Комп'ютер включається, але немає зображення

  1. Потрібно чистка комп'ютера від пилу.
  2. Проблема з монітором або кабелем.
  3. Скидання налаштувань BIOS.
  4. Згоріла відеокарта.
  5. Проблема з драйверами або операційною системою.
  6. Інші апаратні неполадки.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сьогодні у нас мова піде про те, чому комп'ютер включається, але немає зображення. Ця проблема досить поширена, і я вже не раз писав про те, як виправити цю ситуацію. (Читайте в рубриці « Відновлення роботи комп'ютера »Все що пов'язано з чорним екраном при завантаженні) З'явитися вона може як на ПК так і на ноутбуці, але давайте ми сьогодні розглянемо цю проблему на комп'ютері.

Відновлення роботи комп'ютера

Отже, давайте для початку перерахуємо всі причини, через які комп'ютер включається але немає зображення, а вже потім розглянемо кожну з них окремо. Поїхали!

  1. Потрібно чистка комп'ютера від пилу.
  2. Проблема з монітором або кабелем.
  3. Скидання налаштувань BIOS.
  4. Згоріла відеокарта.
  5. Проблема з драйверами або операційною системою.
  6. Інші апаратні неполадки.

А тепер, про все по порядку.

  1. Потрібно чистка комп'ютера від пилу.

Потрібно чистка комп'ютера від пилу

Комп'ютер включається, але на моніторі немає зображення в 90% випадків саме через те, що йому терміново потрібно чистка комп'ютера від пилу. Також, заодно раджу поміняти термопасту і змастити вентилятори , якщо це необхідно. В першу чергу перестає працювати оперативна пам'ять, а з нею і весь ПК. Іноді комп'ютер може навіть відключатися або зависати через перегрів, тому, що пил забивається в радіатор і заважає нормально охолоджувати центральний процесор. Він природно починає перегріватися і як тільки температура досягне максімума- процесор дає команду на негайне відключення.

При чищенні комп'ютера від пилу, слід витягувати всі компоненти ПК зі своїх слотів і гарненько продувати їх. Для даної процедури відмінно підійде балончик зі стисненим повітрям. (Купити можна в будь-якому комп'ютерному магазині)

Якщо після чистки комп'ютер включається, але все також немає зображення, то читаємо статтю далі.

  1. Проблема з монітором або кабелем.

Якщо комп'ютер включається, але немає зображення, то можливо настав час змінювати монітор або кабель, що з'єднує відеокарту системного блоку і сам монітор.

Вони бувають 3х видів:

VGA

DVI

і HDMI

Для того, що б перевірити працездатність монітора, слід підключити системний блок до телевізора. Якщо там все відмінно показує, а на моніторі ні-віднесіть монітор в сервісний центр або купіть новий. Якщо і на телевізорі немає зображення, не поспішайте засмучуватися. Бути може, проблема полягає в самому кабелі. Позичте у одного, або купіть в магазині кабель і перевірте все ще раз.

Також, не забувайте, що у будь-якого монітора є ще і кабель живлення.

Також, не забувайте, що у будь-якого монітора є ще і кабель живлення

Може бути і такий варіант, що він не до кінця подоткнуть, і відповідно зображення не буде.

  1. Скидання налаштувань BIOS.

Також, якщо ПК включається, але немає зображення, можна спробувати скинути BIOS, іноді це може допомогти. Детальніше про те, як це зробити дивіться на відео нижче.

  1. Згоріла відеокарта.

Комп'ютер включається, але немає зображення-така проблема може свідчити і про те, що у вас згоріла відеокарта. Я не дарма зробив цей пункт під номером 4. Зазвичай люди просто до пункту 3 не доходять, адже дана проблема найчастіше «розсмоктується» на етапі «чистка комп'ютера від пилу». Але що робити, якщо ви перевірили перші 3 пункту а комп'ютер як і раніше включається, але немає зображення? Для початку не переживайте. =)

Для того, що б перевірити відеокарту нам буде потрібно ще одна відеокарта, взята у одного на час, або якщо у вас є вбудована відеокарта в материнську плату-то це взагалі чудово. Виглядає це так:

Виглядає це так:

Вам потрібно знеструмити комп'ютер, витягти відеокарту, (докладніше про це тут ) І вставити відео кабель в іншу відеокарту (вбудовану в материнську плату). Потім включити комп'ютер. Якщо зображення появілось- можна їхати в магазин за новою відеокартою. (Якщо це потрібно, адже багатьом людям комп'ютер потрібен лише по навчанню або для нескладної роботи. Якщо ви не завзятий ігроман, що не будуєте круті 3D моделі, не працюєте з комп'ютерною графікою і т.д, то вбудованої видяха вам цілком вистачить.)

Якщо ж ви не знайшли на вашій материнській платі вбудовану відеокарту, то потрібно, як я вже говорив позичити на час відеокарту у одного, знеструмити комп'ютер, витягнути вашу відеокарту, вставити на її місце відяху одного і включити ПК. Якщо зображення з'явилося, то йдіть в магазин за новою відеокартою. (Хоча можна спробувати не віддавати назад відеокарту одному =), адже він на те і друг)

Якщо ж зображення після заміни відеокарти НЕ появілось- читаємо статтю далі.

  1. Проблема з драйверами або операційною системою.

Комп'ютер включається, але немає зображення-для мене не зовсім зрозуміла фраза. Так як я сам майстер по ремонту комп'ютерів, до мене часто зверталися люди з подібною проблемою. По телефону вони говорили, що у них взагалі чорний екран і немає зображення. А коли я приїжджав, то з'ясовувалося, що комп'ютер включається, є стартові заставки материнської плати і багато-багато рядків і чисел перед стартом Windows. Потім йде заставка завантаження операційної системи, вона проходить, а потім просто висить чорний екран і більше нічого не показує. (іноді буває курсор миші) Так ось, це досить дріб'язкова проблема і вирішити її можна хвилин за 10. Швидше за все, ви поставили драйвера на відеокарту , (Або інший пристрій ) А вони просто не підходять. Потрібно зробити відновлення системи. Також можливо це витівки вірусів , Після яких система ні як не хоче запускатися.

Якщо відновити систему не виходить, простіше зберегти всі свої дані за допомогою диска Live CD і перевстановити систему.

Якщо ж у вас відразу при включенні комп'ютера немає ніяких зображень, рядків і чисел, а просто чорний екран і ви виконали всі 4 пункти, які описані до цього, то читайте статтю далі.

  1. Інші апаратні неполадки.

Якщо все вищеописане вам не допомогло, комп'ютер як і раніше включається і немає зображення, то проблема явно на апаратному рівні, причому досить серйозна. Може бути перестала працювати оперативна пам'ять , може материнська плата і т.д. Треба все тестувати і розбиратися. На відео нижче ви також можете подивитися, що потрібно робити, коли ПК включається але немає зображення.

Якщо ви самі боїтеся тестувати ПК, то для діагностики несправності раджу вам віднести його в сервісний центр, віддати гроші і точно знати що саме вийшло з ладу.

На цьому дана стаття «Комп'ютер включається, але немає зображення» підходить до свого логічного завершення. Дякуємо за увагу. Успіхів!

Але що робити, якщо ви перевірили перші 3 пункту а комп'ютер як і раніше включається, але немає зображення?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online