Як проводиться дострокове зняття дисциплінарного стягнення

  1. Зі статті ви дізнаєтесь:
  2. Детальніше про те, як проводиться дострокове зняття дисциплінарного стягнення, читайте в статтях:
  3. Порядок зняття дисциплінарного стягнення наступний:
  4. Зняття дисциплінарного стягнення: приклади і питання з практики
  5. Як проводиться зняття дисциплінарного стягнення достроково
  6. Атестація працівників освіти в 2017 році буде добровільною і обов'язковою:
  7. Зняття дисциплінарного стягнення на підставі оскарження
  8. Як оформити наказ про дострокове зняття дисциплінарного стягнення зразок
  9. Облік по накладенню і зняттю дисциплінарного стягнення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Дізнайтеся, чи допускається дострокове зняття дисциплінарного стягнення, як скласти наказ про зняття дисциплінарного стягнення (зразок), яким способом проводити облік наявності та зняття стягнень.

Зі статті ви дізнаєтесь:

Який порядок зняття дисциплінарного стягнення при погашенні

Трудовим законодавством передбачено погашення накладених дисциплінарних стягнень, зняття дисциплінарного стягнення. З моменту погашення вважається, що у працівника немає проступків або покарань. Таке можливо, якщо протягом одного року після накладення стягнення та притягнення до відповідальності роботодавець повторно не привернув співробітника до нової дисциплінарної відповідальності. Це зазначено в частині першій статті 194 ТК РФ.

Детальніше про те, як проводиться дострокове зняття дисциплінарного стягнення, читайте в статтях:

Однак накладене дисциплінарне стягнення допускається знімати з співробітника і раніше. Наприклад, це відбувається з ініціативи роботодавця або на прохання самого працівника, за клопотанням безпосереднього керівника працівника або представницького органу, обраного трудовим колективом.

Завантажити документи по темі:

Прохання про зняття дисциплінарного стягнення може міститися:

  • в заяві - якщо про це просить сам співробітник;
  • в службовій записці - якщо таке прохання буде виходити від безпосереднього керівника;
  • в клопотанні профспілкового комітету або іншого представницького органу від працівників.

Довідка

Порядок зняття дисциплінарного стягнення наступний:

  1. якщо керівник підприємства згоден провести дострокове зняття з працівника стягнення, то він ставить свою позитивну резолюцію на отриманому документі;
  2. після цього оформляють наказ в довільній формі про зняття дисциплінарного стягнення;
  3. при наявності у співробітника кілька стягнень в загальному випадку допускається зняти як одне з них або відразу кілька .

Зняття дисциплінарного стягнення: приклади і питання з практики

Приклад дострокового зняття дисциплінарного стягнення

На касира Іванову було накладено дисциплінарне стягнення у вигляді догани. Підставою було невиконання розпоряджень свого безпосереднього керівника. Але в подальшому Іванова проявила себе з позитивної сторони, і стягнення було вирішено зняти достроково.

Головний бухгалтер Петрова підготувала службову записку на ім'я керівника компанії Львова із зазначенням прохання зняти дисциплінарне стягнення з Іванової. Керівник компанії висловив свою згоду. Відповідальний співробітник за ведення кадрового обліку Громов підготував наказ .

Питання з практики: чи припустимо зняти з співробітника одночасно кілька дисциплінарних стягнень?

За загальним правилом таке можливо.

Про дострокове зняття дисциплінарного стягнення рішення приймає роботодавець на свій розсуд (підставою є стаття 194 ТК РФ). Тільки роботодавець має право знімати достроково одне або кілька дисциплінарних стягнень одночасно. Обмежень щодо цього в Трудовому кодексі РФ не встановлено.

Необхідно враховувати, що нормативними актами, що регулюють весь порядок стягнень, для певних категорій працівників, можуть бути встановлені і додаткові умови. Наприклад, частиною третьою пункту 38 Інструкції, яка затверджена наказом ФСКН Росії від 28 листопада 2008 року за № 424 , Встановлено, що при наявності у працівника двох або більше дисциплінарних стягнень достроково дозволено знімати тільки одне, як правило, останнє з них. Така інструкція діє по відношенню співробітників органів наркоконтролю.

