Як перевірити правильність ІПН: основні аспекти та нюанси. Як перевірити інн фізичного особи: різні способи.

  1. Як дізнатися ІПН за паспортом через інтернет
  2. Як дізнатися ІПН на сайті ФНС
  3. Як дізнатися свій ІПН на порталі держпослуг
  4. Отримання відомостей про ІПН на прізвище
  5. Що можна дізнатися по ІПН
  6. Дізнатися свій ІПН з паспортними даними
  7. Дізнатися ІПН фізичної особи на прізвище онлайн
  8. Як дізнатися ІПН онлайн на сайті податкової
  9. 1. Відкрийте сайт податкової служби
  10. 2. Заповніть дані
  11. 3. Дізнайтеся ваш ІПН
  12. Зміст свідоцтва і розшифровка коду ІПН
  13. Способи перевірки ІПН

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Рідкісні невістки можуть похвалитися, що у них рівні і дружні відносини зі свекрухою. Зазвичай трапляється з точністю до навпаки

Починаючи з 1999 року кожному російському громадянинові, що є потенційним платником податків, присвоюється ідентифікаційний номер (ІПН). Отримання ІПН є добровільною процедурою, однак відсутність цього реквізиту може спричинити деякі ускладнення при укладанні правочинів або оформленні на роботу. Тому слід знати, як отримати ідентифікаційний код і як дізнатися ІПН за паспортом через Інтернет.

Ідентифікаційний номер - це чітка послідовність 12 цифр, сполучення яких приймає значення в залежності від конкретних факторів:

  • цифри від 1 до 4 - позначають код ИФНС, до якої відноситься громадянин, виходячи з місця проживання;
  • цифри з 5 по 10 - порядковий номер податкової записи в облікових регістрах ФНС;
  • цифри 11-12 є контрольними і обчислюються податківцями за спеціальним алгоритмом.

Початкове призначення коду ІПН - контроль за сплатою обов'язкових податків фізичних осіб. Ідентифікація платників податків щодо персональних даних замінена пред'явленням коду ІПН.

Увага! ІПН фізичних осіб для громадян, які здійснюють підприємницьку діяльність як ІП, не відрізняється від звичайного коду, присвоєного людині податковою службою.

Кожен громадянин РФ при працевлаштуванні на нову роботу повинен отримати ідентифікаційний номер платника податків або ж скорочено ІПН. Для цього необхідно пройти певну процедуру. Дізнатися ІПН за паспортом можна лише в тому випадку, якщо ви його вже отримували в своїй податковій. Автоматично він не присвоюється.

Для отримання паперової версії Свідоцтва про постановку на податковий облік фізичної особи (ІПН) громадянин повинен звернутися до територіального підрозділу податкової служби із заявою встановленої форми (ф. № 2-2-Облік). При собі слід мати документ, який свідчить особу заявника та підтвердження реєстраційного обліку за адресою проживання.

Регламент отримання свідоцтва про присвоєння ІПН обмежує термін видачі документа п'ятьма робочими днями. На практиці громадянин може забрати паперовий Свідоцтво в день звернення, оскільки в комп'ютерній базі ФНС зазвичай є вся необхідна інформація і інспектору досить роздрукувати потрібний документ.

Увага! У виданому Свідоцтві можна дізнатися ІПН фізичної особи. Щоб ідентифікаційний код був завжди «під рукою», його можна зафіксувати на стор.18 російського паспорта . Це доцільно зробити одночасно з отриманням ІПН.

Аналогічні дії можна виконати, звернувшись в найближчий МФЦ. Цей держорган надає громадянам послугу з видачі свідоцтва ІПН.

Зміна місця проживання або персональних даних (прізвища, імені, по батькові) не тягне за собою необхідності змінювати ІПН. Присвоєний код закріплюється за громадянином на все життя. Заміні підлягає тільки бланк Свідоцтва, де будуть вказані нові дані людини, а сам код ІПН залишається колишнім.

Дізнатися свій ІПН по паспорту за допомогою таких дій:

  • Звернутися в свою податкову інспекцію і отримати дублікат, в разі його втрати
  • Скористатися спеціальними інтернет сервісами і дізнатися ІПН в онлайн режимі.

Увага! При отриманні дубліката свідоцтва ІПН дії платника податків ідентичні процедурі первинної видачі документа. При цьому необхідно сплатити державне мито в 300 рублів. Дізнатися ІПН на прізвище без паспорта у вас не вийде.

