Клин, Серпухов, Коломна: де чекати наступної сміттєвої катастрофи?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У Волоколамске 24 березня пройшли мітинги з вимогою закрити полігон «ядрову». Тим часом на сполох б'ють мешканці інших підмосковних районів У Волоколамске 24 березня пройшли мітинги з вимогою закрити полігон «ядрову»

Фото: depositphotos.com

Жителі Волоколамска готуються до нових масових акцій протесту в неділю, 25 березня. Вимоги все ті ж - закрити сміттєвий полігон «ядрову». Суботні пікети на центральній площі міста і у самого звалища зібрали, за різними даними, від двох до трьох тисяч чоловік.

Чергова хвиля протестів в Волоколамске піднялася після того, як кілька десятків дітей звернулися за медичною допомогою до місцевих лікарень з симптомами отруєння. Шестеро з них були госпіталізовані, на цей момент всі вони виписані. Місцеві жителі пов'язали погіршення здоров'я дітей з викидом звалищного газу, що стався 21 березня.

Раніше на території «ядрову» ввели режим НС. Главу Волоколамського району Євгена Гаврилова звільнили, призначивши виконуючим обов'язки керівника районної адміністрації Андрія Віхарева. Але всі ці заходи не викликають довіри у місцевих жителів, каже організатор мітингу проти звалища «ядрову» Артем Любимов:

- У нас відбувся пікет на три тисячі осіб на площі перед будівлею адміністрації, потім близько тисячі людей зібралися перед полігоном ТПВ «ядрову». Ми з обласною владою прийшли до взаімопонімаемих в тому, що потрібно рекультивувати старе «тіло» полігону, але ми категорично проти того, щоб відкривалося нове «тіло», а якщо раптом воно відкриється, то обслуговувати воно повинно тільки Волоколамський, Лятошинський і Шаховської райони. Також ми проти того, щоб у нас головою району був якийсь чоловік, який не є місцевим жителем, і в неділю на пікетах, які теж відбудуться на площі біля «ядрову», ми будемо збирати підписи, звернення до районної ради депутатів, який і вибирає главу, про те, щоб главу району вони обрали з числа місцевого населення.

- Виходить, нинішній глава району вас категорично не влаштовує?

- Ні, не влаштовує, ми його не знаємо. Справа в тому, що в 2014 році, коли «вибирали» Гаврилова, губернатор Воробйов всіляко за нього агітував, говорив, що це дуже ефективний менеджер. Минуло чотири роки, Гаврилова він звільнив, а зараз нам повторюють ту ж саму мантру: ось вам новий найефективніший менеджер. Ми йому не віримо. Ми хочемо, щоб главою району був місцевий житель, який тут живе, розуміє всі проблеми, має контакт з населенням. Ми проти всіх варягів.

Після викиду звалищного газу на полігоні «ядрову» у Волоколамському районі починається масштабна диспансеризація. Обстежити будуть всіх дітей за згодою батьків. Дорослі можуть звертатися самостійно. Раніше в Волоколамському районі запропонували створити групу громадського контролю за полігоном, в яку повинні увійти учасники протестів.

Тим часом, як повідомили Business FM Волоколамський активісти, через те, що машини зі сміттям тепер не пускають в «ядрову», їх число різко збільшилася на під'їздах до інших підмосковним звалищ. Жителі Клину розповідають, що ядровскій сміття тепер везуть до них: в суботу нарахували понад тисячу машин у полігону «Алексинський кар'єр», говорить мешканка Клину Юлія Федосєєва:

Про схожу ситуацію повідомляють і жителі Серпухова: там теж різко зросла кількість сміттєвозів на під'їздах до звалищ. Звідки везуть сміття, незрозуміло, але місцевий полігон «Лісова» вже перевантажений і запах звідти нестерпний, каже місцева жителька Надія Червочкіна:

Раніше Business FM вже скаржилися з Коломни . Житель міста В'ячеслав Єгоров повідомив, що їм вдалося зібрати 40 тисяч підписів для звернення до президента. «Нам кажуть весь час одне і те ж: хлопці, все буде добре, ще два роки поспіль ми будемо везти на цей полігон сміття з Москви з перевищенням в 10-20 разів, потім побудуємо новий полігон поряд, в п'ять разів більший, потім тут ж поставимо сміттєспалювальний завод, далі ви житимете в усьому цьому щасливо », - розповів співрозмовник радіостанції.

На полігоні «ядрову» у Волоколамському районі вже встановили дві аерозольні гармати, які повинні нейтралізувати неприємний запах, а також сприяти зниженню концентрації шкідливих речовин. Губернатор Московської області Воробйов пообіцяв, що проблема з викидом газів зі звалища буде вирішена до початку червня.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Виходить, нинішній глава району вас категорично не влаштовує?
Ru в ваші джерела новин?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online