Жити в Щелково: вибираємо кращі мікрорайони з новобудовами

  1. Транспортна доступність Щелково: новобудови в крокової доступності від ж / д і вигідні для автовласників...
  2. Екологія Щелково: низка промзон і парків
  3. інфраструктура Щелково
  4. Міське середовище Щелково
  5. Вторинний ринок в найкомфортніших мікрорайонах Щелково
  6. Огляд новобудов Щелково
  7. Враження й висновки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Щелково в розвитку намагається не поступатися іншому Підмосков'ї - зводяться новобудови, з'являються торговельні та бізнес-центри, оновлюється міське середовище. Однак це благоустрій неоднорідне і хаотичне. Проблемним стримуючим фактором є велика кількість промзон на території міста. Щелково   в розвитку намагається не поступатися іншому Підмосков'ї - зводяться новобудови, з'являються торговельні та бізнес-центри, оновлюється міське середовище

Ми виділили найкомфортніші за більшістю параметрів мікрорайони, де можна купити квартиру в новобудові або на вторинному ринку.

Щелково - велике місто площею 5 200 га. Він знаходиться на північному сході в 14 км від МКАД по Щелковського або Ярославському шосе. Більше 10 років поспіль в Щелково показник населення мав нестабільну динаміку - то збільшувався, то зменшувався. Тепер останні чотири роки, коли інтерес забудовників до міста зріс, динаміка стала позитивною. За даними на кінець 2016 року населення Щелково становить 123 тис. Осіб.

Осіб

Межі та герб м Щелково

Найближчі до Щелково міста Корольов, Пушкіно, Лосино-Петровський і Балашиха.

Транспортна доступність Щелково: новобудови в крокової доступності від ж / д і вигідні для автовласників райони

В ідеальних обставинах від МКАД до Щелково на машині можна дістатися за 20-30 хвилин, за фактом ж час у дорозі становить годину-півтора. Якщо їхати по Ярославському шосе, потрібно враховувати пробки в Королеві. За Щелковскому шосе в Москву їдуть жителі Балашихи і прилеглих населених пунктів.

Але більше дратують затори в самому Щелково. Дороги в центрі вже давно перестали справлятися з потоком транзитного транспорту і окраїнних мікрорайонів. У найбільш вигідному становищі автовласники, які живуть в мікрорайоні Жегалова і поблизу станцій Гагаринская і Чкаловська. Жителі радять автовласникам обирати квартиру на правом березі Клязьми, щоб зменшити час в міських пробках.

Жителі радять автовласникам обирати квартиру на правом березі Клязьми, щоб зменшити час в міських пробках

Пролетарський проїзд - головна вулиця Щелково

На електричці дістатися до Щелково можна від Ярославського вокзалу за 50 хвилин. В межах міста знаходяться 6 станцій. Скоротити час можна, якщо сісти на експрес-супутник «Рекс». Ближче і найзручніше до ж / д платформ знаходяться житлові комплекси «Центральний», «Краснознаменская 17», ЖК «Гагарінський», ЖК «Політ», ЖК «Горизонт», ЖК «Зоряний».

Ж / д станція Воронок

Деякі жителі добираються до міста від автовокзалу у метро Щолківська. Час у дорозі від 45 хвилин без урахування пробок. Це зручно мікрорайонах Жегалова, Щелково-3, Анискине і північних кварталів уздовж Фряновской шосе.

Громадський міський транспорт налагоджений не кращим чином. Погано пов'язані між собою мікрорайони Центральний, Гагарінський і Жегалова. Щелково постає розрізненим містом, незручним для переміщення.

Щелково - великий районний центр, тому тут тісно пов'язане транспортне сполучення з іншими містами і селищами.

Екологія Щелково: низка промзон і парків

Щелково відноситься умовно до «другого поясу» Підмосковних міст і не встиг ще зарости спальними районами. Раніше це був серйозний промисловий центр, який мав важливе економічне значення. Сучасному місту промзони крім користі доставляють дискомфорт: псують вигляд, заважають розвиватися міському середовищі, ускладнюють логістику.

