Версаль: прекрасний і жахливий

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Пост від: Jazz Tour на 29.05.2017 в Головна сторінка Коментарі до запису Версаль: прекрасний і жахливий відключені 2,229 перегляди

У годині їзди на захід від Парижа знаходиться один з найвідоміших і екстравагантних палаців світу. Це Версаль - символ чоловічої сили і насмішка над нещасним населенням Франції періоду правління Людовика XIV.

Здивування і обурення - ось два почуття, які ви напевно відчуєте, гуляючи по Версалю. Здивування викликає приголомшлива краса, блиск позолоти і високий рівень майстрових і ремісників, які працювали над будівництвом і оформленням палацу, а обурення і навіть огиду - вульгарна показна розкіш і розпусту французьких монархів. Якщо Париж можна сміливо назвати містом міст, то Версаль - квінтесенцією королівського абсолютизму.

Якби Версаль був живою істотою, він, напевно, був би півнем, гордо крокували по курятнику. Елегантна птах, якого так і хочеться підчепити носком так, щоб пір'я полетіло. Власне, так і сталося. Хвастощі монархії закінчилося революцією, після якої дворяни змушені були змінювати срібні статуетки на цукор.

Ядром палацу є маленький мисливський будиночок, який Людовик XIII побудував в 1623 році. Навколо цього будиночка його син Людовик XIV, відомий як «король-сонце», почав будівництво палацу в стилі бароко і класицизму, яке тривало з 1661 по 1689 рік. В результаті було споруджено гігантське будова площею 110 000 квадратних метрів з 2 153 приміщеннями та 700 сходами. Додайте до цього понад 15 000 скульптур, 5 000 інших творів мистецтва і безліч дуже дорогих меблів, і ви навіть приблизно не представите, скільки все це коштувало колись, і у скільки оцінюється зараз.

Все це багатство збереглося і продовжує шокувати відвідувачів. Від побаченого більшість туристів спочатку німіє і впадає в подобу ступору, а через 2-3 години вже не може себе стримувати. Якщо це станеться і з вами, особливо в 78-метровому дзеркальному залі, негайно йдіть на свіже повітря і погуляйте по прекрасних садам Версаля, а вже після прогулянки прямуйте до палацу Великий Тріанон, побудований Людовіком XIV для своєї коханки маркізи де Ментенон. Цей палац був вибудований з рожевого мармуру в 1687 році.

Цей палац був вибудований з рожевого мармуру в 1687 році

Крім нього на території Версаля є ще один палац - Малий Тріанон. Його подарував для своєї коханки (маркізи де Помпадур) Людовик XV. Будівництво було завершено в 1768 році, але маркіза не дожила до цього моменту. Також до складу палацового комплексу входить невелике село в норманнском стилі, створена в 1783 році Людовіком XVI спеціально для Марії-Антуанетти. Однак довго насолоджуватися подарунком королеві не довелося - в 1789 році грянула революція, і Марія-Антуанетта була страчена.

Однак довго насолоджуватися подарунком королеві не довелося - в 1789 році грянула революція, і Марія-Антуанетта була страчена

40-хвилинна поїздка на поїзді з Парижа по лінії «С». Ви можете підсісти в поїзд на зупинках біля вокзалу Аустерліц, Музею Орсе, площі Сен-Мішель, на Марсовому полі і біля Ейфелевої вежі. На станціях працюють гіди, готові підказати шлях до кас. Вийшовши з поїзда, вам потрібно буде зробити коротку прогулянку до центрального входу до палацу.

Вийшовши з поїзда, вам потрібно буде зробити коротку прогулянку до центрального входу до палацу

Замок відкритий всі дні, крім понеділка, з 9:00 до 18:30. Великий і Малий Тріанон - з 12:00 до 18:30. Сад - без вихідних з 8:00 до 20:30. Вартість: В Версаль - 15 євро; в Тріанон і село Марії-Антуанетти - 10 євро; на територію палацу - 18 євро.

У чергах вам доведеться провести можливо і кілька годин, тому перед відвідуванням Версаля гарненько перекусіть і візьміть з собою воду, особливо якщо має бути жаркий день. Пам'ятайте, що в палаци вам не дозволять проносити ні їжу, ні напої. Їх відберуть в пунктах огляду.

Детальніше про турах і відпочинку у Франції

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online