Їдемо за кордон

  1. Основні документи
  2. Додаткові документи
  3. Страхування
  4. кредит
  5. автомобіль напрокат
  6. Валюта
  7. Вивіз особистих речей
  8. вивіз товарів
  9. Алкоголь, тютюн

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Почнемо з головного - з документів, необхідних для перетину кордону

Почнемо з головного - з документів, необхідних для перетину кордону Почнемо з головного - з документів, необхідних для перетину кордону. Їх перелік визначено постановою Кабінету міністрів України від 07.09.98 р № 1388. Відповідно до статей 54-57, за кордон можуть виїжджати автомобілі, на які видані реєстраційні документи відповідно до Конвенції про дорожній рух та номерні знаки з буквами латинського алфавіту.

Основні документи

Для більшості наших співгромадян, якщо вони не є дипломатами, особами, що виїжджають з України на постійне місце проживання або в закордонне відрядження на службовому автомобілі, вимоги такі:

Додаткові документи

Якщо фізична особа, резидент або нерезидент України керує автомобілем, постійно зареєстрованим в нашій країні, за дорученням, він може оформити в ДАІ свідоцтво про реєстрацію на своє ім'я (тимчасовий техпаспорт).

Якщо автомобіль, на якому людина вирушає у відрядження за кордон, належить юридичній особі, то для виїзду необхідно мати:

Раніше процедура оформлення виїзду службового авто передбачала обов'язкове оформлення вантажної митної декларації на ТЗ, але в минулому році ця вимога була скасована.

Страхування

Для поїздки за кордон необхідно застрахувати свою відповідальність перед третіми особами - оформити поліс «Зелена карта». Він являє собою аналог нашого обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів (ОСЦПВ), але діє виключно за кордоном. «Зелену карту» має право пропонувати тільки страхові компанії - члени МТСБУ (див. Список). Поліс буває декількох видів в залежності від тривалості поїздки - на термін від 15 днів до 1 року. Тарифи обумовлені терміном і територією покриття (див. Таблицю). Ті, хто тримає свій шлях до Болгарії, Румунії, Молдови та Білорусі і не мають наміру заїжджати в інші країни Східної чи Західної Європи, можуть купити «Зелену карту» за нижчою ціною. Краще це зробити в своєму місті ще до поїздки - на кордоні в пунктах продажу страхових полісів можуть бути черги. Виїжджають в Росію, яка не є членом системи «Зелена карта», повинні придбати російський поліс страхування цивільної відповідальності. Його, як і «Зелену карту», ​​продають і на кордонах, і в офісах страхових компаній всередині нашої країни. Тарифи приблизно ті ж, що і на поліси для поїздок в Східну Європу (див. Таблицю). Правда, російська страховка тим дорожче, чим більше потужність двигуна вашого автомобіля.

Крім власної громадянської відповідальності перед поїздкою за кордон в будь-якій страховій компанії можна застрахувати автомобіль від викрадення та від аварії. Якщо ваш договір КАСКО не має покриття за кордоном або у вас немає такого договору, ці ризики можна застрахувати окремо - на час поїздки.

Крім того, при в'їзді в іншу країну (особливо Західної Європи) у вас можуть зажадати пред'явити поліс страхування життя і здоров'я на термін перебування за кордоном. Ці поліси також пропонують компанії класичного страхового ринку.

кредит

Питання про те, чи випускати автомобілі, куплені в кредит, за кордон, ще не врегульовано українським законодавством. Так що на «кредитному» авто (в його техпаспорті стоїть позначка «Кредит») вас цілком можуть не випустити з країни. Тому перед поїздкою краще отримати лист від банку-кредитора про те, що він не проти виїзду вашого автомобіля за кордон. Якщо в документах сказано: «Відчуженню не підлягає», машину не випустять в будь-якому випадку. Такі позначки ставляться, коли автомобіль був ввезений в Україну тимчасово, розшукується Інтерполом і т. Д.

автомобіль напрокат

В принципі, за кордон можна відправитися не тільки на своєму авто, а й взятому напрокат. Деякі українські оператори автопрокату утримуються від надання таких послуг, інші передбачають таку можливість, але вимагають сплати заставної вартості машини. Великі міжнародні фірми надають автомобіль для поїздки за кордон «без проблем». В цьому випадку потрібно додатково сплатити страхове покриття в кожній з країн, яку ви плануєте відвідати (близько 100 доларів за країну, за умовами компанії Hertz).

Валюта

Восени минулого року норми вивозу валюти були збільшені (постанова НБУ № 289). Тепер як резидент, так і нерезидент можуть вивозити з країни до 10 тис. Гривень і до 10 тис. Доларів США або еквівалент цієї суми в будь-який інший валюті. Причому за умови усного декларування можна вивозити за 3 тис. - гривень і доларів.

Більші суми і монети з дорогоцінних металів потрібно декларувати письмово. При провезенні іноземної валюти, що підлягає письмовому декларуванню, документи, що підтверджують покупку цієї валюти, не потрібні, якщо її вивозить громадянин - резидент України. Громадяни-нерезиденти можуть вивозити валюту, в еквіваленті перевищує 3 тис. Доларів, на підставі довідки банку за формою 01.

