Держдума спростила стягнення боргів по кредитах

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

За «пакетом Яровий» і не помітили, як депутати дозволили банкам позасудове стягнення боргів. Чи можна вважати такий механізм заміною колекторам? За «пакетом Яровий» і не помітили, як депутати дозволили банкам позасудове стягнення боргів

Фото: Сергій Коньков / ТАСС

Перед відпусткою депутати прийняли ще один резонансний закон - про позасудове стягнення боргів. Якщо позичальник не платить більше двох місяців і вже не раз порушував графік, банки зможуть звертатися безпосередньо до приставам. Раніше так можна було стягнути лише заборгованість по заставному квитку, який видають в ломбардах. Тепер судові рішення замінить виконавчий напис, виконана нотаріусом. Формально банки зможуть звернутися за нею відразу після настання прострочення по кредиту.

Своєю думкою з приводу позасудового механізму стягнення боргів з Business FM поділився заступник директора департаменту проблемних активів ВТБ24 Владислав Котельников:

Для боржників по іпотеці нічого змінитися не повинно - стягнути житлове приміщення в позасудовому порядку не можна. Мікрофінансові організації новим правилом теж скористатися не зможуть. Чи варто вважати такий механізм заміною колекторам?

Як вважають експерти, говорити про те, що закон може полегшити процедуру стягнення боргу, рано. В якості однієї з причин вони відзначають не найшвидшу роботу служби судових приставів.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Чи можна вважати такий механізм заміною колекторам?
Чи варто вважати такий механізм заміною колекторам?
Ru в ваші джерела новин?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online