США посилили правила видачі віз

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

США посилили правила видачі віз

Mike Blake / Reuters

Адміністрація президента США Дональда Трампа ввела нові правила для прохачів американської візи у всіх країнах, повідомляє агентство Reuters. Йдеться про необхідність заповнити новий бланк , В якому вказуються ідентифікатори в соціальних мережах і номери телефонів за останні п'ять років.

Крім того, тепер потрібно вказувати дані біографії за 15 років, включаючи адреси, за якими жив заявник, і номера його попередніх закордонних паспортів, а також країни, які він відвідував. Нові правила були затверджені 23 травня.

Нові правила були затверджені 23 травня

Агентство відзначає, що вжиті заходи є частиною програми зі встановлення жорсткішого перевірки потенційних туристів. Під час громадських обговорень на адресу ініціативи висловлювалася неодноразова критика. Критики стверджують, що додаткова анкета призведе до тривалих затримок в обробці даних іноземних студентів і вчених, які збираються в США.

Відповіді на питання про соціальні мережі є добровільними, проте чиновники наголошують, що відсутність відповідної інформації може призвести до затримок в отриманні візи або відмови у в'їзді.

У Державному департаменті зазначають, що співробітники посольства зможуть запросити і додаткову інформацію при необхідності.

Імміграційні адвокати і правозахисники стверджують, що запит написати дані біографії за 15 років і вимога на перерахування всіх ників в соцмережах за п'ять років, швидше за все, спрямовані на те, щоб «зловити» заявника, який може просто не пам'ятати всю необхідну інформацію.

У передвиборній кампанії Трамп обіцяв посилити міграційну політику і посилити заходи безпеки в країні. Зокрема, він пропонував змусити Мексику платити за будівництво стіни на південному кордоні з США. Новий президент 27 січня розпорядився ввести 90-денний заборону на в'їзд в США громадян Іраку, Ірану, Сирії, Судану, Ємену, Лівії та Сомалі і ввів 120-денний мораторій на прийом біженців (з Сирії - без обмеження часу). Указ викликав хаос в міжнародних аеропортах і хвилю протестів в США та інших країнах світу. Пізніше адміністрація президента США де-факто пом'якшила заборону на в'їзд біженців і мігрантів, виключивши з нього власників діючої грін-карти. Однак американські суди визнали незаконними і перший, і другий варіант імміграційного указу.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online