Ті заводи, які до сих пір працюють, негативно впливають на екологію річки Клязьми і повітря. У Щелково часто можна відчути неприємний запах гару, від якого дере в горлі. Найвідоміші підприємства - хлібобулочний завод, виробництво соків, фармацевтики. З «неїстівних» підприємств - завод по переробці брухту та драг. металів, агропром і металургійний завод.

Раніше річка Клязьма була улюбленим місцем відпочинку, тепер все частіше вода в ній визнається непридатною для купання. Екологи борються за очищення річки, але за фактом з кожним роком вона все сильніше заболачівается і дрібніє. Роза вітрів не на користь жителів, тому до цих пір актуальна проблема неприємного запаху очисних споруд.

На щастя, крім річки в Щелково є багато озер і ставків, які не постраждали від стічних відходів. Сюди і ходять купатися городяни. У місті багато зелених парків та скверів.

У місті багато зелених парків та скверів

Щелковский Вернісаж взимку

Мікрорайони поблизу основних транспортних магістралей Щелково сильно страждають від вихлопних газів автомобілів. Крім легкових машин, тут постійно курсують вантажівки і фури. Негативний вплив робить розташований в Щелково аеропорт Чкаловський для міжнародних вантажних рейсів.

Цілком комфортні і тихі мікрорайони Потапово-2, Зарічний та Щелково-3.

інфраструктура Щелково

Щелково є муніципальним центром великого підмосковного району. Тут знаходяться офіси місцевих організацій, районні установи і відомства. Люди приїжджають з селищ за покупками і розвагами. І все ж в комфорті і розвиненості він поки поступається багатьом іншим містам-супутникам.

Торгові центри зосереджені уздовж Пролетарського проспекту - найширшої вулиці Щелково. У цьому плані найбільше пощастило жителям північній частині міста, за Клязьмою, поруч з ними знаходяться гіпермаркет «Глобус», Castorama і кілька торгових центрів. Жителя мкр. Жегалова за покупками доводиться їздити в центральну частину Щелково через ж / д шляху - в розпорядженні їх кварталів поки тільки маленькі магазинчики. Жителі східних мікрорайонів ходять за покупками в невеликий торговий комплекс в околицях ст. Чкаловська.

Аналогічна ситуація по частині розваг - в центрі є театри і кінотеатри, галереї та культурні центри, клуби і бари, кафе і ресторани, лазні і сауни. У кількох скверах є парки атракціонів. Розвиваючі гуртки, секції, заняття і т.д. Правда практично всі це представлено 2-3 організаціями на все місто, а іноді і взагалі в одиничному екземплярі. Зате набагато більше асортимент можливостей для заняття спортом - в Щелково кілька спорткомплексів зі стадіонами та басейнами.

Центральний кінотеатр «Аврора» в Щелково

МФЦ Щелково

МФЦ Щелково

У місті багато унікальних магазинчиків. Знайти можна практично всі необхідні товари і послуги

Знайти можна практично всі необхідні товари і послуги

музей Щелково

музей Щелково

Соціальна інфраструктура Щелково поки ще справляється з навантаженням, але точкова забудова останніх років загострює проблему, яку поки ніхто не вирішує.

Поки на 2-3 кварталу припадає один дитячий сад. Загальноосвітніх шкіл в Щелково НЕ набереться і 20-ти. І жодної школи ще не відкрилося в мікрорайоні Жегалова. У Щелково 8 технікумів і 2 філії ВНЗ - гуманітарного і економічного.

Медична інфраструктура Щелково складається з декількох поліклінік, двох міських і однієї районної лікарень і приватних мед. центрів. Черги великі, а стан установ і якість послуг залишають бажати кращого.

