Вибір ванни: плюси і мінуси чавунних, акрилових, сталевих видів

  1. Чавунні ванни - довговічні і надійні
  2. Акрилові ванни - найпопулярніші
  3. Сталеві ванни - виправданий економ-варіант

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Зробити ванну кімнату комфортною, затишною мріють всі, хто задумав зробити капітальний ремонт у цьому приміщенні. Грамотний вибір ванни - найвідповідальніший момент, від прийняття правильного рішення буде залежати, як довго прослужить нова ванна, чи буде вона відповідати гігієнічним нормам.

У будівельному супермаркеті ви знайдете досить великій вибір ванн, що відрізняються ціною, видом матеріалу, виробником.

Яку ванну вибрати? Навіть у вельми спокійну людину голова йде обертом від різноманітності розмірів, форм, кольорів і додаткових аксесуарів. Покупцеві важливо дізнатися переваги і недоліки кожної моделі до звершення покупки, а не потім, коли почнуть виникати несподівані ситуації.

Чавунні ванни - довговічні і надійні

Всіх, які вирішили купити ванну чавунну, не можна вважати любителями старовини. Це люди, для яких, перш за все, важлива надійність на довгі роки. Відносно висока ціна окупиться тривалим терміном служби до 50 років. Всі, кому подобається довго ніжитися в ароматної теплій воді, повинні розглянути саме такий варіант.

Чавун занадто довго прогрівається, але потім температура води довгий час не знижується. До кімнатної - вона зменшиться не раніше, ніж через 1,5-2 години.

До кімнатної - вона зменшиться не раніше, ніж через 1,5-2 години

Ванна чавунна або акрилова? Важко прийняти рішення, але якщо вам потрібна кругла або трикутна, то серед чавунних ви такі не зможете знайти: вони бувають тільки прямокутні. Громадянам, які живуть на верхніх поверхах також слід подумати про доцільність такої покупки, так як вага чавунної ванни в середньому становить 120 кг. Якщо у вас вийде її доставити без проблем на таку висоту, то ви ніколи не пошкодуєте про подібне придбання.

Надмірна вага є гарантією того, що така ванна буде стояти стійко, тому неможливі будуть різні надзвичайні події.

Яку чавунну ванну вибрати? Ту, на якій не буде видно відколів, уважно роздивиться той екземпляр, який збираєтеся придбати. Чавунні моделі покриваються емаллю, яку дуже легко пошкодити, якщо на неї впаде важкий предмет. З цієї ж причини неможлива чистка абразивними миючими засобами.

На що ще треба звернути увагу при покупці? Емаль повинна бути однорідного кольору, без патьоків і шорсткостей. З хорошою поверхнею екземпляр набагато довше прослужить, і через багато років, як і раніше буде радувати блиском, що буде неможливим, якщо ви зробите вибір на користь акрилу.

Акрилові ванни - найпопулярніші

Акрилові ванни розміри мають всілякі, тому якщо у вас невелика ванна кімната, то ви з легкістю підберете потрібну вам за розмірами модель.

Наймодніші на сьогодні ванни - акрилові кутові, звільняється досить великий вільний простір для того, щоб встановити, наприклад, пральну машину автомат або відповідний шафка для всяких дрібниць.

Що собою являє акрил? Це пластик, який обов'язково армується. Новинка: акрилові ванни кольорові виходять з-за того, що барвник додається ще на стадії виготовлення самого матеріалу. Тому ваші побоювання за те, що з часом забарвлення зміниться, невиправдані. Поверхня акрилу можна подряпати, ненавмисно пошкодити, але відновити її дуже легко: достатньо зачистити наждачним папером зіпсоване місце.

Яку вибрати акрилову ванну з безлічі представлених в магазині зразків? Ту, в основі якої буде металева сітка, але зі скловолокна в кілька шарів також можна отримати досить міцні екземпляри.