Як дізнатися ІПН за паспортом через інтернет

Якщо ІПН був раніше привласнений громадянину і паперове свідоцтво йому не потрібно, то дізнатися свій ідентифікаційний код можна через Інтернет.

Така послуга, крім численних посередницьких ресурсів, доступна на наступних сайтах:

  • офіційний портал ФНС за адресою - https://service.nalog.ru/inn.do;
  • єдиний портал держпослуг - https://www.gosuslugi.ru/pgu/fns/findInn.

Важливо! Перед тим, як дізнатися ІПН за паспортом через Інтернет на офіційних сайтах, не потрібно реєструватися або створювати особистий кабінет. Інформація про ІПН надається безкоштовно. При цьому є можливість дізнатися не тільки власний ІПН, а й ідентифікаційний код будь-якого громадянина.

Як дізнатися ІПН на сайті ФНС

Для отримання даних про присвоєний ІПН, потрібно зайти в спеціальний розділ офіційного порталу податкової служби.

Для відправлення запиту буде запропоновано заповнити просту форму, що включає в себе такі відомості:

  • особисті дані фiзичної особи - прізвище, ім'я, по батькові;
  • місце народження (ця інформація не є обов'язковою);
  • вид документа, що підтверджує особу та його реквізити - повний номер і дату видачі.

Насамперед вам необхідно заповнити зазначені поля:


Підтвердити відправку запиту необхідно введенням випадкового набору контрольних цифр (капчі) Підтвердити відправку запиту необхідно введенням випадкового набору контрольних цифр (капчі). Якщо в базі даних ФНС є інформація про присвоєння ІПН фізособі і всі пункти форми заповнені коректно, то впродовж 5-10 секунд система видасть результат - необхідний ідентифікаційний номер.

Як дізнатися свій ІПН на порталі держпослуг

Подібний алгоритм дій передбачений на офіційному веб ресурсі державних послуг. Тут теж потрібно заповнити пропоновану форму з перерахуванням П.І.Б., паспортні дані та картинки з випадковими цифрами. Єдино, необхідно буде мати вже активоване аккаунт на порталі.

Важливо! Дізнатися ІНН (свій або чужий) можна не тільки за паспортом, а й з будь-якого документу, що ідентифікує особу фізичної особи. Допускається отримання інформації за свідоцтвом про народження, посвідки на проживання або паспорту іноземного громадянина . Потрібний вид документа вибирається зі списку при заповненні форми.

Отримання відомостей про ІПН на прізвище

Офіційні ресурси не дають можливості дізнатися ІПН на прізвище без паспорта. Виняток становлять фізичні особи, які мають статус ІП або голови фермерського господарства. при веденні підприємницької діяльності громадяни реєструються в податкових структурах подібно юридичним особам , І вся інформація потрапляє до Єдиного державного реєстру.

За таким фізособам можливе отримання інформації про ІПН без надання паспортних даних.

Для цього потрібно зайти в розділ перевірки контрагентів офіційного сайту ФНС і ввести дані підприємця:

  • П.І.Б;
  • регіон проживання.

Система видасть наявну інформацію про індивідуальний підприємця - в тому числі, і ІПН.

Що можна дізнатися по ІПН

Присвоєння ІПН громадянам, в першу чергу, необхідно для здійснення контролю над нарахуванням і сплатою податків фізичних осіб - майновими, транспортним і ПДФО. Офіційний ресурс податковій служби та портал державних послуг дають можливість дізнатися суми заборгованості по обов'язковим платежам.

Для отримання інформації про борги перед бюджетом платник податків повинен пройти процедуру створення особистого кабінету. Тільки після цього, ввівши свій ІПН, боржник побачить суми нарахованих податків.

До 2014 року така інформація була доступна усім відвідувачам сайту ФНС, зараз дані про податкову заборгованість надаються тільки через особистий кабінет.

Дуже часто люди втрачають важливі документи, які необхідно мати при влаштуванні на роботі, і які повинні бути у всіх. Зрозуміло, в такій ситуації дізнатися свій ІПН онлайн за паспортом - це дуже зручно. Не потрібно їхати в спеціальні податкові контори, стояти в черзі і чекати видачі дубліката документа. Тепер при влаштуванні на роботі або при будь-якій іншій необхідності, людина без проблем з'ясувати свій ІПН онлайн на прізвище

Дізнатися свій ІПН з паспортними даними

Звичайно, слід зазначити гідності такої послуги, все її відмінні риси та особливості.