Троїцький собор і невеликий ринок біля Пролетарського проспекту

Спортивний комплекс «Спартак»

Спортивний комплекс «Спартак»

Мечеть імама Равіля - одна з перших мечетей в Московській області

Мечеть імама Равіля - одна з перших мечетей в Московській області

Дитячий садок в Щелково

Дитячий садок в Щелково

Міське середовище Щелково

Щелково - неохайний місто і справжнє випробування для пішохода. Розбиті тротуари, переходи і сходи, відсутність пішохідної зони навіть там, де це дійсно актуально. Взимку ці тротуари, забуті двірниками, перетворюються у вузькі протоптані стежки, на яких не розійдуться і двоє людей.

Місто не пристосований для людей з обмеженими можливостями, незручний для переміщення і прогулянок, особливо для батьків з колясками. Пішохідні переходи навіть на великих вулицях не мають світлофора. Треба бути дуже обережним, всі водії в Щелково дуже поспішають і не упускають можливості проїхати вільну ділянку швидше. Додайте до цього погано пов'язані між собою мікрорайони, місцями відсутні цивілізовані переходи через ж / д шляху.

Графіті в центрі Щелково

Графіті в центрі Щелково

Підземний перехід гостро потребує ремонту

Підземний перехід гостро потребує ремонту

Центральна площа Щелково

Центральна площа Щелково

Вічний вогонь на згадку віддати життя за нашу Радянську Батьківщину

Вічний вогонь на згадку віддати життя за нашу Радянську Батьківщину

Перехід через ж / д шляху з одного мікрорайону в інший

Перехід через ж / д шляху з одного мікрорайону в інший

Пішохідний тротуар в центральній частині Щелково

Пішохідний тротуар в центральній частині Щелково

Дитячий майданчик у Жегалова

Дитячий майданчик у Жегалова

Можна відзначити і невисокий соціально-культурний рівень в місті - тут проживає багато мігрантів, та й початково Щелково був містом промисловим, з відповідним менталітетом працівників фабрик і заводів, який зберігся у нащадків.

Досить добре розвинений місто в поданні ЗМІ - починаючи від офіційного сайту Щелково до власних радіо- і телемовлення.

Вторинний ринок в найкомфортніших мікрорайонах Щелково

З попередньої частини статті можна зробити висновок, що Щелково далеко не кращий варіант для переїзду. Проте, його можуть вибрати по робочим обставинам, через ціни на житло або ті, хто тільки починає освоювати Московську область, перебравшись з іншого регіону.

Ми розповімо про пропозиції на вторинному ринку в найбільш комфортних районах міста. В основному на продаж виставлені 1-2-х-кімнатні квартири, багатокімнатні квартири в Щелково - рідкість.

Околиці ст. Воронок: Первомайський проїзд, вул. Пушкіна і Паркова - вважаються одними з найпрестижніших локацій. Тут немає промзон, зате є розвинена інфраструктура, а в крокової доступності Парк Культури та відпочинку. Тут в основному на продаж виставлені квартири в п'ятиповерхових панельних або цегляних будинках, а угоди закриваються дуже швидко. Середня вартість кв. м 71- 80 тис. рублів. Можна знайти і дешевше, але в зовсім старих будинках-бараках. З цінником 85-95 тис. Руб. за кв. м. виставляються на продаж квартири уздовж Пролетарського проспекту з хорошим ремонтом і в якісних цегляних будинках.

Соболево і вул. Краснознаменская: мікрорайон прилягає до промзоні, але звідси зручно добиратися до ст. Щелково і користуватися міською інфраструктурою. Тут мало пропозицій на вторинному ринку, тому що більшу частину тут займають нежитлові будівлі. Чим далі від Пролетарського проспекту, тим дешевше житлоплощу - від 63 до 85 тис. Руб. за кв. м.

м

Престижні монолітно-цегляні будинки вздовж Пролетарського проспекту

Мікрорайони Гагарінський і Щелково-3 - тихі і комфортні для проживання. Виняток може становити неприємний запах з очисних споруд, якщо підніметься північний або північно-західний вітер. Тут так само цінник в зданих будинках коливається від 63 до 80 тис. Рублів залежно від зручності розташування будинку.

