Підвищення зарплати бюджетникам в 2018 році: все про зарплату держслужбовців

  1. Оклади і надбавки: коли підвищать зарплату бюджетникам
  2. Підвищення зарплат на основі мотивації
  3. Прогнози на 2018 коли буде підвищення зарплати держслужбовцям
  4. Найвищі зарплати чиновників
  5. Розміри окладів бюджетників України
  6. Проблеми і труднощі державні сфери України

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Державний сектор - це велика сфера діяльності країни, де задіяно величезну кількість людей з найрізноманітнішими зарплатами від мінімальних до максимальних по Україні. Зарплата держслужбовців відповідає рівню бюджету певної дивні. Розмір виплат залежатиме від займаної посади щодо забезпечення діяльності держави. Їх можна розділити на три основні напрями:

  • громадянська діяльність;
  • військова служба;
  • діяльність правоохоронних органів.

У 2018 році в Україні очікується підвищення зарплати бюджетникам завдяки індексації їх доходу. З початком 2018 року в державі вже були підвищені розміри заробітних плат, в тому числі мінімальний дохід склав на 1 січня 2018 року 3723 грн. Виросла і зарплата держслужбовців в Україні.

Для порівняння можна навести зарплати держслужбовців в країні різного рангу, починаючи від фахівця державного органу, який в 2016 році отримував 3615 грн., І керівника державного органу, оклад якого в тому ж році становив 12060 грн. У 2018 році відбулося підвищення зарплати держслужбовцям в Україні. Для керівника і фахівця державного органу відобразилося це в різні суми. У першого кінцевий оклад становив 13000, а у другого 5900 грн. Також були проіндексовані зарплати всіх держслужбовців. Підвищення становили від 400 до кількох тисяч гривень в залежності від виконуваної ними діяльності, покладених на них повноважень та інших факторів.

Оклади і надбавки: коли підвищать зарплату бюджетникам

Питання, чи буде підвищення зарплати бюджетникам, постійно стоїть на кону у держслужбовців, в плані актуальності з ним може конкурувати тільки розрахунок виплат по декрету . Але щоб отримати на нього відповідь, необхідно знати, які чинники впливають на можливість підвищення окладу. Наприклад, люди, що займають аналогічну посаду в межах державного або обласного управління, можуть мати зарплату, що розрізняється в кілька тисяч гривень.

Керівництво державного управління отримує 13000 грн., А начальники обласного рівня - 9115. Ще менше ставки будуть у співробітників державної служби, які займають посади в рамках міст. Надбавки підвищення окладу залежать від наступних факторів:

  1. Ранг співробітника - всього існує 9 рангів, і максимальна виплата для першого складе 1000 грн., Надбавка для другого - 900 і так далі з рівномірним зменшенням, де співробітник державної служби 9 рангу отримає всього 200 грн. надбавки.
  2. Вислуга років - мінімальна виплата становить 10% від окладу.
  3. Стаж.

Існують також преміальні виплати. У 2018 році в планах уряду підвищення зарплати держслужбовцям, мінімальний розмір який буде дорівнювати 15 МРОТ в Україні. Кабінетом Міністрів України вже були внесені зміни до постанови про підвищення зарплати бюджетникам. Завдяки цьому були збільшені доходи держслужбовців органів місцевого самоврядування. Були підвищені зарплати голів і секретарів сільських рад. Для них були введені надбавки за високі досягнення і особливу роботу.

Підвищення зарплат на основі мотивації

Відповідно до закону про підвищення зарплати держслужбовцям, збільшення окладів буде проводитися завдяки нарахуваннях додаткових виплат. Таке положення було затверджено на початку 2017 року і актуально в 2018. Але є одна особливість, державні працівники отримуватимуть надбавку за інтенсивність роботи, яка визначається:

  • за скорочені терміни виконання завдань;
  • при прояв ініціативи;
  • при підготовці складно документів.

Ті співробітники державної служби, які беруть участь при формуванні та впровадженні реформ, отримують надбавки за особливо важливу роботу. Саме такі надбавки до окладів бюджетників дозволяють отримувати значно більший розмір зарплати, ніж у заявленій спочатку державою. До 2018 року очікується також і збільшення рівня мінімальної заробітної плати, що відіб'ється і на зарплатах чиновників.

Прогнози на 2018 коли буде підвищення зарплати держслужбовцям

Зарплата бюджетників в Україні в майбутньому 2018 році на 30% складатиметься з окладу і на 70% з надбавок за особливо важливі роботи. В рамках держбюджету затверджений законопроект в рамках реформи державного управління на утримання працівників державної служби 758,3 млн. Грн.

Грунтуючись на штатний розклад, яке було затверджено Міністерством фінансів в рік на 5 міністерств необхідно 215 млн 175 тис. Грн. Якщо розглядати оклад генерального директора, то це число буде варіюватися від 7 до 9,5 тис. Грн. Якщо порахувати можливі надбавки за особливо важливі роботи, то це число може зрости до 53 тис. Грн.