1. Зручність. Дізнатися ІНН онлайн за паспортом це дуже зручно. Людина прямо з дому за лічені хвилини може отримати всю необхідну для себе інформацію

2. Швидкість роботи. Як уже згадувалося вище, дізнатися ІПН онлайн за паспортними даними можна за лічені хвилини. Все, що необхідно людині - це внести свої паспортні дані, вказавши ім'я та прізвище

3. Безпека. Багато людей, побоюючись шахраїв, бояться вказувати свої паспортні дані. Саме тому потрібно сказати, що тут з'ясувати ІПН онлайн за паспортом можна без зайвих побоювань і хвилювань.

З'ясувати ІПН фізичної особи на прізвище і паспортними даними можна абсолютно безкоштовно, і це ще одна перевага сервісу.

Дізнатися ІПН фізичної особи на прізвище онлайн

З'ясувати свій податковий номер ІПН за паспортом можна, вказавши лише дані документа і своє ПІБ. Наша перевага в тому, що тут онлайн можна дізнатися не тільки свій номер, але і перевірити заборгованості за багатьма напрямками. Дуже часто через різноманітність всіляких платежів, людина може забути сплатити штрафи ГИБДД чи електроенергію. У такій ситуації краще завжди мати можливість перевірити платежі та заборгованості. Це гарантує людині повну законослухняність перед державою. Чудово, що з'ясувати ІПН фізичної особи можна без черг в спеціальних службах в будь-який час дня і ночі. Сервіс працює цілодобово, надаючи клієнтам найбільш докладну і точну інформацію. З'ясовувати свій ІПН ще ніколи не було так просто, зручно і легко.

ІПН або ідентифікаційний номер платника податків - це унікальний цифровий код, який присвоюється громадянам й організаціям в момент взяття на облік в податковому органі.

Для того, що б отримати папір про присвоєння ІПН, вам потрібно звернутися до податкової інспекції за місцем проживання. А якщо вам потрібно просто дізнатися свій ідентифікаційний номер, то для цього достатньо лише ввести паспортні ці на сайті податкової.

Саме про те, як дізнатися ІПН онлайн на сайті податкової інспекції ми і розповімо в цій невеликій інструкції.

В останнім часом надання електронних державні послуг стає все більш якісним і зручним для користувача, і дізнатися ІПН, в тому числі, зараз можна декількома способами і буквально в кілька кліків на сайті.

Якщо ви зареєстровані на сайті «держпослуги», то найпростіший спосіб дізнатися свій податковий номер - це авторизуватися в особистому кабінеті і серед популярних послуг знайти потрібну вам.

Якщо ж ви не є зареєстрованим користувачем цього порталу - нічого жахливого, другий спосіб не всім складніше і вимагатиме від вас лише введення деяких паспортних даних для посвідчення особи.

Як дізнатися ІПН онлайн на сайті податкової

Будь-який громадянин, що перебуває на обліку в податковому органі, може дізнатися присвоєний йому ІПН на сайт податкової служби nalog.ru без реєстрації і будь-якого очікування. Давайте детально розглянемо випадок, коли нам потрібно дізнатися ІПН за паспортними даними.

1. Відкрийте сайт податкової служби

Для громадян, які не зареєстровані на порталі державних послуг, можливість дізнатися свій ІПН за паспортом є на сайті податкової служби за посиланням.


2. Заповніть дані

На сторінці, введіть паспортні дані фізичної особи, ІПН якого ви хочете дізнатися. Заповніть всі необхідні поля, виберіть документ, дані якого вводите і введіть код перевірки з картинки.

Після того, як всі поля заповнені вірно, натисніть кнопку «Відправити запит».

Після того, як всі поля заповнені вірно, натисніть кнопку «Відправити запит»

3. Дізнайтеся ваш ІПН

Якщо ви ввели всі дані правильно, в результаті натискання кнопки із запитом трохи нижче з'явиться рядок з назвою «РЕЗУЛЬТАТИ ЗАПРОСА», в якій ви і знайдете ваш ідентифікаційний номер платника податків.


Як бачите, дізнатися свій чи чужий ІПН по інтернету і без реєстрації дуже просто, достатньо знати лише деякі паспортні дані фізичної особи, ідентифікаційний номер якого вам потрібен.

Згідно із законодавчими нормами Російської Федерації (Зокрема, Податкового Кодексу РФ) кожен її громадянин, народжуючись, автоматично стає фізичною особою. Для спрощення ідентифікації в державній системі оподаткування йому присвоюється певний унікальний код - ідентифікаційний номер платника податків -.

