У Магнітогорську Водоканал обмежує послуги абонентам через борги


Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: Динара ВОРОНЦОВА (архів)

Магнітогорськ. Загальна сума дебіторської заборгованості городян перед МП трест «Водоканал» за водопостачання та водовідведення на початок жовтня становила 496,6 мільйона рублів.

До несвідомим неплатникам в тресті застосовують всі можливі заходи впливу: якщо оплата не надійшла протягом місяця, абонента сповіщають про наявну заборгованість і починається нарахування пені. На адресу боржників приходять поштові повідомлення, ведеться смс-інформування, в квитанціях можна побачити інформацію про борги, а у тих, хто живе в приватному секторі - і про прийдешнє відключенні.

І не дивно: 15,6 мільйона рублів із загальної заборгованості на совісті власників індивідуального житла. Робота з боржниками-приватниками в якійсь мірі простіше: один поворот практично кожної засувки змусить задуматися про те, що спожиті послуги повинні бути оплачені.

З літа 2017 року діяльність підприємства в цьому напрямку посилилася: були сформовані бригади з відключення за участю мережевих служб лівого і правого берегів. Щомісяця операція «немає грошей - немає води» проводиться щодо порядку 70 власників. Чи не зупиняється робота і в зимовий період: і законодавець, і технології дозволяють припиняти подачу ресурсу боржникам круглий рік. Позитивні результати таких радикальних заходів помітні: сума погашених з початку року боргів близька до мільйону.

Інша справа з мешканцями багатоквартирних будинків: відключити від мереж окремо взяту квартиру не так-то легко. В даному випадку фахівці «Водоканалу» застосовують зворотну процедуру - тампонування, встановлення заглушок в системі водовідведення, які унеможливлюють для боржника користування каналізацією. І, як правило, це теж дуже надихає розрахуватися.

Необхідно відзначити, що перед даними заходами силами співробітників МП трест «Водоканал» споживачам доставляють повідомлення про майбутні вимушені заходи, надаючи можливість погасити наявну заборгованість до призупинення подачі ресурсу. Однак більшість завзятих боржників «пройняти» можуть тільки найсуворіші заходи.

Ті, хто ліквідує накопичилися перед ресурснікамі борги до 31 грудня, будуть звільнені від пені. Погасити заборгованість без комісії абоненти МП трест «Водоканал» можуть за адресами вул. Радянська, 30 і вул. Радянської Армії 2/1. Якщо ж немає можливості зробити це одноразово, можна скласти гарантійний лист і разом з фахівцями в індивідуальному порядку визначити графік і терміни виплат.

Як відзначили в прес-службі підприємства, виплати за гарантійними листами виробляються майже в 90 відсотках випадків. Якщо ж раптом погашення заборгованості не відбувається, абонентам повторно обмежують комунальні послуги.


Наталя ЛОПУХОВА / Служба новин «МР» ©
Фото: Динара ВОРОНЦОВА (архів)

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online