Вивіз особистих речей

Все, що мандрівник бере з собою в дорогу, митниця розцінює або як особисті речі мандрівника, або як товар. Останній оцінюється (за його номінальної вартості відділом контролю митної вартості), а сам вивіз обмежується. До особистих речей, відповідно до вітчизняного законодавства, відносяться «предмети першої необхідності, призначені, перш за все, для забезпечення життєдіяльності їх власника-громадянина, які є його власністю і призначені виключно для особистого користування цим громадянином, не є товаром і не призначені для відчуження або передачі іншим особам, відповідають меті перебування за кордоном »(див. список). Особисті речі потрібно вносити в декларацію тільки на вимогу працівників митних органів.

вивіз товарів

Як товар (його теж вносять до декларації лише на вимогу митників) може бути оцінена будь-яка «продукція, призначена для відчуження, яка переміщується через митний кордон України і не може бути віднесена до особистих речей, транспортних засобів або окремих номерних вузлів до них». За чинним законодавством, таких товарів (наприклад, подарунків), можна вивозити з України з розрахунку не більше ніж 200 євро на людину. Причому навіть якщо ви купили подарунок зі знижкою, то митниця (відділ контролю митної вартості) має право оцінити цей товар по його номінальної вартості і заборонити його вивезення, якщо ціна перевищить 200 євро (дорожчі товари можуть вивозити тільки суб'єкти підприємницької діяльності з оформленням вантажної митної декларації , реєстрацією в митниці, сплатою податків і т. д.). В даний час Держмитслужба працює над спрощенням порядку вивезення товарів фізособами.

Алкоголь, тютюн

Вивіз алкоголю і тютюну регламентується ст. 8 Закону України № 2681-III від 13.09.2001 р «Про порядок ввезення (пересилання) ...», а також листом ДМСУ № 112-9 / 401-ЕП від 18.01.2006 р Відповідно до цих документів, з України можна вивозити 1 літр горілчаних виробів, 2 літра вина, 5 літрів пива, 200 сигарет або 200 г тютюну в розрахунку на одну людину, яка досягла 18-річного віку.

Які документи брати з собою, виїжджаючи за кордон

Основні документи

Додаткові документи

Прямий власник автомобіля


Управляє за дорученням


Виїжджає на службовому авто

Виплачує кредит за авто


нерезидент


Родичі нерезидента, керуючі за дорученням

Компанії, що мають право продавати страховий поліс «Зелена карта»

ВАТ «СК« Універсальна »
ВАТ УСК «Гарант-Авто»
НАСК «Оранта»
УАСК «АСКА»
ЗАТ АСК «ІНГО-Україна»
ЗАТ УІСК «Інвестсервіс»
АТ «УПСК»
АТ «УТСК»
ВАТ «Страхова компанія« ПЗУ Україна »
ЗАТ «Просто Страхування»
ЗАТ «СГ« ТАС »
ЗАТ «СК« Еталон »
ЗАТ «УСК« Княжа »
СТ «Глобус»
ЗАТ СК «Кредо Класик»

Речі, які вважаються особистимиРечі, які вважаються особистими

1. Особисті прикраси, у тому числі з дорогоцінних металів, і каміння, які мають ознаки вживаних.

2. Одяг, білизна, взуття, призначені виключно для власного користування і мають ознаки вживаних, або нові, що ввозяться, як правило, в одному (!) Екземплярі (комплекті).

3. Предмети особистої гігієни та індивідуальні косметичні засоби у кількості, що забезпечує потреби однієї особи на період поїздки.

4. Індивідуальне письмове та канцелярське приладдя.

5. Фотоапарат, кіно- та відеокамера, приладдя до них.

6. Бінокль.

7. Переносний музичний інструмент.

8. Переносний звуковідтворювальний пристрій (магнітофон, диктофон і т. П.) З плівками, платівками та дисками.

9. Переносний радіоприймач.

10. Переносний телевізор.

11. Переносний персональний комп'ютер та приладдя до нього.

12. Калькулятор, електронна записна книжка.

13. Індивідуальні портативні медичні прилади для забезпечення життєдіяльності людини та для контролю за її станом, що мають ознаки були в користуванні.

14. Стільниковий, мобільний телефон, пейджер.

15. Дитяча коляска.

16. Інвалідний візок.

17. Спортивне спорядження - велосипед, вудка рибальська, комплект альпіністського спорядження, комплект спорядження для підводного плавання, комплект лиж, комплект тенісних ракеток, дошка для серфінгу та віндсерфінгу, комплект спорядження для гольфу, інше аналогічне спорядження, призначене для використання однією особою.

18. Лікарські засоби, що переміщуються через митний кордон України в порядку та обсягах, які визначаються Міністерством охорони здоров'я.

19. Речі, призначені для облаштування житла та забезпечення життєдіяльності громадян, які перебували за кордоном у тривалих відрядженнях.

20. Інші предмети першої необхідності, які є власністю громадянина і призначені виключно для забезпечення його життєдіяльності та власного користування, не є товаром, не призначені для відчуження або передачі іншим особам та відповідають меті перебування за кордоном.

Фото Сергія Орлова

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online