Шановні читачі! У статті викладені типові способи того, як вирішувати юридичні проблеми. Ваш випадок індивідуальний.

ІПН фізичної особи дає багато інформації

Міністерством фінансів Російської Федерації визначено порядок постановки на облік в податкову службу і зняття з обліку. Постановка на облік є обов'язковою відповідно до Податкового Кодексу РФ і для фізичної особи проводиться за місцем його постійної. Ця процедура є абсолютно безкоштовною.

Щоб стати на облік, потрібно звернутися до місцевого податкового органу (як правило, це місцева інспекція Федеральної податкової служби) з наданням заяви, маючи при собі посвідчення особи () і копії всіх його заповнених сторінок. Заяву можна подавати:

  • особисто в руки співробітникові податкової служби;
  • через представника на підставі, завіреної у нотаріуса;
  • рекомендованим листом через службу поштового зв'язку;
  • за допомогою електронних каналів зв'язку.

Протягом п'яти днів співробітники інспекції ФНС або іншого органу, куди було подано, обробляють його і після закінчення цього терміну зобов'язані видати заявникові свідоцтво про постановку на облік. Ця процедура проводиться, якщо заявник раніше не отримував дане свідоцтво.

Цей документ і називають в народі «ІПН», так як він містить, в тому числі, і цей цифровий код. При розсилці повідомлень будь-якого роду податковий орган в кожному з них вказує даний номер.

Якщо ж заявник вже має цей документ на руках, йому видається тільки повідомлення про постановку на облік. Така ситуація можлива, наприклад, якщо людина поміняв постійне місце проживання. Нове свідоцтво йому не видається, а податковий орган лише сповіщає про його реєстрацію як платника податків за новим місцем проживання.

Постановка на облік в податкову службу значно полегшує відстеження діяльності фізичної особи в сфері справляння і сборов. Якщо фізична особа не займається будь-яким видом діяльності в якості індивідуального підприємця Законодавство не зобов'язує його надавати дані з свідоцтва про постановку на облік, крім випадків, прописаних Податковим та іншими кодексами.

Отримання самого бланка свідоцтва також є добровільною справою. Виняток становлять фізичні особи, що займають посади державні службовці або здійснюють комерційну діяльність в якості індивідуального підприємця.

Але свій ідентифікаційний податковий номер все одно доведеться дізнаватися, так як він може знадобитися в самих різних випадках . Крім того, якщо податкової інспекції знадобиться ідентифікувати платника податків для обліку в своїх процедурах, ідентифікаційний номер можуть привласнити без відома самої людини.

На практиці дані про ідентифікаційний номер фізособи що платника податків можуть знадобитися в різних ситуаціях:

  • подача фізособою податкових декларацій та іншої звітної документації в податкову інспекцію;
  • оформлення працевлаштування;
  • оформлення різних соціальних допомог , Пільг;
  • участь у державних соціальних програмах,
  • оформлення фінансових операцій і угод;
  • перерахування грошових коштів в інших випадках.

У всіх перерахованих вище ситуаціях ІПН фізособи дозволяє відстежити його фінансову діяльність і спростити нарахування податків при необхідності.

Зміст свідоцтва і розшифровка коду ІПН

Зміст свідоцтва і розшифровка коду ІПН

Перевірити інн фізичної особи можна не виходячи з дому

Свідоцтво, що містить інформацію про ІПН, друкується на бланку формату А4 з паперу з водяними знаками і гербом Російської Федерації. Як бланк суворої звітності свідоцтво має свій порядковий код, що складається з двозначною серії і дев'ятизначного номера, що проставляється після виходу бланка друком.

У 2017 року в процес видачі бланків свідоцтв взяття на облік були внесені зміни. У зв'язку з тим, що електронний документообіг в даний час все більше розвивається, податкові інспекції деяких регіонів країни стали видавати бланки ІПН, роздруковані на звичайному папері і містять лише друк податкового органу.

співробітники податкових служб аргументують це тим, що витрати на забезпечення захисту бланків від підробки не мають сенсу, так як всі дані платників податків все одно зберігаються в електронному вигляді під належним захистом. У свідоцтві про постановку на облік зазначаються такі відомості:

  • прізвище, ім'я та по батькові фізособи-платника податків;
  • місце народження і дата;
  • пол платника податків;
  • місце проживання (постійна прописка);
  • серія і номер посвідчення особи (паспорта або іншого документа), ким і коли видано документ, для паспортів російських громадян - код підрозділу.