Панельна багатоповерхівка біля оз. Чкаловское

Багато квартир продається в мкр. Жегалова і на лівій стороні Клязьми. Тут вартість така ж. Асортимент в основному в недавно зданих цегляних або монолітно-цегляних будинках. Проблема цих районів в віддаленості від ж / д станції і погано розвиненій інфраструктурі.

Огляд новобудов Щелково

За даними на лютий 2017 року в Щелково в стадії активного будівництва перебувають 11 новобудов. Ще 6 проектів недавно здані в експлуатацію і продають квартири, що залишилися від забудовника. 5 житлових комплексів знаходяться на стадії проектування.

ЖК «Центральний» в Щелково знаходиться в п'яти хвилинах ходьби від ж / д станції Воронок від ТОВ «Інвест Проект МСК». Один монолітно-цегляний корпус вже зданий, два інших на початковій стадії будівництва. Здача намічена на кінець 2019 року, але вже зараз ціни досить високі для новобудови до 70 до 80 тис. Руб. за кв. м.

м

ЖК «Центральний» в Щелково

ЖК «Пустовскій» складається з 4-х монолітно-цегляних будинків. Перший корпус зданий і розпроданий, ще один планується здати в III кв. 2017 р будівництво 2-х останніх корпусів не розпочалося.

Забудовник ТОВ «Веста» продає квартири за цілком доступними цінами 58 - 65 тис. Руб. за кв. м. Однак, їх планування з маленькими на 8 кв. м. кухнями вже погано відповідають сучасним вимогам, що пред'являються до новобудов. При бажанні, тут можна придбати крихітну студію площею від 28 кв. м.

ЖК «Краснознаменская 17» - панельно-цегляна будівля від ГК «ПІК» зі змінною поверховістю від 12 до 25 поверхів. Він сильно виділяється на тлі одноманітної архітектури інших новобудов. Яскравий фасад привертає увагу і викликає інтерес. Тут у продажу залишилося не так багато квартир, будинок вже зданий, тому забудовник розпродає залишилися лоти. У ЖК є квартири з євро-плануванням і класичним форматом, і навіть з плануванням з кухнею без вікон. Вартість квартир від 50 до 75 тис. Рублів.

Купити квартиру в ЖК «Краснознаменская 17»

активно забудовується мкр. Богородский . Тут будуть 14 монолітно-цегляних багатоповерхівок, два дитячі садки і школа. 10 корпусів вже здані і частково заселені, здача ще 4 корпусів намічена на першу половину 2017 р Ціни за кв. м. такі ж, як і в інших частинах міста, - від 54 до 78 тис. руб., не дивлячись на віддаленість від станції і проблеми з виїздом з району в години пік. Тут можна придбати квартиру з обробкою від забудовника на будь-якій стадії - від чорнової до чистової.

ЖК «Нове Жегалова» будується в однойменному мікрорайоні, де поки крім пари магазинів немає ніякої інфраструктури. Забудовник ТОВ «Будмонтаж» обіцяє виправити ситуацію і зробити локацію самодостатньою. Він обіцяє побудувати школу на 1100 місць з басейном, дитячі сади, ТРЦ і медичний центр. Звучить багатообіцяюче, на практиці ж поки нові корпуси стоять в чистому полі.

Два будинки вже здані, введення в експлуатацію третього корпусу заплановано на кінець 2017 г. Вартість кв. м. в ЖК «Нове Жегалова» від 48 до 65 тис. руб. Цінник залежить від готовності будинку і опції обробки.

Цінник залежить від готовності будинку і опції обробки

Квартири в ЖК «Нове Жегалова»

У мкр. Щелково-3 і околицях знаходяться відразу кілька новобудов на різних стадіях будівництва. Успішно здані корпусу ЖК «Гагарінський» , Де забудовник розпродає останні квартири з цінником 65 - 69 тис. Руб. за кв. м.