Фахівці радять, що в питанні, які акрилові ванни краще, треба покладатися на ціну і виробника. Невідомі фірми-виробники пропонують свій товар за дуже низькою ціною, але не варто його купувати.

Хороший акрил повинен бути товщиною 6-8 мм, такий виробляється у Великобританії. Його у виготовленні своєї продукції використовують знамениті європейські компанії, що випускають подібну сантехніку: акрилові ванни bas, ravak, riho - найбільш затребувані на території СНД.

Яку ванну краще вибрати, якщо вибирати між чавуном і акрилом? Вибір акрилової ванни виправданий через низьку ціну і простоти догляду за нею: чистячі засоби повинні бути на основі гелю. Така сантехніка:

  • не береться утворення на ній грибка, тому не потрібно якось спеціально доглядати;
  • важить не багато, тому транспортування не стане скрутній;
  • теплу воду тримає довго, навіть краще, ніж чавун;
  • поверхня нагрівається швидко;
  • бувають акрилові ванни з гідромасажем.

Невже акрилова ванна недоліки не має? Вона прослужить 10-15 років, як гарантують виробники. Багато це чи мало? Якщо порівнювати з чавунною, то, здається, що не дуже багато. Треба відзначити, що такий вид сантехніки з'явився занадто недавно і достовірно сказати, а скільки вона реально прослужить, ще ніхто не може.

Сталеві ванни - виправданий економ-варіант

Якщо стоїть питання: акрилова або сталева ванна, то швидко відповісти, однозначно не вийде. Моделі зі сталі - найдешевші, цей головний аргумент для більшості покупців став вирішальним. Всі сталеві ванни позитивні відгуки заслуговують навіть через роки, адже все купили їх залишилися ними задоволені навіть після значного часу.

Зовні така сантехніка виглядає, як чавунна, але вага має невеликий - близько 30 кг. Ванна сталева емальована тільки та хороша, яка не прогинається під вагою, тому треба звертати увагу на товщину стінок.

Емаль на сталеві ванни наноситься таким же методом, що і на чавунні зразки, тому неспеціаліст навіть не зможе за зовнішніми даними розрізнити, де сталева або чавунна ванна.

Ціна на сталеві моделі починається від 3000 рублів, ці цифри багатьох змусили не звертати увагу на існуючі недоліки:

  • ванна сталева кутова - велика рідкість, в основному всі моделі прямокутні;
  • дзвін падаючої води на таку поверхню дуже неприємний, тому шумоізоляція сталевий ванни повинна знижуватися гумовим килимком, покладеним на дно;
  • вода дуже швидко втрачає температуру, щоб полежати в ній довше, доведеться постійно доливати гарячу воду;
  • Емаль духовки може пошкодитися, догляд за сталевий сантехнікою повинен бути тільки за допомогою спеціальних засобів.

Недоліки є, але, як бачите, відразу ж знаходяться способи, як зменшити їх. Найголовніше, що сталь набагато міцніше акрилу, вироби з неї дешевше і прослужать довше. Зараз з'явилися технології, що дозволяють стару сантехніку, покриту емаллю (чавунну і сталеву), реставрувати за допомогою акрилового вкладиша - виглядає чудово і коштує набагато дешевше, ніж покупка нової сантехніки.

Можна тільки сподіватися, що отримані відомості з цієї статті допоможуть вам здійснити правильний вибір. Якщо Ви знаєте будь-які недоліки тієї чи іншої моделі, не розглянуті тут, просимо вас не замовчувати таку інформацію і залишити коментар.

Відео «Вибираємо ванну»

Яку ванну вибрати?
Ванна чавунна або акрилова?
Яку чавунну ванну вибрати?
На що ще треба звернути увагу при покупці?
Що собою являє акрил?
Яку вибрати акрилову ванну з безлічі представлених в магазині зразків?
Яку ванну краще вибрати, якщо вибирати між чавуном і акрилом?
Невже акрилова ванна недоліки не має?
Багато це чи мало?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online