Сам ідентифікаційний номер включає 12 цифр арабської системи числення, розділених на декілька блоків:

  1. лівий блок - Перші 2 цифри - означають Ідентифікатор регіону Російської Федерации;
  2. Наступний блок, что складається такоже з 2 цифр - ідентифікаційний код відділення ФНС;
  3. Наступний блок з 6 цифр - Унікальний номер податкової записи фізічного особи-платника податків в межах відділення ФНС, что відавав свідоцтво;
  4. Останній блок з 2 цифр - контрольна сума, с помощью якої с помощью спеціального алгоритму перевіряють правільність всієї записи ІПН з метою НЕ допустіті помилок в цифрах.

При бажанні людини відомості про його ІПН можуть бути зафіксовані в його паспорті. На 18-й сторінці документа в цьому випадку вказується сам номер, найменування податкового органу, де фізособа поставлено на облік, і дата занесення запису.

Способи перевірки ІПН

Способи перевірки ІПН

ІПН по інтернету? Простіше простого!

Якщо потрібно перевірити ідентифікаційний номер фізичної особи, можна поступити кількома шляхами:

  • особисто відвідати податковий орган за місцем постійної прописки;
  • використовувати Інтернет-сервіс Федеральної податкової служби;
  • використовувати Інтернет-сервіс державних і муніципальних послуг.

Якщо платник податків хоче, що належить безпосередньо йому, він може прийти до податкової інспекції за місцем своєї прописки і зробити відповідний запит. Йому повинні повідомити ідентифікаційний номер або видати свідоцтво, цей номер містить, якщо раніше це не було зроблено. Надання відомостей про ІПН платникам податків є безкоштовною процедурою.

Перевірка ІПН через вищевказані Інтернет-ресурси здійснюється безкоштовно та цілодобово у режимі онлайн (крім періодів можливих технічних робіт на даних сервісах). Цей спосіб перевірки ІПН має свої достоїнства:

  1. ШВИДКІСТЬ. Час перевірки залежить тільки від швидкості набору даних і швидкості Інтернет-з'єднання.
  2. Безпека. Передача даних зашифрована, тому можливість перехоплення інформації недобросовісними Інтернет-користувачами зведена до мінімуму.
  3. Зручність. При наявності Інтернет-з'єднання можна перевірити свій ІПН практично в будь-якому місці і при першій необхідності, як вдома, так і поза ним.

Сайти держпослуг і ФНС містять ідентичну форму запиту, що складається з декількох полів, обов'язкових для заповнення. Єдина графа, яку можна не заповнювати - це «Місце народження». Але для більш вдалого пошуку і виключення збігів, краще заповнити та її.

Спочатку потрібно ввести прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи, ІПН якого потрібно перевірити. Якщо у платника податків по батькові відсутня відповідно до звичаями і традиціями його національності, в графі «Ні батькові» ставиться відмітка.

Далі йде графа «Дата народження». Її можна заповнити, набравши цифри на клавіатурі пристрою, з якого здійснюється вихід в Інтернет, або вибрати з випадає після натискання кнопки з правого краю графи форми календаря.

Потім заповнюється графа «Місце народження». Це робиться за бажанням, відправка запиту можлива і без цієї інформації. Нижче слід графа «Вид документа, що посвідчує особу». За умовчанням вона містить текст «Паспорт громадянина Російської Федерації». Тобто громадянам нашої країни нічого тут вибирати не потрібно. У списку є можливість вибрати інші варіанти.

Ще нижче заповнюються графи «Серія та номер документа» і «Дата видачі документа». Останню можна заповнити, самостійно вбивши цифри або вибравши з випадає форми календаря. В останню графу потрібно ввести цифри, зображені на розташованій поруч зображенні.

Після цього, натиснувши кнопку «Перевірити» на сайті держпослуг або «Відправити запит» на сайті ФНС, через кілька секунд можна, за умови правильності введеної інформації, отримати результат - номер перевіряється ІПН.

З того моменту, як людина встала на податковий облік, його дані як платника податків є конфіденційною інформацією (податковою таємницею), але його ІПН знаходиться у відкритому доступі. Тому ідентифікаційний номер фізичної особи має можливість дізнатися будь-який бажаючий за умови володіння іншою особистою інформацією про людину.

Як дізнатися по ІПН заборгованість по податках? Відповіді шукайте у відеосюжеті:

Помітілі помилку? Віділіть ее та натісніть Ctrl + Enter, щоб повідоміті нам.

Як дізнатися по ІПН заборгованість по податках?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online