Нещодавно отримали ключі мешканці ЖК «Зоряний» з невеликим обсягом вільних квартир за ціною 55-71 тис. руб. за кв. м. Його місце розташування - близькість до Щелковскому шосе і ст. Чкаловська - одночасно і перевага, і недолік.

Чкаловська - одночасно і перевага, і недолік

ЖК «Зоряний»

ЖК «Потапово» в однойменному мікрорайоні зводить компанія «Абсолют Нерухомість». Здача перших трьох корпусів і частини інфраструктури планувалася в 2015 р, але була відкладена на кінець 2016 г. Але і на початку 2017 р забудовник не здав будинку в експлуатацію, а терміни вже переведені на III квартал 2017 г. Вартість кв. м. в цій новобудові від 49 до 66 тис. рублів.

Будівництво ЖК «Потапово»

По сусідству з Потапово переносить терміни здачі ще одна новобудова. ЖК «Горизонт» також на півтора року зрушив здачу, призначивши термін III квартал 2017 р Тут заплановано три монолітно-цегляних корпусу біля озера Чкаловська. Купити квартиру тут можна за ціною 60 - 64 тис. Руб. за кв. м. Однак на будівництві поки тихо, тому високий ризик отримати замість житла чергову відстрочку в здачі будинків.

Однак на будівництві поки тихо, тому високий ризик отримати замість житла чергову відстрочку в здачі будинків

ЖК «Горизонт»

Недалеко від РК «Горизонт» на місці згорілої готелі планується звести ЖК «Політ». Хоча будівництво ще не почалося, продаж квартир вже ведеться по ЖБК за ціною 61 тис. Руб. за кв. м. Здача об'єкту запланована на початок 2019 р

Проект вул. Робоча 7 в Амерево від компанії ВАТ «Трест Моселектротягстрой» поки не поспішає розвиватися. Хоча місце в оточенні водойм виглядає заманливо, за фактом вибиратися через єдину вулицю на «велику сушу» бажаючих мало. Мабуть, тому новобудова поки тільки на папері.

Набагато цікавіше проект від «СУ-155» недалеко від ст. Воронок. Швидше за все, це буде масштабна забудова поля навпроти центрального району Щелково. Продажі поки не розпочато, а анонсований термін обіцяє перші будинки до кінця 2019 р

Є в Щелково один примітний довгобуд - ЖК «Будинок на набережній» (ЖК «Astrum Residence»), який вже більше 5-ти років похмуро нависає над центральною площею. Раніше тут була фетровий фабрика, яка одного разу закрилася через нерентабельність.

У розпорядженні забудовника Холдинг «Щелковский» виявилося розкішне місце недалеко від усієї міської інфраструктури та приємною панорамою на річку. Незрозуміло, чи то недосвідчений девелопер не зміг довести проект до розуму, то споживач в ті роки не готовий до преміум-класу в такому віддаленому від Москви місці ... У підсумку здача комплексу затримується вже на 3-й рік, і що дивно, обурюються ошуканих пайовиків майже не видно.

ЖК «Будинок на набережній» (ЖК «Astrum Residence») - долгостой в Щелково

Враження й висновки

У Щелково багато незручностей і проблем, які ускладнюють жителям життя. Основна причина криється в достатку промзон, які поділяють міське середовище і негативно впливають на екологію. Найбільш вигідні пропозиції на вторинному ринку йдуть моментально.

Швидко, ще до здачі, розкуповуються найвдаліші новобудови. Попит на квартири створюють багато в чому жителі самого Щелково, прагнучи поліпшити свої житлові умови. Порушення термінів здачі - звична ситуація в Щелково, яка на диво, не викликає бурхливого обурення пайовиків в Інтернеті.

У Щелково можна знайти хороші варіанти для проживання, а мкр. Жегалова, судячи з обіцянок забудовника, може бути відповідним об'єктом інвестицій. І все ж за аналогічними цінами є більш надійні і привабливі новобудови в Пушкіно і Королеві, де показники міського середовища помітно вище.

Рівень комфорту р Щелково 10,5 з 20

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online