Пред'явлення виконавчого листа до банку

  1. Коли варто звернутися в банк
  2. Залишилися питання по виконавчому провадженню? Відповідь знайдеться в системі Юрист
  3. Що вказати в документі для пред'явлення в банк виконавчого листа
  4. Фактичний поштову адресу компанії-стягувача
  5. Рахунок, на який банк відправить гроші за виконавчим листом
  6. Заяву підписує повноважний представник компанії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Компанія отримала в суді документи для стягнення заборгованості з контрагента. Як направити в банк боржника заяву про пред'явлення виконавчого листа.

Компанія виграла спір і отримала в суді документ на стягнення заборгованості . Його можна передати в ФССП, але кредитор має право діяти самостійно. Для пред'явлення виконавчого листа до банку боржника підготуйте і подайте заяву.

Корисна рекомендація: Як домогтися виконання судового акта

Коли варто звернутися в банк

Якщо кредитор підозрює, що стягнути борг буде важко - у боржника немає коштів, він приховує активи - краще діяти через службу судових приставів. Але є компанії, які не збираються ухилятися від виконання судових рішень. В такому випадку кредитор може сам попросити банк про перерахування суми боргу на свій рахунок.

Для цього потрібно скласти заяву в банк про прийняття документа і передати разом з виконавчим листом. Банку не буде потрібно угода боржника на списання коштів для погашення боргу.

Банку не буде потрібно угода боржника на списання коштів для погашення боргу

Залишилися питання по виконавчому провадженню? Відповідь знайдеться в системі Юрист

Корисна підбірка

Всі зразки документів для судових приставів

Щоб направити виконавчий документ і заяву, кредитору належить з'ясувати, в якому саме банку у боржника рахунки. Такі відомості можуть бути в договорі з боржником або на сайті цієї компанії. Якщо даних у відкритому доступі немає, стягувач має право подати запит в ФНС. Щоб податкова надала інформацію про рахунки контрагента, разом із запитом подайте копію виконавчого документа. Перевірте, що строк пред'явлення до виконання не закінчився. Стягувач має завірити копію і має право зробити це самостійно, без нотаріуса. Якщо інспекція зажадає оригінал виконавчого листа, краще виконати вимогу. ФНС поверне документ разом з відповіддю на запит.

Запит до податкової про рахунки боржника

Що вказати в документі для пред'явлення в банк виконавчого листа

Способи зв'язку та контактна особа стягувача

При подачі виконавчого листа до банку боржника потрібно вказати:

  • способи зв'язку з компанією (електронну пошту, телефони, зворотну адресу);
  • Контактна особа.

Це спрощує взаємодію між компанією і банком. Банк отримує можливість оперативно зв'язатися в разі потреби.

Виконавчий лист виданий. Як поміняти стягувача або боржника

Скачайте документи по темі:

Фактичний поштову адресу компанії-стягувача

На рахунку боржника може не бути коштів. Якщо компанія не вкаже зворотну адресу, банк надішле виконавчий лист за юридичною адресою. Це в будь-якому випадку збільшить час отримання інформації про справу. Якщо ж компанія зареєструвалася в одному місті, а знаходиться в іншому, термін підвищується істотно. Боржник може встигнути вивести активи або оголосити банкрутство. Тому краще повідомити банку всю актуальну інформацію про способи зв'язку.

Рахунок, на який банк відправить гроші за виконавчим листом

У заяві про прийняття виконавчого листа повинна бути інформація про рахунок кредитора і реквізити його банку ( п. 1 ч. 2 ст. 8 Федерального закону від 02.10.07 № 229-ФЗ «Про виконавче провадження»). Інакше банк може повернути виконавчий лист.

Кредитор має право оскаржити повернення. Однак суди по-різному вирішують подібні суперечки. Крім того, на процес потрібно додатковий час і ресурси. Тому при пред'явленні виконавчого листа краще вказувати достовірні і повні дані про рахунок, на який банк боржника переведе гроші.

Заяву підписує повноважний представник компанії

Заява потрібно підписати. Це повинен зробити стягувач або його представник за дорученням. Банку знадобиться перевірити повноваження представника. Для цього надішліть завірену копію довіреності разом з виконавчим листом і заявою ( ст. 242.1 БК РФ ). Якщо борг потрібно стягнути з федерального бюджетної установи, заяву про виконавчому листі направляють в Федеральне казначейство.

На копії довіреності потрібно поставити позначку «копія вірна» і розписатися. Тоді банк не матиме права повернути виконавчий лист без перерахування грошей на тій підставі, що виникли сумніви в повноваженнях представника.

Залишилися питання по виконавчому провадженню?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online