На російському авто в Україні

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

1. Чи можна на авто з вірменськими номерами виїжджати за межі РФ, наприклад в Україні і назад. Дякуємо.

1.1. З митними обмеженнями (до року і без передачі права володіння) - заїдете.

З митними обмеженнями (до року і без передачі права володіння) - заїдете

2. Я громадянин України в'їхав на своєму авто в крим маю дозвіл на проживання РФ. У поясненні записано на один місяць. Чи зможу я пересуватися на авто по території РФ відповідно до ввезення один рік.

2.1. Ні, для цього треба заїхати в митне управління міста і подати митний декларацію з новими даними ..

3. Я громадянин РФ, маю постійний ВЖ в Україні, постійно проживаю в Росії. Чи можу я на особистому авто, зареєстрованому в РФ, в'їхати в Україну на час і виїхати назад? Якщо так, то на яких умовах? Дякуємо.

3.1. Ви можете в будь-яку країну виїхати з РФ на своєму особистому транспорті і в'їхати назад. З приводу умов дізнавайтеся митні правила України, у юристів України. Наприклад, для того, що б виїхати до Фінляндії, Норвегії і т.д. необхідно придбати грін карту (страховку) і більше нічого не потрібно ..

4. Чи можна їхати в Україну на авто РФ по генеральній довіреності? Громадянин України є РВП машина оформлена на тестя. Тест громадянин РФ.

4.1. Добрий день.
Так це можливо.

5. Я громадянин України. Хочу виїхати на час в ЛНР на своєму авто з російськими номерами. СТС оформлена на мене до 21.12.2019 (з тимчасового притулку). Я зареєстрований на цей же період за місцем перебування у власному будинку (по праву власності). Після повернення в РФ чи потрібно перереєструвати машину за умови, що адреса реєстрації за місцем перебування залишиться колишній?

5.1. Ні не потрібно. Правилами про реєстрацію не потрібна.

6. Я гр. Україна, батько гр. РФ придбав автомобіль. Чи можу я на цьому авто поїхати з РФ в Україну на 1-2 місяці. Які Документи потрібно підготувати? Спасибі за відповідь.

6.1. Привіт, можете, нехай батько випише нотаріальну довіреність з правом виїзду за кордон.

7. Мій чоловік громадянин РФ прописка тимчасова, ВНЖ в Україні, чи може він ввезти тимчасово в Росію авто з Українською реєстрацією оформлено на нього?

7.1. Добрий день.
Російським громадянам тимчасове ввезення неможливий.

8. Чи може зараз громадянин України виїхати на Російському авто в Україні за генеральним дорученням? Дякуємо.

8.1. Може виїхати, немає ніяких проблем з боку Росії.

9. Як мені переоформити авто з українських номерів на російські? Справа в тому що авто при Україну в Криму був оформлений на мож фірму, в 2014 р я фірму закрив але тепер не можу своє авто перегестріроуать донині.

9.1. Шановний Вадим р Краснодар!
Якщо ви є Власником даного автомобіля (ст.209 ГК РФ), що має підтверджуватися відміткою в ПТС на автомобіль то в цьому випадку рекомендую вам:
Для державної реєстрації ПЕРЕХОДУ Права власності на автомобіль необхідно ОБОВ'ЯЗКОВО представити в РЕП ДАІ РФ оригінали! наступних документів: -Договір купівлі-продажу, можна без нотаріального посвідчення (ст.454 ГК РФ); - ПТС на автомобіль з підписом його Власника; -Счёт-довідку при оформленні угоди з юридичною особою; -Нотаріальне засвідчену Генеральну Довіреність на вчинення правочину, якщо вона відбувається Представником і т.д.
Крім того, при державній реєстрації переходу Права власності на автомобіль в РЕП ДАІ РФ необхідно обов'язкову присутність Продавця і Покупця !, або їх представників з паспортами і дорученнями.
Також повинна бути в РЕП ДАІ РФ проведена Звірка ВСІХ номерів агрегатів автомобіля, що продається.
Крім того:
1) Купити-Продати автомобіль за нотаріальним дорученням МОЖНА!
2) Купити-Продати автомобіль МОЖНА тільки за Договором купівлі-продажу (ст.454 ЦК України)!
Зняти з державної реєстрації автомобіль в РЕП ДАІ, провести заміну державних номерів ви можете:
- як до його продажу;
- так і після продажу авто.
Бажаю вам удачі Володимир Миколайович
Уфа 15.01.2019 р

10. Я громадянин України, у мене дозвіл на проживання в РФ, хочемо поїхати в беларусь на авто, чи зможемо ми назад в'їхати в РФ через Смоленську кордон?

