Позов про стягнення аліментів

  1. Наскільки легко стягуються аліменти?
  2. Хто ж може подати заяву про стягнення аліментів?
  3. Чи можна подати заяву на зменшення суми виплат?
  4. заповнення паперів
  5. Документи для звернення до суду

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Після проведеного в законному порядку розлучення і припинення спільного проживання перед парами, у яких є діти, які не досягли 18 років, постає питання про зміст неповнолітніх дітей

Після проведеного в законному порядку розлучення і припинення спільного проживання перед парами, у яких є діти, які не досягли 18 років, постає питання про зміст неповнолітніх дітей. Якщо вирішити питання щомісячного перерахування коштів на потреби дітей не вдається в мирному порядку, батько, який проживає з дитиною, може змусити недобросовісну сторону платити аліментні кошти через суд. В цьому випадку вирішити питання можна буде за допомогою заяви про стягнення аліментів на утримання молодших членів сім'ї.

дивитися ще

Наскільки легко стягуються аліменти?

Складання позовної заяви є серйозним процесом, що вимагає участі кваліфікованого фахівця.

Аліментних вважаються грошові кошти, які використовуються для утримання соціально незахищених верств населення, дітей, наприклад. Їх виплату здійснює батько, який проживає окремо. Згідно із законом він зобов'язаний забезпечувати свою дитину до її повноліття. Добре, коли батьки сумлінно виконують свій обов'язок. Але що робити, якщо окремо проживає батько ніяк не допомагає дитині: не цікавиться його життям і не надає матеріальної допомоги? В цьому випадку ви завжди можете подати позовну заяву , І суд зобов'яже боржника виплачувати певну суму грошових коштів.

Багато хто вважає, що заява на аліменти в Москві скласти дуже легко. Громадяни забувають, що одна невірно викладена фраза здатна зіпсувати життя дитині, адже в цьому випадку він може втратити постійної допомоги в тому розмірі, на який мав право розраховувати, в результаті чого, ви не зможете оплатити його навчання або лікування в клініці або цікавий відпочинок. Ось, чому складання заяви на аліменти важливо довірити кваліфікованому спеціалісту, для якого робота з Сімейним кодексом РФ і заявами про стягнення аліментів є звичною справою. Однак якщо з яких-небудь причин ви не можете цього зробити, необхідно вивчити особливості складання заяви (невірно заповнені заяви на аліменти можуть бути відхилені судом).

Хто ж може подати заяву про стягнення аліментів?

Згідно з положеннями Сімейного кодексу Російської Федерації, право на подачу заяви на аліменти мировому судді мають:

- один з подружжя в свою користь або на користь неповнолітньої дитини;
- батько в свою користь зі свого повнолітнього дитини;
- неповнолітні сестри і брати в свою користь з старших братів і сестер;
- неповнолітні діти в свою користь з дідусів і бабусь;
- дідусі і бабусі з своїх повнолітніх онуків;
- мачуха і вітчим зі своїх повнолітніх дітей;
- вихованці, пасинки і падчерки зі своїх вихователів.

Чи можна подати заяву на зменшення суми виплат?

Відповідач іноді може подати заяву про зменшення розміру аліментів (згідно зі статтею 81 сімейного кодексу РФ про розміри стягуваних аліментів або статтею 119 про зміну встановленого судом розміру аліментів) - будьте готові захистити свої інтереси і в цьому випадку. Підставами для зменшення суми стягуються виплат можуть бути різні обставини. Звернутися до суду з позовом має право громадянин, у якого:

- відбулася зміна рівня доходів, і він більш не може виплачувати суму, оприлюднену під час видачі судового наказу або рішення суду;
- змінилося сімейний стан (появи в родині батька ще одну дитину і подальшого розлучення з його мамою);
- з'явилися інші члени сім'ї (будь-якого року народження), які потребують опіки та забезпечення;
- зміна стану здоров'я батьків, при якому останній втратить працездатність, а також здатність виплати суми, прописаної в виконавчому документі, який позивач отримав після завершення судового засідання;
- інші ситуації.

Позовна заява подається до суду в двох примірниках: для судді і для відповідача. Але якщо відповідачів або третіх осіб кілька, тоді і копій повинно бути більше.

