Як отримати військовий квиток після 27 років

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Добра всім, кому з тієї чи іншої причини вийшло до 27 років не потрапити до лав доблесних ВС РФ! І тепер перед Вами виникла проблема, а саме: Як отримати військовий квиток після 27 років

Зрозуміло, я пишаюся славними перемогами нашої армії, але ось з фразою «борг Батьківщині», що має на увазі проходження військової служби, категорично не згоден. Ніяк не збагну - коли це я встиг заборгувати Батьківщині?

Втім, зараз мова не про це. Отже, припустимо, якимось дивом до 27 років ви зуміли уникнути служби в армії, будучи абсолютно здоровим (ну, або майже здоровим, тобто в приписному посвідченні у вас стоїть категорія «Б» - «придатний з незначними обмеженнями»). Так могло статися, якщо ви, наприклад, вступили до аспірантури чи примудрялися до заповітних двадцяти семи років успішно ховатися від воєнкомів - не важливо. Важливим є те, що ситуація склалася наступна:

А) вам виповнилося 27 років;

Б) в армії ви не служили і військовий квиток не отримували.

А для повноти картини додамо пункт

В) ви опинилися на ПМЖ в іншому місті, а не там, де перебуваєте на обліку у військкоматі.

Саме в такій ситуації опинився я сам, а на роботу без військового документа офіційно приймати мене ніяк не хотіли - тільки за цивільно-правовим договором (що позбавляє співробітника оплачуваної відпустки, лікарняного і записи в трудовій).

Спочатку, правда, відділ кадрів божився, що як тільки я надам їм хоч який-небудь свій військовий документ, вони мене в ту ж хвилину і оформлять за трудовим договором. Все ускладнювалося тим, що приписне посвідчення (така синенька книжечка) залишилося в військкоматі мого рідного міста, що знаходиться за тисячу з гаком кілометрів від Москви, в якій я оселився (забрали його у мене в військкоматі для оформлення відстрочки по аспірантурі, а я забирати не поспішав ).

Перед досить раптовим від'їздом про дану папірець я зовсім забув, так що довелося телефонувати з військкоматом мого рідного міста і просити, щоб вони видали посвідчення моїм батькам (благо, вони не переїхали разом зі мною). В результаті бажану книжечку я отримав, але через пару тижнів, коли прийшов лист від батьків.

Отримав в надії на швидке офіційне працевлаштування. Але начальниця відділу кадрів при вигляді даного документа зробила такі очі, як ніби цю фількину грамоту вона бачить вперше в житті, і зморозила дурість про те, що військовий квиток мені повинні були видати при постановці на військовий облік (тобто, відразу після школи ).

Далі йшов ще якесь марення, що полягав в тому, що без військового квитка мене працевлаштовувати не стануть. Начальник військового столу виявився адекватним мужиком, і зв'язався з московським військкоматом, пояснивши ситуацію і домовившись з ними на те, що у військкоматі мені поставлять якусь друк в приписне посвідчення, і вже тоді все буде шляхом.

Взявши на роботі день без змісту, я рушив у військкомат, показавши разом з приписним тимчасову реєстрацію на три місяці і клятвено запевнивши, що буду її продовжувати на два роки. Цей факт їх анітрохи не переконав, і мене виставили за двері, сказавши, що, по-перше, через тримісячної прописки вони зі мною навіть розмовляти не стануть, що «їдьте в своє місто, і там отримуйте військовий квиток». (Нагадую, це за тисячу з гаком кілометрів). А по-друге, мені взагалі-то вже є двадцять сім, і це приписне вже недійсне, а таки да - фількіна грамота.

Став чекати закінчення тримісячного терміну реєстрації, а потім ще - два тижні, коли реєстрацію продовжать на два роки. В цей же час начальник військового столу відправив запит до військкомату мого міста, щоб ті підтвердили - військовий квиток мені там не видавали.

Після отримання всього вищевказаного, я взяв черговий день без збереження зарплати, і задоволений, як праска, поперся в московський військкомат, завбачливо прихопивши з собою всі інші необхідні документи (як мені здавалося, все).

Тепер у воєнкома питань не було, і мене тут же направили на проходження медкомісії, заздалегідь попередивши, що спочатку я повинен буду пройти психіатра в психдиспансері, потім - нарколога - відповідно в наркологічному, а вже тільки після цього всіх інших фахівців в военкомовской комісії.

У надії завершити весь цей квест за день, я рвонув по необхідних інстанціях, і ось тут застряг знову. Оскільки в Москві я був зареєстрований менше року, ні психіатр, ні нарколог не захотіли ставити печатку в мій обхідний лист без ... вгадайте чого? Правильно - без запитів в подібні заклади мого рідного міста.

У низці критики треба віддати належну і справедливу подяку місцевим бабусям і тітоньки, співробітницям диспансерів, які посібники мені, ніж могли у здійсненні та отриманні запитів, які я отримав вже через тиждень.

Ну а далі все було зовсім просто - формальна медкомісія, подача документів на отримання військового квитка, ще два тижні очікування і - о диво! - довгоочікувана червона книжечка!

Всі ці свої пригоди я розповів лише для того, щоб вони виявилися в подібному становищі розуміли, що їм треба буде пройти, з якими перешкодами зіткнутися - це по-перше. Ну а по-друге, запропонувати невелике керівництво по отриманню військового квитка після 27 років.

Отже, для початку кілька порад бувалого людини =)

Перше, і найважливіше!