10.1. Привіт .. да, зможете. Ніяких проблем а даному випадку виникнути не повинно.

11. Є ву 1998 року Україна. Чи можу я їздити на авто в РФ?

11.1. Так, можете, але з деякими обмеженнями
Федеральний закон від 10 грудня 1995 N 196-ФЗ «Про безпеку дорожнього руху» (зі змінами та доповненнями) Стаття 25.
Основні положення, що стосуються допуску до керування транспортними засобами 12. Особи, які постійно або тимчасово проживають або тимчасово перебувають на території Російської Федерації, допускаються до керування транспортними засобами на підставі російських національних водійських посвідчень, а за відсутності таких - на підставі іноземних національних або міжнародних водійських посвідчень при дотриманні обмежень, зазначених у пункті 13 цієї статті. 13. Не допускається керування транспортними засобами на підставі іноземних національних або міжнародних водійських посвідчень при здійсненні підприємницької та трудової діяльності, безпосередньо пов'язаної з керуванням транспортними засобами.

12. Це за законом чи ні? Чи не пропустили авто Російське в Україні. Я Росіянин, є вид на ПМЖ в Україні. Я не резидент України.

12.1. ЦЕ згідно із законом, але не на нашу а у по їхньому ..
А закон у ні такої, що хочуть, то і творять ..

13. Я громадянин України. РВП, виду в РФ не маю. Донечка громадянка РФ має авто (реєстрація РФ). чи можу я керувати авто, якщо маю права видані в Україні?

13.1. Добридень! Так, Ви можете керувати автомобілем в особистих цілях за українськими прав в Росії. Робити російські права знадобиться лише якщо Ви будете використовувати автомобіль в професійних цілях, тобто для роботи. Хай щастить.

14. Я громадянин України маю дозвіл на проживання в РФ. Чи можу я їздити по тереторії РФ на авто з литовськими номерами?
Довіреність і всі документи на авто є.

14.1. Добрий день, Миколо!
Ви маєте повне право їздити на даному автомобілі по території РФ, за умови, що автомобіль буде офіційно ввезений в Росію, а у вас будуть підстави, для проживання на території РФ (Вид на проживання, патент і тд.).
Успіхів Вам і удачі!

15. Я громадянин України! Хочу купити авто в Європі. Можу я їздити на цьому авто по РФ?

15.1. Добрий день, Павло!
Їздити на такому авто Ви зможете, однак транспортний засіб повинен бути офіційно ввезено на територію РФ.
Успіхів Вам і удачі!

16. Питання в наступному, я громадянин України, є вид на проживання РФ, є авто російське, зареєстровані на мене за колишньою реєстрації за місцем проживання. Термін реєстрації за місцем проживання і відповідно авто закінчується через місяць. Продовжити постійну реєстрацію поки немає можливості. Якщо я зроблю реєстрацію за місцем перебування наприклад на рік, чи можу я поставити на себе на облік авто на термін реєстрації? І що буде з реєстрацією авто якщо я все ж прострочив реєстрацію і колишній термін реєстрації авто закінчиться?

16.1. Можете зробити тимчасову реєстрацію. Просто звертайтеся в МРЕВ ДАІ із заявою про реєстрацію транспортного засобу, ДКП, ПТС, полісом ОСЦПВ, паспортом і квитанцією про оплату державного мита. Спочатку потрібно буде пройти майданчик огляду.
Це не підстава для відмови в реєстраційні дії згідно з Наказами МВС РФ №605 і 1001 (Наказ МВС Росії від 7 серпня 2013 р N 605 - Адміністративний регламент і Наказ МВС РФ від 24 листопада 2008 р N 1001 "Про порядок реєстрації транспортних засобів" ), на підставі яких виробляються реєстраційні дії.