До якого суду потрібно подати заяву? Зазвичай суперечки розглядаються в суді за місцем проживання відповідача, але позов про стягнення аліментів на дитину може бути поданий і в суд за місцем проживання заявника. Туди і необхідно пред'явити всі документи.

заповнення паперів

Тепер поговоримо про оформлення позовної заяви. Позовна заява на аліменти заповнюють за стандартною формою (зразок позовної заяви можна знайти на сайті Колегії або ж у юриста). Зазвичай його починають писати з «шапки», вказавши в ній назву суду. Далі пишуться всі дані про позивача і відповідача. В даному випадку, відповідач - це особа, яка ухиляється від сплати аліментів. Не забудьте вказати адреси сторін.

Важливо правильно написати вступну частину, повідомивши суду про наявність у вас з відповідачем спільну дитину, який проживає з вами і знаходиться на вашому забезпеченні. Далі в мотивувальній частині документа згадують, що відповідач не приймає участі в утриманні дитини, або його участі недостатньо. Не забувайте вказати персональні дані дитини, а також місце роботи відповідача.

Якщо у вас є докази того, що ви вже робили спроби домогтися аліментів від відповідача (листи до батьків або звернення до його роботодавцю, раніше скоєні подачі позову в суд), обов'язково додайте їх до заяви. Тоді ви можете претендувати на аліменти за минулий період, що передує подачі заяви (але не більше ніж за 3 роки).

Документи для звернення до суду

Щоб домогтися отримання виконавчого документа про стягнення аліментних виплат з другого з батьків, необхідно надати суду не тільки заяву, але і такі документи, в числі яких:

- копія свідоцтва про народження дитини (і оригінал на огляд);
- довідка з місця проживання (підтверджує, що дитина проживає разом з позивачем);
- свідоцтво про розірвання шлюбу.

Також бажаним є наявність довідки з місця роботи, яка підтверджує величину його заробітку за 1 рік. Це допоможе набагато швидше стягнути аліменти з відповідача.

Кілька слів про форму аліментів. Оскільки аліменти виплачуються грошима, в позові потрібно вказати суму, на яку претендує ваша дитина. Тут також можливі два варіанти: виплата певного відсотка від загального доходу відповідача або встановлення твердої суми грошових коштів.

Звичайно, суму аліментів і спосіб їх оплати встановлює суд, однак ви маєте право просити його про стягнення аліментів з відповідача в певному розмірі і формі. Це важливо, оскільки якщо відповідач отримує офіційну заробітну плату на постійній основі, доцільно просити встановити відсоток від загальної кількості його доходів, який буде йти на виплату аліментів. При періодичному доході відповідача краще отримувати аліменти в твердій розмірі.

В кінці позовної заяви про стягнення аліментів на дитину сформулюйте свою вимогу із зазначенням дати подання заяви (день, місяць, рік) і поставте свій підпис.

Якщо відповідач відмовиться виконувати рішення суду, контроль за виконанням буде здійснено судовими приставами.

Зрозуміло, ви можете скласти заяву на ім'я відповідача в Москві самостійно і подати його до суду. Але краще, якщо за справу візьметься адвокат Колегії адвокатів Москви «ЮрПрофі», він допоможе вам захистити свої права і добитися бажаного результату. Ми допоможемо вам при підборі судової практики , Пошуку доказів і формулювання вимог в рамках заяви на аліменти безпосередньо в вашому випадку, а також при підготовці заяви, отримання виконавчого документа про стягнення аліментів та інших видах дій. Наші фахівці мають багатий досвід ведення справ, що стосуються стягнення аліментів, а тому їм відомо, яким має бути заява, яке зможе схилити суд на сторону позивача. Довірте ведення справи в суді нашим адвокатам, позбавивши себе від турбот і переживань. Разом ми обов'язково переможемо!

Наскільки легко стягуються аліменти?
Хто ж може подати заяву про стягнення аліментів?
Чи можна подати заяву на зменшення суми виплат?
Але що робити, якщо окремо проживає батько ніяк не допомагає дитині: не цікавиться його життям і не надає матеріальної допомоги?
Хто ж може подати заяву про стягнення аліментів?
Чи можна подати заяву на зменшення суми виплат?
До якого суду потрібно подати заяву?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online