Вирушаючи в будь-яку інстанцію, майте при собі ВСЕ документи, краще з парою копій найважливіших з них. У більшості випадків половина з них вам не знадобиться, але вимагати можуть все, що в голову спаде, і ось тоді ви нітрохи не пошкодуєте, що захопили з собою свідоцтво про народження улюбленого собаки або диплом учасника міської олімпіади з шахів. У всякому разі, для безперешкодного проходження медкомісії, вам обов'язково знадобляться:

1) Паспорт та копія його 2, 3 і 5 сторінок (2 і 3 - основні, там, де фотографія, 5 - там, де прописка);

2) Атестат про загальну середню освіту та його копія;

3) Диплом про вищу або середню спеціальну освіту і його копія (якщо дипломів кілька, краще брати все і з копіями);

4) Посвідчення водія (при наявності такого) і, само собою, його копія;

5) Дві фотографії 3 на 4, матові, чорно-білі, без куточка. На деяких сайтах пишуть, що потрібні фотографії інших розмірів, але якщо не хочете бігти заново в фотосалон, робіть відразу 3 на 4;

6) Приписне посвідчення;

7) Свідоцтво про реєстрацію за місцем перебування з терміном реєстрації не менше року (папірець з червоною печаткою) і його копія. При терміні реєстрації менше року панове з військкомату з такою челяддю навіть розмовляти не стануть;

8) Відповідь на запит з військкомату рідного міста про те, що там ви військовий квиток не отримували;

9) Відповідь на запит з психіатричного диспансеру рідного міста про те, що там на обліку у психіатра ви не перебували;

10) Відповідь на запит з наркологічного диспансеру рідного міста про те, що там на обліку у нарколога ви не перебували;

11) Обхідний лист зі списком фахівців, яких вам необхідно пройти (його вам видадуть у військкоматі після надання всіх інших документів);

12) Медичний поліс (військкомату він ні разу не буде потрібно, а ось в диспансерах без нього вас далі реєстратури не пропустять).

Про перші п'ять пунктах згадують майже всі сайти, присвячені військовій службі, а от про інших ви дізнаєтеся тільки з власного досвіду (ну або, з цієї статті).

Друге - теж важливе! - Наберіться терпіння.

По-перше, будьте готові до того, що вам можуть нахамити (а з огляду на те, що обійти вам доведеться не одне заклад, то хоча б в одному з них обов'язково нахамити, і не раз).

По-друге, вам доведеться витрачати свій дорогоцінний час на біганину і очікування усіляких відповідей і оформлень.

Нарешті, третє - і знову ж таки вельми важливе!

При отриманні військового квитка з вас ніхто не має права вимагати будь-якої було оплати послуг, будь це психіатричний огляд або оформлення реєстрації за місцем проживання. Єдине, на що доведеться трохи розоритися - це фотографії та копії (якщо вдома немає свого ксерокса). При наявності адекватного роботодавця день відвідування військкомату вам навіть можуть оплатити, але для цього ви повинні надати до відділу кадрів відповідне доказ (для призовників це - повістка з печаткою військкомату, для запасників - будь-який папірець з такою ж печаткою).

Четверте - знову важливе!

Твердо пам'ятайте, що після 27 років вас не можуть закликати ні в якому разі. Навіть якщо ви злісно бігали всі дев'ять років призовного віку від воєнкомів, максимум, що тепер вони можуть вам зробити - оштрафувати на 500 рублів. І не більше! Це закон! Так що, якщо знаєте за собою якісь подібні грішки, у вас є два варіанти - або бути готовим розщедритися на зазначену суму (погодьтеся, не дуже вже велику), або ретельно продумати легенду, чому ви не були до них, не маючи офіційної відстрочки.

Користуватися другим варіантом можна тільки в разі детально продуманої історії, інакше все одно розберуться і оштрафують. Адже це вам в новинку придумувати відмазки, а члени призовної комісії - професіонали, і розкусити вас їм не важко буде, ви у них далеко не перший. Так що визнати свою помилку в даному випадку легше, бо, повторюся - закликати вас вже не мають права!

Нарешті, п'яте - вже трохи менш важливе.

В обхідному листі крім фахівців ви не без подиву виявите графи на кшталт «Аналіз сечі», «Аналіз крові», «Флюорографія» і т.д. Взагалі, якщо ви проходите комісію вже не як призовник, ці пункти не обов'язкові. Мені, наприклад, все підписи і печатки ставили майже не дивлячись, і ніяких аналізів не знадобилося. Але є підозри, що мені з цим просто пощастило, могли і відправити в поліклініку. Так що при наявності на руках флюорографії, кардіограми і будь-яких інших аналізів - не полінуйтеся прихопити з собою і їх, авось згодяться.

Таким чином, сам по собі алгоритм отримання військового квитка після 27 років досить простий і зводиться всього до п'яти пунктів:

1) Чи збираєте всі перераховані вище документи;

2) Йдете з ними в військкомат, отримуєте там обхідний лист;

3) Проходьте медкомісію;

4) несе всі документи, в т.ч. обхідний лист, підписаний членами і головою комісії, назад до військкомату;

5) Чекаєте десять днів (максимум два тижні), поки оформляється ваш квиток і отримуєте його, маючи при собі паспорт.

Найскладнішим і тривалим тут є пункт перший, всі інші можна пройти навіть не за день, а за пару годин при вдалому збігу обставин.

У будь-якому випадку, якщо не здаватися і поставити собі за мету все-таки отримати червону книжку після 27 років зі званням рядового запасу, то все у вас обов'язково вийде!

ИНТЕРЕСНОЕ З ТЕМИ: Сподобалася стаття - збережи в свою соціальну мережу

.

Ніяк не збагну - коли це я встиг заборгувати Батьківщині?
Вгадайте чого?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online