Депутати Держради Комі схвалили закон про заборону нічної прання без дискусій «БНК

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Комітет Держради по законодавству і місцевому самоврядуванню підтримав питання про зміни в закон «Про тишу». У список заборонених звуків ночами хочуть додати шум пральної машинки і пилососа. Питання розглянуть 20 вересня на засіданні регіонального парламенту. Комітет Держради по законодавству і місцевому самоврядуванню підтримав питання про зміни в закон «Про тишу»

Фото Віктора Бобиря

Як пояснив журналістам заступник голови регіонального парламенту, один з ініціаторів питання Володимир Косів, зміни пов'язані з великою кількістю звернень від населення.

Як пояснив журналістам заступник голови регіонального парламенту, один з ініціаторів питання Володимир Косів, зміни пов'язані з великою кількістю звернень від населення

Тому розширюється перелік дій (бездіяльності), що порушують тишу і спокій громадян. Не можна буде використовувати по ночах пральні та сушильні машини, пилососи.

Не можна буде використовувати по ночах пральні та сушильні машини, пилососи

- Законопроект спрямований на те, щоб дати людям можливість спокійно відпочивати. Життя тож напружена. Бажання спокійно відпочити враховано в цьому законі, - зазначив Володимир Косів. - Коли над тобою торохтить пральна машина о 12 годині ночі, а люди не спромагаються підкласти під неї щось м'яке, щоб не було шуму. Або о першій годині ночі починає працювати пилосос «Керхер», або там півень кукурікає, такі теж є. Уйміте півня! Не кажучи про собак, які гавкають ночі безперервно.

За словами голови комітету Геннадія Горбачова, також доповниться список підпадають під закон об'єктів: тепер в нього включені індивідуальні житлові будинки та розташовані на їх земельних ділянках гаражі і госпбудівлі.

Нагадаємо, закон «Про тишу» був прийнятий в Комі в 2016 році. Попередньо його широко обговорювали з громадськістю. Нормативний акт встановив два періоди часу, протягом яких порушення тиші та спокою може спричинити адміністративну відповідальність. Так, шуміти не можна стало з 22:00 до 07:00 в будні і з 22:00 до 09:00 у вихідні та свята в багатоквартирних будинках, гуртожитках і готелях, в освітніх і медорганізацій, санаторно-курортних, фізкультурно-спортивних організаціях і організаціях соцобслуговування, а також в житлових зонах, в тому числі дворах і на стоянках. І з 13:00 до 15:00 заборонили робити ремонт, переобладнання або перепланування.

До порушень тиші і спокою віднесли: використання звуковідтворювальних пристроїв і пристроїв звукопідсилення; гучну мова, крики, свист, спів, гру на музичних інструментах і використання піротехніки; ремонт; систему запобігання викраденню.

Перший час закон «Про тишу» називали неефективним - занадто складною була схема реалізації його норм і покарання винних. Але за підсумками менш ніж трьох місяців 2016 року лише в Сиктивкарі було складено більше 10 тис. протоколів про адміністративне правопорушення за «закон про тишу».

У 2017 році влада задумалися над тим, як зробити норму ще більш ефективною. Було прийняте рішення передати всі повноваження по його реалізації поліції. Відповідна угода була підписана між регіоном і МВС Росії і вступило в силу 25 квітня цього року.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online