16.2. Можете зареєструвати на термін реєстрації. Забрати авто в будь-якому випадку у Вас не можуть, тому що воно належить Вам і не завезено з тероіторіі іноземної держави. Підстав для цього немає. Ви тільки самі можете визначати долю авто як власник (ст. 209 ЦК України, Наказ МВС Росії від 7 серпня 2013 р N 605 - Адміністративний регламент і Наказ МВС РФ від 24 листопада 2008 р N +1001 "Про порядок реєстрації транспортних засобів")

16.3. Привіт, це питання врегульовано Наказом МВС Росії від 07.08.2013 N 605 (ред. Від 06.09.2017) "Про затвердження Адміністративного регламенту Міністерства внутрішніх справ Російської Федерації з надання адміністративної послуги з реєстрації автомототранспортних засобів і причепів до них"
...
15. Перелік документів, які подаються заявниками.
...
При відсутності в паспорті записів про реєстрацію за місцем проживання представляють також документ, що підтверджує реєстрацію за місцем перебування. Можете надати відомості про місце перебування і ТС поставлять на облік на цей термін. Якщо термін реєстрації автомобіля закінчиться, нічого страшного з ним не буде, буде просто авто без реєстрації, відновіть реєстрацію в інший раз, на ньому просто їздити не можна буде поки не зареєстровано.

17. Машина ваз-2107 з України 2007 г. в. чи можна її поставити на облік в РФ громадянам приїхали на ПМЖ з України.

17.1. На облік її можна поставити тільки в тому випадку якщо заплатити митні збори. А це дорого. Дешевше тут купити ще одну таку ж.

18. Я громадянин РФ, дружина Українка, машина оформлена на неї, хочемо поїхати в Росію на її машині на українських номерах, що для цього потрібно? Чи можу я там їздити? Скільки часу авто може перебувати в Росії? Чи можу я бути за кермом на кордоні?

18.1. Може управляти декларант, тобто той, хто ввіз, особливо на кордоні. Просто авто буде знаходитися під режимом тимчасового ввезення відповідно до ст.219 Митного кодексу Євразійського економічного союзу (додаток N 1 до Договору про Митний кодекс Євразійського економічного союзу від 11 квітня 2017 г.). Може перебувати до 6 місяців.

18.2. Доброго часу доби. Керувати ТЗ може тільки особа яка ввозила ТЗ через кордон і оформляла тимчасове ввезення ТЗ на митниці ( ст.219 ТК ЄЕС). Передавати ТЗ іншій особі не можна.
ТК ЄАЕС Стаття 219. Зміст і застосування митної процедури тимчасового ввезення (допуску)
1. Митна процедура тимчасового ввезення (допуску) - митна процедура, застосовувана щодо іноземних товарів, відповідно до якої такі товари тимчасово перебувають і використовуються на митній території Союзу при дотриманні умов приміщення товарів під цю митну процедуру і їх використання відповідно до цієї митної процедурою, з частковою сплатою ввізного мита, податків та без сплати спеціальних, антидемпінгових, компенсаційних мит або без сплати ввізних митних зборів, податків і без сплата платником и спеціальних, антидемпінгових, компенсаційних мит.
Бажаю вам удачі в рішенні вашого питання.

19. Україна і маю ВНЖ в рф і хочю на своєму авто на українських номер заїхати на територію рф як мені це зробити не вносячи гроші на депозит або може я можу в'їхати на іншому автомобілі укр. реєстрації але за генеральним дорученням.

19.1. Згідно ст.264 Митного кодексу Євразійського економічного союзу
Допускається тимчасове ввезення на митну територію Союзу іноземними фізичними особами транспортних засобів для особистого користування, зареєстрованих в державі, яка не є членом Союзу, на термін не більше 1 року. Тому якщо ви ввозите авто тимчасово для особистого користування, то депозит платити не потрібно.