Спочатку модель окладу після підготовки закону «Про державну службу» становила «70 на 30». Тільки 70% оплати праці повинен був становити оклад, а 30% додаткові виплати. Такий підхід був би більш об'єктивним і не дозволяв керівникам маніпулювати працівниками завдяки існуючим надбавок, в тому числі і з політичної точки зору.

В системі оплати праці в даний момент існує величезна розбалансування серед категорій службовців, тому підвищення оплати їх діяльності проводиться завдяки існуючим інструментам. У перспективах на майбутнє у Кабінету Міністрів заплановані такі реформи, які дозволять до 2020 року скласти ідеальну модель державної служби, де буде строго впорядковане кількість працівників, відповідність ними займаної посади, об'єктивний конкурентоспроможний рівнем заробітної плати і здатність покривати їх бюджетом.

Але такі плани на майбутнє будуються давно, тому розраховувати на швидку їх реалізацію не доводиться.

Найвищі зарплати чиновників

Для жителів країни не є секретом розміри зарплат чиновників, які в порівнянні з окладами бюджетників здаються нереально високими. Президент України отримує в кілька разів менше деяких високопоставлених чиновників.

Рейтинг зарплат топ-чиновників України:

  1. Глава «Нафтогаз» у 2016 році отримував зарплату 16 млн. Грн. у місяць. У минулому році загальний розмір виплат вищому керівництву НАК склав 86,587 млн. Грн, щоб зросла в 13 разів у порівнянні з попереднім періодом.
  2. Заробітні плати в розмірі декількох мільйонів отримують чиновники з Міністерства юстиції. У 2017 році дохід 8 держслужбовців перевищив 23 млн. Грн., З рівнем місячних виплат від 1,5 до 7,3 млн. Грн. Незважаючи на високі заохочення співробітників, рівень виконання судових рішень в державі залишається на рівні 13-15%.
  3. Зарплата Генерального директора «Укрспецпроект» в липні 2017 року склала 1,1 млн. Грн.
  4. Поряд з порівняно невисокими окладами співробітників НАПКА в розмірі 40 тис. Грн., Рік тому їм були виписані досить непогані премії по 200 тис. Грн. за «хорошу роботу». Оклад голови відомства на початку 2017 року складав приблизно 100 тис. Грн. з урахуванням всіх надбавок.
  5. Серед керівники правоохоронних органів теж знайшлися рекордсмени. У 2016 році у глави спеціалізованої антикорупційної прокуратури одна лише премія за місяць перебувала в межах 33-144,5 тис. Грн. У той час як його оклад становить до 57,6 тис. Грн.

Розміри окладів бюджетників України

Для працівників бюджетної сфери питання, коли буде підвищення зарплати бюджетникам - один із найбільш наболілих і цікавлять людей. Хоч за Указом Президента і рішенням уряду було введено підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн., Більша частина бюджетників країни отримує менше 3000 грн, що забезпечує великий попит на різні кредитні картки .

Наприклад, можна побачити такі зарплати бюджетників (у грн.):

  1. У ректора вузу з III-IV рівнем акредитації середній оклад 6000.
  2. У проректора такої установи заробітна плата 5700.
  3. Завідувачі кафедри і декани вищого навчального закладу отримують 5420.
  4. Професори та доценти по 5000 і 4860 грн. відповідно.
  5. Виплати на медичну галузь для лікарів складають 5-6 тис.
  6. Місячний оклад головного лікаря в державній лікарні 4300.
  7. Хірург вищої категорії отримує 3300.

Проблеми і труднощі державні сфери України

Уряд планує розширювати штат співробітників державної служби. Але громадяни не прагнуть для себе вибирати державний пост через низьку заробітну плату. Також серед основних перешкод знаходяться непрозорі конкурси та висока зарегульованість системи.

Незважаючи на всі спроби уряду створити загальну картину ставок державних службовців, поки в Україні єдина база таких працівників відсутня. У найближчому майбутньому планується розширення штату міністерств і залучення в них близько 1000 працівників, в тому числі в Міністерства охорони здоров'я, соціальної політики, юстиції, культури, освіти і науки, фінансів, енергетики та вугільної промисловості та інших.

На подібні реформи планується залучення зовнішніх коштів. Близько 100 млн. Євро планує виділити Європейський Союзом на реформування системи держуправління в Україні. Але ймовірність, що це вплине на збільшення зарплат бюджетників, вкрай низька.

Крім розширення штату плануються проведення масових атестацій держслужбовців, співробітників МВС і МНС. Кожен співробітник повинен показати прекрасне знання прав людини, основ Конституції, підтвердити рівень своєї кваліфікації. Такий підхід дозволить залишити на посадах справжніх професіоналів.

Хоч уряд України вже і початок реформації в відношенні заробітних плат держслужбовців, підвищивши їх відповідно до кваліфікації і стажем, рангом і займаною посадою, воно обіцяє також і подальші поліпшення рівня життя співробітників державної служби. Але сказати точно, коли піднімуть зарплату бюджетникам і наскільки вона буде збільшена, уряд України поки не може.

Вас може зацікавити:

Зарплата держслужбовців в Україні в 2018 році: чи буде підвищення?

5 (100%) 1 vote [s]

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online