комп'ютер включається і відразу вимикається

  1. Навіщо мучитися?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Пошук по комп'ютерним статей



Досить хитромудрої є проблема з персональним комп'ютером , Коли при його включенні він запускається, але через деякий час, зазвичай воно варіюється від декількох секунд до півгодини, вимикається.

Перша причина, по якій комп'ютер включається , А потім вимикається, може полягати в тому, що з якихось причин став несправним або працює не зовсім, так як треба, блок живлення комп'ютера. Це може статися в результаті декількох причин, наприклад через те, що в всередину блок живлення могло потрапити будь-яка чужорідне тіло, яке всередині блоку викликає коротке замикання, в результаті чого, даний пристрій йде в режим захисту, тобто вимикає комп'ютер. В цьому випадку, необхідно розібрати системний блок вашого ПК, витягти блок живлення і ретельно його пропилососити, після чого вставити на місце, підключити і перевірити комп'ютер на працездатність. Вся справа в тому, що ніяке стороннє тіло могло і не потрапляти в блок живлення, а провиною всьому є скупчилася в ньому пил, яка ускладнює роботу пристрою (заважає обертанню вентилятора, викликає розряди електростатичного струму і так далі). Крім того, блок живлення міг і просто «підгоріти», наприклад, через довгої роботи комп'ютера і стрибків напруги в мережі, в результаті чого, знову таки, включається режим захисту і комп'ютер вимикається. Щоб перевірити цей довід. Необхідно знайти на всі сто відсотків робочий блок живлення, підключити його до свого комп'ютера і запустити, якщо протягом години, все буде відмінно працювати, і комп'ютер не завершить роботу, то, отже, справа саме в харчуванні комп'ютера.

Ще однією, досить поширеною причиною того, що через деякий час після включень комп'ютера він вимикається, є несправність планок оперативної пам'яті, без яких не можна ввімкнути комп'ютер в принципі можливий, але тільки на досить короткий час. Як правило, причини, за якими можуть вийти з ладу і стати непрацездатними планки оперативної пам'яті, можуть бути найрізноманітнішими, починаючи від статичної електрики і закінчуючи їх перегрівом. В цьому випадку вирішити проблему виключення комп'ютера, можна тільки шляхом заміни оперативної пам'яті.

Ще однією проблемою, пов'язаною з тим, що комп'ютер вимикається через деякий час після того, як був включений, є те, що він надмірно перегрівається, особливо це стосується процесора персонального комп'ютера. Перегрів може виникати в результаті того, що кулер, який і займається охолодженням процесора, не справляється зі своїм завданням. Це може відбуватися в результаті того, що до кулере, або на охолоджуючої решітці накопичилося занадто велика кількість пилу, яка погіршує відтік тепла, а також в результаті того, що кулер просто вичерпав свій резерв. Особливо часто дана проблема спостерігається на ноутбуках, які «чистяться» своїми користувачами вкрай рідко, якщо чистяться взагалі. Рішення даної проблеми очевидно - очищення персонального комп'ютера від пилу, або заміна неробочого кулера (якщо це має місце) на новий, працездатний.

Не менш поширеною причиною є і відмова в працездатності материнської плати або її основних вузлів, наприклад роз'ємів, деяких конденсаторів і так далі, і тут уже, хочете ви того чи ні, материнську плату доведеться замінити.

Не менш поширеною причиною, по якій комп'ютер не включається, є збій в завантажувальної області микрокоманд - BIOS, який як раз таки і відповідає за нормальне функціонування і запуск пристроїв на комп'ютері. Збої можуть відбутися в результаті того, що ви виключаєте комп'ютер не за допомогою команди на ПК (меню ПУСК - Завершення роботи), а шляхом висмикування вилки з розетки або натискання кнопки на мережевому фільтрі. Так робити не слід, інакше можна повністю занапастити свій комп'ютер. Крім того, BIOS може бути пошкоджений вірусом з інтернету, яких, не дивлячись на те, що не так вже й багато, але все ж знаходять шляхи на комп'ютери користувача. Відновити систему після таких вірусних атак досить складно, і практично неможливо для користувачів-новачків. Найбільш простим способом полагодити і налагодити працездатність свого комп'ютера, є звернення до фахівців сервісного центру ХелпЮзер, які своєчасно приїдуть до вас додому, а це вже досить великий плюс, тому що не треба об'їжджати півміста до потрібного вам сервісного центру, втрачаючи свій час. Кваліфіковані фахівці і досвідчені майстри проведуть повну діагностику вашого персонального комп'ютера, надутий проблеми, успішно усунуть їх, і ваш комп'ютер знову стане функціонуючим в нормальному режимі.

Навіщо мучитися?


І ми вирішимо Ваші проблеми!
Виїзд здійснюється по Москві і найближчий Підмосков'ї!

Можливо, Вас також зацікавлять статті:




всі статті Навіщо мучитися?
Навіщо мучитися?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online