19.2. Тимчасове ввезення в Вашому випадку дозволяється до одного року, якщо Ви громадянин України, то будете розглядатися в якості іноземного особи.
Якщо автомобіль знаходиться в тимчасовому ввезенні, то керувати ним має право тільки особа, яка здійснила тимчасове ввезення.
Якщо ця особа передає автомобіль іншій особі, цей факт тягне притягнення до відповідальності за ч.2 ст.16.24 КоАП РФ
(штраф від 1,5 до 2,5 тис. руб. з конфіскацією авто або без неї.)

19.3. Згідно зі статтею 8 цього федерального закону, маючи дозвіл на проживання ВНЖ ви залишаєтеся іноземним громадянином На митниці вас ввели в оману, що якщо є ВНЖ, то ви вже не іноземний громадянин.
Заїхати на територію РФ зі своїм автомобілем тільки на один рік в цьому випадку не потрібно вносити гроші на депозит
Що стосується в'їзду на іншому автомобілі, то, іноземний громадянин - власник транспортного засобу має право передати право керування автомобілем Вам, за дорученням але при цьому він втрачає право на повне звільнення від сплати митних платежів.
Що стосується статті 16.24 КоАП РФ то вона застосовується у випадках, коли після тимчасового ввезення на територію РФ в порушенні умов, встановлених митним законодавством Митного союзу, -здійснюється передача користування транспортним засобом Але ця не ваша ситуація
Федеральний закон "Про правове становище іноземних громадян у Російській Федерації" від 25.07.2002 N 115-ФЗ (остання редакція)
Стаття 8. Постійне проживання іноземних громадян в Російській Федерації
3. Вид на проживання видається іноземному громадянину на п'ять років. Після закінчення терміну дії посвідки на проживання даний термін за заявою іноземного громадянина, поданою до територіального органу федерального органу виконавчої влади в сфері міграції не пізніше ніж за два місяці до закінчення терміну дії наявного у нього дозволу на проживання, може бути продовжений на п'ять років. Кількість продовжень терміну дії посвідки на проживання не обмежена.
КоАП РФ Стаття 16.24. Незаконні операції з тимчасово ввезеними транспортними засобами
1. Використання тимчасово ввезених транспортних засобів міжнародного перевезення у внутрішніх перевезеннях по митній території Митного союзу або їх передача у володіння або в користування, продаж або розпорядження ними іншим способом в порушення встановлених обмежень на користування і розпорядження такими транспортними засобами -
тягне за собою накладення адміністративного штрафу на громадян у розмірі від однієї тисячі п'ятисот до двох тисяч п'ятисот рублів; на посадових осіб - від п'яти тисяч до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; на юридичних осіб - від п'ятдесяти тисяч до трьохсот тисяч рублів.
2. Передача права користування або інше розпорядження тимчасово ввезеними фізичними особами транспортними засобами без дотримання умов, встановлених митним законодавством Митного союзу, -
тягне за собою накладення адміністративного штрафу на громадян у розмірі від однієї тисячі п'ятисот до двох тисяч п'ятисот рублів з конфіскацією транспортних засобів, що з'явилися предметами адміністративного правопорушення, або без такої або конфіскацію предметів адміністративного правопорушення.

20. Я гр України перебуваю в РФ.у мене укр. прова на авто .. чи можу я купити авто в РФ і оформити на палю фомілію авто?

20.1. Привіт Артем! Ви можете купити автомобіль в Росії, для його реєстрації Ви можете звернутися в будь-який реєстраційного підрозділу Державтоінспекції, реєстрація автомобіля можлива на термін дії дозволу на тимчасове проживання / на термін дії посвідки на проживання.
З повагою, ЮРИДИЧНА ФІРМА "ЗАКОН".

З повагою, ЮРИДИЧНА ФІРМА ЗАКОН

21. Збираємося з дружиною їхати з РФ в Україну на авто з рос. Реєстрацією. Машина оформлена на мене (ПТС). Чи може керувати авто на території України дружина за дорученням? Я громадянин РФ, дружина УКРАЇНИ, причому я машину завіз на територію України, а сам повернувся в РФ.