Як проводиться зняття дисциплінарного стягнення достроково

Порядок зняття дисциплінарного стягнення з працівника достроково полягає у виданні відповідного наказу, який випускають не пізніше, ніж протягом 12 місяців з дня встановлення покарання. Захід проводиться з ініціативи роботодавця, за особистим проханням самого покараного співробітника або за представленим клопотанням від представників трудового колективу (або профспілки). Прохання оформляють письмово.

Дізнайтеся, в яких випадках і за яких підстав можна звільнити співробітника

Довідка

Атестація працівників освіти в 2017 році буде добровільною і обов'язковою:

  1. винний в протягом тривалого часу не порушує чинне трудове законодавство або Положення внутрішнього розпорядку, встановленого в компанії;
  2. керівник компанії самостійно приймає рішення про зняття дисциплінарного стягнення, це відбувається після закінчення певного часу;
  3. встановлене стягнення не мало законної обґрунтованості;
  4. організація отримала виробниче зростання через подальшої позитивної роботи співробітника, який раніше завинив;
  5. інші причини.

Заява про зняття дисциплінарного стягнення (зразок) надають безпосередньо керівнику організації. На цій підставі видають наказ і уточнюють, що з винного знімають дисциплінарне стягнення достроково.

Службова записка про зняття дисциплінарного стягнення

Службова записка про зняття дисциплінарного стягнення

Зняття дисциплінарного стягнення на підставі оскарження

Скаргу про несанкціонований накладення стягнення може бути оскаржене кожен працівник. Роботодавці можуть порушити трудове законодавство і накласти стягнення незаконно. Дізнайтеся, як відновити співробітника на роботі

Зняти дисциплінарного стягнення достроково на підставі оскарження можна в наступних інстанціях:

  • у трудовій інспекції;
  • в суді;
  • в комісії по трудових спорах.

При подачі скарги про неправомірне покарання необхідно зробити посилання на відповідні статті Трудового Кодексу РФ, які порушив керівник компанії. Відповідальні особи підзвітних органів розглянуть питання протягом певного часу. За результатами проведеного аналізу і перевірки буде видано відповідне розпорядження, яке затвердить правомірність накладеного покарання або встановить необхідність достроково зняти всі вжиті роботодавцем дії по відношенню до певного працівникові. Дізнайтеся, як організувати документообіг в кадровій службі

Як оформити наказ про дострокове зняття дисциплінарного стягнення зразок

Наказ про зняття дисциплінарного стягнення в довільній формі видає керівник компанії. У документі можуть міститися такі інформаційні блоки:

перелік підстав, які спричинили накладення дисциплінарного стягнення;

причини, за якими керівник організації змушений достроково анулювати відповідне покарання;

особисті дані співробітника (ПІБ, найменування посади і приналежність до певного структурному підрозділу);

дату набрання наказом про дострокове зняття дисциплінарного стягнення (зразок) в силу;

перелік посадових осіб, відповідальних за виконання документа.

В цілому, чинним законодавством не встановлено строгих рамок і причин, які здатні спонукати керівника підприємства достроково знімати з співробітника накладене покарання. Часто ініціатива скасування вважається правом, але не обов'язком роботодавця. Винятком є ​​випадки порушення трудового законодавства безпосереднім керівником, але це відноситься до окремого питання, що вимагає детального розгляду.

Наказ про зняття дисциплінарного стягнення (зразок)

Наказ про зняття дисциплінарного стягнення (зразок)

Облік по накладенню і зняттю дисциплінарного стягнення

За внутрішню звітність покладено відповідальність на кадрових співробітників. Вони повинні фіксувати детальні відомості про всі порядках, які регламентують трудову діяльність компанії і безпосередньо зайнятих у виробництві працівників.

Накладення, зняття дисциплінарних стягнень відображають в локальних нормативних документах компанії. І такий підхід використовується не тому, що «так треба». Керівник має право розірвати укладений трудовий договір з працевлаштованим співробітником, якщо відзначається систематичне порушення трудової дисципліни. Відповідне кількість покарань, які були накладені на одного службовця, є досить вагомою підставою для прийняття відповідного рішення про звільнення.

Звітність про всі покарання ведуть кадрові фахівці, вони несуть за це відповідальність. У документах зазначають тяжкість відповідних порушень, вказують всі особисті дані винного і вносять позначки в трудові книжки.

Питання з практики: чи припустимо зняти з співробітника одночасно кілька дисциплінарних стягнень?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online