Transparency International оприлюднила щорічний Індекс сприйняття корупції

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Організація Transparency International в середу представила щорічний Індекс сприйняття корупції , Судячи з якого, ситуація з цією проблемою в світі за останні шість років покращилася ненабагато.

Емблема Transparency International Емблема Transparency International

Очолює рейтинг Нова Зеландія, де, на думку спостерігачів, найнижча корупція. Відразу за нею йдуть вже традиційні лідери списку з Північної Європи - Данія, Фінляндія і Норвегія. Замикають рейтинг Сомалі, Південний Судан і Сирія.

Найбільш благополучним регіоном з точки зору корупції визнана Західна Європа, а найгірше справи йдуть в африканських країнах на південь від Сахари.

Серед країн, які поліпшили свої показники, можна назвати Кот-д'Івуар, Сенегал і Великобританію.

Всього в Індексі Transparency International 180 країн, вони ранжовані за кількістю балів від 1 до 100, де 1 означає максимальний рівень корупції, а 100 - практично її відсутність. Понад дві третини країн у списку набрали менше 50 балів.

В цьому році в коментарях для преси Transparency International особливо вказує на залежність успіху боротьби з корупцією від свободи ЗМІ. За даними організації, в країнах, де преса і громадянські активісти найменш захищені, і в плані корупції спостерігаються гірші результати.

Представлений рейтинг малює іншу картину глобальної корупції, ніж Індекс фінансової секретності , Опублікований 30 січня організацією Tax Justice Network. В останньому проблемними виявляються такі країни, як США, Швейцарія та Гонконг. Однак варто пам'ятати про те, що індекс фінансової секретності оцінює прозорість у фінансовій сфері, можливості відходу від податків і відмивання грошей, тоді як рейтинг Transparency International стосується лише сприйняття корупції.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online