21.1. Добрий день, Василь! У вашої дружини можуть виникнути проблеми в Україні. Так як юридично автомобіль належить громадянину РФ, знаходиться на території України, автомобіль не розмитнений і управляється громадянкою України. Довіреність на керування не потрібна, оскільки за законодавством України повинна бути страховка, документи на автомобіль та посвідчення водія особи, яка ним керує. З цієї ситуації вам краще проконсультуватися в посольстві або в митній службі України. З будь-якої ситуації завжди можна знайти вихід, головне - вжити заходів для його досягнення.
Удачі Вам і всього найкращого у Ваших справах.
З повагою, юридична компанія «ПРАВО», член Гільдії Правозахисників Москви!

22. Я гр. Україна, чи можу я купити авто в РФ і подальше використання його на території України без разтоможкі. Дякуємо.

22.1. Ні звичайно. Чи не зможете так зробити. Для того щоб його ввести в Україну і там користуватися потрібно розмитнить. Вам дешевше напевно не в РФ купувати.

23. Я гр. РФ у мене є вид на жітельтво в Україні, куплений і зареєстрований авто в Україні, зараз я і авто у Росії на тимчасове ввезення, чи можу я продати це авто в Росії і що для цього потрібно? З чим можна зіткнутися і як не помилитися? Може є можливість пільгової перереєстрації в Росії?

23.1. Добрий день, почнемо з того, що якщо ви хочете поставити іноземну машину на російські номери, то вам необхідно буде оплатити всі митні збори. Офіційно продати і перереєструвати свою машину в РФ ви не можете. Якщо ж ви вирішите її просто продати без перереєстрації, то зіткнетеся з великими проблемами коли закінчиться тимчасове ввезення.

24. Чи можу я, гр.України дати доручення гр.РФ на авто, яке зареєстровано на мене в ЛНР?

24.1. Шановний Андрію, це залежить від приватного нотаріуса, який буде засвідчувати довіреність. Український нотаріус може відмовити, а Росія не повинна відмовляти.
З повагою, к.п.н., адвокат Юріс Корольов

25. Може громадянин України в'їхати на російському авто в Україну на короткий термін перебування. Дякуємо.

25.1. Добрий день.
Так, звичайно ж може їхати. Але для цього громадянину України необхідно отримати нотаріальну довіреність від власника транспортного засобу.

26. У мене РВП, гр. Україна, чи можу я в РФ купити і оформити на себе авто? 2. У разі переїзду в Україну, чи можу я забрати з собою авто і зареєструвати його там без розмитнити? Заздалегідь велике спасибі!

26.1. Доброго часу доби!
Безумовно, Ви маєте таке право в ситуації, що розглядається. Але в разі ввезення в Україну доведеться розмитнити
Всього доброго, бажаю удачі.

27. Я громадянин України, маю дозвіл на проживання РФ. планую працювати в РФ і мати службовий авто (тобто возити самого себе). Чи потрібно мені змінювати водійське посвідчення кат. В, видане на Україні в 2001 р, на російське?

27.1. Якщо Ви будете працювати в Росії і користуєтеся автомобілем в службових або комерційних цілях - треба міняти. Якщо в особистих цілях, то в цьому випадку міняти не треба.

Чи можу я на особистому авто, зареєстрованому в РФ, в'їхати в Україну на час і виїхати назад?
Якщо так, то на яких умовах?
4. Чи можна їхати в Україну на авто РФ по генеральній довіреності?
Після повернення в РФ чи потрібно перереєструвати машину за умови, що адреса реєстрації за місцем перебування залишиться колишній?
Які Документи потрібно підготувати?
7. Мій чоловік громадянин РФ прописка тимчасова, ВНЖ в Україні, чи може він ввезти тимчасово в Росію авто з Українською реєстрацією оформлено на нього?
8. Чи може зараз громадянин України виїхати на Російському авто в Україні за генеральним дорученням?
9. Як мені переоформити авто з українських номерів на російські?
10. Я громадянин України, у мене дозвіл на проживання в РФ, хочемо поїхати в беларусь на авто, чи зможемо ми назад в'їхати в РФ через Смоленську кордон?
Чи можу я їздити на авто в РФ?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online