Вітражі на склі в інтер'єрах будинку і квартири

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Декорування інтер'єрів художніми вітражами на склі - ціле мистецтво. Вітражне майстерність, продовжуючи асоціюватися зі стрілчастими вікнами готичних соборів, вже давно не є чимось недосяжним. Ще в кінці позаминулого століття вітраж перестав використовуватися виключно в якості заміни віконного скла. В епоху модерну скляними вітражними панно почали активно прикрашати перегородки, стелі і навіть меблі. Сучасні техніки створення художніх вітражів в роблять композиції з кольорового скла більш доступними, що, втім, не заважає, як і кілька століть тому, захоплюватися ними як дивом. Дизайн приватного будинку все частіше включає в себе використання вітражних стекол. Декорування інтер'єрів художніми вітражами на склі - ціле мистецтво

Вітражі знаходять широке застосування в декорі сходів

В дизайні інтер'єрів вітражі виконують не тільки декоративну функцію, формуючи в кімнатах чарівну гру світла і кольору. З їхньою допомогою приватний дизайнер інтер'єру може приховати деякі конструктивні дефекти і кардинально змінити тональність приміщення: надати теплому інтер'єру краплю освіжаючих штрихів або, навпаки, змусити кімнату, чиї вікна виходять на північну сторону, здаватися більш сонячної. Помилково думати, що вітражі доречні лише в готиці, ар-нуво і дорогий класиці . Насправді, досвідчений дизайнер може знайти місце для вітражних вставок і в сучасному інтер'єрі .

Інтер'єр сучасної спальні з портфоліо відомих дизайнерів Руслана і Марії Грін декорований круглими вітражними панно

Вітраж в інтер'єрах використовуються для:

  • обробки стель;
  • в якості декору меблів;
  • для декорування міжкімнатних перегородок, вікон і дверей.

Вітраж в інтер'єрі вбиральні

За допомогою вітражних панно можна створювати фальш-вікна в ванних кімнатах і гардеробних, які за своєю конструкцією зазвичай позбавлені віконних прорізів. Останнім часом в дизайні інтер'єрів вітражі використовуються в якості контурів для оздоблення меблів та стелі. Наприклад, в одному з проектів Дизайн-студії Руслана і Марії Грін сонячний вітраж був використаний в якості карниза, що відразу ж наповнило кімнату особливим таємничим світлом і внесло в сучасність краплю модерну. В іншому з інтер'єрів нашої студії вітражні вставки змінили вхідні двері, зробивши її більш парадній і трохи модернової.

Декор вхідних дверей в будинку

Декор вхідних дверей в будинку

Інтер'єр санвузла в будинку декорований вітражними панно

Круглі вітражні панно з рослинними візерунками завжди нагадують про стилі ар-нуво з його художністю. такий декор незмінно привертає увагу і допомагає створити камерну атмосферу, яка особливо високо цінується в спальнях і ванних кімнатах.

Вітражі часто використовуються для обробки стель

Стелі, оброблені вітражами, - це цілком самодостатній елемент декору, завдяки якому навіть найпростіший інтер'єр здатний перетворитися. Кольорові вітражні вставки добре виглядають в декорі меблів. Звичайний стелаж з наскрізними полицями буде виглядати набагато привабливіше, якщо прикрасити його вітражами. Не варто забувати і про те, що вітражні вставки дуже гарні в декорі перегородок, що особливо актуально для ряду громадських установ на кшталт ресторанів , Готелів і салонів краси, де часто потрібно ефектно розділити величезні загальні зали на самостійні функціональні зони.

Стелаж в інтер'єрі кухні-вітальні декорований вітражними вставками

Вітражі в світі інтер'єрного дизайну відкривають необмежений простір для фантазії, дозволяючи створювати незліченну кількість цікавих композицій.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online