческая віза оформляється після зарахування претендента на навчання в чеська Вуз. Потім отримують студентський ВНЖ, для чого в органи міграційної служби подають пакет документів і запрошення від навчального закладу в який були здані вступні іспити.

Імміграція в Чехію на підставі шлюбу або возз'єднання сім'ї

Імміграція в Чехію на підставі шлюбу або возз'єднання сім'ї

Потрапити в країну також можуть родичі або подружжя вже перебралися туди українців. Однак, для здійснення ідеї про переїзд, приймаюча країна повинна мати постійними доходами і житлоплощею.

Імміграція в Чехію з метою ведення бізнесу

Бізнес імміграція до Чехії також цікавить заможних українців. Уряд країни готовий видавати ВНЖ всім, хто має намір інвестувати в місцеву економіку і створювати робочі місця.

Імміграція в Чехію через покупку нерухомості

Імміграція в Чехію через покупку нерухомості - ще один популярний варіант. Куплені будинку можна використовувати для проживання і відпочинку або ж здавати і отримувати дохід. Володарі будинків або квартир в Чехії мають право на постійне проживання в своєму новому будинку.

Імміграція в Чехію через беженство

отримати вид на проживання в Чехії можуть біженці та інші скривджені категорії громадян. Однак, для визнання статусу особи, яка потребує захисту, доведеться надати вагомі докази, а сам процес розгляду прохання буде довгим.

Етапи імміграції для українців

Процес імміграції в Чехію умовно можна розділити на кілька етапів

Перрвий етап це законне перетин чеського кордону. Для цього мігранта необхідно отримати довгострокову візу, підставою для оформлення якої може бути робота, навчання, бізнес або возз'єднання сім.

Довгострокова віза дає право на проживання в країні і здійснення на її території різної діяльності, але вона не передбачає автоматичного отримання ВНЖ, яке необхідно оформляти в Міністерстві внутрішніх справ за фактом більш ніж піврічного перебування в країні. Отримавши ВНЖ, вам необхідно його оновлювати щороку.

ПМЖ в Чехії буде доступний після 5-річного перебування в країні в статусі ВНЖ. Отримавши даний статус, мігрант остаточно легалізується в країні і отримує весь «пакет» прав і гарантій, яким користуються громадяни країни, виключаючи деякі (право голосувати і т.д).

Отримати громадянство можна після оформлення ПМЖ, що можна назвати останньою сходинкою легалізації українця в Чехії.

збираємо документи

  • - закордонний паспорт;
  • - свідоцтво про народження;
  • - документ-підставу (запрошення на роботу, навчання, заявка на возз'єднання сім'ї);
  • - довідка про місце проживання в Чехії;
  • - документи про сплату податків;
  • - підтвердження легальності доходів.

Важливо пам'ятати, що на різних етапах легалізації в Чехії знадобляться окремі пакети документів.

Вартість і терміни отримання ВНЖ

Послуги державних органів з оформлення віз і дозволів на проживання - платні. Ціни на кожному етапу різняться. Отримання нового міграційного статусу обійдеться від декількох сотень крон до тисячі в місцевій валюті.

Окремо відзначимо, що якщо ви звернетеся за послугами посередників, то «цінник» виросте в рази. Як правило, місцеві агентства по легалізації беруть від 500 євро за допомогу в оформленні документів. Терміни оформлення документів складають від 3 місяців до року.

Підведемо підсумок

Переїзд до Чехії можливий для всіх, хто готовий легально працювати в цій країні. Місцева влада охоче видають дозвіл на життя українцям, що зарекомендували себе в якості надійних співробітників або відповідальних бізнесменів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online