стягнення боргів

  1. Стягнення боргу по розписці (договором позики)
  2. Стягнення боргів з фізичних осіб
  3. Повернення боргів. Час гроші!

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Повернення боргів - один з найпоширеніших приводів для звернення за   юридичною допомогою   в Адвокатский Кабінет «Сприяння» Повернення боргів - один з найпоширеніших приводів для звернення за юридичною допомогою в Адвокатский Кабінет «Сприяння».

Але, безумовно, якщо кредитор має намір отримати відповідь за зобов'язаннями боржника тільки законним шляхом. Стягнення боргів можливо різними способами.

Найменш витратним і найбільш ефективним, як показує практика, є досудовий (претензійний і договірної) порядок. Якщо ж сторонам не вдається домовитися і вирішити це питання мирним шляхом, то позикодавець має право ініціювати судовий розгляд. Стягнення боргів можливо при наявності документів, що підтверджують факт передачі грошей кредитором позичальнику.

Це може бути договір позики або боргова розписка . Документи також нерідко використовуються одночасно. У таких випадках договором передбачаються терміни і умови позики. Розписка фіксує факт передачі грошей і є найважливішим доказом.

Стягнення боргу по розписці (договором позики)

зазвичай цивільні спори кредиторів і боржників типові, але простими їх не назвеш. Повернення боргу по розписці - одна з найбільш частих завдань, які доводиться вирішувати юристам АК «Сприяння». Порядок дій при цьому завжди практично однаковий. Спочатку адвокат досконально аналізує докази свого довірителя. Потім розробляється правозахисна стратегія.

Повернення боргу по розписці може бути здійснений в досудовому порядку. Для цього наш адвокат по цивільних справах ініціює проведення переговорів кредитора і позичальника. Якщо така зустріч по ряду причин неможлива, застосовується претензійний порядок вирішення спору, передбачений чинним законодавством РФ.

грамотне складання претензії зажадає від юриста хороших правових знань та практичного досвіду їх застосування. Довіряючи професіоналам, ви мінімізуєте ризики затягування часу на повернення боргів. До того ж збільшуються шанси на стягнення заборгованості без звернення до суду. Практика показує, що багато позичальників вважають за краще розрахунок з кредитором судового розгляду.

Стягнення боргів з фізичних осіб

вітчизняне цивільне судочинство визначає особливості такого процесу, як стягнення боргів з фізичних осіб (громадян). Він передбачає підготовку обґрунтованого позову, подачу заяви до суду для подальшого детального розгляду. Спочатку відбувається досудова підготовка по справі, і тільки вже потім призначається судове засідання, після закінчення якого виноситься рішення.

Складання позовної заяви кваліфікованим фахівцем дозволяє уникнути зайвих витрат часу і коштів. Те ж саме стосується збору доказової бази та представлення інтересів кредитора в суді. В якості довіреної особи рекомендується вибирати професіонала, що спеціалізується в конкретній галузі права. Таких фахівців ви завжди знайдете в АК «Сприяння».

Допоможемо стягнути борг через суд

Отже, позовна заява прийнята судом і призначений день слухання справи. професійне представництво в суді дозволить ефективно реалізувати стратегію захисту інтересів кредитора. Від того, наскільки грамотно була обрана дана стратегія, багато в чому залежить результат судового розгляду по суті заявлених вимог.

Повернення боргів. Час гроші!

Пам'ятайте! Стягнення боргу по розписці можливо тільки протягом трьох років з моменту закінчення граничного строку його повернення позикодавцеві. Інакше несумлінний боржник може скористатися правом вимоги у суду застосування терміну позовної давності. У цьому випадку суд може відмовити в задоволенні позову, і зробити тут вже буде нічого не можна.

- У вас з'явилися питання? Потрібна детальна юридична консультація по цивільних справах ? Досвідчені професіонали АК «Сприяння» готові допомогти вам при будь-якому положенні справи. Звертайтеся, ми будемо раді з вами співпрацювати.

У вас з'явилися питання?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online