Інтер'єр ванної кімнати (92 фото) - поради дизайнера

  1. Актуальні матеріали обробки ванної кімнати
  2. Стилістика ванній: від класики до постмодерну
  3. Інтер'єр ванної кімнати - фото колекція дизайнерських ідей

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Інтер'єру ванної кімнати важливо приділити належну увагу, адже це місце де людина розслабляється після напруженого дня. Для того щоб ванна стала повноцінним місцем для відпочинку тіла і душі, слід подбати про її дизайні. Звичайно ж, створюючи інтер'єр ванної кімнати своїми руками, варто стежити за гармонією із загальним дизайном квартири.

Якщо вас цікавить розробка проекту ванної кімнати або ремонт ванної кімнати під ключ, найкраще звернутися до професіоналів. Рекомендуємо компанію «Під ключ». Ремонт ванних кімнат - їх основний профіль. Їх сайт - pod-klu4.ru

Актуальні матеріали обробки ванної кімнати

Найбільш популярною і надійною обробкою для ванної кімнати є керамічна плитка. Вся справа - в її властивості. Вона довговічна і багатофункціональна, так як здатна імітувати найрізноманітніші природні матеріали. До того ж, в питанні ціни керамічна плитка найбільш доступна. Асортимент плитки представлений, в основному, європейськими і російськими виробниками.

Що стосується мозаїки, то це найбільш практичний матеріал - він вирішує проблему нерівних поверхонь і легко лягає на них. Розкладка мозаїки - це найпростіший спосіб внести в інтер'єр бажані особливості і родзинку. Відповідно керамічна плитка не позмагається з мозаїкою в аспекті самостійного розширення індивідуальних дизайнерських ідей.

Мода на екологічно чисті матеріали поширилася і на інтер'єр ванної кімнати. Так стало можливим використовувати дерево, оброблене за сучасними технологіями для облицювання стін і підлоги.

Стилістика ванній: від класики до постмодерну

  • Класичний стиль - це скромна керамічна плитка світлих тонів в комбінації з величною мармурової текстурою; тут доречні декоративні панно і бордюри.
  • Етностіль передбачає обробку з каменю або дерева, а також їх поєднання. За допомогою цього стилю можна створити ідеальний інтер'єр ванної кімнати в хрущовці, використовуючи плетену фурнітуру.
  • Мінімалізм - це перш за все звільнення від непотрібного і використання лише необхідного. Для такої обробки використовується скло, сталь, пластик.
  • Модерн - ідеально підходить для невеликої ванни. Велике значення має різна підсвічування і використання стилізованих дзеркал.
  • Прованс - це теплі пастельні тони і рослинні орнаменти. Обов'язкова умова - оформлення меблями «під старовину» і натуральні облицювальні матеріали.
  • Хай-тек - це якраз той варіант, коли, на фото інтер'єр ванної кімнати в такому стилі здається абсолютно непридатним для відпочинку. І лише практики знають про зручність хай-тека, який автоматизує до неможливості умови для розслаблення.

Кольорові рішення для ванної

Колір впливає на враження і навіть на самопочуття, особливо у ванній кімнаті, яка придумана, перш за все, для розслаблення. Тому вибираючи колірне оформлення, варто пам'ятати про прості правила поєднання і ефекти, які створюють різні кольорові гами.

Беручи ранковий душ, хочеться бачити теплі тони, а для любителів розслаблюючих процедур більше підійдуть холодні кольори. Незалежно від призначення і функціонування ванній, слід пам'ятати, що теплі тони - більш енергійні і на емоційно-психологічному рівні передають цю енергію людині (жовтий, оранжевий). Холодні тони, такі як зелений і блакитний, мають заспокійливий ефект.

Яскравий інтер'єр ванної кімнати часто грунтується на контрасті кольорів - блакитний і помаранчевий, наприклад. Класикою жанру залишається чорно-біле виконання.

Актуальні нейтральні поєднання - кремовий і жовтий. Акценти в такому інтер'єрі розставляються за допомогою аксесуарів.

Плануючи інтер'єр ванної кімнати, варто враховувати її особливе призначення. Стиль ванної кімнати покликаний створити комфортну і затишну обстановку. У той же час, ванна повинна бути практичною і індивідуально спланованою, адже, перш за все, це кімната для усамітнення і розслабляючого відпочинку.

Інтер'єр ванної кімнати - фото колекція дизайнерських ідей

Інтер'єр ванної кімнати - фото колекція дизайнерських ідей

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online